Burn After Reading (2008, Coen Brothers)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana pundewhee, 22.08.2008.

  1. Freekster

    Freekster Guest Guest

    Liittynyt:
    03.05.2005
    Viestejä:
    1 345
    Saadut tykkäykset:
    2
    Oli kyllä yksi parhaista komedioista ikinä!

    En muista milloin olisin viimeksi nauranut elokuvassa vedet silmissä. Elokuvan vikat viisi minuuttia on elokuvahistorian hauskimmat!

    Menetetty maa oli ihan ok leffa, mutta tää oli kyllä puhdasta parhautta alusta loppuun!
     
  2. Smicke

    Smicke Guest Guest

    Liittynyt:
    04.11.2002
    Viestejä:
    133
    Saadut tykkäykset:
    0
    Loistava! Suositellaan kaikille huumorintajun omaaville.
     
  3. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 768
    Saadut tykkäykset:
    318
    Kyllä oli taas Coenin veljekset rakentaneet kauniit hahmot leffaansa. Aivan loistavaa "läppää" + hyvät henkilöhahmot. Eikä itse juonikaan jättänyt kylmäksi.

    4/5 :thumbsup:
     
  4. sarrad

    sarrad Guest Guest

    Liittynyt:
    29.01.2005
    Viestejä:
    757
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aika hämmentyneet fiilikset jäi, täytyy sanoa että tää oli kyllä outo tapaus jopa Coenien mittakaavassa! Yleisestihän tätä oli luonnehdittu kevyemmäksi leffaksi No Countryn jälkeen, mutta ainakaan helppoa katsottavaa se ei ollut. Kyllä niitä tavaramerkkejä löytyi ja yhtäläisyyksiä tuli Lebowskiin ja Fargoon, mutta lopulta aika omalaatuinen kokonaisuus kuitenkin.
    Kyllä nyt voinee kuitenkin sanoa että hieno pätkähän tää oli! Absurdit tilanteet ja välillä jopa alapään seudulle eksyvä huumori on tuotu mukavan tylysti esille, ja koukeroinen käsikirjoitus on väännetty hienosti ihan arkipäiväisistä "pikkuasioista."
    Suuri osa ns. vitseistä ei kyllä naurattanut, mutta loput saikin sitten melkein tikahtumaan. Näyttelijäpoppoo on tietty täynnä tähtiä, mutta kyllä se Pitt vetää jälleen pisimmän korren. Luulin jo nähneeni senkin kaikissa mahdollisissa rooleissa, mutta niin... :---D Tosin hahmo ei varmasti olisi ollut yhtä hauska jos joku muu olisi sitä tulkinnut, eikä Pittikään varmaan olisi tässä vaiheessa uraa tollaiseen lähtenyt muuta kuin Coenien ohjaamana.

    ****/***** kai sitten.
     
  5. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    Oli hieman erilainen kuin odotin, jätti vähän hölmistyneen olon. Mustaa huumoria riitti ja tasokas näyttelijäkaari piti leffaa kuitenkin hyvin kasassa. Pittin hahmo oli taas omaa tasoaan, mies osaa venyä kyllä monenlaiseen rooliin.
     
  6. CeeLo

    CeeLo Guest Guest

    Liittynyt:
    10.06.2006
    Viestejä:
    1 123
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ihak ok, mutta ei ehkä kuitenkaan ihan loistava. Pitt oli edellä olevista arvioista poiketen mielestäni aika tylsä - siis ihan hauska, mutta melko tasan yhdellä tavalla...
     
  7. Sleep0

    Sleep0 Guest Guest

    Liittynyt:
    12.09.2007
    Viestejä:
    343
    Saadut tykkäykset:
    0
    Melkolailla samoilla linjoilla. Elokuva oli sellainen perustason leffa. Pitt oli roolissaan hyvä ja Clooneyn hahmo oli omalla tavallaan hauska. Jotenkin tähän kaikkeen vain ehti kyllästyä, leffa olisi voinut olla vieläkin lyhyempi, olisi toiminut paremmin. Hyvä tämä leffa oli, mutta ei mikään taideteos.

    3/5
     
  8. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Brad ja George olivat hyvässä vedossa :) Ihan okei leffa, hassuja hahmoja.
    Mutta mitä on tapahtunut Frances McDormandille? Fargossa jopa vähän söpö, mutta vuodet ovat saavuttaneet hänetkin.
     
  9. Jan

    Jan Käyttäjä

    Liittynyt:
    21.09.2002
    Viestejä:
    1 602
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vähän aikaa sitten tuli petyttyä No Country for Old Meniin, ja telkkarista tullut Intolerable Cruelty oli aika surkea. Odotukset ei olleet kovin korkealla kun tämän katsoin, minkä seurauksena tämä yllätti positiivisesti.

    Mitään elämää suurempaa ei tämä elokuva edes yritä tarjota, mutta suupielet oli koko ajan virneessä hauskan käsikirjoituksen ja osuvien näyttelysuoritusten ansiosta. Brad Pittkin oli yllättävän hauska, ellei peräti parasta koko elokuvassa (muita loistavia suorituksia yhtään väheksymättä).

    Kerronta oli paikoitellen hyvin tehokasta kun turhia kohtauksia skipattiin ja juonta joudutettiin "pikakelauksella", hetkeäkään ei tuntunut että juoni olisi polkenut paikoillaan. Plussaa Clooneyn hienosta rakenteluprojektista.

    Vaikkei tämä mikään Fargo ole, niin oikein lennokkaasti meni puolitoistatuntinen tämän parissa. Jos No Country for Old Men oli Coenien paluuta juurilleen (Blood Simple), niin tämä oli paluuta Fargoon ja Lebowskiin

    * * * *
     
    Viimeksi muokattu: 01.06.2009
  10. Jarkko G.

    Jarkko G. Samppa ja Hurricane :| Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.08.2001
    Viestejä:
    13 045
    Saadut tykkäykset:
    97
    Kylläpäs olikin loistava tarina ja upeat näyttelijäsuoritukset.
    Tuttuun Coenmaiseen tyyliin pienistä asioista tuli isot naurut.
    Elokuvan kestoon nähden ei mitään ollut liikaa ei liian vähää.
    Hyvä paketti.
     
  11. PeeVee79

    PeeVee79 Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.10.2005
    Viestejä:
    1 040
    Saadut tykkäykset:
    16
    No huonohan tämä oli. Ei oikein ole Coenin veljesten leffa mulle auenneet, osa on näkemättä, Oh Brotherista tosi kyllä pidin.
    Muutama ihan hauska kohtaus, siinä oikeastaan kaikki. Brad Pitt oli tosin mielestäni loistava, vaikka ei suosikkeihini muuten kuulukaan.
    Tuskin tulee toiste katsottua.
     
  12. Noita

    Noita Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.01.2004
    Viestejä:
    206
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samoilla linjoilla edellisen kans. Vähä kummallinen olo siittä tuli ja se ois voinu olla vähä lyhempi. Järkyttävää sohlausta, mutta se kai kuuluu noiden tekijöiden mielestä hauskan elokuvan olemukseen.

    Mulla on kans ollu vähä ongelmia noiden Coenien leffojen kans. Ainut mikä mulle aukes oli kans tuo Voi Veljet. Fargosta tuli taannoin katsoessani niin masentunu olo että teki mieli tuhota vuokraamon elokuva. Harmitti ajan haaskaus.
     
  13. att

    att Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    09.01.2003
    Viestejä:
    1 059
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lukeudun elokuvan ihailijoihin. Kyseessä ei ollut Coenin veljesten paras, mutta se olisikin ollut jo paljon vaadittu. Näyttelijäkaarti oli kovaa kamaa, mutta Pitt kyllä nousi muiden yläpuolelle, mistä hän tosin saa kiittää myös mainiota roolihahmoansa, joka antoi sopivasti mahdollisuuksia irroitteluun. Juuri tällaisia elokuvia on mielenkiintoista ja viihdyttävää katsoa.
     
  14. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 313
    Saadut tykkäykset:
    602
    Kerrassaan mainion leffan olivat Coenin veljekset taas saaneet aikaan. Suuri kiitos kuuluu myös loistavalle näyttelijäkaartille, jotka selvästi nauttivat esittää näitä tragikoomisia hahmoja. Tarina oli napakasti kerrottu eikä sisältänyt oikeastaan mitään turhaa. Nauraakin sai tarpeeksi ja gorekin pääsi pari kertaa yllättämään. Oli mukavat WTF fiilikset,
    kun Pitt sai luodin päähänsä. Hauskin kohtaus oli ehdottomasti, kun Malkovich löi Pittiä nyrkillä naamaan. Repesin ihan täysin... :D
    ****½
     
  15. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 588
    Saadut tykkäykset:
    216
    Alku oli aika kuivakkaa kun aineksia keiteltiin pidemmän kaavan mukaan. Loppua kohti mentäessä asioita alettiin loksautella absurdisti kiinni toisiinsa.

    Ihan ok tämä kaiketi oli, mutta en kyllä viitsi teeskennellä elokuvanharrastajaa siinä määrin että väittäisin tämän olleen mielestäni mitenkään erityisen onnistunutta taidetta tai hulvattoman hupaisa tapaus.

    Elokuvan kotelossa oli muutaman hieman marginaalisemman kriitikon ylistäviä lausuntoja ja viiden tähden arvosanoja, mutta kehtaan väittää että nuo saatteet johtavat tavallista elokuvankuluttajaa harhaan. En voi mitenkään yhtyä väitteeseen "saa katsojan lähes kiljumaan naurusta" enkä kuitenkaan koe olevani täysin huumorintajuton tapaus.

    Näyttelijöiden suoritukset olivat kyllä periaaatteessa ihan hyviä, mutta voisin jotenkin kuvitella että näistä paloista olisi saanut "miksattua" paremman "biisin".

    ***/*****
     
  16. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kehno leffa. Yleensä Coeneiden tuotokset on olleet vähintään katseltavia erottuen joukosta, mutta nyt oli väsähtänyttä menoa. Ei pysynyt kasassa tämä, kun koko tarina oli kursittu kasaan sekalaisista ideoista, kiinnostavuutta ei juurikaan ollut. Muutama hilpeäkin kohtaus tästä löytyi, joihin ei tosin kuulunut se parikin kertaa esiin "yllättäen" pompannut dildo - halpaa. Kässäri ja ohjaus jota myöten myös erikoisesti näyttelykin nimistä huolimatta oli jatkuvasti pielessä. Hirveä määrä talenttia tekijöiden osalta tässä hukattiin, mutta kai niillä on sitten varaakin.

    **
     
  17. J-dee

    J-dee Guest Guest

    Liittynyt:
    05.03.2006
    Viestejä:
    316
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hyvä leffa, mutta jotenkin viimeiset 5 minuuttia toimi kehnosti mulle. Ehkä näyttelijäsuoritukse tjäi vähän laimeaksi.
     
  18. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Edelleen nerokas komedia :thumbsup:. Ja vain paranee joka katsomiskerralla.
     
  19. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 193
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Samaa mieltä Cleverin kanssa, että aineksia olisi ollut parempaankin. Niistä Coenin leffoista, mitä itse olen nähnyt, tämä on ehdottomasti huonoin. **/*****
     
  20. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 526
    Saadut tykkäykset:
    89
    Eikä minullekaan kovin hyvin lähtenyt, tosin näin väin vähän yli puoleenväliin asti. Selvästi heikoin nähdyistä Coeneista, vaikka ei tämäkään toki huono ollut. Ei vain onnistunut "päräyttämään" samalla tavalla kuin kaikki muut oikeastaan.