Sony X4500 (40"/46"/55") ja W4500 (40"/46"/52")

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Majestic, 12.08.2008.

  1. aleksiet

    aleksiet Guest Guest

    Liittynyt:
    15.08.2006
    Viestejä:
    299
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minkäslaista toi ininä tai muu asiaankuulumaton ääntely on ollut.

    Mulla on ollut nyt sellasta siniaaltoa mukailevaa huriseva ääntä. Myös korkeampaa tasaista ääntä. Ääni syntyy jollain tavalla takalevyn lähellä olevasta resonanssista koska se takalevyä painelemalla häviää ja usein poistuukin joksikin aikaa.

    Lisäksi kaukosäädin ei tahdo lähettää käskyjä aina perille asti.


    Huoltoonko?
     
  2. puistofyysikko

    puistofyysikko Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.01.2005
    Viestejä:
    17
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samaa mietin minäkin. Itse olen miettinyt ratkaisuksi paria tv:n äänilähtöihin liitettävää aktiivikaiutinta, jotka tottelisivat suoraan telkkarin kaukosäädintä. Omassa arkikäytössä voin unohtaa kaikki kotiteatteriviritykset, koska samaa töllöä käyttää myös vaimo ja 4v tenava.

    Onko vinkkejä / kokemuksia siisteistä pikkukajareista tv:n kylkeen. Mistään hifistä en haaveile, mutta halvimmat PC-purkitkin olin ajatellut jättää väliin. Eli 400 eur / pari ehdoton maksimi. Tuskin maksan sitäkään, koska leffakäytössä aion kuitenkin turvautua kotiteatterivahvistimeen.
     
  3. Andy_3822

    Andy_3822 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.12.2003
    Viestejä:
    404
    Saadut tykkäykset:
    0
    Varmaan Genelecit voisivat soveltua tähän parhaiten. En nyt muista tarkalleen hintoja mutta eikös jotkut pikku-genet saa 400-600 eurolla? Sitä en tiedä miten ne saa tuollaiseen taulutelkkariin yhdistettyä siten, että telkkarin kaukosäätimellä toimisi voimakkuudensäätö.
     
  4. tro

    tro Guest Guest

    Liittynyt:
    13.09.2007
    Viestejä:
    123
    Saadut tykkäykset:
    0
    Soitimpa Telehuolto Niinimaan maksulliseen huoltonumeroon (0600 18 188 - 1,95€/min + pvm) ja kysyin tuohon sateenkaari asiaan lisävalaistuista. Tai miksi sitä nyt sitten sanoisi. Ei osannut huoltoneuvoja mitään virkkaa, käski vertaamaan muuhun yksilöön myymälässä. Mutta kun tänään oikein kovasti tarkastelin mustaa kuvaa vasten niin kyllä ne valovuodot ovat hävinneet, vaan tilalle tullut tuo sateenkaari-ilmiö. Eli kyllä ne valovuodot parissa-kolmessa vkossa tasoittuvat.

    Ohjelmaversioista ei myöskään mitään sanonut saati kysynyt mikä version minulla on, paitsi valmistuskuukausi. Meinasi että uusin versio minulla on ja ei se vaikuta kuvanlaatuun vaan esim tilanteisiin jossa tv hukkaa kanavia.

    Nyt ei taida sitten muuta vaihtoehtoa jäädä kuin palauttaa tv ensi viikolla Giganttiin vai kuis prkleeee...
     
    Viimeksi muokattu: 08.01.2009
  5. Pumas

    Pumas Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.11.2008
    Viestejä:
    197
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ainakaan tuo W4500 malli ei ääniominaisuuksiltaan vakuuttanut, sen sijaan Z4500 mallissa äänentoisto on huomattavasti parempi. Hintaero mallien W4500 - Z4500 välillä on taas aika korkea, tosin saahan siinä sitten vähän muitakin ominaisuuksia kuin paremman äänentoiston...
     
    Viimeksi muokattu: 08.01.2009
  6. laaksoster

    laaksoster Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.08.2005
    Viestejä:
    106
    Saadut tykkäykset:
    2
    Minulla eivät ole valovuodot hävinneet reilussa kahdessa kuukaudessa. Niinimaa ei tosin ole vastannut yhteenkään lähestymiseeni (sähköpostitse). Täytyypä seuraavaksi soitella ja kysellä missä mäteksii.
     
  7. Pulse+

    Pulse+ Käyttäjä

    Liittynyt:
    11.03.2004
    Viestejä:
    634
    Saadut tykkäykset:
    98
    46W4500 valmistettu 12/2008 Espanjassa. Pilviä oli ostettaessa mutta nyt 3 viikon aikana käytössä, hieronnalla ja säädöillä vähentyneet niin, ettei niitä enää taida olla lainkaan, tai en ainakaan kiinnitä huomiota. Liian sivusta tai etuylhäältä mustaa kuvaa katsottaessa näkyy paneelissa jotain vihreetä kalvoa tms. Käsittääkseni se ei ole sateenkaari efekti vaan jotain muuta.
     
  8. tro

    tro Guest Guest

    Liittynyt:
    13.09.2007
    Viestejä:
    123
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juuri tätä itseasiassa tarkoitan. Onko tämä LCD ominaisuus vai "ominaisuus" kuten valovuodot
    - pitääkö sen takia vaihtaa telkku pois.

    Meinaan alkaa nyt kiinnostamaan Z-sarjalainen, koska sen osalta ei näitä ongelmia ainakaan täällä DVD-forumissa ole kirjoiteltu.
     
  9. Himppe

    Himppe Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.08.2004
    Viestejä:
    725
    Saadut tykkäykset:
    3
    Genelecit toimivat tässä tilanteessa vallan mainiosti. Kytket vain Genet XLR-RCA-johdoilla telkkarin takana oleviin RCA-lähtöihin ja asetat valikosta äänilähdöksi telkkarin omien kaiuttimien sijaan "Äänijärjestelmän". Tällöin Genet tottelevat telkkarin kaukosäätimen voimakkuussäätöä joka tilanteessa. Varmasti kätevin ja helppokäyttöisin ratkaisu tähän ongelmaan eikä äänenlaadustakaan tarvitse juuri tinkiä (vrt. halvat kotiteatterisarjat).
     
  10. Pulse+

    Pulse+ Käyttäjä

    Liittynyt:
    11.03.2004
    Viestejä:
    634
    Saadut tykkäykset:
    98
    Enpä osaa sanoa, itse en ainakaan ole edes harkinnut vaihtoa, koska ne eivät normaalikatselussa näy mitenkään.
     
  11. CeeLo

    CeeLo Guest Guest

    Liittynyt:
    10.06.2006
    Viestejä:
    1 123
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä ne pikkukakkoset ja uutiset ihan hyvin noilla tv:n kovapuhujilla kuuntelee. En oikein ymmärrä ideaa, siis varsinaisten kotiteatterikauittimien lisäksi (kun kerrot sellaisetkin olevan) viekä yhdet ämyrit lisää??? Menee jo melkoiseksi viidakoksi...
     
  12. itnortti

    itnortti Guest Guest

    Liittynyt:
    15.04.2006
    Viestejä:
    582
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen vähän samoilla linjoilla. Toisaalta jos katsoo normaalia "suomitöllöä" niin vähän turhaa heittää rahaa erillisiin kaiuttimiin. En ole vielä törmännyt televisioon josta ei voisi normaaleja tv-ohjelmia katsella koska tv:n kaiuttimet olisivat niin huonot. No korvia on monia...

    Siinä vaiheessa kun katsotaan lähes 100% (kuten allekirjoittanut) vain HD-kuvaa ja äänet ovat sen mukaiset (sarjoissa yleensä DD5.1) niin homma on tietysti eri. Tosin silloinkaan en ostaisi omia lootia tv-ohjelmille ja omia sitten vielä kotiteatterille mutta kukin tyylillään.

    Samaan syssyyn pitää todeta että valitettavan harvassa tv-sarjassa tuo 5.1 tuo mitään merkittävää lisää katselunautintoon. Joku perusdraama/komedia on nyt aivan sama vaikka äänet tulisivat monona.
     
  13. DigiMedia

    DigiMedia Guest Guest

    Liittynyt:
    19.08.2008
    Viestejä:
    445
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselläni ei ole vielä 5.1:stä, mutta toivottavasti viikon kuluttua on, mutta nyt on vanhanaikainen dolby surround ja voin sanoa, että niissä sarjoissa / mainoksissa, joissa on kunnon äänet käytettävissä, ero on huikea. Ehkä kaikki eivät näkisi (=kuulisi) asiaa samoin. Jopa joitain mainoksia katsoo mielellään niiden hyvän äänimaailman vuoksi. Korvia on monia niinkuin sanoit...

    PS. Itse asiassa katselin / kuuntelin kokeilumielessä Dark Knightin alkua BD:nä (putkitöllöstä). Oli ihan kivasti potkua alun tapahtumissa äänellisesti.
     
  14. Qpa

    Qpa Guest Guest

    Liittynyt:
    10.01.2009
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Missä määrin muilla 46W4500-mallin omistavilla on nähtävissä ns. colour banding -ilmiö (http://en.wikipedia.org/wiki/Colour_banding)? Omassa telsussa tämä on suorastaan silmiinpistävän häiritsevää. Tuota näkyy PS3-peleissä, PS3 XMB:ssä, blu-ray -leffoissa, mutta myös digi-tv-signaalilla. Sitä ei esiinny kokoajan, mutta tietyllä kuvamateriaalilla toistuu aina samoissa kohdissa. Tuolla wikissä on kuva asiasta ja omassa telkkarissa banding on tasoa tuo keskimmäinen kuva siinä oikella.

    Katso tässä nyt Planet Earth -blu-ray:ta kun siellä täällä banding saa kuvan näyttämään joltain 80-luvun tietokonegraffalta. Olen muutellut PS3:n RGB full/limited -asetuksia yhdessä telkun x.v. colour -asetuksen kanssa, eikä banding hellitä. Voin laittaa myöhemmin muutaman kuvan asiasta.

    Ei kai tämmöistä nyt pitäisi enää näissä nykyajan LCD-telkuissa olla. Huoltoon koko värkki?

    [​IMG]

    Isompi kuva
     
    Viimeksi muokattu: 10.01.2009
  15. JS83

    JS83 Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.12.2006
    Viestejä:
    2 563
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ensimmäinen postaus plazalle ja tulee haukkumaan vartavasten jotain televisiota:thumbsup:

    Ensinnäkin kannattaa aloittaa tuo valehtelu sillä, että ottaisit tuosta kamerasta salaman pois käytöstä:thumbsup: Ota ilman salamaa kuva ja postaa sitten tänne. veikkaan, että pilveily on sillä välin poistunut kuviteldusta televisiostasi!

    Et kai todellakaan luullut, että täällä luullaan tuota salama valoa pilveilyksi??? Voi, voi...
     
  16. hpihl

    hpihl Guest Guest

    Liittynyt:
    24.03.2008
    Viestejä:
    35
    Saadut tykkäykset:
    0
    Siis onkos tuo kuva salaman aiheuttama heijastus vai aurinko (siis ei salama vaan aurinko kuvattuna tuolla BD:llä)? Isompaa kuvaa katsoen näyttäisi jälkimmäiseltä.
     
  17. Qpa

    Qpa Guest Guest

    Liittynyt:
    10.01.2009
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt herätys siellä! Mitähän tarkoitusta se nyt palvelisi, että valehtelisin täällä tämmöisestä asiasta? Ensinnäkään tuo ei ole kameran salama, vaan aurinko kuvattuna tuosta edellämainitusta Planet Earth -blu-raysta. Toisekseen, mistään pilveilystä en kysynyt mitään, vaan colour bandingista, mihin annoin linkinkin, mutta jota et ilmeisesti jaksanut lukea.

    Joten jos sinulla ei muuta kerrottavaa ole, voit olla postaamatta.
     
  18. Qpa

    Qpa Guest Guest

    Liittynyt:
    10.01.2009
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Se on aurinko, kts. edellinen postaukseni.
     
  19. paulix

    paulix Guest Guest

    Liittynyt:
    29.12.2006
    Viestejä:
    68
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jossain lähetteissä olen moisen bongannut kylläkin 40"-mallissa. Esim joku mainos jossa leivänpaahtimesta pomppaa pari leipää ja sitä ennen kuvassa näyttää olevan joku auringonlaskun värimaiseman tyyppinen gradientti. Ei havaintoa mikä mainos tuo on mutta selvästi tuo bandingi siinä näkyy.
    Ei tuo ilmiö kuitenkaan häiritsevän usein näy.
     
  20. Kotkis

    Kotkis Guest Guest

    Liittynyt:
    06.03.2004
    Viestejä:
    150
    Saadut tykkäykset:
    0
    Korjatkaa, jos olen väärässä, mutta eikös tuo ilmiö ole aika paljon riippuvainen lähetteen laadusta (bittivirrasta)?
    Tulee tuossa Qpa:n tapauksessa väistämättä mieleen, että onkohan siellä PS3:n päässä ja/tai kytkennöissä kuitenkin jotain häikkää... jos kerran sillä tuo kuvamateriaali tuotetaan..?

    ps. Olipas ala-arvoinen postaus JS83:lta.