Faktaa korttilinkityksestä

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana matias, 17.11.2008.

  1. Nemo67

    Nemo67 Guest Guest

    Liittynyt:
    07.06.2006
    Viestejä:
    299
    Saadut tykkäykset:
    0
    Televisiomallithan sen Cable Ready HD hyväksynnän saavat, ei pelkät sarjanumerot.

    Kyllähän sen tv:n sarjanumeron saa nytkin esiin näytölle joten luulis että paritus voidaan tehdä ihan niin että tv:n sarjanumero ilmoitetaan kaapelioperaattorille joka sen parittaa korttiin ja moduuliin sitten.

    Aina kun avaat tv:n niin moduli samalla kysyy että minkäs sarjanumeroisessa
    telkkarissa sitä ollaan ja jos on siinä mihin on paritettu niin kanavat auki :D
     
  2. paaton

    paaton Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.03.2005
    Viestejä:
    848
    Saadut tykkäykset:
    0
    Maahantuojako se ne leimat lätkii? Entä jos tuon itse muuttokuormassa TV:n espanjasta?

    Taitaa ainakin näistä nykyisistä W4500 sarjan telkkareista olla iso muun kuin maahantuojan tuomia.
     
  3. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä, leima annetaan mallille ja käytännössä tietylle softaversiolle kyseisessä mallissa. Mikäli kyseessä on hardikseltaan ja softaltaan täysin identtinen laite, mutta toisesta maasta ostettu, voi sen ehkä ajatella omaavan Cable Ready HD-statuksen (joskaan laatikossa / laitteessa ei luonnollisesti leimaa ole vaikka virallisesti maahantuodussa samassa mallissa on). Tuskinpa sen jälkeen voidaan edes lainsäädännön puitteissa kaapelioperaattoreiden toimesta vaatia, että television on oltava virallisen maahantuojan tuomaa sarjaa, jotta sen sarjanumero hyväksytään.

    Asia ei kuitenkaan ole noin yksinkertainen, koska harvalla valmistajalla todennäköisesti televisiot ovat täysin identtisiä maasta toiseen ja CR HD tulee vielä lisäämään todennäköisyyttä, että tulevaisuudessa Suomeen / Pohjoismaihin tehdään omat versionsa malleista muidenkin kuin Samsungin kohdalla. Sonyn nykyiset TV:t taitavat olla raudaltaan samat, softasta en tiedä, mutta saapa nähdä, mitä Cable Ready-vaatimusten täyttäminen tuo tullessaan.
     
  4. paaton

    paaton Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.03.2005
    Viestejä:
    848
    Saadut tykkäykset:
    0
    No jospa tosiaan esim. noitten jo myytyjen W4500 telkkareitten sarjanumeroita vastaan saa paritetun kortin, mitä vieläkin kyllä epäilen.

    Voi olla kohtalaisen helppo myydä tuollainen tv käytettynäkin, jos tosiaan uusiin laitteisiin alkaa tulemaan tuo raudalla toteutettu paritus.
     
  5. Himppe

    Himppe Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.08.2004
    Viestejä:
    725
    Saadut tykkäykset:
    3
    Eikö HD-materiaalin suojaus, johon tällä parittamisella pyritään, koskekaan muita maita kuin Suomea? Mitä tekniikkaa muissa Euroopan maissa käytetään? Miksi Suomessa ei voida käyttää samaa tekniikkaa kuin muualla, jolloin ei tarvittaisi varta vasten paikallisille markkinoille valmistettuja laitteitakaan?

    Vai onko kyse siitä, että Suomi on jälleen suuna päänä toteuttamassa väkipakolla muiden esittämiä toiveita ja maksattaa muutoksista koituneet kulut kuluttajilla samaan aikaan kun muut maat eivät moisille höpöhöpöjutuille korvaansa lotkauta? :OI
     
  6. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä se mielestäni koskee. Ei minulla mitään varmaa tietoa useimpien maiden tilanteesta ole, mutta eiköhän Hollywoodin ja muiden pamppujen huoli koske muitakin maita kuin rehellistä Suomea.

    Mutta muiden maiden salausjärjestelmät eivät välttämättä ole Conaxia tai edes maksukorttia nähneetkään, melkein joka maassa on omat salaussysteeminsä ja ainakaan Cable Ready HD-niminen sertifiointi ei ole käytössä muissa maissa asiaa varmistamaan. Kukin maa luo omat prosessinsa asian (=HD-contentin suojauksen) varmistamiseksi ja kukin maa luonnollisesti hyväksyy ainoastaan oman maansa sertifiointiprosessin kautta kulkeneita laitteita / malleja.

    Tietenkään tällaisissa asioissa ei voi puhuakaan mistään esimerkiksi EU:n laajuisesta yhteistyöstä, hyvä kun ovat sentään saaneet Suomen laajuisen yhteistyön hyväksymisprosessiin. Olisihan moisen asian pohtiminen aivan turhaa EU-tasolla, niin paljon tärkeämpiä kysymyksiä siellä kuitenkin päivittäisten uutisten perusteella käsitellään... Tämän kaiken ironian keskellä täytyy ehkä kuitenkin todeta, että Suomen Cable Ready HD lienee loppupelissä pieni paha siihen verrattuna, että asiaa olisi alettu EU-tasolla pohtimaan. Olisi ehkä saatu alustava sopu joskus vuoden 2016 tienoilla.
     
  7. terkale

    terkale Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.11.2005
    Viestejä:
    250
    Saadut tykkäykset:
    0
    Muissa maissa kaapelioperaattori tyrkyttää kuukausimaksulla yhtä tai kahta omaa boksiaan. Omien laitteiden liittäminen verkkoon on ankarasti kielletty.

    Ihan tosissaanneko tuota haluatte?
     
  8. failure

    failure Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.05.2006
    Viestejä:
    465
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eihän tällaista voi EU:ssa harrastaa, sehän on kaupan este, mikä sotii EU:n tavaroiden vapaan liikkuvuuden sääntöä vastaan.

    Ei mielestäni Suomi voi olla mikään erikoisasemassa oleva nurkkakunta tämän parituksen suhteen.
     
  9. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eikä niin varmasti niin tehdäkään, juuri tuosta syystä. Sen sijaan, olettaen, että Cable Ready-hyväksyttyä laitetta pidetään laillisena toimenpiteenä edellytyksenä HD-maksukanavien myymiselle, on varsin todennäköistä, että kaapeliyhtiöt tulevat edellyttämään nimenomaan sellaisen laitemallin sarjanumeroa, joka on Suomessa saanut Cable Ready HD-hyväksynnän. Tällöin on mahdollista ulkomailta tuodun laitteen pitää olla raudaltaan ja softaltaan käytännössä identtinen Suomessa hyväksynnän saaneen mallin kanssa, muutoin laitetta ei ehkä katsota hyväksytyksi, vaikka se olisikin mallina sama laite. Korostan, etten tiedä, miten asiassa tullaan toimimaan, tämä on vain arvaus.

    Ja minusta missään ei ole olemassa mitään merkkiä siitä, että Suomi olisi tässä asiassa jotenkin eri asemassa muiden maiden kanssa. Joka maassa vain on eri käytännöt, monissa maissa ollaan tosiaankin laitekannan suhteen pelkästään kaapelioperaattorin jakamien laitteiden varassa, mistään itse ostettujen telkkareiden kaapelivirittimistä ei edes puhuta. Olen jotakuinkin varma siitä, että yleiseurooppalainen käytäntö ei tule olemaan sellainen, että ihmisillä on avoimet HD-vastaanottimet, joista voi vapaasti kopioida materiaalit mihin haluaa ja Suomi on yksin Cable Ready HD:n, kopiosuojausten ja linkityksen kanssa. On totta, että kaapelimarkkina on Suomessa erilainen kuin monissa maissa, täällä kun kaapelilaitteet yleisesti ostetaan itse kaupasta ja siksi näitä linkitysasioitakin on tänne tehtävä, mutta vaihtoehto ei todellakaan ole linkityksestä vapaa avoin markkina, vaan kaapeliyhtiöiden täydellisesti kontrolloima vastaanotinjakelu.
     
  10. hhelminen

    hhelminen Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.07.2006
    Viestejä:
    887
    Saadut tykkäykset:
    14
    Onhan noita HDCP "näkymättömia" HDMI kaappauskortteja PC:elle ollut jo myynnissä hetken aikaa.
    Niillä saa näppärästi kaapattua esim PS3 pelikonsolin pelitapahtumat teräväpiirtona PC:elle.

    Eikä nykyään ole mahdotonta vetää taloyhtiön verkkoon sekä DVB-C että DVB-T singnaalia, saadaanhan sinne tuupattua esim taloyhtiön oman lautasantenninkin signaali!
    Yhtiökokouksessa vaan esille että laitetaanpas oma harava-antenni katolle!
    Silloinhan voisi hankkia rinnalle DVB-T(2) HD boxin joissa ei tietääkseni tule olemaan mitään idioottimaista korttilinkitystä .

    Eikos muuten tuo Cable Ready hyväksyntä tarkoita myös että boxista on tallenteiden ulossaanti tehty mahdottomaksi!
     
  11. Borje

    Borje Guest Guest

    Liittynyt:
    08.03.2004
    Viestejä:
    2 270
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä tulee korttilinkitykset myös maanpäällisiin.
     
  12. hhelminen

    hhelminen Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.07.2006
    Viestejä:
    887
    Saadut tykkäykset:
    14
    Missäs tallaista on kerrottu, ei ainakaan digitan sivulla ole mainintaa moisesta?
    Googlellakaan ei löytynyt mitään mainintaa maanpäälisen verkon korttilinkityksestä.
    Jos näin mukamas olisi sehän tarkoittaisi myös sitä että tulevat Ylen HD lähetykset tulisivat kortin taakse. ;)
     
  13. Borje

    Borje Guest Guest

    Liittynyt:
    08.03.2004
    Viestejä:
    2 270
    Saadut tykkäykset:
    0
    No jos ohjelmantuottajien vaatimus on että vehkeet pitää parittaa HD sisällön osalta niin mitenkä kaapeliverkko eroaa maanpäällisestä ? Yle on FTA kanava (ainakin toistaiseksi) joten se varmastikaan ei vaadi linkitystä mutta maikkarin Max HD ja muut maksukanavat onkin jo eri juttu.
     
    Viimeksi muokattu: 04.12.2008
  14. hhelminen

    hhelminen Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.07.2006
    Viestejä:
    887
    Saadut tykkäykset:
    14
    Juurikin niin.....
    Käsittääkseni kaapelioperaattorit itse neuvottelevat sopimukset lähetysoikeuksista kaapeliverkkoon (Esim canal plussan kanssa).
    Myöskin kaapelioperaattoreiden etu on että saadaan sillä verukkeella rahastettua vaikkapa ylen ilmaisista HD lähetyksistä kuluttajilta rahat pois (Jos siis HD lähetysten vastaanotto kaapeliverkossa vaatii aina korttiparituksen digiboxin kanssa).
    Tuolloinhan on selvää että käyttäjät voidaan helposti "pakoittaa" hankkimaan yhteensopivat boxit.
    Asia ei ole näin antenniverkossa, esim canal plussalla on oma riippumaton lähetysoikeus, MTV:eellä oma jne...
    Antenniverkossa näin ei ole teoriassa mikään pakko hankkia korttiparituksen omaavaa digiboxia jos ei joku ohjelmatarjoaja sitä vaadi (esim canal plus).
    Antenni ja kaapeliverkossa on sekin ero että esim kaapeliverkossa maksukortti hankitaan vain kaapelioperaattorilta (joka voi täysin määrätä säännöt), antenniverkossa taas suoraan palveluntarjoajalta (Joka ei taas voi vaikuttaa mitenkään muihin palveluntarjoajiin).
     
  15. anon4340

    anon4340 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.04.2002
    Viestejä:
    287
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ja eikös, ainakin nykyisillä säännöillä, pidä vielä saada kanavapaketit kolmannen osapuolen korteille?
     
  16. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täällä keskustelu menee sen verran huimaksi arvailuksi, että ehkä on parempi kuitenkin rauhassa odottaa ja katsoa mitä tapahtuu, kukaan sitä ei kuitenkaan varmasti tiedä. Voisin kuitenkin sanoa jotakuinkin suurella varmuudella, että nykyiset (suomalaiset) vapaat kanavat eivät ole menossa kortin taakse HD:nakaan, eivätkä siksi myöskään luonnollisesti tule mitään korttilinkityksiä vaatimaan, eivät antenniverkossa eivätkä kaapelissa. Maksukanaville taas linkitetty laite voidaan helposti vaatia paketin myymisen ehtona ja siksi ne lienevät myös todennäköisimmin linkitykseen olevan menossa.

    Aivan toinen kysymys on sitten, mitä HD-tarjontaa kansainvälisiltä yhtiöiltä vapaalevitteisille kanaville ylipäätänsä annetaan, koska ne eivät kykene katsojien vastaanotinkantaa kontrolloimaan ja täten esimerkiksi kopiosuojauksesta varmistumaan. Voi hyvin olla, että ainakin alkuun pääosa "aidosta HD:sta" on vapailla kanavilla omaa tuotantoa ja ulkomaiset sarjat yms. tullaan edelleen esittämään (ylöspäin skaalattuna) SD:nä. Vain aika näyttää, mihin tämän kanssa mennään. Ehkä jossain vaiheessa järki voittaa maailmassa ja tämä kaiken sortin DRM-hölmöily loppuu. Toiveet eivät kyllä ole kovin korkealla sen suhteen.
     
  17. ämpeg4

    ämpeg4 Guest Guest

    Liittynyt:
    13.07.2008
    Viestejä:
    91
    Saadut tykkäykset:
    0
    Toistan yllä olevan 21.11. kirjoittamani ja lisään, että myös Suomesta ostamani Triax TR500 MPEG-4-HDTV-digiboksi antenniverkkoon sisältää samanlaisen sarjanumerosta riippumattoman 9-numeroisen Pairing-ID:n.
     
  18. matias

    matias Guest Guest

    Liittynyt:
    27.01.2004
    Viestejä:
    895
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuolla ei ole mitään merkitystä kun pairing ID ei mätsää suomen pairing ID rekisterin kanssa ja ennen kaikkea ko. laite ei ole Cable Ready HD hyväksytty.
    Siitten jos (=kun) antennipuolen HD kanaviin paritus tulee niin voit laittaa ko. vempaimen komeroon tai katsoa sillä vapaita kanavia jos sellaisia silloin enää on:eek:

     
  19. ämpeg4

    ämpeg4 Guest Guest

    Liittynyt:
    13.07.2008
    Viestejä:
    91
    Saadut tykkäykset:
    0
    En ole odottanutkaan täällä mitään käyttöä näille Pairing ID-numeroille. Kerroin vain niiden olemassaolosta. Stockalla näyttää olevan Pairing ID Arion HD-digiboksissa, jonka Welho ilmoittaa esitteessään olevan Cable Ready HD-sertifioitu tulevaisuudessa.

    Englannissa alkaa vuoden päästä DVB-T2 HD-lähetykset maan luoteisosassa muksilla, jossa on kolme HD-kanavaa, BBC HD, Ch 4 HD ja ITV HD. Ruotsissa ei myönnetty viime keväänä yhtään HD-toimilupaa hakemuksista huolimatta. Tämä viitannee siihen, että sielläkin odotetaan T2:ta. Siellä tosin pyörii Tukholman seudulla monen tunnin verran päivittäin aito SVT HD jo puolentoista vuoden ajan ohjelmana esimerkiksi tänään Joulukalenteri ja Go'kväll.
    Ranskassa aloitti kuukausi sitten muksi R5 TVHD, jossa on TF1HD, Fr2HD ja M6HD. Lisäksi on arteHD ja maksullinen Canal+HD. Lähetyksiä on aluksi varmuudella vain pari tuntia illassa kullakin ja loput SD:llä.. Tekniikka on tietenkin DVB-T, koska T2 valmistui vasta kesällä ja BBC kokeili sitä heinäkuun ajan.
     
  20. anaboksi

    anaboksi Guest Guest

    Liittynyt:
    12.01.2005
    Viestejä:
    398
    Saadut tykkäykset:
    0
    http://www.technisat.com/index27b4.html?nav=Pressemeldungen,en,23&presse=detail&id=603

    "TechniSat Digital started to supply Conax Pairing CA Module TechniCrypt CXV

    TechniSat Digital S.A., as exclusive provider, has started to distribute Conax CA modules with Pairing support to various customers in Europe.
    Responding to the increasing demand for Pairing solutions in the area of idTV, TechniSat Digital has equipped the Conax CA module with an additional Pairing functionality, certified by Conas AS.
    Several Operators like Riks TV Norway have argued for the module and already started using TechniCrypt CXV.
    Amongst others the module offers the advantage that there will be no need anymore to market the smartcard with an extra receiver included an integrated module. The Pairing function allows for keeping highest security. Cost advantages (i.e. in the area of storage, shipment or warranty) can also be listed as a benefit as well as the flexible use of the modules in a free-choosen CI receiver.
    Riks TV also confirms these unique benefits: "The TechniSat CXV CAM is approved for use with Riks TV program cards for use in approved IDTVs- without the need for a Set-top-box.".

    TechniSat provides samples to Operators using Conax CA system together with Pairing.
    Pairing support was integrated by TechniSat's own R&D design center in Dresden/Germany and production takes place in TechniSat's factory TechniSat Vogtland in Schöneck/Germany."

    * * *
    [EDIT]

    Norjasta varmaan saisi jo:
    http://www.bestbuy.no/product.asp?sku=71390

    [​IMG]
     
    Viimeksi muokattu: 14.12.2008