Epson EMP-TW700

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana ketma, 21.08.2006.

  1. Aziz

    Aziz Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.12.2003
    Viestejä:
    211
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämähän oli hyvin havainnollista. Minun tykkini ei pidä tuollaista ääntä. Pelkästään tuulettimen humina kuuluu. Hain vielä uskoa tälle vaihtelemalla iiristä päälle ja pois mutta en saa mitään ääntä kuulumaan edes yrittämällä. Katselin vielä tummia ja vaaleita leffapätkiä sekä tähtitaivasta missä on tummalla pohjalla kirkkaita pisteitä yms. mitä nyt mieleen juolahti mutta iiris on täysin äänetön ja toivottavasti myös sellaisena pysyy.
     
  2. janijoeli

    janijoeli Guest Guest

    Liittynyt:
    24.11.2003
    Viestejä:
    27
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tässä taitaa vain vahvistua, että iiriksen aiheuttama rapina vaihtelee yksilöittäin paljonkin, niinkuin jotkut ovat jo ehdotelleetkin (en muista onko tässä threadissa vai lontoonmurteisilla foorumeilla, mutta kuitenkin). Onko iiriksiä sitten eri mallisia vai meneekö erot toleransseihin, tiedä häntä.

    Arvelisin että kyse ei ole pelkästään eroavista käsityksistä siitä, mikä on hiljaista ja mikä äänekästä. Itseäni häiritsee esimerkiksi Lacie-merkkisen 3,5" usb-levyn rapina ja vinkuna ja hakkurivirtalähteen sirinä sen verran paljon että olen laittanut koko p*skan sohvan sisään. Kuten aikaisemminkin mainitsin, Epsonin iiriksen äänen kuullakseni pitää jo keskittyä, joten on vaikea kuvitella että kukaan sen vuoksi pitäisi projektoriani rikkinäisenä.

    Kun vain pääsisi vertaamaan hiljaista ja äänekästä iiristä keskenään. Jos äänekkään ja hiljaisen Epsonin omistajat asuvat lähekkäin niin ei muuta kun AB-vertailu pystyyn. :) Itse osallistuisin mielelläni vertailuun "hiljaisen" Epsonini kanssa, mutta taidan asua vähän liian kaukana kaikista...
     
  3. probus

    probus Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.02.2007
    Viestejä:
    106
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ehkä noissa sitten on yksilöllisiä eroja. Nyt on suoraan sanoen isompiakin murheita mietittävänä, joten tyydyn toistaiseksi vain pitämään iiriksen poissa päältä. Tykin lähettäminen huoltoon muutamaksi viikoksi mahdollisesti nollahyödyllä ei oikein houkuta.. Voisin tietysti soittaa Epsonille ja kysellä mitä mieltä siellä ollaan.
     
  4. Aziz

    Aziz Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.12.2003
    Viestejä:
    211
    Saadut tykkäykset:
    0
    Testasin tätä vielä uskon vahvistamiseksi uudestaan ja kyllähän sieltä tosiaan jotain rapinaa kuuluu. Thetre black modella kun tuuletinkin on hiljaisella jos laitan korvan kiinni laitteeseen niin kuvatun kaltainen "kovalevyn rapina" kuuluu sittenkin. Ääni on niin hiljainen ettei sitä olisi mitenkään mahdollista tallentaa kännykän nauhurilla 10 cm:n päästä kuten tuossa aiemmin oli tehty. Erittäin hiljainen yksilö siis ja hyvää säkää. Onkohan laitteen asennolla vaikutusta ääneen? Oma tykkini seisoo jaloillaan telineessä eikä ylösalaisin katossa.
     
  5. probus

    probus Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.02.2007
    Viestejä:
    106
    Saadut tykkäykset:
    0
    Keskustelin tänään epsonin tuen kanssa ja vaikkei sieltä juuri mitään tietoa tullut, tarjoutuivat kuitenkin heti ottamaan tuon huoltoon. Kyselen nyt sieltä ensin huoltoaikoja ja päätän sitten mitä teen. Pelkään myös, että huollossa tuohon ilmaantuu jotain uutta vikaa.

    Meillä laite seisoo jaloillaan myös. Iiriksen toiminnan tuntee helposti tärinänä jos pitää kättä laitteen päällä. Helposti sen huomaa vaikka pelkästään mustalla kuvalla laittamalla iiriksen päälle. Laite rutisee ehkä sekunnin ja kuva himmenee samalla. Telkkaria katsellessa voi sitten kuunnella tuota jatkuvasti, kuten nauhoituskin on tehty. Leffoilla iiris käyttäytyy vähän maltillisemmin.

    Onko tässä laitteessa jotain huoltovalikkoa tms? Entä saako iiriiksen asentoa muutettua käsin jostain asetuksesta?
     
  6. Aziz

    Aziz Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.12.2003
    Viestejä:
    211
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mustalla kuvalla mainosten välissä minäkin sain tuosta iiriksestä em. havainnon.

    Eiköhän se kannata huoltoon laittaa niin sitten ainakin asian pitäisi varmistua onko sille jotain tehtävissä. Tosin suomalaisen työn laatu on nykyään niin onnettoman huonoa että mitään takeita tälle ei ole ja kuten sanoitkin niin uusia vikoja voi tulla. Toisaalta ei se sinulle mitään maksakaan ja ainakin Epsonin asiakaspalvelu tuntuu toimivan varsin mallikkaasti. Kerrohan miten kävi jos päätät laittaa tykin remonttiin.
     
  7. perkle

    perkle Guest Guest

    Liittynyt:
    22.10.2008
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Postissa odottaa oma TW700:nen ja se on ensimmäinen tykkini, joten olisin kiinnostunut miten olette asetelleet tykin ja mikä olisi paras heijastuspinta?
     
  8. janijoeli

    janijoeli Guest Guest

    Liittynyt:
    24.11.2003
    Viestejä:
    27
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onneksi olkoon tykkikantaan siirtymisen johdosta, ja hyvän tykin valinnasta!

    Epson on sijoittelultaan melko vapaa, lens shift- ja zoomivarat ovat erinomaiset. Kattoon sijoittaminen olisi ihan hyvä vaihtoehto, vaikkei tykki mikään äänekäs ole niin tietty mitä kauempana katselijoiden korvista, sen parempi.

    Kankaan valinta riippuu monesta eri tekijästä, mm. edellä mainittu tykin sijoitus, taustavalon määrä, katselukulmat jne jne. Tykki on melko valovoimainen, joten jos katselutila on suhteellisen valokontrolloitu, joku HC (high contrast)-kangas voisi olla hyvä vaihtoehto kontrastin boostaamiseksi, käsittääkseni HC-kangas parantaa mustan toistoa verottaen hiukan kirkkautta. Suosittelen tutustumaan aiheeseen hyvin ennen muutaman satasen sijoittamista kankaaseen. Itse en ole vielä jaksanut kovin paljoa kangasasioita pläräillä, tällä hetkellä heijastuspintana toimii halvin mahdollinen kiinarätti minkä täältä hollannin nettikaupoista löysin. :)
     
  9. perkle

    perkle Guest Guest

    Liittynyt:
    22.10.2008
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tällä hetkellä ei ole varaa ostaa kangasta joten ajattelin tekaista sen itse. mietityttää vain mikä maali olisi paras kyseiselle tykille kun kuvan kooksi tulee noin 90 tuumaa.

    olisiko esim. tikkurilan Harmony X073 tai H499 hyvä vaihtoehto?
     
  10. Koulukatu

    Koulukatu Guest Guest

    Liittynyt:
    24.11.2005
    Viestejä:
    268
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täällä myös iris on melko äänekäs. Tykki makaa seinään pultatulla liimapuuhyllyllä ja tassujen alle olen laittanut palat huopaa resonoinnin minimoimiseksi, mutta en huomannut mitään olennaista vaikutusta. Olen kiertänyt tämän pikku ongelman laittamalla iriksen off-asentoon, koska ilmeisenä puusilmänä en ole huomannut kuvanlaadullista eroa, vaikka iris olisi poissa päältä.

    Muuten olen tykkiin oikein tyytyväinen. Ainakin toistaiseksi on pelannut loistavasti.
     
  11. Whirlfool

    Whirlfool Uusi jäsen

    Liittynyt:
    27.10.2008
    Viestejä:
    18
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ymmärsinkö oikein, että tällä tykillä on 3v takuu. Mutta onko se On-site takuu vai normi? Vai riippuuko tämä siitä lafkasta, mistä sen ostaa?
    Mistäköhän tämän saisi halvimmalla suomesta tällä hetkellä?

    ps. onko kukaan myymässä tätä tykkiä käytettynä?

    Muoks. Epsonilta tuli vastaus:
     
    Viimeksi muokattu: 02.12.2008
  12. Whirlfool

    Whirlfool Uusi jäsen

    Liittynyt:
    27.10.2008
    Viestejä:
    18
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt kun moisen tykin hommasin niin kysyisin pari käytännön kysymystä.

    Mites tuon tykin käynnistämisen laita on eli pitääkö sitä sinistä kuvaa huudattaa vähän aikaa seinälle kuten vanhemmissa epsoneissa? Manuaali ei ollut kovin eksakti asian kanssa.
    Mulla kun laittaa tykin päälle niin catalyst vaihtaa heti kakkosnäytön päälle ja alkaa lyömään kuvaa tykille, mikä tosin ei siellä näy kun 1280x960 on reso koneella. Vasta kun vaihtaa resoksi 1280x720 niin alkaa kuva näkymään.

    Toiseksi kysyisin kannattaako tykille antaa 50Hz vai 60Hz taajuista kuvaa?
    Vai riippuuko tämä kenties siitä mitä katsoo tykillä. 720p 23.976fps leffoja tulee lähinnä katsottua.
     
  13. janijoeli

    janijoeli Guest Guest

    Liittynyt:
    24.11.2003
    Viestejä:
    27
    Saadut tykkäykset:
    0
    En usko että tykki vaatisi mitään "lämmittelyvarttia", omasta mielestäni moderni lcd-tykki on valmis käyttöön kun alkaa kuva näkymään.

    Kuvataajuudesta en osaa sanoa, itse käytän sitä mitä mäkkiläppäri pukkaa vakiona ulos dvi-liitännästään, olisikohan 60Hz (puhdas veikkaus). Mitään erityistä kuvan nykimistä en ole havainnut, jos siksi kysyt? Paras keino tässä on varmaan laittaa video pyörimään, ja jos tuntuu kuva nykivän, kokeilla toista taajuutta.

    Oletan, etä käytät jotain muuta kuin digitaaliliitäntää koneelta tykille, koska koneesi pukkaa oletuksena väärää resoa tykille?

    Mainitaanpa tässä samalla käyttökokemuksia: 300h tunteja takana, eikä juuri ole ongelmia esiintynyt. Ainut softabugin tapainen liittyy eko- ja normimoodeihin ja tuulettimen pyörimiseen: silloin tällöin kun vaihtaa tykin esim "Cinema 2" -moodista "Living Room" -moodiin ja melkein heti takaisin, jää tuuletin pyörimään suuremmalla nopeudella. Kuvalähdettä vaihtamalla asia korjaantuu.
    Toinen ongelma liittyy Commodore 64:n liittämiseen komposiittiliitäntään, kuva on aika epästabiili ja nykii pystysuunnassa parin-kolmen pikselin verran, sekä scrollaukset jostain syystä nykivät. Aivan kuin tykki ei toimisi kunnolla kuusnelosen 50Hz PAL-signaalin kanssa ja olisi hiukan epäsynkassa. Toisaalta harvemmin sitä on tarvettakaan kuusnelostella 90" kuvalla...
    Kolmas ongelma on se, että tykki on paikassa A eli kotona, ja itse olen työn vuoksi paikassa B eli muualla kuin kotona. 32" telkku tuntuu 90" valkokankaan jälkeen aivan mitättömän pieneltä... Pitää yrittää saada tykki mukaan kun seuraavan kerran käy kotosalla, ennenkuin vieroitusoireet käyvät aivan sietämättömiksi. :)
     
    Viimeksi muokattu: 08.12.2008
  14. Whirlfool

    Whirlfool Uusi jäsen

    Liittynyt:
    27.10.2008
    Viestejä:
    18
    Saadut tykkäykset:
    0
    Käytän dvi-hdmi piuhaa eli diginä mennään. Ja kyllä nykimisen takia tuota tajuusasiaa kysyin. Eli mielestäni kun kuvassa on liikkuvaa materiaalia (esim. joku kävelee kuvan laidasta laitaan) niin olen havaitsevinani pientä nykimistä tmv eli jotenkin silmälle outoa tuo liikkuva kuva. Scriininä toimii valkoinen seinä ja kuva on kyllä hyvin tarkka. Ehkä silmissäni on vain vikaa tuossa liikkuvan kuvan tapauksessa.
     
  15. plumber

    plumber Guest Guest

    Liittynyt:
    15.12.2008
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsellä on tykki ollut mietinnässä jo pidemmän aikaa ja ensisijaisesti olenkin katsellut Epsoneita hyvän takuun vuoksi. Ensisijaisena vaihtoehtona onkin ollut juuri TW700, mutta nyt näemmä Pixmanialta saisi myös TW980 FullHD tykkiä 1090,- vrt. TW700 876,-

    http://www.pixmania.com/fi/fi/1240575/art/epson/videoprojektori-emp-tw980.html

    Pirun huonosti mistään löytyy kokemuksia tuosta TW980:stä, specseiltään näyttäisi olevan aika sama kuin TW1000 mutta hitusen heikompi kontrasti(12000 vs 10000).

    Eli olisiko järkevämpää ostaa suoraan tuo fullhd vai ottaa ekaksi tykiksi tuo TW700?? Tällä hetkellä ei laitteistoa fullhd:n toistoon ole, mutta jossain vaiheessa kuitenkin tulee

    Epsonin 1700h/3v lampputakuu taitaa toimia, vaikka pixmania lupaakin vain 2v takuun?
     
  16. BuuBBa

    BuuBBa Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.12.2008
    Viestejä:
    53
    Saadut tykkäykset:
    0
    Terve...
    Ensimmäinen tykki (käytetty) tulossa taloon (toivottavasti jouluksi) ja nyt enää kaksi vaihtoehtoa laitteeksi.. Epsonin TW700 ja Z5, mutta kumpi? Tykki tulee leffa / sarjojen katseluun ja huoneen saa melko pimeäksi. Ruudun koko tulee olemaan 98".. Kumpaa suosittelisitte?
     
  17. madson

    madson Guest Guest

    Liittynyt:
    06.03.2004
    Viestejä:
    171
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse rajasin nuo tykit samoihin ja otin lopulta Epsonin paremman takuun vuoksi mutta koska ostatte käytettynä niin, kummasta tykkää. Kummatkin ovat hyviä pelejä. Itse näen Z5 etuina hiljaisuuden ja sen suppilon jolla saa mahdolliset pölypallerot itse pois paneeleilta. Näin jälkeenpäin sanottuna niin eipä ole pölyt tai ääni haitannut. TW700 edut ovat valovoima ja muotoilu.
     
  18. nospe

    nospe Guest Guest

    Liittynyt:
    22.12.2008
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kysymys ko. tykin omistajille kattoasennuksesta ja ns. universaalitelineistä, onko löytynyt sopivaa mallia? Itse tilasin äsken yhden universaalitelineen, mutta eipä löytynyt riittävästi säätövaraa, TW700:ssa ruuvien reiät ovat ilmeisesti harvinaisen etäällä toisistaan, lähti siis palautukseen. :OI Anyone?

    Parin kuukauden käyttökokemuksella olen kyllä erittäin tyytyväinen tykin toimintaan ja kuvanlaatuun. Vietin useita tunteja Videotykissä vertaillen Epsonia lähinnä AX200:aan, HD-lähteellä ero oli mielestäni lopulta melko marginaalinen. Valovoimaa tykissä on riittävästi, huoneen ei todellakaan tarvitse välttämättä olla pilkkopimeä.
     
  19. Dr. Eever

    Dr. Eever Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2008
    Viestejä:
    1 737
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo-o, nyt ollaan tasan puolet tultu sitten alas?

    http://www.shoptel24.de/site/module/showxbutton.php?lnz=wwwshoptel24de451111929&look=106264&ref=psm

    Pipron Oliveri "teki tarjouksen" eli antoi juuri sen hinnan mikä sivuilla näkyy, mutta jos ei tuolta Shoptelista kuulu mitään huomenna niin otan Oliverilta. Oliverin tarjous tuli tänään eli uudenvuodenpäivänä, 775e + 40e toim kuluja ja jos haluaa vielä maksutapamaksuja niin 20 - 30e niitä näkyy tulevan...
     
  20. tub

    tub Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.12.2007
    Viestejä:
    18
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse laitoin 5.1 tulemaan pipro:lta.. nyt ei muuta kuin odotusta. Jostain pitää vielä käydä hakemassa d-sub piuha sekä tv-seinäteline mihin tuon pulttaa kiinni. Itsetehty screeni on jo.