Sony BDP-S350 ja BDP-S550.

Keskustelu osiossa 'Blu-ray sekä UHD -laitteet' , aloittajana matti lammikko, 26.02.2008.

  1. tnurmine

    tnurmine Guest Guest

    Liittynyt:
    05.10.2005
    Viestejä:
    98
    Saadut tykkäykset:
    0
    350S ollut käytössä nyt lähes viikon. Muutama ihmetys/huomio:

    Vaikka asetuksissa on oletustekstityskieleksi valittu Suomi, niin en ole saanut vielä millään BD/DVD levyllä tekstityksiä automaattisesti näkymään? Toistaiseksi siis on jouduttu turvautumaan joko kaukosäätimen subtitle-nappulaan tai levyn valikoihin. Laitteeseen on päivitetty uusin FW.

    Jos AVCHD:ta meinaapi toistella laitteella, niin videoresoluution pitää olla standardin mukainen, muutoin kuva ei näy oikein. Esimerkiksi 720p matskun pitää olla tasan 1280x720 pikseliä.
     
  2. Muikster

    Muikster FullHD 3D Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    13.11.2002
    Viestejä:
    283
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tämä on varmaankin syynä siihen miksen saanut noita toimimaan.

    Koitin muuntaa paria netistä imuroitua .mkv (AVC koodattua) fileä AVCHD-muotoon. Kuva näkyi kaikissa väärässä kuvasuhteessa ja puolet kuvasta oli jotain outoa haamukuvaa. Äänet toistuivat moitteetta. Tekstitkin toimivat.
     
  3. JJ Gittes

    JJ Gittes Guest Guest

    Liittynyt:
    18.06.2007
    Viestejä:
    180
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tätä tuli myös ihmeteltyä, itsellä tosin S550, mutta ei pitäisi erota mitenkään tämän suhteen. Käsittääkseni tuo ominaisuus toimii niin että se valitsee _oletukseksi_ suomenkieliset tekstit dvd:n/bd:n menusta, mutta ei aktivoi sitä. Eli jos menet "subtitles" valikon alle levyn päävalikosta niin valinta on automaattisesti Suomen kohdalla. Tekstitykset pitää siis edelleen valita mutta tuo säästää turhalta selaamiselta. En silti tiedä pitäisikö tuon käytännössä noin toimia.

    En muista onko soitin joillakin levyillä jopa valinnut ne automaattisesti, taisi ainakin simpsonien kohdalla näin käydä.

    Korjatkaa jos on ihan hölynpölyä.. :)
     
  4. Peanut

    Peanut Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.12.2005
    Viestejä:
    551
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos S550:ssä käyttää analogisia ulostuloja äänelle, niin tunkeeko se silloin myös tavalliset DD -ja DTS -raidat analogisten kautta ulos, vai onko se jotenkin säädettävissä? Toinen asia, niin onko uusista ääniformaateista juurikaan iloa, jos käyttää analogisia ulostuloja? Tässä nyt pähkäillään lähinnä Sonyn mallien kesken ja vahvana ehdokkaana on myös PS3, jonka toimimattomuus yleiskaukon kanssa on sen suurin puute...
     
  5. sakali

    sakali Käyttäjä

    Liittynyt:
    26.10.2004
    Viestejä:
    1 213
    Saadut tykkäykset:
    2
    Tähän kaipaisin myös itse varmistusta.

    Eli kun käytössä ei ole subbaria (itselläni 5.0 systeemi), saako Sonyn asetukset laitettua siten, että se ohjaa LFE-kanavan pääkaiuttimille analogisia äänilähtöjä käytettäessä?
     
  6. miksu

    miksu Amatööri - monella tapaa Tukijoukot

    Liittynyt:
    02.04.2001
    Viestejä:
    1 702
    Saadut tykkäykset:
    16
    Ainakin käyttöohjeen mukaan subbari on asetettavissa pois käytöstä, ja nimen omaan käsketään laittaa tällöin etukaiuttimet suuriksi. Eli voisi olettaa näin tapahtuvan...
     
  7. hereford_picnic

    hereford_picnic Guest Guest

    Liittynyt:
    06.12.2007
    Viestejä:
    493
    Saadut tykkäykset:
    0
    Siis nimenomaan uusista ääniformaateista on iloa, jos käyttää analogisia ulostuloja. En nyt tiedä, miten laadukasta da-muuntoa tuossa tapahtuu, mutta periaatteessa niin. Sen takia maksoin satasen enemmän s550:stä, muuten olisin ottanut sen pikkuveljen. Onhan toi kaukosäätimen taustavalo kyllä tykkihuoneessa ihan plussaa.

    Ihmetyttää, että eikö tossa saa kuva kuvalta hidastusta ollenkaan? Oli kyllä EP35 tuossa suhteessa aika paljon parempi. Ja missä hitossa on dimmeri?

    Vois tietysti lukea käyttöohjeen, mutta toisaalta ne voisivat suunnitella laitteen siten, ettei käyttöohjetta tarvitse lukea.
     
  8. Peanut

    Peanut Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.12.2005
    Viestejä:
    551
    Saadut tykkäykset:
    0
    No entä tuleeko sitten perus DD -ja DTS-raidat analogisista vaiko optisesta liitännästä, jos siis analogiset ulostulot on käytössä?
     
  9. Kurnipsi

    Kurnipsi Guest Guest

    Liittynyt:
    19.06.2005
    Viestejä:
    141
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sama vehje ja juttu "Rahikaisella".

    Turhaa sähläystä muistaa aina subtitlestä valita tekstit päälle.
    Kukhan moisen tavan/idean on keksinyt?
     
  10. JJ Gittes

    JJ Gittes Guest Guest

    Liittynyt:
    18.06.2007
    Viestejä:
    180
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei kai optisesta mitään tule jos analogisilla laite on kytketty... :D Masiina osaa nämä kyllä purkaa ulos analogisiin.
     
  11. hereford_picnic

    hereford_picnic Guest Guest

    Liittynyt:
    06.12.2007
    Viestejä:
    493
    Saadut tykkäykset:
    0
    Testaan tämän, kun ehdin. Ainakin Toshibani toimi juuri niin, että analogisista tuli äänet, ja myös optisesta (perusraita). Sitten oli kätevä verrata vanhoja ääniraitoja uusiin.
     
  12. Tema

    Tema Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.06.2003
    Viestejä:
    696
    Saadut tykkäykset:
    5
    Jos en ihan väärin muista niin multi channel analog valittuna coaxista tuli vain stereota.
     
  13. Mike Steel

    Mike Steel Uusi jäsen

    Liittynyt:
    28.08.2007
    Viestejä:
    29
    Saadut tykkäykset:
    0
    ...lähti sitten arpomisen jälkeen tilaus Verkkokauppaan 550:stä. Oli jo aiemmin syksyllä tilauksessa, mutta peruin sitten Sonyn HD-ääniformaatit-analogisista-juupas-eipäs -sotkun aikana, mutta nyt pölyn laskeuduttua kun vaikuttaa että tuo osaa analogisista antaa ulos uudetkin formaatit niin kiinnostus heräsi uudelleen.

    Ehti jo olla pari viikkoa Pana55 tilauksessa mutta kun se ei tuntunut etenevän mihinkään (ja oli satasen kalliimpi) ja Sonya näytti löytyvän suoraan hyllystä...no, tilaus lähti aamulla ja nyt näyttäisi olevan "käsiteltävänä", joten hyvällä tuurilla posti tuo huomenna. Jos vielä kotimatkalla käväisi hakemassa paikallisesta Gigantista uuden Indyn BD muodossa niin siinähän se viikonloppu sitten sujuisi mukavasti...

    Ei hajuakaan mitä (jos mitään) levyjä tuon mukana tulee, tai tuleeko jotain kuponkeja tms? Mikäköhän tilanne tällä hetkellä noiden osalta on? Jossain vaiheessa tuli nähtävästi 2 leffaa (Blood Diamonds ja Batman Begins), tuleeko enää?

    Ei noilla niin väliä tosin ole, molemmat löytyvät hyllystä DVD muodossa eikä tarkoituksena ole alkaa koko dvd -kokoelmaa (n 2000 levyä) uusimaan BD muotoon lähiaikoina... :)

    Tarkoitus on kytkeä ko laite hdmi -kaapelilla vanhempaan Sonyn FullHD telkkariin (ei osaa 1080p/24) ja analogisilla (samaten Sonyn vanhempaan) 5.1 vahvariin.

    Pikaisia vinkkejä mitä asetuksia / säätöjä kannattaa heti aluksi tehdä, nähtävästi ainakin tarkistaa tuo LFE kanavan -10db ongelma (jos säädettävissä vahvarista, en muista tähän hätään)? Soittimesta nähtävästi myös säädettävä 7.1 -> 5.1 moodi käyttöön...? Mitä vielä?
     
  14. MikkiHiiri

    MikkiHiiri Do It Yourself Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.10.2003
    Viestejä:
    3 765
    Saadut tykkäykset:
    14
    ^ Tärkein... laita äänet "direct" asetukselle, ei "mix".
     
  15. Jarzki

    Jarzki Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.07.2007
    Viestejä:
    809
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tulipas haettua itelle Verkkokaupasta 550.
    Näköjään kahdenlaisia paketteja ainakin Verkkokaupassa. Toisissa on 2 levyä mukana ja toisissa taas ei yhtään. Ite sain myyjän hakemaan sellasen varastosta jossa levyt ( Men In Black & Hancock ). Oli tuollanen tarra, että sisältää 2 levyä. Niissä joissa ei ole tarraa ei ole levyjä.

    Pittää alkaa vänkää tuo laite paikalleen et saa testailla sit. :rolleyes:

    Edit: Nyt on laite paikallaan ja säädöt tehty. Hyvin jytisee. Harmi kun noita äänenvoimakkuuksia ei saa säädettyä kohdilleen, kun (ainoastaan miinus arvot) ja omissa säädöissä on jotkut kajarit plussalla. En koskenut sitten niihin ollenkaan. Vahvarista vaan nostin +10db subilähdön äänenvoimakkuutta ja hyvin alko jytisee. Sit on vielä EXT IN säädöissä subi +10. Tietty etäisyydet laitoin samalla lailla kuin vahvarissa. Pittää vielä katella noita säätöjä kumminkin.
     
    Viimeksi muokattu: 27.11.2008
  16. AHeikkila

    AHeikkila Guest Guest

    Liittynyt:
    24.09.2007
    Viestejä:
    129
    Saadut tykkäykset:
    0
    No eikö se ole ihan sama että onko joku +1db vai vähennät muista vielä sen yhden db:n pois? Olettaen että riittää säätövara?
    Toinen kysymys on se että tarviiko noita soittimessa säätää jos vahvarissa on kanavakohtaiset säädöt jo tehtynä? Kuinka lie asia on?
    EDIT: itse itselleni vastaten, täytyy tietysti jos vahvarin multich-analogisisäänmenot menee ohi DSP:n suoraan pääteasteille. /EDIT

    Itsellä kanssa ajankohtaista hankkia moinen ja tulisi Sonyn DB830 vahvarin kaveriksi.
    Analogisilla liitoksilla homma pelaa mutta saako digitaalisena siirrettyä uudempia raitoja siten että vahvari ne ymmärtäisi, ei ilmeisesti?

    Onko tämä subilähtö nyt sitten aina -10dB tasolla ja miksi näin on, kuulostaa aika hämmentävältä? Jos sen vahvaristakin korjaa niin sitten taas vanhaa DVD/Minidisk ym äänilähdettä käyttäessä on tasot metsässä ja subbarien kalvot samoilla suunnilla...
     
    Viimeksi muokattu: 28.11.2008
  17. pera 555

    pera 555 Guest Guest

    Liittynyt:
    20.12.2005
    Viestejä:
    17
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo tänään hain minäkin 550 Verkkokaupasta sain sellaisen mallin missä oli yx leffa (Batman)noo on sekin parempi kuin ei ollenkaan!!!Mutta kyllähän katselumukavuus parani aikas PALJON jopa DVD-levyjen skaalaus toi uutta ulottuvuutta leffoihin!!Eli ensituntuma on todella hyvä:thumbsup:
     
  18. Mike Steel

    Mike Steel Uusi jäsen

    Liittynyt:
    28.08.2007
    Viestejä:
    29
    Saadut tykkäykset:
    0
    ...onnistuu sekä komponentti että HDMI -ulostulon käyttö? Eli HDMI:llä kiinni FullHD telkkariin, ja komponenteilla kiinni Panan PT-AE700 tykkiin (jonka maksimi muistaakseni 720p)?

    Oletettavasti pitää valita ulostulo soittimesta, voiko määritellä eri ulostuloille eri resoluution? Eli osaako sitten skaalata BD ->720 ja DVD <-720 resloille suoraan (komponentille siis)? Entäpä osaako antaa (tavallinen) DVD->HDMI->telkkari 720p reslalle?

    (edit: tarkoitin tässä siis että HDMI:n kautta BD:t aina telkkarille 1080p muodossa, ja dvd:t 720p muodossa, ja komponentti pukkaisi aina 720p sekä BD että DVD matskulle. Olipa sekava selitys.)

    Jos tuo onnistuu ja saisi vielä laitteen jotenkin helposti region-freeksi DVD:n osalta niin voisi periaatteessa purkaa DVD:n hyllystä kokonaan pois...?

    Onnistuuko tuo region-free viritys muutenkin kuin jollain eksoottisella kaukosäätimellä? Itsellä kun ei moista hyllystä löydy...

    edit2: eipä näyttäsi onnistuvan tuo eri-resla-eri-ulostuloille, ainakaan ohjekirjan mukaan jota tässä juuri selailen (itse laita vielä postin matkassa). Eli jos valitaan "Output video format":ksi HDMI niin komponentti lähettää aina 480i, ja jos valitaan OVF = Component -> Component on kyllä 720p/1080i mutta niin on myös HDMI ulostulokin. Eli summa summarum - jos käyttää samaa laitetta sekä tykillä ja telkkkarilla pitää asetuksista vaihtaa aina tuo ulostulo. No, eipä se nyt varmaan suuri vaiva tietysti ole (kohtalaisen harvoin tulee tykkiä katseltua loppupeleissä - lamput maksavat liikaa tavalliselle duunarille... :) )
     
    Viimeksi muokattu: 28.11.2008
  19. tarking

    tarking Guest Guest

    Liittynyt:
    01.10.2007
    Viestejä:
    118
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuinka tuuletin puhisee näissä?

    Alkoi kiinnostamaan josko vaihtaisi PS3:sen (takuuvaihdossa justiinsa nyt) tällaiseen soittimeen (S550). Jos on todella hiljainen niin voisi käyttää myös CD-soittimena ja voisi vanhan CD-pyörittimen laittaa pölyttymään hyllyyn. Onko kukaan käyttänyt CD-soittimena? Miten äänenlaatu ja saako analogisista liitännöistä CD:ltä kaksikanavaisena ulos? Soittimessa taisi olla myös 2-ch out.

    EDIT: Plussana tätä saisi ohjattua Harmony One:lla, PS3:sta ei saa...
     
    Viimeksi muokattu: 28.11.2008
  20. hereford_picnic

    hereford_picnic Guest Guest

    Liittynyt:
    06.12.2007
    Viestejä:
    493
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minä en ainakaan kuule siitä mitään. (S550)