Blu-ray vs. muu maailma... Kuka voittaa?

Keskustelu osiossa 'Blu-ray sekä UHD -laitteet' , aloittajana tapsas, 06.01.2008.

?

Mikä on seuraava massamarkkinoiden suosikkiformaatti?

  1. Blu-ray *

    54,0%
  2. Video download/streaming

    15,3%
  3. DVD jää pääformaatiksi vuosikausiksi

    30,7%
  1. sampo.666

    sampo.666 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.04.2006
    Viestejä:
    1 747
    Saadut tykkäykset:
    0
    Silloin kun DVD-soitin menee mäsäksi, niin jossakin vaiheessa kaupoista saa helpommin BD-soittimia kuin DVD-soittimia. Tavallista perhettä ei kiinnosta muu kuin se, että leffat pyörivät jälleen.
     
  2. tapsas

    tapsas Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 169
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ihan mahdollinen skenaario. Olettaen että kaupoista oikeasti saa BD-soittimia helpommin, näin ei välttämättä aina ole - mutta toki hyvä myyjä kauppaa kalliimman soittimen jollain meriselityksillä... Kuten sanottua, se että jokin on "uutta" tai jos se vaan saavuttaa vallitsevan aseman, niin sitä saatetaan ostaa vaikka ei oikeasti tarvittaisikaan tai siitä erityisesti hyödyttäisi...

    ...mutta ostaako se perhe BD-levyjä jos ne ovat kalliimpia?
     
  3. sampo.666

    sampo.666 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.04.2006
    Viestejä:
    1 747
    Saadut tykkäykset:
    0
    BD:n hinnat ovat tulleet vuodessa alas noin 50-60% soittimissa sekä asemissa. Vuoden päästä puhutaan oletettavasti alle 100€ soittimista. Tokihan talous on menossa huonompaan suuntaan, jolloin jokainen euro kannattaa käyttää tarkkaan harkiten.
     
  4. Iso-Mies

    Iso-Mies Guest Guest

    Liittynyt:
    31.01.2006
    Viestejä:
    693
    Saadut tykkäykset:
    0
    En tiedä onko näissä viimeisimmissä spekulaatioissa sivuttu tallennus-asiaa, mutta mielestäni se on myös aika olennainen.

    VHS tallensi ja näytti kaiken ihan ok tasolla silloin joskus sille perusjampalle.

    DVD:hän mistä puhuin itsekin tuli tähän rinnalle helppokäyttöisenä "toisto"-laitteena, en ainakaan itse tulkinnut että jokainen VHS:n roskikseen kantanut olisi ostanut samantien tallentavan DVD:een.

    Ainakin itse pidin VHS:ää kolme vuotta toistavan DVD:n rinnalla ennen kuin tuli taloon tallentava digiboksi.

    Tämä on myös itselleni vähän auki tulevaisuuden osalta.
    Tällä hetkellä ajattelen että kun hinnat ovat kunnolla laskeneet himassa olisi varmaan toistolaitteena se BD-soitin ja vieressä möllöttäisi tallentava HD-digiboksi.
    Vaikea silti ymmärtää millä muulla tavoin saisin noin 5 vuoden päästä näppärästi HD-matskua tallennettua ja katsottua siinä kotisohvalla parilla kaukosaatimen napin painalluksella kuin nytkin.


    Näin tänään, mutta miten tätä sekoittaa sitten netti-jakelu... jos joku saa sen "myytyä" mulle yhtä helppokäyttöisenä ja edullisena niin ehkä tämäkin tulee kyseeseen, mutta ei se silti HD-materiaalia vielä pitkään aikaan ole.
    Mitä oletan että tulee sieltä HD-digiboksilta jo runsaasti 5 vuoden päästä.


    Iso
     
  5. Darth Saul

    Darth Saul Guest Guest

    Liittynyt:
    10.01.2005
    Viestejä:
    634
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos, ja iso JOS, Sinivuokkoon laitetaan jossain vaiheessa tallennusominaisuudet, niin saattaisin jopa olla valmis uskomaan sen menestykseen. Se, mikä DVD:stä tosiaan puuttuu on helppo tallennusmahdollisuus. Totta kai nörtit osaa viritellä digiteeveestä kuvaa peeseelle ja sieltä deeveedeelle, mutta VHS:n tapainen yhden napin kotitallennus ei tosiaan suju, ei.

    Koska on kuitenkin tällainen juttu kuin tekijänoikeudet ja piratismi, samoin kuin täysin järjettömät aluekoodit, niin en oikein jaksa uskoa että Sinivuokkoon tuota mahdollisuutta tulee vakiona... ikinä.


    Vaikka VHS:ää onkin kiva haukkua, niin mikään muu formaatti ei ole pystynyt samaan: täysin yhteensopiva sekä myyntikasettien että kotitallenteiden osalta (periaatteessa myös maailmanlaajuisesti, koska PAL/NTSC-rajoitus ei ole VHS:n vika), yhden napin nauhoitus toimii aina (pala teippiä ja jopa myyntikasetit pystyy uudelleenkäyttämään!) ja lisäksi vielä samat kassut toimivat videokameroiden tallennusformaattina. :thumbsup:
     
  6. scf77

    scf77 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.05.2002
    Viestejä:
    245
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ei taida tallennus nykyihmiselle olla niin olennaista mitä VHS aikoina. Toki kiintolevy digiboxit ajasiirtoon on myyneet hyvin.

    En itse asiassa tunne enään ketään, joka harrastaisi VHS-aikakaudelta tutta leffojen tai tv-sarjojen arkistointia.

    Taviskuluttaja ostaa nykyään leffoja/tv-sarjoja DVD:llä huomattavasti enemmän verrattuna VHS aikaan. Eipä noista tallentavista DVD-soittimistakaan tullut mitään hittiä.
     
  7. tapsas

    tapsas Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 169
    Saadut tykkäykset:
    0
    Luulenpa että nimenomaan ne kiintolevydigiboksit ovat korvanneet VHS-videot tässä. Se taas on esimakua tulevan nettilevityksen ja joka kodin palvelinten (lue: helppokäyttöisten set-top-boksien) mahdollisuuksista, kun levytila kasvaa ja kirjahyllyn sijaan kokoelmia voi nauhoittaa ja säilyttää siellä kiintolevyllä...

    Onhan noita tallentavia DVD-soittimia ja BD:nkin alkujuuret Japanissa oli tallennuksessa, joskin se oli eri versio formaatista... ja ekat talletavat modernit BD-soittimetkin alkavat ilmestyä myyntiin:

    PANASONIC DMR-BW500EFK Blu-Ray Recorder with 500GB Hard Drive
    http://www.pixmania.com/fi/fi/1773990/art/panasonic/dmr-bw500efk-blu-ray-dvd.html

    Mutta en minä silti odota että näistä tallentavista soittimista (kuten ei ole tallentavista DVD-soittimistakaan) ikinä tulee mitään VHS:n kaltaista universaalia tallennusilmiötä. Kätevyys vain on niin eri tasolla kiintolevyissä, yhä useampihan alkaa valokuviaankin pitämään kiintolevyllä.

    DVD lisäksi teki videoiden ostamisesta viimeinkin mielekästä, extrat toivat jotain lisää mitä ei ollut telkkarissa, myyntipakkauksesta tuli kompakti ja vei vähemmän tilaa, fyysisesti halvempi media sai hinnat lopulta laskuun tehden ostamisest akannattavaa, pienikokoinen formaatti teki viimein TV-sarjojen kausimyynnistä mahdollista jne... VHS-ostaminen oli vähemmän houkuttelevaa.

    Toisaalta kotivideokuvaaminen yms. on siirtymässä yhä enemmän nauhoilta täysin digitaaliseen muotoon. 80-luvulla kotivideokuvaaminen oli jonkinlaista muotia, nyt vastaavaa muotia lienee kännykällä kuvaaminen ja kaikenmaailman youtoobit. Mediat ja tavat käsitellä, tuottaa ja käyttää sisältöä ovat muuttuneet.

    Oli niissä vanhoissa VHS-kaseteissa tietysti omat puolensa. Sitä mukaa kun tallennukset siirtyy kiintolevyille ja nettiin niin tiedon varmentamisessa ja käyttämisessä tulevat omat haasteensa, jotka ovat kahdenveroisia kun pitäisi tehdä niistä jokamummon käytössä toimivia. Vanhan VHS-nauhan pahin vihollinen oli kulutus ja tuli, kiintolevyllinen nauhoituksia on alttiimpi äkkituholle.
     
  8. roflator

    roflator Guest Guest

    Liittynyt:
    08.05.2007
    Viestejä:
    1 129
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ehdotus 3d laajennuksesta blu-ray speksiin panasonicilta

    3D blu-ray vaatii ~1.5 kertaa enemmän levyltä tilaa. Eli edelleen ok. laadulla saisi mahtumaan nykyisille 50GB kiekoille pidemmätkin leffat. Odotusarvo, että 2010 vuonna tulisi ekat soittimet ja levyt ulos, jotka tukevat ko. teknologiaa. Aikovat samalla myös laajentaa hdmi speksiä, jotta stereokuvan saisi fiksusti yhdestä hdmi-liittimestä otettua näyttölaitteeseen
     
    Viimeksi muokattu: 25.11.2008
  9. tapsas

    tapsas Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 169
    Saadut tykkäykset:
    0
    Woohoo - profile 4.0! ;) Tällä kertaa olen oikeasti innoissani. Sen verran hauskaa hupia oli Journey to the Center of the Earth ihan punaviher-laseillakin, 3D:n takia kyllä ostaa uudet laitteet ihan mielellään.
     
  10. Butcher

    Butcher Guest Guest

    Liittynyt:
    02.01.2004
    Viestejä:
    167
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämäkin varmaan on jotain propaganda-dataa taas, mutta here goes:

    http://www.alleyinsider.com/2008/5/..._off_yet_americans_love_their_old_dvd_players

    Oli miten oli, en usko että bluray syrjäyttää yhtään mitään, ikinä. ja 50%, :thumbsup: good luck vaan
     
  11. derund

    derund Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2002
    Viestejä:
    514
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mitä sitten? Tarviiko sen syrjäyttää mitään? Minä ainakin ostan Blue ray elokuvia sen takia, että saan paremman kuvan ja äänen ja sitä kautta elokuva nautinto paranee, en sen takia että Blue ray syrjäyttäisi DVD:n.
     
  12. JuKo

    JuKo Guest Guest

    Liittynyt:
    18.02.2004
    Viestejä:
    872
    Saadut tykkäykset:
    0
    No kannattaisi ainakin lainata vähän uudempaa propagandadataa. Tuo on vuoden 2007 tulosraportin julkistuksesta yli puolen vuoden takaa. Tilanne on aivan eri vuonna 2008, vuodesta 2009 puhumattakaan.
     
  13. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 976
    Saadut tykkäykset:
    339
    No ois se kiva jos syrjäyttäisi, niin saisi leffoja halvemmalla. Ei tarttis olla kiimassa siitä, että jostain ulkomaan verkkokaupasta saa 15 eurolla jonkun roskaleffan, joka Anttilan DVD-alelaarissa on todennäköisesti noin 5 euroa. :weep:
     
  14. hereford_picnic

    hereford_picnic Guest Guest

    Liittynyt:
    06.12.2007
    Viestejä:
    493
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiimassa on kivaa.
     
  15. prkl

    prkl Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    02.06.2006
    Viestejä:
    2 029
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt kun talousnäkymät ovat mitä ovat niin ei taida "Pertti Peruskuluttaja" heti päivittää olohuonettaan teräväpiirtoon eli luulenpa että päinvastoin hidastuu tuo blu-ray menekin kasvu ja DVD sinnittelee jatkossakin.
     
  16. pjarre

    pjarre Guest Guest

    Liittynyt:
    17.06.2003
    Viestejä:
    1 429
    Saadut tykkäykset:
    1
    Toisaalta, vähintään HDReady ruutuja taitaa olla jo aika monella ja Sittarissakin oli BR soitin tarjouksessa 199,- eli kohta hintaero DVD soittimeen on niin pieni että menee kaupaksi jo muillekin kuin early adoptereille. Pertti tietysti asuu vielä toistaiseksi USA:ssa, joten Suomen kuvioista ei kokonaiskehitystä voi kummoisesti arvioida.
     
  17. LaForge

    LaForge Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.01.2008
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Blu-ray myy nyt ennätystahtiin Euroopassa
    MikroPC.net - ma 22.12.2008 klo 9:30
    Blu-ray näyttäisi vihdoin saavan jalansijaa Euroopan markkinoilla. Sekä blu-ray-elokuvien että -soittimien myynti on useissa maissa yltänyt ennätyslukemiin joulun lähestyessä. Ennätykset eivät kuitenkaan yllätä, sillä blu-ray-myynti on ollut odotettua hiljaisempaa koko vuoden.

    Teräväpiirtolevyjä myytiin kuitenkin esimerkiksi Isossa-Britanniassa lähes puoli miljoonaa kappaletta marraskuussa, joka on 165 prosenttia enemmän kuin lokakuussa.

    Kasvun uskotaan jatkuvan myös jatkuvan ensi vuonna ja soitinmyynninj opa kolminkertaistuvan kuluvaan vuoteen verrattuna.

    Brittiläisen konsulttiyhtiö Futuresourcen mukaan blu-rayn suosion kasvu on alkukankeudesta huolimatta ollut nopeampaa kuin dvd:n alkuaikoina. Dvd tuli markkinoille noin vuosikymmen sitten.

    Vuosi 2008 jää kuitenkin historiaan blu-rayn läpimurto vuotena. Kilpailevaa teräväpiirtoformaattia hd dvd:tä ajanut Toshiba nimittäin heitti pyyhkeen kehään helmikuussa.
     
  18. nzip

    nzip Guest Guest

    Liittynyt:
    25.04.2005
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
    viimein blu-ray-soittimen omistajana näyttää selvältä että dvd jatkaa pääformaattina ostoksissa - blu-rayna kun kannattaa ostaa vain sellaisia elokuvia missä visuaalisuus, erikoistehosteet ja yksityiskohtainen lavastus on merkittävässä osassa. Muut levyt kannattaa edelleen haalia anttilan laarista DVD:nä.

    blu-ray kilpailee siis tällä hetkellä lähinnä "special edition DVD" :tten kanssa.
     
  19. JukkaVaAn

    JukkaVaAn Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.05.2007
    Viestejä:
    800
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voin olla eri mieltä. Case in point: Space Odyssey - 2001. Erikoistehosteet, yksityiskohtaiset lavasteet jne... eipä paljoa näkynyt, mutta DVD versioon verrattuna oli katselunautinto 100-0 BD:n hyväksi.
     
  20. nzip

    nzip Guest Guest

    Liittynyt:
    25.04.2005
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
    Space Odyssey - 2001 Sai kuitenkin oscarin erikoistehosteistaan ja on muutenkin tunnettu visuaalisesti näyttävänä elokuvana? Voisin hyvin ostaa sen blu raynä - Case point minulle :D Tarkoitin alunperin lähinnä että jostain "Airplane!" tai "kummeli kultakuume" tyylisiin elokuviin blu ray tuo tuskin mitään lisäarvoa.