Sonyn uudet BRAVIA SXRD tykit julkaistu, VPL-HW10 ja VPL-VW70

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana anidabi, 04.09.2008.

  1. Tomppa3

    Tomppa3 Guest Guest

    Liittynyt:
    19.02.2004
    Viestejä:
    92
    Saadut tykkäykset:
    0
    Toki oman tykkinikin virhe on aikamoisen mahdoton huomata elokuvissa. Satun vaan jo työnikin puolesta tekemään paljon työtä kuvankäsittelyn parissa (olen lehtikuvaaja) ja tykkäisin käsitellä/katsella joskus myös mustavalkokuvia projektorilla. Iso kuva ja hyvä tarkkuus ovat hyvä yhdistelmä siihen, tosin vain ainoastaan silloin kun tykin valkotasapaino ei vaella pitkin poikin kuvaa. Eli, värillisellä materiaalilla tykin värivirhe on merkityksetön, mustavalkoisella taas ei todellakaan. Katselin ottamaani kuvaa (tykin tuottamaa valkoista) fotarin avustuksella ja huomasin, että rgb-arvot vaihtelivat kuva-alalla aikamoisesti. Pahimmillaan vaihteluväli oli jopa parikymmentä pykälää punaisen värin osalta, joka on aika paljon 256 pykälän asteikolla. Ei puhuta enää merkityksettömistä eroista, vaan eroista jotka erottaa vaikka puusilmäkin.
     
  2. Aceman

    Aceman Shot down in flames!

    Liittynyt:
    23.02.2000
    Viestejä:
    3 603
    Saadut tykkäykset:
    149
    Joo, Rubylla mennään... varmaan vielä tovi jos toinenkin. Otin tuhdin lääkekuurin upgradeitis-viruksen varalta, mikä suojaa ainakin ensi kesään asti.
     
  3. freewheeler62@m

    freewheeler62@m Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.09.2004
    Viestejä:
    615
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuollainen tauti muakin välillä pelottelee autokuumeen lailla. Mutta sitten tajuaa, että nykyinen menopeli on aivan hyvä eikä se välttämättä vaihtamalla parane.

    Olethan tehnyt aukonsäätömodauksen huoltovalikossa? Rubyni kävi huollossa ja sinne oli laitettu melkein samat säädöt kuin mihin itse olin päätynyt, eli 43 = 250 ja 44 = 420. Privaile jos et ole tuota tehnyt, Rubysi on nimittäin sen jälkeen vieläkin parempi.
     
  4. Aceman

    Aceman Shot down in flames!

    Liittynyt:
    23.02.2000
    Viestejä:
    3 603
    Saadut tykkäykset:
    149
    Jep, Reality Check -niminen lääke auttaa heti. Toinen lähes yhtä tehokas keino on poistaa AVSForum bookmarkeista. :D

    Huoltovalikossa tein joitakin muutoksia ammoisina aikoina, mutta iiriksen säätöihin en ole koskenut. Viimeinen vuosi ollaan muutenkin menty off-asetuksella. Pistän Rubyn tässä vuoden vaihtuessa huoltoon tuon samaisen naksumisongelman vuoksi, joten eiköhän se siellä reissussa korjaannu tämäkin asia. Jos ei, niin palailen kyllä vielä asiaan...
     
  5. Repo

    Repo Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.03.2004
    Viestejä:
    457
    Saadut tykkäykset:
    0
    Koska homma nyt on jo mennyt offtopicin puolelle Rubyn merkeissä niin kysäistään vielä yleistä mielipidettä, kumpi on kannattavampi ostos Ruby (uutena täydellä takuulla alle 2000€) vain HW10 suurinpiirtein samalla rahalla?

    Itseäni Rubyssa mietityttää lampun hinta, huonompi linssinsiirto ja valtava koko/paino.
     
  6. aarno2815

    aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    4 636
    Saadut tykkäykset:
    131
    Lampun hinta-300€?Yleensä sivusuunnassa ei ole ongelmia useimmillla. Tykin hyvä zoomi voi ratkaista tuonkin. Koko ja paino kertovat laadusta-kun vaihtaa lampun, niin tuo selviää samalla.
     
  7. jriihi

    jriihi Guest Guest

    Liittynyt:
    02.03.2005
    Viestejä:
    460
    Saadut tykkäykset:
    0
    No itse nyt pari päivää tuota HW10:tä käyttänyt niin linssin siirto sivusuunnassa on pienoinen ongelma mutta muuten ihan ok tykki.

    Saisi kyllä olla hitusen pienempi kun vertaa sanyo Z3:seen niin kokoero on valtava.
     
    Viimeksi muokattu: 23.12.2008
  8. freewheeler62@m

    freewheeler62@m Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.09.2004
    Viestejä:
    615
    Saadut tykkäykset:
    0
    Rubyn xenonlamppu on sen suurin etu verrattuna uudempiin ja halvempiin full hd -tykkeihin. Eli sen väritoisto on todella luonnollista ja "leffamaista", onhan leffaprojektoreissakin xenonlamput. Ruby on jo 3 vuotta vanha malli, mutta valmistajansa senaikainen highend-lippulaiva joka pärjää aivan hyvin kisassa tänäänkin. Alle 2000 € todella hyvä ostos, itse maksoin keväällä vähän käytetystä melkein tonnin enemmän eikä kaduta yhtään.
     
    Viimeksi muokattu: 23.12.2008
  9. freewheeler62@m

    freewheeler62@m Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.09.2004
    Viestejä:
    615
    Saadut tykkäykset:
    0
    Se Rubysta.

    Nyt takaisin aiheeseen eli Sonyn uusiin SXRD-tykkeihin.
     
  10. iku-tursas

    iku-tursas Guest Guest

    Liittynyt:
    24.09.2004
    Viestejä:
    349
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oma verkkokaupasta maanantaina hankittu HW10 näyttää ihan tasaista valkoista peloitteluista huolimatta:king:

    Vielä? :weep:

    :rolleyes:
     
  11. JTX

    JTX Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.09.2001
    Viestejä:
    5 796
    Saadut tykkäykset:
    14
    Briteistä tilanneet: http://homecinema.sonypromotion.com/intro.aspx

    Promootio vaatii proof of purchase:n, joka on käsittääkseni siis tykin pahvilaatikon valkoinen lappu, jossa on numeroita ja viivakoodeja. Itsekin ehdin heittää jo lootan roskiin ja äsken kävin dyykkaamassa syvän pahviroskiksen pohjalta oikean palasen :hitme:

    Em. dokumentin lisäksi vaaditaan siis briteissä asuva apulainen, jonka tiedot annetaan tykin tietojen lisäksi täällä: http://homecinema.sonypromotion.com/main.aspx

    Itse lähetän kirjekuoren, jossa kaikki on valmiina mutta postimerkki puuttuu, suuremmassa kirjekuoressa englantiin, jossa asiamieheni hoitaa master planin loppuosan. Promoheppujen täytyy vastaanottaa kirje 31.01.2009 mennessä. Raportoin täällä miten hanke lampun saamiseksi etenee. Toinen vaihtoehtohan olisi S350-soitin.
     
  12. tarking

    tarking Guest Guest

    Liittynyt:
    01.10.2007
    Viestejä:
    118
    Saadut tykkäykset:
    0
    Omassa tykissäni en ole huomannut värintasaisuudessa ongelmia. Paska juttu jos eivät Sonyn huollossa jaksa sen verran nähdä vaivaa, että säätäisivät paneelit jos laite on kerta sinne asti rahdattu ja laitettu testipenkkiinkin. Puhdasta laiskuutta ja motivaationpuutetta tuommoinen... tuostahan niille kavereille palkka maksetaan. (Yleensä kait näin, jospa Sonyllä on joku muu politiikka - töitä ei tartte tehdä tai palkkaan saa bonusta päälle riippuen siitä kuinka monta laitetta saa palautettua tekemättä mitään?) :rolleyes:
     
  13. jesperdog

    jesperdog Uusi jäsen

    Liittynyt:
    16.01.2006
    Viestejä:
    94
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuinka hyvä tämä Sony HW10 tykki on ?? sitä kun ei missän pääse katsomaan ???
    Tämä on yksi vaihtoehto minulle !!
     
  14. Macu

    Macu Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.05.2000
    Viestejä:
    1 287
    Saadut tykkäykset:
    2
    Tulipa joulun jälkeen käytyä koekatselemassa Optoma HD80, JVC HD350 ja Sony HW10 Mareksilla ja Verkkokaupassa. Vertailu oli kaikkea muuta kuin optimaalinen koska Mareksilla (JVC) oli eri testilevyt kuin Verkkokaupassa (Sony, Optoma) ja tykkien säädöt lie myös vähemmän optimaaliset. Mutta sain nyt kuitenkin sen verran demotettua, että totesin Sonyn "kelpaavan" minulle. Jos JVC:ssä saisi värit säädettyä kunnolla, olisin saattanut siitä innostuakin. Olihan kuva kieltämättä skarpimpi, häiriöttömämpi ja mustan taso verrokkeihin nähden eri luokkaa. Mutta kaksinkertaiseen hintaan en tuota värifibaa voi hyväksyä. Optoma oli yllättävän suuri pettymys minulle. Batman Begins leffassa kohtauksessa, jossa Bruce menee sisälle luostariin, näkyi kirkkaampien kohteiden liikkuessa hämärässä omituista häntimistä, ihan kuin jollain wanhalla LCD näytöllä :eek: En tiedä oliko tuo joku säätöfiba tai tykki epäkunnossa mutta ilman tuotakin efektiä kuva näytti jotenkin "digitaalisemmalta" kuin Sonyllä. Sonyllä kuva näytti levollisemmalta ja filmimäisemmältä. Noh, Optomaa en voisi asentaa joka tapauksessa koska siinä ei ole linssinsiirtoa, mutta hyvä silti, että DLP:n palvontani sai reality checkin. :p

    Tänään lähti Sony tilaukseen. :thumbsup:
     
  15. VHT

    VHT Guest Guest

    Liittynyt:
    27.09.2008
    Viestejä:
    37
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tykki saapui eilen PrimeSupport-reissulta Hollannista takaisin samoine ongelmineen kuin sinne lähetettäessäkin. Color uniformityä säätelin huoltovalikosta sitten itse kun eivät Sonyllä sen vertaa tosiaankaan viitsineet huollossa vaivaa nähdä. Kuva rupeaa näyttämään tämän ongelman osalta varsin hyvältä.

    Focuksesta: Säädin eilen tykin kuvan kohdilleen parin tunnin katselun jälkeen ja aamulla focus tuttuun tapaan taas täysin pielessä! Päätin pistää tykin lampun HIGH-modelle ja odottelemaan korjaantuisiko focus mihinkään. Ja korjaantuihan se...nimittäin tunnin odottelun jälkeen! :eek:(aikaisemmin tykitelty lähinnä LOW-modella,jolloin terävyyden korjaantumista ei tapahtunut oman kärsivällisyyden puitteissa).

    Värien osalta näyttäisi olevan sama trendi käynnissä elikkäs aluksi värit ovat jotenkin todella viileän vihertävät ja vasta noin tunnin jälkeen värit näyttävät lämpenevän.

    Ehdotuksia ongelman ratkaisemiseksi kaipaillaan. Itsellläni epäilykset alkavat kohdistua lamppuun. Uutta lamppuako hankkimaan vai tykki hyvissä ajoin aina aamulla tulille, jotta kuva on kohdillaan iltapäivällä kun tulee töistä...:rolleyes:
     
  16. sirace

    sirace Guest Guest

    Liittynyt:
    03.06.2002
    Viestejä:
    226
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiinnostaa tietää että mikä JVC:n väreissä on pielessä? Ajattelin vaan voisiko tämän 'vian' korjata oikeanlaiselle värifiltterillä?
     
  17. Tomppa3

    Tomppa3 Guest Guest

    Liittynyt:
    19.02.2004
    Viestejä:
    92
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mitenkäs sinne huoltovalikkoon pääsee? Ajattelin itsekin kokeilla tuota värinsäätöä manuaalisesti, vaikka värit näyttäisivätkin olevan korjaantumaan päin (jos se nyt mahdollista on).

    Huomasin muuten tuo saman tarkennusongelman omassa tykissäni, eli meillä taitaa olla veljessarjan laitteet...:thumbsup:.
     
  18. TimoJ

    TimoJ Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.09.2001
    Viestejä:
    1 266
    Saadut tykkäykset:
    15
    Kyllä minä ottaisin uudestaan yhteyttä tuonne Primesupporttiin ja laittaisin tykin huoltoon niin monta kertaa, että ne lopulta tekisi sille jotain tai kyllästyisi ja vaihtaisi uuden tilalle. Ei siihen nyt ainakaan omalla kustannuksella uutta lamppua kannata ostaa.

    Mutta olikos tuo Verkkokaupasta ostettu? Mitä ne sanoo asiaan? Jos Sony ei saa tuota korjattua, niin heidän pitäisi vaihtaa tilalle toinen tykki.
     
  19. TimoJ

    TimoJ Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.09.2001
    Viestejä:
    1 266
    Saadut tykkäykset:
    15
    Paina kursorinapuloiden keskellä olevaa pyöreää nappulaa kahdesti ja sitten kerran vasemmalle nappia ja sitten vielä keskinappia, vastaa kysymykseen Yes. Ja sitten kun avaat menun, sen alimpana kohtana on tuo huoltovalikko.
     
  20. Macu

    Macu Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.05.2000
    Viestejä:
    1 287
    Saadut tykkäykset:
    2
    Väärä ketju, mutta lyhyesti: ylisaturaatio joka aiheuttaa esim. ihonvärin punoittamista, hiekan ylikellerrystä yms. ongelmia kohtauksesta riippuen. Käsittääkseni ongelman voi korjata vain tykin säädöillä (eli ostamalla 6 k€ maksavan HD750 mallin jossa ne säädöt löytyvät) tai kalliilla ulkoisella videoprosessorilla. Jos ei ole hirveästi luonnollisten värien perään, HD350:n ylisaturaatio ei ole ongelma. Monet ilmeisesti tykkäävät siitä, että tykki tekee kuvasta "karkimman" näköisen. Minä henkilökohtaisesti ajattelen, että elokuvan värimaailma on ohjaajan näkemys ja osa elokuvaa itseään, siihen ei saa tykki lisätä mitään omaansa. Marek muuten tarjosi helpon ratkaisun ongelmaan: väänsi HD350:n säätövalikosta color asetusta pienemmälle.. ;)