Rööperi - Alan miehet (2009) (Samuli Edelmann)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 04.11.2008.

  1. Freekster

    Freekster Guest Guest

    Liittynyt:
    03.05.2005
    Viestejä:
    1 345
    Saadut tykkäykset:
    2
    Juuri noin. Itselläkin on ikuisuusprojektina työn alla "roistoilu" elokuva tai paremminkin katuleffa joita suomesta ei löydy muita kuin Monte Rosso komedia. Aika pitkä matka on Rööperistä tanskalaiseen Pusheriin. Aikoinaan oli odotukset korkealla Bad Luck Loven suhteen ja tuli annettua yksi biisikin leffaan, mutta ihan hirveintä paskaahan se sitten oli. Samalla rahalla ja resurseilla olisin tehnyt paremman leffan vaikka en ole alan ammattilainen.

    Rööperi kirja on kuulemma aika hyvä ja aiheesta olisi saanut aikaan ihan törkeän hyvän leffan oikeissa käsissä.
     
  2. Resurssi

    Resurssi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2004
    Viestejä:
    665
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minkäs biisin annoit leffaan?

    Bad Luck Love on mielestäni parhaita kotimaisia, 5 tähden elokuva, ja parempi, kuin yksikään Pusher.
     
  3. Arpa

    Arpa Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.12.2006
    Viestejä:
    808
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oliko tää leffa jo valmis ja näytetty jossain?

    Vai olenko ymmärtänyt väärin, että kaikki kommentit negatiiviset ja positiiviset eivät olisikaan täyttä spekulaatiota?
     
  4. kautium

    kautium Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.03.2005
    Viestejä:
    422
    Saadut tykkäykset:
    0
    Touchè. Timo Rautiainen on näköjään vääntänyt leffan nimikkobiisin ja heppu esiintyy leffaa seurailevalla videolla itsekin. Enkä yhtään ihmettelisi vaikka Rautiainen olisi värvätty johonkin välimallin rooliin myös itse leffassa.

    http://www.myspace.com/timorautiainen

    Häjyt oli ihan jees, mutta siihen se sitten jäikin. Nämä pätkät on nähty jo niin moneen kertaan että ei ole tosikaan, joten en odota tältäkään yhtään mitään (enkä aio myöskään käydä katsomassa). Toivottavasti kuitenkin yllätyn positiivisesti sitten joskus DVD-julkaisun yhteydessä.
     
    Viimeksi muokattu: 12.12.2008
  5. Korppi76

    Korppi76 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.02.2008
    Viestejä:
    211
    Saadut tykkäykset:
    0
    :thumbsup:

    + Itse jätän kaiken väliin missä on j pääkkönen.
     
  6. prkl

    prkl Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    02.06.2006
    Viestejä:
    2 029
    Saadut tykkäykset:
    0
    Leffan pitää kyllä olla aivan paska jos mielii valua samalle tasolle tuon biisin kanssa..En kyllä epäile etteikö biisi saisi "ansaitsemaansa" leffaa :sick:
     
  7. Resurssi

    Resurssi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2004
    Viestejä:
    665
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oletkos tuon videon jo jossain nähnyt, ja jos, niin missä?

    Muuten, aika laajalla skaalalla mennään, jos Eppu Normaali ja Rautiainen niputetaan junttirockiin. Varmaan siellä pitäisi soida sitten jotain vtun Disco Ensembleä, että olisitte tyytyväisiä.:hitme: Rautiaisen biisi sopii tosiaan hyvin ko. lefaan, mutta nimenomaan positiivisessa mielessä, koska odotan hyvää lefaa, ja tuo Rautiaisen Rööperi -kappalekin on varsin onnistunut, senkin suhteen, miten se luullakseni (elokuvaa näkemättä) tulee sopimaan elokuvan tunnelmaan.

    Nim. Mieluummin junttirockia, kuin kriitikkojen suosimaa älykkörockia!
     
    Viimeksi muokattu: 13.12.2008
  8. Finmovie

    Finmovie Guest Guest

    Liittynyt:
    13.12.2008
    Viestejä:
    466
    Saadut tykkäykset:
    1
    Miks haukutte suomalaista leffaa ihan 100-0? itse pidän 100 varmasti leffasta jota en ole nähnyt mutta suomalais leffa fanina aivan vitun ihanaa! ja mitä näyttelijöihin tulee nii aivan parasta! olen oottanu samulilta leffoi pidemmän aikaa aivan ykkönen näyttelijänä ja peter ei siinä sivussa häpeä. ja eikö myöskään muutkaan. Kuvat näytti erittäin hyvältä ihanaa äijä meininkiä!!!
     
  9. Luuska

    Luuska Guest Guest

    Liittynyt:
    19.02.2006
    Viestejä:
    51
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ilmeisen suuri fani tosiaan olet kun tämän kommentin vuoksi olit valmis rekisteröitymään foorumille. :thumbsup:

    Fanitus menee mielestäni siinä vaiheessa yli, kun jo etukäteen, mitään näkemättä/kuulematta tietää rakastavansa leffaa. :D Kiva että rakastat Samulia, mä taas pilke silmäkulmassa lupasin kaverille, että lähen kattomaan suomalaista leffaa heti kun Samuli ei näyttele siinä. Hieman turhan monen leffan käsikirjoitus on luokkaa Alku - äijäilyä - samuli karjuu kännissä alasti - äijäilyä - the end.

    Tuskin kukaan täällä foorumilla haukkuu suomalaista elokuvaa sen takia, että se on suomalaista. Selin-Mäkelä-akselin elokuvia saatetaan teilata etukäteen sen takia, että heidän toimestaan valkokankaalle ei tule kuin paskaa.
     
  10. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Eniten tässä elokuvassa ennakkoon kyrsii se, että samat naamat ovat olleet samantyyppisissä rooleissa monta kertaa aiemminkin. Siitä tulee ennakkoasenteita.
     
  11. prkl

    prkl Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    02.06.2006
    Viestejä:
    2 029
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oho, samuli ite hypettämässä? :thumbsup:
     
  12. Finmovie

    Finmovie Guest Guest

    Liittynyt:
    13.12.2008
    Viestejä:
    466
    Saadut tykkäykset:
    1

    Minkäs sille mahtaa että suomen näyttelijä kanta on niin pieni. Ja mua ei haittaa lainkaa vaikka samat naamat pomppis saman tapasissa leffoissa/rooleissa se on vaa niin ihnaaa! :D
     
  13. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Ei sille mitään voikaan, niin se vain on. Ja voihan tämä olla hyväkin leffa! Mutta otetaan esimerkki, kun Edelmann on hyppinyt munasillaan varmaan viidessä viimeisessä leffassaan niin sen pelkää tapahtuvan tässäkin eikä se ole mikään kaunis näky. Tietynlaista typecasting-huolta on ennakko-odotuksissa. Mutta toivottavasti yllätys tulee olemaan positiivinen.
     
  14. SpiderJerusalem

    SpiderJerusalem Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vaikuttaa vähän Mafiaveljesten vammaiselta mutanttiveljeltä joka on päässyt kellarista pakoon. Kiinnostus Selin-sploitaatiota kohtaan on aika nollissa, yleensä myötähäpeää nämä vain aiheuttavat.
     
  15. dfdf

    dfdf Guest Guest

    Liittynyt:
    02.07.2006
    Viestejä:
    136
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jotenkin kyllä tuntuu, että luulisi nyt yli 5 miljoonan ihmisen joukosta löytyvän edes muutama kymmenen hyvää haastajaa tuolle Vintiö-porukalle.
     
  16. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 014
    Saadut tykkäykset:
    150
    Löytyis varmaan, mutta kun näitä leffoja tekee kaveriporukka niin ei siihen muita tarvita. Aika pitkälle on Jasperin työllistäminen ollut Selinin varassa... Mutta ei näitä tekeleitä kyllä jaksa enää katsella, sen verran väsyneitä ovat Mäkelän tuotokset olleet jo pitkään.
     
  17. Hattori Hanzo

    Hattori Hanzo Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.02.2004
    Viestejä:
    1 141
    Saadut tykkäykset:
    4
    Mun mielestä Visa Mäkelä on hyvä ohjaaja.
     
  18. Blaqua

    Blaqua Sandels vahva ja pehmeä Tukijoukot

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    725
    Saadut tykkäykset:
    30
    Aleksi Mäkelä taas kerännyt vanhan jengin kasaan. Aika kovat odotukset elokuvaa kohtaan (oikeasti) :D Huomenna katsomaan :naminami:
     
  19. Resurssi

    Resurssi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2004
    Viestejä:
    665
    Saadut tykkäykset:
    0
    No nyt on Rööperi nähty, ja tähtiä sille 3½, pieni pettymys odotuksiin nähden. Ei olisi varmaan pitänyt lukea arvosteluja ennen elokuvaa, kun luin arvosteluista kautta linjan ylistäviä arvioita Edelmannin, Franzénin ja Hietalahden suorituksista elokuvassa, niin odotin heiltä (ja tarinalta) sitten jotain vielä parempaa. Jopa sellaiset arvostelut kehuivat heidän suorituksia, jotka antoivat elokuvalle vain 2-2½ tähteä. Sen sijaan, melkein kaikki arvostelut (myös ne, jotka ovat antaneet elokuvalle 4 tähteä) ovat haukkuneet Jasper Pääkkösen suoritusta elokuvassa epäuskottavaksi. Pääkkönen ei taasen ollut niin huono, kuin arvosteluista olin lukenut (niin kuin arvelinkin ennakkoon), mutta olihan hän ehkä vähän epäuskottava roolissaan koviksena, ei ollut tarpeeksi särmää kovikseksi, liiaksi nössön kiiltokuvapojan näköinen. En tiedä sitten, kun tämähän perustuu tositarinoihin, että onko Pääkkösen hahmo ollut oikeastikin olemassa, ja onko hän oikeastikin ollut vähän tuollainen poikamainen ja suunnilleen noin nuori, kuten Pääkkönen. Jos näin ei ole ollut, niin rooliin olisi sopinut paremmin, vaikka Jorma Tommila. Tommila olisi elokuvan aiheeseen liittyen sopinut elokuvaan, kuin nyrkki silmään, kirjaimellisesti, sillä kyllähän elokuvassa lyödään jonkin verran.:D Menee vähän väärinpäin roolit, kun Tommila oli esimerkiksi viime vuonna Erottamattomat -elokuvassa, jossa hän on kai kiltti, ja nössömäinenkin, mitä olen lukenut arvosteluista, ja sitten Pääkkönen esittää nyt kovista Rööperissä.:D Toinen Rööperin aiheeseen sopinut näyttelijä olisi ollut Antti Reini, joka ei ole ollut yhdessäkään Mäkelän elokuvassa, ja häntä näkee valitettavan harvoin koviksen rooleissa, joihin hän sopisi loistavasti. Reini menee monissa elokuvissa hukkaan, sillä hänessä olisi paljon potentiaalia loistavaksi pahikseksi ja tosimulkun rooleihin.

    Pekka Valkeejärven suoritustakin Rööperin arvosteluissa on kehuttu kovasti, mutta kun sitä kehuttiin niin häikäilettömäksi konnaksi, niin ei se musta ollut niin häikäilemätön, kuin odotin arvostelujen perusteella, roolikin on aika pieni. Kristo Salminen veti yllättävänkin hyvän ja hauskahkon (tosin pienen) roolin, siihen nähden, kun hänen tunnetuin roolinsa on kuitenkin Salattujen elämien Toni Veijalainen. Pääkkösen kohdalla enää hädin tuskin edes muistan, että hän on ollut joskus Salattujen vakihahmoja, sen verran monessa elokuvassa hän on Salattujen jälkeen näytellyt, ja viimeisestä Salatuissa näyttelemisestäkin on aikaa varmaan jotain 8 vuotta.

    Rööperi jää kuitenkin Mäkelän melkein kaikkien elokuvien alle, mitä tulee omiin arvioihini hänen elokuvistaan. Häjyt on edelleen Mäkelän paras leffa, mutta vähintään 4- tähteä ansaitsevat Mäkelän elokuvista molemmat Varekset, Matti, Pahat pojat ja Lomalla. Esa ja Vesa - auringonlaskun ratsastajat on Mäkelän heikoin ohjaus.

    Arvosteluissa Rööperi on saanut laidasta laitaan tähtiä, on saanut tähtiä asteikolla 2-5, enemmistö on ollut kuitenkin vähintään 3 tähteä.

    Plussaa Rööperille elokuvan tunnusmusiikista, jonka on tehnyt Timo Rautiainen yhtyeineen, tunnusmusiikki soi lopputeksteissä.

    Vielä kysymys elokuvan nähneille:
    Mitä Hietalahden kaulaan ottamassa tatuoinissa luki? En kerennyt lukemaan, kuin ekan sanan (tai en saanut selvää toisesta sanasta), ja senkin olen jo unohtanut.:D Vai oliko se joku "Testaa..."?
     
    Viimeksi muokattu: 09.01.2009
  20. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Tuli nähtyä. Odottakaa ihan rauhassa, että tulee telkkarista. Alkupuolella oli hyvä meininki, vähän jo toivo heräsi että tuleeko vihdoinkin viihdyttävä kotimainen mafialeffa-tyyppinen pätkä, jossa pikkunilkit nousevat ylemmäs - sen tyyppisiä suomileffoja ei liikaa ole. Mutta sitten jäätiin jotenkin junnaamaan paikalleen ja huumori loppui. Lopusta olisi voinut ottaa puoli tuntia pois. Ja ehkä alkupuolen hyvää menoa olisi voinut kertoa pidemmin ja yksityiskohtaisemmin. Nyt vähän hosuttiin. Viiden tähden asteikolla: alku ****, loppu **

    Komppaan edellistä siinä, että Mäkelän leffoista huonoimmasta päästä. Tykkäsin itse asiassa jopa Esasta ja Vesasta enemmän. Ohjauksena ehkä huonompi, mutta tarina toimi tasapainoisemmin. Varekset ovat minusta Mäkelä-leffoja parhaasta päästä. Rööperin ongelma on minusta enemmän käsikirjoituksen puolella ja siinä, että elokuvan kahden tunnin kestosta on haaskattu liikaa minuutteja asioihin, jotka eivät katsojaa juuri viihdytä.
    Tai pikemminkin sen tyyppisiin asioihin tai tunnelmiin, jotka Paha Maa kertoi niin taitavasti, että siitä on paha pistää paremmaksi. Kaikilla menee huonosti tai vielä huonommin.

    Positiivinen ylläri oli se, että Samuli Edelmann ei sittenkään hyppinyt munasillaan.

    Hietalahden kaulassa luki "tästä poikki" ja katkoviiva vieressä. Linnakundikaverit olivat tosiaan yllyttäneet että et uskalla ottaa sellaista tatuointia.
     
    Viimeksi muokattu: 10.01.2009