Sanyo PLV-Z700

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana Zard Beast, 11.08.2008.

  1. konTomi

    konTomi Guest Guest

    Liittynyt:
    29.11.2003
    Viestejä:
    459
    Saadut tykkäykset:
    1
    TAMPERE,
    FI 05.12.2008 16:00 VASTAANOTTAJA ON PYYTÄNYT SÄILYTYSTÄ TULEVAA TOIMITUSTA VARTEN. UPS YRITTÄÄ TOIMITUSTA PYYDETTYNÄ PÄIVÄMÄÄRÄNÄ

    Heh, kuten tpi viestissään #111 toteaa, näinhän siinä kävi. UPS:n seurannasta kopioituna tuo ylläoleva. Ei sitä nyt ihan minulle olisi tarvinnut vierittää, kun eivät viitsineet enää perjantaina rundia tehdä.

    Soitin äsken asiakaspalveluun, suomalaiset olivat jo viikonlopun vietossa, joten praattailin englanniksi ja jätin huonoa palautetta seurannasta ja alihankkijan toiminnasta.

    Eihän tässä elämästä ja kuolemasta ole kyse, mutta palautehan se toimintaa parantaa, jos joku.

    EDIT: eikä tuo ole Tampereella vaan Kruunupyyssä, kun soittelin...
     
    Viimeksi muokattu: 05.12.2008
  2. babushka

    babushka Guest Guest

    Liittynyt:
    19.09.2003
    Viestejä:
    528
    Saadut tykkäykset:
    2
    Alko potuttaa puolenvuoden tykittömyys. Tai onhan mulla vielä toi Optoma H57(ostakee ostakee), mutta lamppu on niin himmeä, ettei ole tullut käytännössä katsottua sillä mitään.

    Noh, lueskelin tätä foorumia tämän viikon ja totesin, että käydäänpä kattomassa emännän kanssa tämä tykki videotykissä. Kehitys on ihan mukavasti mennyt eteenpäin näköjään LCD-tykeissä, mutta kyllä DLP vielä pesee. Tässä parit huomiot ja tosiaan vertaan H57:aan:

    -Värit(nurmikon vihreys, taivaan sinisyys, ihmisten kasvot) eivät ole mielestäni paremmat kuin H57:ssa(about samaa tasoa). Ei ole päässyt LCD vielä lyömään DLP:tä sillä rintamalla(mm. H700x on parempi tällä saralla joten DLP mennyt myös eteenpäin, LCD ei ole saanut kiinni).
    -Valovoimaa on julmetusti(himmein lamppumoodi tai ei). Hieman mietin tätä valovoimaa, kun ei aina jaksa kovasti himmentää huonetta, mutta ei pelkoa. H57 on uudella lampullakin todella paljon himmeämpi! Testasin videotykissä myös vertailua AX200:n ja oli ise kyllä jonkun verran kirkkaampi, mutta ei tälläkään tykillä tule olemaan tämän suhteen ongelmaa.
    -Mustan taso on about sama kuin H57 tai oiskohan ehkä hieman jopa huonompi, on tuossa kuitenkin fiilis harmaasta hunnusta joka ehkä tulee ihan vaan aivoista kun ajattelee, ett tuo on LCD... Täysin riittävä silti. Myyjä höpötti jotain sinisyydestä jota en huomannut lainkaan. Vieressä oli muuten AX200:aa ennen panan 3000 tykki. Ei ollut millään tavoin hintaansa nähden parempi millään osa-alueella vaikka musta oli kohtuu selvästi mustempaa.
    -Ihan käsittämättömän hiljainen! Ei voi ymmärtää entisen tykin jälkeen, joka sekään ei ollut kovin äänekäs =)
    -Linssinsiirto on luksusta!

    Hintaansa nähden hyvä todella hyvä peli ja vaimokin diggasi joten pistettiin visa vinkumaan. Ovh laitteelle on se 1250e. Kyllä nyt taas kelpaa muutaman vuoden =) Pitää vaan viritellä jotenkin kattoon vielä, kun entinen Vogelsin teline ei kelpaa ruuviensa puolesta. Tänään katsotaan vielä leffoja tykki pahvilaatikon päällä.

    Sanotaanko vielä, että Stewart Firehawk kangas auttaa mustan tasoon hieman myös nyt kun kotona on vähän testaillut. Videotykissä oli joku valkoinen kangas.
     
  3. Oberland

    Oberland Guest Guest

    Liittynyt:
    21.08.2007
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    0
    Paljonko sait OVH:sta pois? Tai saitko pois jotain?
     
  4. Pipsa

    Pipsa Guest Guest

    Liittynyt:
    24.08.2007
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla on digiboxi kytkettynä Z700:n S-videokaapelilla. Tuliskohan paljon parempi kuva konponenttikaapelilla tai Hdmi:llä ? Harmi kun Topfieldissä ei ole
    Hdmi liitäntää tässä vanhemmassa 5100 mallissa. Jos jollain tietoa ko. asiasta
    olisi kiva tietää, että hankkisko uudemman digiboxin ?
     
  5. MikkiHiiri

    MikkiHiiri Do It Yourself Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.10.2003
    Viestejä:
    3 765
    Saadut tykkäykset:
    14
    Niinhän siinä sitten kävi ettei mun hdmi-letkun kapasiteetti riittänyt 1080/24p matskulle. Piti ensitestit suorittaa 1080/60i signaalilla, silläkin silloin tällöin tuli punaisia häiriöpisteitä kuvaan.

    Konvergenssivirhettä ei näkynyt yhtään vaikka kuinka yritin sitä etsiä lähitarkkailemalla kuvaa puolen metrin päästä. Erittäin hiljainen on low-moodissa ja silti valovoimaa on runsaasti. Iiris toimii äänettömästi, mutta hieman viiveellä joten kytkin "auto":n pois päältä. Hieman säätelin kuva-asetuksia mutta mitään suurempaa en nyt vielä lähtenyt analysoimaan... Mustan taso on kertaluokkaa parempi kun kuin Z3:ssa näillä säädöillä, paremmaksikin varmaan saa säädettyä. Mitään sinertävyyttä en huomannut mustassa. Hieman hankalaa kun ei ollut verrokkia käytössä. Terävyys oli todella hyvä ja paranee ehkä oikealla signaalilla..?

    Tällaista tällä erää...
     
  6. molli78

    molli78 Guest Guest

    Liittynyt:
    15.02.2008
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla vanha 5100pvrc.
    Noilla neuvoilla sain näkymään tv kuvan kohtalaisesti tällä tykillä.

    https://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php?t=45973
     
  7. babushka

    babushka Guest Guest

    Liittynyt:
    19.09.2003
    Viestejä:
    528
    Saadut tykkäykset:
    2
    Tykki on nyt eco-moodissa ja telkkukuva näkyy moitteetta olkkarissa, jossa toinen seinä on ikkunaa. Edellisellä tykillä joutui päivällä pistämään vähintään kaihtimet eteen ja yleensä myös pimennysverhot, mutta nyt ei ongelmaa. Kankaana ollut Stewart Firehawk 100" koko ajan. Kyllä tässä tykissä vaan on valoa aika pirusti.

    edit: Minkäslaisia asetuksia kannattaisi käyttää? Huomasin eilen, että dynaaminen iiris ei ole mun juttu. Eräässä leffassa kuva vaihtui keskustelukohtauksessa valoisan ja varjoisan välillä ja alkoi ärsyttää kun esim tekstit muuttuivat sikapossukirkkaiksi himmeästä ja päinvastoin jatkuvasti. Pistin siis sen kiinteäksi, mutta mitenköhän iiris 0 eroaa -40 asetuksesta? En huomannut mitään eroa kun kokeilin... Muutenkin nuo värien asetukset varmaan voisi pistää paremmaksi, mutten oikein tiedä mistä lähteä liikkeelle...
     
    Viimeksi muokattu: 06.12.2008
  8. MkII

    MkII Guest Guest

    Liittynyt:
    13.01.2008
    Viestejä:
    51
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kokeilepa noita. Itse en ole vielä jaksanut perehtyä säätöihin kun ei ole screeni valmis.
    Jos jollakin on parempi säätöjä niin tuonne vaan niitä :thumbsup:
    Säätötopikki
     
  9. Pipsa

    Pipsa Guest Guest

    Liittynyt:
    24.08.2007
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kokeillaanpa näillä eväillä. Tällä hetkellä kuvan laatua tuntuu jäävän HD Readyn ja Full HD:n välimaille talouden muihin laitteisiin verrattuna. Tämähän vaatii säätöä aika lailla, että miellyttäisi silmää myös kun käyttää tykkiä tv:nä...
     
  10. MkII

    MkII Guest Guest

    Liittynyt:
    13.01.2008
    Viestejä:
    51
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onhan focus varmasti kohdillaan. IMO tykissä on huomattavasti terävämpi kuva kuin missään HDready töllössä mitä on vastaan tullut. Ja ainakin normi digi-tv kuva on sellaista kuraa että huh huh. Ei siitä saa HDta vaikka voissa paistaisi. :D
     
  11. AHeikkila

    AHeikkila Guest Guest

    Liittynyt:
    24.09.2007
    Viestejä:
    129
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eikös ruuveja saa kaupasta? Muistaisin että Sanyo+Vogels on aiemminkin vaatinut muut kuin paketissa mukana olevat ruuvit että toimii?

    Itselläkin ruuvien arvailu ihan kohta työn alla, Vogels-kopio teline jossa kanssa ei Sanyon kierteisiin sopivia ollut mukana...
     
    Viimeksi muokattu: 06.12.2008
  12. MikkiHiiri

    MikkiHiiri Do It Yourself Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.10.2003
    Viestejä:
    3 765
    Saadut tykkäykset:
    14
    Sanyon kierrereiät on normi M6 ja 15mm syvät.
     
  13. babushka

    babushka Guest Guest

    Liittynyt:
    19.09.2003
    Viestejä:
    528
    Saadut tykkäykset:
    2
    Sanyoon tarvitaan aika paksut ruuvit. Niin paksut, etteivät mahdu vogelsin metallipalikoist läpi. Eli ei ruuvit sinänsä ole ongelma.... Pitää kehittää jotain, jahka kerkiää.
     
  14. golemi

    golemi Guest Guest

    Liittynyt:
    18.04.2006
    Viestejä:
    19
    Saadut tykkäykset:
    0
    Terve mieheen, olen innolla seurannut tätä kyseistä topikkia tästä Sanyon edullisesta FullHD tykistä ja lueskellut arvosteluita ja käyttäjäkokemuksia. Yleinen mielipide tuntuu olevan että tykki ei ole mikään huippulaite, kuten ei ole hintakaan, mutta ei kukaan tykkiä ole huonoksikaan sanonut (virallisissa arvosteluissa) Valovoima ja mustan taso/sävy tuntuu olevan tämän laitteen suurimmat kompastuskivet. Kysyisinkin nyt vähän mielipidettä erityisesti kyseisen tykin hankkineilta että miten tämä laite soveltuisi minun katselutilaani.

    Mulla on kellarissa aivan oma tykkihuone jonka saa valot sammuttamalla täysin säkkipimeäksi. Nykyinen kuvakoko tämänhetkisellä INfocucsen 4805 tykillä on noin 75", tykin etäisyys kankaasta 3,3m, katseluetäisyys noin 4m. Tarkoitus olisi käyttää uudelle tykille tuota samaa heittoetäisyyttä, mutta kuvakokoa olisin paremman resoluution myötä suurentamassa 95-100" tienoille. Eli miten hyvin Sanyossa riittää lampun Eco asetuksella potku 100" kuvaan pimeässä huoneessa, vai tyytyäkö 90"? Äänitasosta on turha puhuakaan sillä mikään videotykki tuskin voittaa äänekkyydessä tuon nykyisen "sirkkelin" Sit vielä kankaasta, nykyinen on itse tekemäni Harmonyn harmaanna sävyllä (x073? jotain) maalattu taulu. Onko Sanyolle oikeampi sävy mielummin valkoinen vai kenties joku muu harmaan vivahde, ottaen taas huomioon että katseluhuone on täysin pimennettävissä.

    Tälläistä näin ensihätään :)

    Edit edit: Jos joku vielä pystyy heittämään faktaa kehiin mustantaso vertailusta Sanyo z-700 vs Infocus 4805 DLP niin olis kova juttu. omasta mielestäni nykyisen tykin mustan tasossa ei ole mitään moitittavaa mun silmääni, jos Sanyo siitä vielä parantaa niin se on vain plussaa :)
     
    Viimeksi muokattu: 07.12.2008
  15. MkII

    MkII Guest Guest

    Liittynyt:
    13.01.2008
    Viestejä:
    51
    Saadut tykkäykset:
    0
    Omassa Vogelsissa tuli irto m6 kierteet jotka piti ensin kiertää paikoilleen, johon sitten meni pienemmällä kierteellä olevat ruuvit (väliin piti ohjeen mukaan laittaa vielä muutama prikka)
     
  16. mjkr

    mjkr Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    29.05.2005
    Viestejä:
    143
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oma vogels kopiokin vaati hivenen modifiointia. Ensin 6mm terällä että menee ruuvi läpi ja sitten 10mm terällä tein kannalle upotuksen, niin 6x25 koloruuvin sopii nätisti.

    Tuo tosin menee vaihtoon koska on melko hutera, pienikin kosketus niin kuva on vinossa.
     
  17. Dr Evil

    Dr Evil Guest Guest

    Liittynyt:
    26.01.2004
    Viestejä:
    71
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä se potku riittää ihan hyvin, jos tosiaankin huone on täysin pimeä. Itse pidän lamppua täysillä, koska aivan säkkipimeäksi en huonetta saa ja lisääntynyt melu ei minua haittaa, enkä usko tuolla Ecolla olevan ratkaisevaa merkitystä lampun käyttöikään.

    Itse maalasin tauluni sävyllä, joka oli noin puolesta välistä G499:ä ja F499:ä, eli selkeästi valkoisempi kuin tuo harmony, kun jo g499 on huomattavasti harmonya vaaleampi. olen lopputulokseen tyytyväinen ja suosittelen kyllä ennemmin valkoista kuin harmaata.
     
  18. Oberland

    Oberland Guest Guest

    Liittynyt:
    21.08.2007
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oletko verrannut rinnakkain H499 ja G499? Eikös G499 ole myös Harmony, vai käyttääkö tuota koodia muutkin kuin Tikkurila?
     
    Viimeksi muokattu: 08.12.2008
  19. MikkiHiiri

    MikkiHiiri Do It Yourself Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.10.2003
    Viestejä:
    3 765
    Saadut tykkäykset:
    14
    Hieman ilmeni nyt sinisen värin konvergenssivirhettä kun asensin tykin kattoon ja jouduin suht runsaasti käyttämään lensshiftiä. Eli pikselien yläreunassa näkyy aavistus sinertävää, eli hyvin pienestä virheestä on kyse eikä erotu katselupaikalle.

    Testileffoilla on ollut pientä sahalaitaa havaittavissa mikä todennäköisesti johtuu 1080/60i signaalista kun soitin ensin lomittaa kuvan ja tykki joutuu tekemään lomituksen poiston uudestaan... Kokielin ottaa HDMI-kytkimenkin pois välistä, mutta ei siltikään tullut 1080/24p kuvaa läpi, eli letkun kapasiteetti nyt vain ei riitä. Pitää tänään käydä metsästämässä uusi HDMI-kaapeli vaikka pahoin pelkään, että menee tilaustavaraksi. Joko täältä ei löydy 10m kaapeleita tai sitten niillä yritetään ryöstää...
     
  20. konTomi

    konTomi Guest Guest

    Liittynyt:
    29.11.2003
    Viestejä:
    459
    Saadut tykkäykset:
    1
    Jahas vaimo kilautti, että paketti oli tuotu, töiden jälkeen voisi vähän säätää.

    Minun tuurillani tosin lootassa on väärä/rikkinäinen/välittömästi rikkoutuva tai muuten vain erinomaisen huono maanantaiversio.