Näin katsot HD videoita PlayStation 3:lla

Keskustelu osiossa 'Blu-ray sekä UHD -laitteet' , aloittajana ljpp, 08.04.2008.

  1. Ormi

    Ormi Guest Guest

    Liittynyt:
    13.04.2007
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    0
    PS3 Media Centeristä on tullut eilen ulos versio 0.99, jolla pitäisi pystyä streamata myös DVD:t. :king:

    Jos mkv:t toistuu sulavasti MEncoderilla, niin en tiedä onko noille mulle transkoodausvaihtoehdoille käyttöä. AviSynth-vaihtoehdolla transkoodaamiseen voi käyttää CoreAVC-koodekkia, jolloin ainakin periaatteessa prosessorin kuorma pitäisi laskea. Omalla koneella (jossa 2.4GHz Core 2 Duo T8300) 720p mkv:n transkoodauksessa MEncoderilla prossukuorma on n. 70% ja CoreAVC-koodekkia käyttämällä ~20-40%.

    Mitä tulee tuohon aiempaan DTS-keskusteltuun, niin PS3 Media Center osaa muxata DTS-raidan 5.1LPCM:ksi.

    edit: Kokeilin käyttää transkoodatessa AviSynthiä ja CoreAVC:ta, mutta jostain syystä toisto ei ollut kovin sulavaa. Itse kuvanlaatu oli sama kuin pelkällä MEncoderilla.
     
    Viimeksi muokattu: 08.12.2008
  2. Tome

    Tome Guest Guest

    Liittynyt:
    17.10.2005
    Viestejä:
    63
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pitääkin heti kun töistä pääse testata 0.99 versio. Tuo DVD ISO/VIDEO_TS transcoder on :king:
     
  3. HEKOHEKO

    HEKOHEKO Guest Guest

    Liittynyt:
    31.03.2004
    Viestejä:
    825
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt kun vasta tuli päivitys että PS3 osaa toistaa 25fps filet 50hz:llä niin milloinkahan tulee päivitys 24fps tiedostoille?
    Häviäisi tuo green bar ongelma MKV-tiedostoilla, kun voisi käyttää tuota tavallista videon toisto softaa eikä blu-ray.

    Muutenkin kiinnostaisi pleikkarin blu-ray toisto"softan" ja tuon tavan median toistosoftan erot, käsittääkseni ne ovat kuintenkin kaksi eri asiaa...?

    Tällähetkellä vain 1920x1080 toistuvat ok tuolla blu-ray puolella...
     
  4. LazyDog81

    LazyDog81 Guest Guest

    Liittynyt:
    09.12.2008
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    poltin eilen ekan kerran leffan bd-re levylle. Tekstit ja kuva pelaa mutta true hd ääniraita ei toistu. tsmuxerilla tein m2ts tiedostosta bd kansiot ja poltin ne imgburnilla bd-re levylle. Lähde filu (m2ts) sisältää ac-3 ja true hd ääni raidan, jotka valitisin tsmuxerilla mukaan mutta tuo true hd ääni raita ei pelaa. Onkohan syynä tuo bd-re levy vai joku muu?
     
  5. Tome

    Tome Guest Guest

    Liittynyt:
    17.10.2005
    Viestejä:
    63
    Saadut tykkäykset:
    0
    Millanen kokoonpano kotiteatterina?
     
  6. LazyDog81

    LazyDog81 Guest Guest

    Liittynyt:
    09.12.2008
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Poltin eilen ekan kerran leffan bd-re levylle. Tekstit ja kuva pelaa mutta true hd ääniraita ei toistu. tsmuxerilla tein m2ts tiedostosta bd kansiot ja poltin ne imgburnilla bd-re levylle. Lähde filu (m2ts) sisältää ac-3 ja true hd ääni raidan, jotka valitisin tsmuxerilla mukaan mutta tuo true hd ääni raita ei pelaa. Onkohan syynä tuo bd-re levy vai joku muu?
     
  7. LazyDog81

    LazyDog81 Guest Guest

    Liittynyt:
    09.12.2008
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli näköjään postaus kahteen kertaan. Eli siis vahvistimen virkaa toimittaa Pioneeri VSX-AX2-AS hdmi:llä kiinni pleikassa. Hyllystä löytyy Kaspian prinssi blu-ray jolla esim. DTS-HD 7.1 ääniraita toimii. Spider man 3 leffalla pelas myös true hd äänet.
    Power DVD näyttää, että olisi true hd raita (pleikalla raidan valinna jälkeen ei näy ääniraita tietoja ollenkaan selectiä painettaessa) ja frame rate noin 2megaa .Tietokoneen ja vahvarin välisä optinen kaapeli, joten toimivuutta koneen kautta en ole päässyt testaamaan. Voikohan tolla Power dvd:llä kuunnella vain ac-3 coree tosta true-hd:stä? Voihan tietenkin olla, että tossa m2ts lähde filussa on joku ongelma.
     
  8. LazyDog81

    LazyDog81 Guest Guest

    Liittynyt:
    09.12.2008
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuten jo on aiemmin todettu jos reso ei ole juuri tuo 1280x720 tai 1920x1080 niin avchd levyn kanssa tulee tuo vihreä palkki myös bd levylle poltettuna. Ehkä vähän ohi aiheen. Mutta onko kukaan päässyt kokeileen tälläistä väärän resoluution avchd pätkää missään standalone soittimessa, tuleeko sama ongelma vastaan?
     
  9. Sulttaani

    Sulttaani Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2008
    Viestejä:
    45
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kertokaas miten saan ton PS3 Media Server ohjelman skulaamaan Vistan kanssa?

    XP:llä sain homman toimimaan heti ja olikin ilo katsella pätkiä siihen asti kunnes 1080p lennostakoodaus osottautui liian raskaaksi ja ajattelin siirtyä käyttämään toista konetta josta löytyy tuplaydin prossu ja Vista.

    Tästä eteenpäin olikin sitten yhtä helvettiä. Media server ohjelma ilmottaa kyllä, että nyt ohjelma on käynnissä ja se pitäisi näkyä XMB:ssä. Ja kyllähän se sielä näkyykin, mutta ilmottaa jotain DNLA protocol error "7531":sta kun yritän avata koneen. Joskus satunnaisesti olen saanut sen jopa auki, että näen media serverin tiedostoja, mutta selaus toimii todella hitaasti ja videot eivät lähde pyörimään. Näyttää vain mustaa ruutua, vaikka kun menen kattomaan tietokoneelle mitä se ohjelma tekee niin se bufferoi videota täyttä häkää ja näyttää, että kaiken pitäisi toimia.

    Olen kokeillut säätää Vistassa lähes kaikkea ja nyt olen umpikujassa. Palomuurina on Norton mikä ei blokkaa mitään sillä XP:llä käytössä sama palomuuri ja samat asetukset ja homaa tosiaan toimii hienosti. Eli vika on Vistan asetukissa, mutta en vain tiedä missä siellä.

    Lähiverkkoasetukista, en saa millään muutettua sitä "Verkon etsimistä" siihen asentoon, että se olisi päällä vaan se on koko ajan "mukautettu". Sanoo vain, että tämän saa vaihdettua palomuurin asetuksista. No eipä sieltäkään mitään apua löytyny. Verkkoasetukista on myös päällä tiedostojen ja median jakaminen. Tosin tuo Median jakaminenki jotenki kusee kun se koko ajan ilmottaa, että se olisi muka pois päältä, koska palomuuren asetuksia on muutettu.

    Veikkaan, että vastaus löytyy jostain tuolta suunnallta, mutta jos joku osaisi kertoa nii olisin kiitollinen :thumbsup:
     
  10. Zuah

    Zuah Guest Guest

    Liittynyt:
    12.10.2000
    Viestejä:
    979
    Saadut tykkäykset:
    1
    Katso, ettei media playerin dlna serveri ole päällä samaan aikaan. Tulee melkovarmasti ongelmia. Tversity disabloi jonkun ssdp palvelun vistan kanssa jotta homma toimisi. Kokeile vaihtaa tuon palvelun tilaa.
     
  11. Sulttaani

    Sulttaani Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2008
    Viestejä:
    45
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hienoa! :) Tuon SSDP palvelun käynnistyksen ku vaihdoin asentoon "ei käynnistetä" niin homma alko pelittämään. Mutta ei näköään taho 2ghz läppärin prossukaan jaksaa oikein pyörittää verkon yli tota matskua. No mutta onneksi laitoin pari tuntia sitten suutuspäissäni tilaukseen tähän XP-koneeseen uutta emoa ja prossua, jotta saadaan videot pyörimään. Joten eiköhän tämä tästä.

    Itseasiassa olis harmittanu viel enemmän jos nyt tuo homma oliskin alkanu toimimaan tuolla läppärillä ihan moitteettomasti. Ku tosiaan iha sillä silmällä uutta rautaa tilasin tähän hätään.

    Kiitos kuitenkin! :thumbsup: Palailen asiaan myöhemmin jos vielä tulee jotain.

    ps. mites muuten vaikuttaako näytönohjain jotain tuohon verkon yli streamamiseen? Eikös se ole tuo PS3:sen näyttis mikä tekee tuossa töitä ja PC-puolella vain prosessori tekee hommia? Ettei tässä nyt joudu vaan uutta näytönohjainta hankkia. Ei sen puoleen kyllä tämä vanha kone jaksaa 1080p pätkät ihan hyvin pyörittää kun katsoo suoraan tällä koneella, mutta tuo verkon yli lähettäminen on jo sen verran raskaampaa.
     
  12. jusnurkk

    jusnurkk Guest Guest

    Liittynyt:
    05.09.2008
    Viestejä:
    191
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oliko sulla wlanin vai ihan piuhan päässä se läppäri?
    Ois tarkotus joku reititin ja pitkä piuha hommata, niin sais ton tiedonsiirron pelittää vähä nopeemmin.
    Perus Wlanin yli tuppaa olemaan vähä nihkeetä toi bittivirran vauhti.
    Mutta jaksaakohan koneenikaan koodailla noita raskaita HD pätkiä :D
    (Dualcore 2Ghz jne..)

    //J
     
  13. roflator

    roflator Guest Guest

    Liittynyt:
    08.05.2007
    Viestejä:
    1 129
    Saadut tykkäykset:
    0
    PS3:en näyttökortti ei tee videopurkua. PS3:ssa on cpu joka purkaa erittäinkin tehokkaasti videota mukaan lukien blu-rayt ja dvd:t. Tämän vuoksi ps3:en firmware päivitykset voivat myös parantaa purkua+skaalausta koska algoritmi on cpu:lla eikä jollain kovakoodatulla raudanpalasella jota ei voi ohjelmoida mielivaltaisesti.

    Suurin kuorma striimaus tapauksessa kera tekstitysten on pc päässä. PC purkaa auki mkv:n, polttaa kuvaan tekstityksen ja pakkaa striimin uusiksi mpeg2 formaatiiin isolla bitratella jotta ei tulisi virheitä kuvaan. Eli jos pc:ssa on näyttökortti joka purkaa esim. h264:en raudalla ja tuota kiihdytystä käytetään transkoodauksessa apuna niin pc:ssa on näyttökortista paljonkin apua ja cpu:ta ei tarvita niin paljon. Jos bitratea pyritään pienentämään(esim. tunkemaan wlanin yli) niin cpu:ta tarvitaan enemmän, koska pakkaus on tiiviimpi ja riski pakkausartifaktoista kasvaa.

    Parhaan laadun saa remuxaamalla jolloin pc:n päässä vain vaihdetaan kontaineri minkä sisällä video on. Tällöin itse raakadataan ei kosketa eikä siten tekstityksiä voida polttaa kuvaan. Tämä on cpu:n kannalta kevein operaatio koska vaikkapa mkv->vob remuxaus on erittäin kevyt operaatio. Tässä remuxauksessa näyttökortista ei ole apua pc:n päässä.
     
    Viimeksi muokattu: 15.12.2008
  14. roflator

    roflator Guest Guest

    Liittynyt:
    08.05.2007
    Viestejä:
    1 129
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä tuon ainakin 720p kontentille pitäisi riittää. 1080p:hen serverin tekijä suositteli 2.67GHz+ dualcorea jos ei ole näyttökortilla apuja purkamiselle.
     
  15. Herni

    Herni Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.03.2007
    Viestejä:
    50
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mielestäni hyvinkin toimiva ohjelma tuo PMS... Muutamia pikku vikoja tulee aina välillä vastaan esim. Media server error a dlna protocol error (2110) has occured.
    .mkv:t toistuvat hyvin tekstien kanssa. Joskin välillä on havaittavissa pientä nykimistä, mutta vaihtamalla pms:ssä asetuksia, nykiminenkin katoaa...
     
    Viimeksi muokattu: 15.12.2008
  16. roflator

    roflator Guest Guest

    Liittynyt:
    08.05.2007
    Viestejä:
    1 129
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kannattaa bugeista/vioista/ideoista laittaa mailia kehittäjälle tai sitten heittää tänne postausta.

    Ohos, sorsatkin näemmä nyt julkaistu. Joku mäkkinörtti voisi tuosta näppärästi tehdä portin osx:lle ;)
     
  17. iceman407

    iceman407 Guest Guest

    Liittynyt:
    19.06.2005
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen tilaamassa tuota ps 3 ja olen kohdassa jossa seuraavaksi kirjoitetaan luottokortin numero yms. En ole ennen tilannut luottokorttia käyttämällä mitään.

    Ilmeisesti tuon hinnan pitäisi jossain kohtaa pudota, koska olen tilaamassa Playstation 3 bundlen johon voi valita 2 peliä ja hdmi piuhan (oliko se nyt 283 puntaa).Extrana otin ainoastaan Gran Turismo 5 prologuen. Kaukosäädin on lähes suomen hinnoissa? Eli jos menen yhden vaiheen eteenpäin niin laskeeko hinta vasta sen jälkeen?

    Mikä on viisain tapa tilata suomeen?Airmail 3-7vrk?

    En käsitä tota systeemiä, että hintoja ei alenneta suoraan. Tilaus odottelee nyt napin painamista.

    Pahoittelut taas jos kysellään itsestäänselvyyksiä, mutta parempi kysyä etukäteen kuin katua jälkikäteen. :thumbsup:


    Choose your delivery options

    Delivery Details: ( Learn more)
    Choose a delivery preference:
    Group my items into as few deliveries as possible.
    I want my items sooner. Dispatch them as soon as they become available. (at additional cost)
    Choose a delivery option:
    Air Mail (3-7 business days)
    Priority Express (1-2 business days)

    Items: Need to ?
    Dispatching to:

    * Gran Turismo 5 Prologue (PS3)
    £18.68 - Quantity: 1 - In Stock
    Condition: new
    Sold by: Amazon EU S.a.r.L.
    * HDMI Cable (PS3)
    £19.09 - Quantity: 1 - In Stock
    Condition: new
    Sold by: Amazon EU S.a.r.L.
    * Little Big Planet (PS3)
    £40.29 - Quantity: 1 - In Stock
    Condition: new
    Sold by: Amazon EU S.a.r.L.
    * Sony PLAYSTATION 3 Console (80 GB Model)
    £301.06 - Quantity: 1 - In Stock
    Condition: new
    Sold by: Amazon EU S.a.r.L.
    * Resistance 2 (PS3)
    £36.33 - Quantity: 1 - Usually ships in 1 to 4 weeks
    Condition: new
    Sold by: Amazon EU S.a.r.L.
     
  18. Huikka

    Huikka Guest Guest

    Liittynyt:
    22.01.2002
    Viestejä:
    347
    Saadut tykkäykset:
    0
    Luottokortin valinnan jälkeen tulee yhteenvetoruutu tms, jossa on se lopullinen hinta. Place your order -nappula on vasta se tilauksen jättö.
     
    Viimeksi muokattu: 15.12.2008
  19. iceman407

    iceman407 Guest Guest

    Liittynyt:
    19.06.2005
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo, kiitoksia tiedoista. Meni väärälle alueelle tämä viesti. Paljonko on postimaksu vielä päälle ja onko toivoa saada vielä jouluksi?
     
  20. Sulttaani

    Sulttaani Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2008
    Viestejä:
    45
    Saadut tykkäykset:
    0
    Erh. Jouduin asentamaan windows XP:n uudestaan ja samalla tietenkin lähti kaikki koneelle asentamani kodekit sun muut härpäkkeet. Ongelma on nyt se, että en saa PS3 Media Server ohjelmalla HD-pätkiä pyörimään sulavasti. Lähtevät kyllä käyntiin, mutta pyörivät kuin dia-show.

    Vanhalla kokoonpanolla pyöri aivan loistavasti, mutta tosiaan nyt asensin tehokkaamman prosessorin ja en muista enään mitkä asetukset minulla oli koneellani ennen XP:n uudelleen asentamista.

    Olen nyt kokeillut tälläsiä kodekki ja ohjelma yhdistelmiä:
    FFDHOW+Haali Media Splitter+AViSynth+CoreAVC
    CCCP+Haali Media Splitter+AviSynth+CoreAVC

    CCCP:n asetukista olen laittanut Autoload VS Filter kuten ohjelman tekijä kehottaa. Mutta en ymmärrä mikä tässä mättää sillä tosiaan vanhalla koneella oli asennettuna vain FFDSHOW, AviSynth, Haali Media Splitter ja CoreAVC. Noilla pyöri hienosti. Muistaakseni olin muuttanut vain ffdshown asetukista subtitles filterin päälle.

    Elikkä siis millä kodekeilla ja ohjelmilla saan nyt esim. nuo .mkv leffat pyörimään PS3 Media Server ohjelmalla? Ja jos pitää muutta jotain asetuksia nii olisin kiitollinen jos myös kertoisitte niistä.

    (ps. koneen tehot täyttävät kyllä minimin, sillä vanhemmallakin sain pyörimään. Ja HD-pätkät pyörivät kyllä koneella nätisti.)