Sonyn uudet BRAVIA SXRD tykit julkaistu, VPL-HW10 ja VPL-VW70

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana anidabi, 04.09.2008.

  1. 2manymovies

    2manymovies Guest Guest

    Liittynyt:
    17.12.2004
    Viestejä:
    52
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla on 3.5m katseluetäisyys ja 104" kuva. Jotkut voi kokea, että liian iso kuva, mutta makuasia. Itse olen tyytyväinen. Kuva täyttää ns. näkökentän.

    Pitäisi saada vertailtua ihan omissa olosuhteissa ja samalla kankaalla jotta uskaltaisi sanoa onko tuolla 1000vs1300 eroa. Lcos vs lcd puoltaa hitusen parempaa mustan tasoa jne jne erot. Olohuone meillä ei ole täysin pimeä eli musta siinä kärsii jos hajavaloa.

    Valintani tein Sony HW10 ja Pana ae3000 välillä. Jos olisivat olleet samanhintaiset niin en ole varma kumman olisin ostanut. Sony on katossa ja en ihan hevillä ole vaihtamassa eli suosittelen.
     
  2. TimoJ

    TimoJ Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.09.2001
    Viestejä:
    1 266
    Saadut tykkäykset:
    15
    Ja siinä sanotaan myös näin: Kilpakumppani Panasonic PT-AE3000:een verrattuna Sonyn valtti on hyvä kontrasti.
     
  3. VHT

    VHT Guest Guest

    Liittynyt:
    27.09.2008
    Viestejä:
    37
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse rakentelin tuossa pahvilaatikoista tornin tykille,että näkisin vaikuttaako linssinsiirto oman projuni focuksen vaelteluun.Linssiinsiirto siisi sivuttain ja pystysuunnassa nollissa ja kuvissa (otettu ruudun keskeltä työpöydältä natiivireso käytössä) näette eron tykin tarkennuksessa illalla terävyys säädetty optimaaliseksi ja aamulla 10 minuuttia käynnistyksestä. Ei paljon linssin siirtelyt auta tämän projun(romun) kanssa....
     

    Liitetyt tiedostot:

  4. tarking

    tarking Guest Guest

    Liittynyt:
    01.10.2007
    Viestejä:
    118
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oliko tarkemmin sanottu millä esiasetuksilla värit jäivät kylmiksi ja millä oli liikaa vihreää? Kaikilla muilla kuin Cinema asetuksella värit ovat varmasti selvästi kylmiä koska siten saadaan lisää valotehoa ulos ja jos valitsee laajan väriavaruuden niin kuvaan saa varmasti liikaa vihreätä. Voin vahvistaa omien mittausten perusteella, että myös Cinema asetuksella minullakin hieman liikaa sinistä ja liian vähän punaista joten ko. havainto pitää varmaankin paikkaansa. En allekirjoita liian vihreää kuvaa.
     
  5. TimoJ

    TimoJ Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.09.2001
    Viestejä:
    1 266
    Saadut tykkäykset:
    15
    Oho, aika hurja ero.

    Katselin taas eilen oman tykin fokusta ja kylmänä minulla vasen nurkka ja keskusta oli terävyydeltään identtisiä, oikea reuna näytti olevan noita terävämpi. (keskusta/vasen reuna oli samanlaisia kuin sinun aikaisemmissa kuvissa, ei siis lähellekään noin huonoja kuin näissä sinun uusissa kuvissa)

    Minulla tykki on "väliaikaisessa" kiinnityksessä eikä sitä ole mitenkään tarkasti kohdistettu kankaaseen joten se selittänee tuon eron. En vaan ole ihan vielä saanut aikaiseksi parempaa kiinnitystä, ehkä kesään mennessä...

    Mielenkiintoinen juttu on tuo paneelien kohdistuksen hienosäätö, siis se kyllä parantaa Sonyn valikot ja myös komponenttina ajetun digiboksin kuvan. Mutta HDMI-liitäntään liitetyn PC:n kuvaa se ei kyllä paranna vaan tekee tekstiin punaisen hunnun. Teksti näyttää terävämmältä kun tuon paneelien säädön kytkee pois, siis vaikka silloin konvergointivirhe näkyy selvemmin. Sinullakin näkyy sitä samaa punaisuutta, onko sinullakin säädetty kohdistusta?
     
  6. TimoJ

    TimoJ Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.09.2001
    Viestejä:
    1 266
    Saadut tykkäykset:
    15
    Ei ole sanottu, ilmeisesti kaikki on ollut huonoja eikä säädöt auta:
    Värit sen sijaan tuottavat ongelmia. Esiasetuksilla värit jäävät kylmiksi ja kuvassa on liian paljon vihreää. Säädöillä värilämpöä voi nostaa ja vihreää lieventää, mutta värit jäävät hieman kellertäviksi. Ongelman havaitsee ihon sävyistä, jotka eivät toistu täysin elävinä.
     
  7. tarking

    tarking Guest Guest

    Liittynyt:
    01.10.2007
    Viestejä:
    118
    Saadut tykkäykset:
    0
    Siis jälleen näitä informatiivisia ja luotettavia MikroBitti-testejä :eek:. Lieneekö kuvaa katsottu ja varsinkin säädetty pelkästään silmämääräisesti ja tehty päätelmät.

    Ainakin itsellä kuva näyttää luonnolliselta tehtaan säädöillä (myös ihonvärit) ja kuvan saa säädettyä helposti kohdilleen. Harmaasävyt delta E < 2. Värisäätöihin en ole koskenut, mutta delta E 0.8 - 7.2 ja delta luma -0.2 - +4.2% verrattuna REC 709 eli HD standardiin.

    Mutta onhan näissä < 2000 &#8364; tykeissä jos kalliimmissakin yksilöeroja. Laittaisin kyllä yksilöerojen piikkiin tuon vihertävyyden ja värien kylmyyskin on niin mitätön omassani, että vaatii todella harjaantunutta silmää sen huomaaminen jota minulla ainakaan ei ole :D. On autuasta olla tietämätön ja omata harjaantumaton silmä.
     
  8. cara

    cara Guest Guest

    Liittynyt:
    20.08.2005
    Viestejä:
    39
    Saadut tykkäykset:
    0
    Omassakin projektorissanikin fokus näköjään myös vaeltelee, joskaan ei pahasti. Olin luullut, etteä sitä ei ole lainkaan kun olen verrannut heti käynnistynyttä tykkiä n 10-20minsan kohdalla focusoituun. Mut parin tunnin leffan katselemisen jälkeen sitten joutuu pienen korjauksen tekemään et kuva on uudelleen aivan terävä.. Eipä silti ei sitä juuri enää sohvalta huomaa, sen verran pieni muutos tulee. Mut tulee kuitenkin.. Taidan itse tyytyä tarkentamaan ton kuvan jossain 30-40 minsan kohdalla, jolloin erot ihan kylmänä ja kunnolla lämmenneenä jäänee niin pieniksi, ettei sitä lefaa katsoessa huomaaa.
    Mut pakko sanoa, että eihän toi sun "kylmänä" kuva ole fokuksessa (siis kameran) muutenkaan, kangas ihan suttua siinä, kun "lämmin" kuvassa erottuu pinta selkeästi.
     
  9. tarking

    tarking Guest Guest

    Liittynyt:
    01.10.2007
    Viestejä:
    118
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lienee ihan luonnollista, että kylmän ja lämpimän tykin fokus on hieman eri. Lasilinssit saattavat hieman muuttaa muotoaan lämmön vaikutuksesta kun tykissä 200W lamppu sisässä ja koska näiden tykkien optiikassa syvyysalue taitaa olla todella pieni niin näin sitten käy. Ja tietenkin FullHD:ssä tämä vielä korostuu kun kuva näyttää tarkemmalta muutenkin.

    Mutta VHT:n tykissä ero on kyllä ihmeen iso verrattuna omaani. Minulla ero sellainen, että valikkotekstillä eron huomaa selvästi. Elokuvilla eron huomaa lähinnä tekstityksien reunoja seuraamalla.

    Eri tykkimalleissa ongelma voi olla erilainen riippuen ehkä käytetyn optiikan syvyysalueesta. Tietääkö kukaan miksi tykeissä on näinkin pieni syvyysterävyys? Ilmeisesti pyritään laittamaan mahdollisimman iso aukko (ottaen huomioon hinta vs. optiikan laatu tietenkin) jotta saadaan mahdollisimman paljon valotehoa ulos?
     
    Viimeksi muokattu: 07.01.2009
  10. VHT

    VHT Guest Guest

    Liittynyt:
    27.09.2008
    Viestejä:
    37
    Saadut tykkäykset:
    0
    Se ei muuten ole siinä terävässä kuvassa kankaan pinta mikä valkoista vasten erottuu selvästi vaan tykin pikselirakenne, mikä siis todellakin on "kylmä" kuvassa suttua kun se TYKIN focus tosiaan on päin p.....tä. Samoilla kameran asetuksilla ja samasta kohtaa kangasta kuvat olen ottanut. Kuvat kuvaavat mielestäni varsin tarkkaan oman tykkini focuksen heittelyä.

    Itse siirryin 720p tykistä 1080p projuun juuri kuvan terävyyden ja resoluution takia. Minulle mitkään "on se sinne päin" terävyydet eivät tule kysymykseen edes "halvoilla" kahden tonnin vehkeillä. Ja omassa tykissäni focuksen heittely on sen verran rajua, että täytyy olla täydellinen puusilmä ettei tuota eroa 92 - tuumaiselta valkokankaalta huomaa.
     
    Viimeksi muokattu: 07.01.2009
  11. sirace

    sirace Guest Guest

    Liittynyt:
    03.06.2002
    Viestejä:
    226
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo ei minunkaan ymmärrykseen mene tuo Sonyn fokus ongelma, tykki on edelleen yksi varteenotettava vaihtoehto mutta jos ongelmaan ei ole tulossa selkeätä syytä niin täytyy kääntyä kilpailevien merkkien puoleen. Varsinkin jos paljon mainostettu ja periaatteessa hyvin toimiva Primesupport ja Sony valmistajana suhtautuu asiaan noin välinpitämättömästi. Ei kehtaa ostaa 2k&#8364; lottoarpaa siitä että onko focus maanantaikappaleessa kohdallaan.

    Linssien lämpölaajeneminen ei koskaan voi johtaa tohon jos käytetään lasilinssejä mutta linssin mekaniikkaan(nykyään pääsääntöisesti muovia) lämpö voi sen verran vaikuttaa että Fokuksen siirtymä ilmiönä on mahdollinen.
     
  12. TimoJ

    TimoJ Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.09.2001
    Viestejä:
    1 266
    Saadut tykkäykset:
    15
    Mutta miksi ilmiö vaihtelee noin paljon eri yksilöiden välillä? Tuskin osissa on eroja, mutta onko tehtaalla tykin kasausvaiheessa mahdollista tehdä esim. jonkun osan kiristys väärin ja aiheuttaa sillä optiikkaan/kennoon ylimääräinen jännitys joka sitten muuttuu lämmön mukaan?

    Joko VHT olet ottanut uudestaan yhteyttä PrimeSupporttiin? Emaililla vaan viestiä sinne.
     
  13. Jupe

    Jupe Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.03.2000
    Viestejä:
    3 063
    Saadut tykkäykset:
    28
    Itse asia on varmasti tosi ja havainto pätevä epäilyksittä mutta kyllä tuo kuvapari mitä olet lähettänyt edellä, ei ole täysin edustava, kuten Cara kommentoi. Mielestäni epäterävän puoleinen valokuvakin on defocusoituneempi samalla. Asia on tullut kylläkin muuten foorumeilla ihan tarpeeksi todistettua, ettei tuota kuvaa varsinaisesti uusiksi tartte ottaa mutta jos sellaisen joku päättää ottaa, niin minä laittaisin vaikka kankaaseen nojalle pienen kuvioidun paperinpalan tms varmisteeksi.
     
  14. Macu

    Macu Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.05.2000
    Viestejä:
    1 287
    Saadut tykkäykset:
    2
    Jos tämä fokusongelma on kaikissa yksilöissä, eikö noilla kaikkitietävillä ulkomaisilla foorumeilla muka ole nillitetty tästä? Siellähän itketään paljon vähäisemmistäkin asioista sivutolkulla. :confused:

    Tänään aikoivat tuoda oman tykkini kotiovelle, saas nähä kuin käkän käy.
     
  15. Tomppa3

    Tomppa3 Guest Guest

    Liittynyt:
    19.02.2004
    Viestejä:
    92
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mitenkäs se minun lähettämäni kuvapari, jossa screenin materiaalin karheus näkyy molemmissa kuvissa yhtä terävänä? Niistähän näkee ihan selvästi, että focus on muuttunut dramaattisesti. Tosin edelleen näyttäisi siltä, että focuksen muuttuminen vähenee linssinsiirtoa vähentämällä. Ilmeisesti joku linssin sisäisiin jännityksiin perustuva juttu.
     
  16. mappe

    mappe Guest Guest

    Liittynyt:
    04.02.2001
    Viestejä:
    253
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oman tykin fokus ei myöskään vaeltele, kuten aiemmin postaamistani kuvista näkee. Kuitenkin linssinsiirto on tapissa, joten fokuksen muuttumista ei voi mielestäni sen piikkiin laittaa.
     
  17. TimoJ

    TimoJ Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.09.2001
    Viestejä:
    1 266
    Saadut tykkäykset:
    15
    Minullakin siirto on tapissa alaspäin, fokus vaihtelee mutta kuitenkin kohtuullisen vähän eikä häiritse minun käytössä.

    Pitäisikö vertailla missä asennossa zoom on? Siis kuva tykin yläpinnasta josta näkee missä asennossa zoomin vipu on. Liitteenä kuva minun tykistä. Ehkä näissä onkin joku yhteinen tekijä: zoom toisessa reunassa = fokus siirtyy runsaasti ja toisessa reunassa ei lainkaan?
     

    Liitetyt tiedostot:

  18. chakie

    chakie n00b Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    28.08.2003
    Viestejä:
    193
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo Sony näyttää aika kiinnostavalta laitteelta. Missä sellaisia on esillä? Ainakin Verkkokaupassa Ruoholahdessa pitäisi olla heidän tuotesivun mukaan, mutta onko kellään tiedossa josku Turusta löytyisi jotain? Helsingissä kun tulee käytyä niin harvoin ja Verkkokaupassa on aika vaikeata saada jotain myyjää demoamaan yhtään mitään.
     
  19. tarking

    tarking Guest Guest

    Liittynyt:
    01.10.2007
    Viestejä:
    118
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sain vihdoin otettua kuvia omasta yksilöstäni. Ei hirveenä ainakaan noissa kuvissa huomaa eroa kylmänä ja lämpimänä. Jotenkin näyttää siltä kuin ei olisi ihan tarkka kummassakaan kuvassa, mutta tämähän voi johtua kameran tarkennuksesta tms. tekijästä. Nämä nyt kuitenkin todistavat ettei kaikissa yksilöissä ole tämän suhteen sellaista ongelmaa joka normaalia käyttöä haittaisi.
     

    Liitetyt tiedostot:

  20. TimoJ

    TimoJ Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.09.2001
    Viestejä:
    1 266
    Saadut tykkäykset:
    15
    Sinulla on hyvä konvergointi, oletko säätänyt sitä? Missä asennossa zoom ja lens shiftit ovat?