Samsung A6xx sarja

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana hkj, 19.03.2008.

  1. Kumiorava

    Kumiorava Guest Guest

    Itse ostin LE37-A656:n tuossa kesällä myöskin pelikäyttöön ja televisio oli erittäin suuri pettymys. Kuten olen jo aiemminkin ketjussa todennut, input lag on täysin rampauttava pelikäytössä (ainakin tuolla 37" mallilla). Kuukausien tuskailun jälkeen kävin eilen ostamassa tuon tilalle Sonyn 40V4000:n, siinä ei ainakaan lagia pitäisi olla juuri lainkaan (en ole vielä ehtinyt ottaa telkkua käyttöön). Eli siis: jos meinaat jotain pelata, Samsung A656 on huono ostos. Televisio- ja leffakäytössä tuo on kyllä ihan pätevä laite.
     
  2. inf

    inf Guest Guest

    Liittynyt:
    20.05.2007
    Viestejä:
    113
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kokeilitko tällä Game modea jonka on sanottu auttavan ?

    Täytyy sitten varmaan miettiä Sony / LG7000 akselilta.
     
  3. GiraFFi

    GiraFFi Guest Guest

    Liittynyt:
    09.04.2006
    Viestejä:
    51
    Saadut tykkäykset:
    0
    Game modella menee kaikki kuva asetukset pois päältä, jolloin kuva näyttää hirveälle. VGA liitännän kautta toimii ilman suurempia lageja. Itse korjasin tilanteen tällä :rolleyes:
     
  4. rado

    rado Guest Guest

    Liittynyt:
    04.12.2005
    Viestejä:
    132
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kävin verkkokaupasta Oullussa hakeen spyder 2 express värimittarin ja hintaa oli noin 95 eskoa (2 kpl oli hyllyssä!). Nyt olen harjoitellu sillä ranskalaisten softalla (HCFR) ja heidän testi dvd levyllä sekä HTPC:lle tarkoitetuilla testi patterneilla http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=948496

    Nyt kysymys kuuluu, että uskonko MPC:n kautta puskettua kuvaa vai windowsin työpöytä kuvaa. Näissä on ihan selvästi eri väriavaruus!

    Eli sampalle kalibroin HTPC (DVI-HDMI), digiboxi (komponentti piuhalla) ja oppo (DVI-HDMI). Telkun omaa viritintä ei vissiin voi kalibroida, mistä siihen saa "generaattorikuvat". Digiboxin kuvan aion kalibroida syöttämällä USB tikulta generaattorikuvat, meneekö oikein?
     
  5. Kumiorava

    Kumiorava Guest Guest

    Jep, lagi on game mode päälläkin melkoisen hirveä. Tosin, kuten GiraFFi sanoi, jostain syystä VGA-liitännän kautta tuleva kuva on ainoa tapa neutraloida lagi kohtuulliselle tasolle, omien pikaisten testien perusteella sanoisin että lagi on siinä huomattavasti pienempi kuin mitä game mode päällä muiden kuvaliitäntöjen kautta katsottuna. Kaikkia konsoleita nyt on ikävä liittää telkkariin VGA:lla, joten edelleenkin suosittelen muuta telkkaria jos meinasit PS3:sta ja Xbox360:ta pelata.

    Vaihtoehtoisista televisiovalinnoista sen verran, että nyt lyhyiden testisessioiden jälkeen voin sanoa että ainakaan Sony 40V4000:ssa ei lagia ole käytännössä lainkaan, joten se voisi olla yksi vaihtoehto pelitelkuksi.
     
  6. Swoosh

    Swoosh Guest Guest

    Liittynyt:
    06.12.2006
    Viestejä:
    80
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vaikka itselläni ei mitään konsolia olekaan, on mielenkiintoista lukea tästä A6xx-mallien lagiasiasta. Toiset raportoivat että he eivät löydä minkäänlaista lagia omasta televisiostaan ja toiset taas valittelevat, että lagi on aivan mahdoton. Ja ilmeisesti paneelien kokoluokissakin on ollut eroja. Näin alkuun jokainen ongelmista kärsivä voisi kertoa mikä malli itsellä on ja millä firmiksellä? Ainakin näin saisi hieman paremman kuvan siitä, koskeeko ongelma enemmän jotain tiettyä kokoluokkaa, erää tai firmisversiota.

    Ainakin joku tuolla avforumsilla raportoi että uusin 1020.1 firmis olisi poistanut hänen paneelistaan "viimeisetkin lagin rippeet". Tiedä sitten.
     
  7. inf

    inf Guest Guest

    Liittynyt:
    20.05.2007
    Viestejä:
    113
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo tuo V4000 näyttäisi speksien mukaan oikein hyvältä tv:ltä. Lähinnä mietinkin sitten V4000 ja W4000 välillä.
     
  8. Fuzzy Boner

    Fuzzy Boner Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.06.2002
    Viestejä:
    224
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse sain 40 tuumaisen 656-mallin torstaina ja lagi oli helposti huomattavissa jo pelkällä DVD:llä. Asensin uusimman firmiksen (1020.1), ja perstuntumalta uskaltaisin sanoa että ainakin pikkasen tuli parannusta ongelmaan. Katsoin pari leffaa ja huulisynkka tuntui olevan paremmin kohdallaan (pystyi vahvarista pudottamaan keskikanavan viivettä pari pykälää alemmas).

    Mutta kuten sanoin, kyse on pelkästä tuntumasta, mitään faktaa ei ole tähän heittää. Konsolilla testataan HDMI:n läpi muutaman viikon päästä ja raportoidaan sitten uudestaan.
     
  9. Swoosh

    Swoosh Guest Guest

    Liittynyt:
    06.12.2006
    Viestejä:
    80
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo kyllä kuulostaa jo aika huolestuttavalta. Omassa 52" mallissa ei todellakaan näy lagia DVD-kuvassa. Toki hyvä- ja huonolaatuisten elokuvien osalta eron näkee todella selkeästi. Laadukkailla materiaaleilla kuvanlaatu on aivan briljanttia, mutta joillain levyillä tuntuu että konversio on tehty aivan päin seiniä.

    Olethan säätänyt kuvasta pois kaikki dynaamiset kontrastit ym? Oman kokemuksen mukaan luonnollisen elokuvatoiston saamiseksi melkein kaikki automaattiset terävöitykset ym. pitää kytkeä pois. Kun ylöspäin skaalattuun keksittyyn kuvamateriaalin työnnetään vielä kaikenlaista yliterävöitystä, saa helposti aikaan aika epämiellyttävän ja liikaa elävän ja jopa häntivän kuvan.
     
  10. n1ko

    n1ko Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.08.2008
    Viestejä:
    373
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olisi hauska kuulla millä asetuksilla ja millä laitteilla ( ja minkä kautta) nämä lagi-ihmiset leffojaan katsoo. Itse en ole moiseen törmännyt xbox1:llä (komponentti,xbmc softana), popcorn a110 (uusin firmis,hdmi) enkä myöskään pc:llä (8500gt, hdmi ja mpc-hc). Asetuksista kaikki dynaamiset härpäkkeet pois päältä, warm2 värit

    Myös wii on komponentilla kiinni enkä ole lagia huomannut pelatessa. Enkä myöskään xboxilla kyllä...
     
  11. Fuzzy Boner

    Fuzzy Boner Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.06.2002
    Viestejä:
    224
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo, tarkennetaan vielä. Lagi ilmeni kun töllössä oli 'suoraan laatikosta' asetukset (muistelisin hämärästi että telkkari oli "Standardi"-moodissa). Vasta firmispäivityksen jälkeen otin käyttöön nämä asetukset. Eli paha mennä sanomaan johtuiko lagin väheneminen asetuksista vai päivityksestä, täysin mahdollista että asetukset pelkästään pudottivat lagin siedettävämmälle tasolle. Ei sitä siinä vaiheessa tullut ajateltua liian selkeästi kun oli uuden telkkarin lumoissa :)

    DVD-soittimena on Sonyn DVP-NS92V jolla syötetään kuvaa 1080i:nä HDMI:n kautta. Raskaasti lagittava testileffa oli Gattaca (Superbit, region 2).

    Lisätään nyt vielä se, että nykyisellään tuo viive ei aiheuta mitään ongelmia DVD käytössä. Vahvari on täysin samoilla säädöillä kuin aiemmin laajakuvaputken ja Panasonic PT-AE900:n kanssa. Voisin huomenissa huvin ja urheilun vuoksi kokeilla vanhaa Xboxia komponentilla ja scartilla ja katsoa tilannetta niiden kanssa.

    EDIT: Gattaca olikin region 2
     
    Viimeksi muokattu: 23.11.2008
  12. maojala

    maojala Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.05.2008
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0

    Itse totean tähän input lagiin niin, että en ole tavannut lcd / tft näyttöä jossa ei netti / fps peleissä lagia olisi ollut. Itse pelaan PS3:lla änäriä yms urheilupelejä, eikä mitään lagia havaittavissa. Olen myös pelannut muutamaa fps peliä enkä tule konsolilla ikinä enää sellaisia pelaamaan. FPS PELIT + CRT siinä ainut täydellinen LAGITON yhdistelmä. Mutta mikäpä siinä, jos joku jaksaa joustikilla runkata konsolin lagisia fps pelejä niin antakaa mennä, mutta älkää ihmetelkö jos ei löydy lagitonta yli 40" näyttöä.
     
  13. Tirppa

    Tirppa Guest Guest

    Liittynyt:
    27.10.2006
    Viestejä:
    85
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itellä 40A656 pelannu Gran Turismoa jossa lagin ehkä vähän huomaa. Drake's Fortunessa en oo huomannu mitään ongelmaa.
     
  14. inf

    inf Guest Guest

    Liittynyt:
    20.05.2007
    Viestejä:
    113
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ainakin testien mukaan lagia on havaittavissa varsinkin nopeatempoisissa peleissä/liikkeessä esim. Cod4:ssa

    Itse heivasin tuon A656 pois valnnoista juuri tuon takia, ja nyt päätös tehdään Sonyn 40V4000 ja 40W4000 välillä. Kolmantena mahdollisuuten on LG7000
     
  15. Kalsari-Keijo

    Kalsari-Keijo Guest Guest

    Liittynyt:
    23.11.2004
    Viestejä:
    50
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voit ostaa ihan mitä haluat, mutta miksi H**VETISSÄ postaat väärään triidiin?:OI
     
  16. Fuzzy Boner

    Fuzzy Boner Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.06.2002
    Viestejä:
    224
    Saadut tykkäykset:
    0
    Noniin, testasin vanhalla Xboxilla pelikelpoisuutta. Kokeilin 576i:tä scartin kautta ja 480p:tä komponenttikaapelilla. Firmiksenä uusin, 1020.1 Asetuksia en jaksanut alkaa säätämään, tärkeimpänä mainittakoon kuitenkin että kaikki dynaamiset kontrastit ja vastaavat oli kytketynä 'off'-asentoon. Testipeleinä toimivat Forza Motorsport ja Halo 2.

    Aloitin Forzalla ja ajaminen sujui ihan hyvin. Viive ei missään vaiheessa aiheuttanut mitään ongelmia, mutta kyllä se siellä taustalla tuntui. Game-modella kokeilin myös, eron huomasi kyllä, mutta ei mikään massiivinen ollut. Game-mode on tosin niin karsean näköinen ettei sillä kehdannut kauaa ajella. Jännästi tuntui että komponentin kautta viivettä olisi pikkaisen vähemmän, mutta sen voi helposti laittaa parantuneen kuvan aiheuttaman harhan piikkiin.

    Halosta meinasin kirjoittaa vastaavanlaisen tarinan, mutta taidan jättää väliin, koska sama mitä Forzasta kirjoitin pätee suoraan myös Haloon. Pelaamista ei haittaa, mutta ei niin ketterää kuin voisi olla. Tosin jos peli vaatii äärimmäistä reagointikykyä, voi lagi aiheuttaa pulmia, mutta Halon tapaisessa leppoisassa präiskyttelyssä ei haitanne. Nettipelit onkin sitten asia erikseen...

    Omaa pelaamista ei telkkari tule haittaamaan tippaakaan (eipä tällä varmaan muutenkaa kauheasti pelata, tosipelit sitten tykillä :D), mutta niille jotka ovat evoluutiossa korkeammalla ja havaitsevat viiveet herkemmin, en voi tätä suositella.
     
  17. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei-natiiviresoa syötettäessä kannattaa muistaa, että kuva menee tuolloin myös skaalaimen läpi töllössä, joka voi olla yksi muuttuja asiassa. En kylläkään muista, miten tuo PS3 toimii, eli skaalaako se pelit automaattisesti 1080p:hen ennenkuin pistää ulos (suurin osa peleistähän ei 1080p:tä ole), mutta henkilökohtaisesti voin sanoa, etten kykene tuota lagia havaitsemaan.
     
  18. Peanut

    Peanut Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.12.2005
    Viestejä:
    551
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kertokaas tyhmälle: Saako tuon analogisen virittimen jotenkin kokonaan pois käytöstä? Ja mallihan oli A656.
     
  19. DigiDigger

    DigiDigger Guest Guest

    Liittynyt:
    08.03.2006
    Viestejä:
    291
    Saadut tykkäykset:
    0
    Miksi pitäisi saada? Jos valitset TV/DTV-napilla digivirittimen, ei analogikanavia saa näkyviin kuin painamalla samaa nappia uudelleen.
     
  20. Peanut

    Peanut Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.12.2005
    Viestejä:
    551
    Saadut tykkäykset:
    0
    Koska Harmony 555:lla joutuu selaamaan nykyisellään tuon analogipuolen kautta, jotta inputit menisivät oikein. Tämä on ehkä enemmänkin harmonyn vika, mutta olisi ratkaistavissa jos analogivirittimen saisi pois käytöstä.