Star Trek XI

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Oltzi, 21.04.2006.

  1. Aceman

    Aceman Shot down in flames!

    Liittynyt:
    23.02.2000
    Viestejä:
    3 603
    Saadut tykkäykset:
    149
    Jos tämä reboot floppaa, niin se oli sitten siinä.
     
  2. kvesti

    kvesti Guest Guest

    Liittynyt:
    18.02.2004
    Viestejä:
    1 133
    Saadut tykkäykset:
    4
    Onhan tuota jo tehty aika paljon. Ehkä sieltä on jo kaluttu melkein kaikki mahdollinen. Kuusi sarjaa, joista kolme kesti peräti seitsemän kautta ja kymmenen elokuvaa plus kaikki muu aiheeseen liittyvä.

    Hyvää scifiä ei ole koskaan liikaa, mutta taitaa olla niin, ettei Star Trekillä ole enää paljoa annettavaa. Ainakaan, jos keskitytään pre-TOS aikaan, mitä Enterprise ja tämä uusi elokuva on. Jos Star Trekkiä halutaan viedä eteenpäin pitäisi mennä tulevaisuuteen ja muokata maailmaan vähän rajummalla kädellä. Jotain yhteiskuntarakenteen muutosta ja uutta uhkaa. Mahdollisesti joku tauti riehumaan ja tutkia miten se vaikuttaa Star Trek -yhteiskuntaan.
     
  3. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 182
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Star Trek on jäänyt elämään vähän kuten James Bond. Bondia uudistettiin ihan hyvin nyt Daniel Craigin myötä ja samaa voisi toivoa Star Trekiinkin.

    Onhan noita leffoja ja sarjoja tullut, ja mennyt. Enterprise oli, IMHO, parasta Trekkiä sitten Next Generationin ja jopa parempaa kuin TOS. Ikävää vain, että sekin sarja ammuttiin alas, ja vielä typerällä tavalla.

    Onkohan näiden uuden leffan näyttelijöiden kanssa tehty sopimus myös mahdollisesta uudesta sarjasta mikäli leffa menestyy? Tuossahan olisi kuitenkin yksi mahdollisuus uuteen sarjaan. Mutta jos sarjaan palkataan eri näyttelijät on se väistämättä tuhoon tuomittu.

    Tämä kysymys menee nyt vähän offtopiciksi, mutta onkohan Enterpriseä saatavana dvd:llä?
     
  4. Jazo

    Jazo Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.10.2004
    Viestejä:
    4 424
    Saadut tykkäykset:
    10
    Kaikki Enterprisen kaudet on julkaistu dvd:llä jo pariinkin otteeseen, suomitekstitettyjä versiota ei tosin ole olemassakaan.
     
  5. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 182
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Kiitoksia tiedosta. Oishan tuon tiedon voinut itsekin netistä kaivaa vaan välillä sitä vain on laiska.
     
  6. Darth Saul

    Darth Saul Guest Guest

    Liittynyt:
    10.01.2005
    Viestejä:
    634
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse toivon että leffa floppaa ja todella pahasti, mistä seuraa ideaalitilanteessa kaksi asiaa:
    1) Star Trekin annetaan "kuolla" (vaikka eihän legendaarinen sarja koskaan kuole)
    2) Ihmepoika-Aabrahammi saa ikuisen porttikiellon kaikkiin mahdollisiin elokuva- ja tv-tuotantoihin.


    Uusinta en ole vielä nähnyt, mutta ei se Bondin uudistus nyt täydellisen hyvä ollut. Ei se nyt 100% nolokaan ollut, ja ehdottomasti parempi kuin sellaiset surkeudet kuin vaikka Balen Batman, mutta ei yllä kuitenkaan lähellekään alkuperäistä tai erinomaista Roger Mooren "reboottia". Kostaja-Bondkin nähtiin jo Licence To Killissä, joka on yksi parhaita Bond-leffoja.

    Nykyään ei tunnu olevan luovuutta ollenkaan, on vain tosi-tv:tä ja remakeja. Onko ihmiset nykyään tyhmempiä vai onko kaikki tekemisen arvoinen oikeasti jo tehty?


    Toisin sanoen: parasta Trekkiä ikinä?!?!
    Oliko tämä provo?

    Siis oikeesti: Enterprise ei olisi koskaan saanut päätyä edes pilottivaiheeseen, vielä vähemmän sarjaksi. Tuotantoarvot sarjassa on kohdallaan, pari hyvää näyttelijääkin, mutta kaikki muu kusee.

    Oikeastaan ainoa jännitysmomentti on enää voiko uusin leffa alittaa sen riman, jonka Enterprise jo pudotti.
     
  7. vintsukka

    vintsukka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.03.2004
    Viestejä:
    1 559
    Saadut tykkäykset:
    177
    Onhan mukana ainakin Bruce Greenwoodin (52) näyttelemä Christopher Pike, joka oli Enterprisen kapteeni ennen Kirkiä. En tosin tiedä millaisessa roolissa hahmo uudessa leffassa on.
     
  8. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 182
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    En sanonut, että parasta trekkiä ikinä. Tarkoitin, että parasta TNG:n jälkeen sarjoissa. TOSsista en tykännyt kuin pikkupoikana. Enää jaksot eivät oikein iske. Voyageria en ole katsonut, joten siitä en voi sanoa mitään. DS9:ää olen katsonut jonkin verran, mutta jotenkin se ei vain ole miellyttänyt. Tällä hetkellä on harkinnassa TNG, DS9 ja Enterprisen hankkiminen dvd:llä vaan yhteishinta tulee niin suureksi ja katsomista olisi niin paljon, että vähän on jäänyt hankinta jäihin. Mutta jossain vaiheessa kyllä.

    En tiedä mikä Enterprisestä tekee itselleni mieluisen. Onhan se välillä aika huttua ja alkutunnarikin aika karsea, mutta Scott Bakula pelastaa paljon. Jatkuvajuonisuus on iso plussa.

    Leffat ovatkin sitten asia erikseen. Varsinkin vanhemmat leffat ovat loistavia ja ei nuo uudetkaan mitenkään kauheita ole. Wrath of Khan on parasta Trekkiä ikinä.

    Itse en haluaisi Trekin kuolevan. Joku vain oikeasti saisi ottaa vakavan asenteen sarjan tekemiseen, mielellään joku muu kuin Abrams tjsp.


    Tjoo. Ei nuo uudet Bondit Bondien parhaimmistoa ole, kuten ei uudet Batmanitkään. Tarkoitin tuolla uudistuksella sitä, että tekemiseen otettais jokin uusi näkökulma eikä vain jatkettais sitä saman tekemistä. Vaikka uudet Bondit ja Batmanit eivät elokuvina mitään maailman parhaita ole niin ne kuitenkin uudistivat sarjojaan ja saivat suuren yleisön taas kiinnostumaan niistä. Sitä myös Star Trek kaipaisi. Pienelle marginaaliyleisölle on turha nykyään alkaa tekemään sarjoja vaan tuotantoyhtiöt haluavat rahaa mikä tarkoittaa isoja yleisöjä.

    TosiTv ja Remaket myyvät. Siitä kait se on kyse. Molemmat tuntuvat toimivan nykyään. 10 vuoden päästä voi olla taas erilainen tilanne. Olisi kyllä mukava nähdä jotain uutta välillä, mutta toisaalta ei nuo remaketkaan haittaa, koska ne eivät kuitenkaan ole alkuperäisistä pois, ellei niitä tee Lucasin tyyliin. Hän varmaan haluaisi polttaa kaikki alkuperäiset Star Wars- nauhat.
     
  9. xclone

    xclone Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.02.2004
    Viestejä:
    1 623
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse luulen että tämä uusi leffa tulee olemaan se eniten rahaa lippuluukulla keräävä Trek elokuva. Nykynuorison mieleen ehkä enemmän ja vanhat konkarit vähän karttaa tätä aluksi.

    Niin ja Pimeä Sauli sen verran pakko mainita että jos joku tykkää Enterprisestä ei sitä tarvi olla joka viestissä olla dissaamassa jos jollain ei ole samaa makua kuin sinulla. Jokaisellahan on oma maku näidenkin suhteen.
     
  10. Darth Saul

    Darth Saul Guest Guest

    Liittynyt:
    10.01.2005
    Viestejä:
    634
    Saadut tykkäykset:
    0
    Näin on tietysti, mutta enemmistö ei kuitenkaan voi sietää Enterprisea alkuunkaan, mikä on helppo todeta vierailemalla melkein millä tahansa Trek-sivustolla. Usein Enterprisea kehuvat viestit ovat jotain seuraavista:
    1) vitsejä
    2) trolleja
    3) aitoja mielipiteitä ihmisiltä, jotka eivät tunne Trekkiä tai sen historiaa.

    Trek-historian tuntevia Enterprise-faneja on tosi harvassa, mikä ei liene yllättävää, sillä sarja muuttaa oikeastaan kaiken, mikä Trekissä on tunnettu ennestään täysin päinvastaiseksi. Alkaen vaikka vulkaaneista.


    Samat syyt tulevat todennäköisesti karkottamaan Trekkiet uuden elokuvan katsojista, ja Star Trek ei ikinä tule olemaan sillä tavalla kiehtova, että uudet yleisöt täyttäisivät teatterit. Jollei sitten tosiaan tehdä jotain erikoistehostetuubaa "Sex Trekkiä".
     
  11. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 418
    Saadut tykkäykset:
    136
    William Shatnerilla vähän samanlaisia aatoksia - Shatner on the Star Trek XI Enterprise
     
  12. Jeespox

    Jeespox Guest Guest

    Liittynyt:
    03.06.2004
    Viestejä:
    278
    Saadut tykkäykset:
    1
    Olet väärässä.

    Kuten Nolanin täydellisesti onnistunut Batman-reboot ja uusi Bond-reboot osoittivat, yleisö on erittäin valmis ja halukas ottamaan nämä tutut brandit uudelleen omikseen, kunhan se tehdään yleisön ehdoilla. Ei maksavaa yleisöä kiinnosta tippaakaan se, oliko Nicholsonin Jokeri hyvä vai ei. Ei maksavaa yleisöä kiinnosta myöskään se, mitä läppiä Bond aiemmin heitti Moneypennylle. Eikä maksavaa yleisöä taatusti kiinnosta tipan tippaa se, mitä Star Trekissä on aiemmin tapahtunut. Maksavaa yleisöä kiinnostaa se, onko elokuva hyvä. Piste.

    Kun leffa on riittävän hyvä, se voi muokata todella vapaasti franchisen totuttuja konventiota. Noloimmat fanipojat kyllä muistuttavat olemmassaolostaan aina tällöin, mutta toisin kuin he luulevat, ketään muuta ei kiinnosta. Eikö Bond juokaan Vodka Martinia? Ei kiinnosta. Eikö Batmanillä olekaan Robinia? Ei kiinnosta. Eikö Star Trekin porukka juoksekaan ympäriinsä pyjamissa? Ei kiinnosta. Se mikä kiinnostaa, on hyvä elokuva.

    Abrams on tähän saakka onnistunut käytännössä kaikessa mitä on Hollywoodissa tehnyt ja tehnee niin nytkin. Olen myös aikalaella varma, että Paramountin markkinointikoneisto saa yleisön ymmärtämään, että tällä kertaa Star Trek todellakin on synoomi hyvälle elokuvalle.
     
  13. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Fanipojista puheenollen...
    Abramsin ainoa ohjaustyö pitkän elokuvan parissa tätä ennen on kehno Mission Impossible 3, joten eivät odotukset kovinkaan korkealla ole. Abrams on tosin kommentoinut palaavansa tunnelmallisesti lähemmäs alkuperäissarjaa, mutta saapa nähdä. Toiminnan lisäämisellä hehkuttaminen ainakin huolestuttaa.
     
  14. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 182
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Tjoo. Tähän ryhmään sitä varmaankin paukautetaan, kuten suurin osa ihmisistä. Star Trek on hyvää viihdettä ja vaikka kaikki leffat ja suurimman osan tv-sarjoistakin olen nähnyt, en ole kuitenkaan nähnyt tarpeelliseksi alkaa perehtymään Trekin historiaan tai henkilöiden taustoihin sen tarkemmin.

    Pitää nyt kuitenkin antaa tuolle uudellekin leffalle mahdollisuus eikä tuomita sitä ennen näkemistä. Pahalle näyttää, mutta toivotaan parasta. :thumbsup:
     
  15. Jeespox

    Jeespox Guest Guest

    Liittynyt:
    03.06.2004
    Viestejä:
    278
    Saadut tykkäykset:
    1
    MI3 ei ole mikään loistoleffa, mutta sellainen takuuvarma kesähöttö, jollainen siitä kaiken järjen mukaan pitikin tulla. Esikoisohjaukseksi erittäin vahva näyttö ja tuhannesti parempi kuin Woon paska MI2.

    Tarkoitin onnistumisilla lähinnä projekteja, joissa Abrams on ollut mukana, tuottajana tai käsikirjoittajana. Itse pidin esim. Cloverfieldistä todella paljon ja arvotan Lostin yhdeksi tämän vuosikymmenen onnistuneimmista tv-sarjoista. Hollywoodin unelmalandiassa onnistuminen kun on aina tietynlainen taiteellisten ja taloudellisten ratkaisujen kompromissi. Niiden välillä menestyksekkäästi tasapainoilu vaatii lahjakkuutta, jota Abramsilla kiistatta on.
     
  16. Arpa

    Arpa Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.12.2006
    Viestejä:
    808
    Saadut tykkäykset:
    0
    En tiennytkään että olet jo nähnyt elokuvan? Voitko kertoa tämän viikon lottonumerotkin samalla.
     
  17. Darth Saul

    Darth Saul Guest Guest

    Liittynyt:
    10.01.2005
    Viestejä:
    634
    Saadut tykkäykset:
    0
    Se oli analyyttinen mielipide, joka pohjautuu esim. Voyagerin ja Enterprisen menestyksen puutteeseen sekä Trekin yleiseen anti-cooliuteen. Star Wars on tässä suhteessa paljon parempi veto, kun on prinsessoja ja nallekarhuja, jotka vetoavat laajempaan yleisöön.

    Esim. Enterprise petti Trekin vankimman kannattajakunnan monellakin tapaa, mutta ei pystynyt vetämään uutta yleisöä tilalle.

    Bond- ja Batman-remakeihin verrattuna erona on myös se, että tämä ei ole aito uusintaversio, vaan yrittää tunkeutua jo tunnettuun Trek-universumiin. Tuskin kukaan uskoo, että Conneryn ja Craigin Bondit ovat osa samaa fiktiivistä maailmaa?

    Batmanien kohdalla ero on vieläkin selvempi, jos miettii miten erilaisia eri tulkinnat ovat, Lewis Wilson/Robert Lowery vs. Adam West vs. Michael Keaton vs. Val Kilmer/George Clooney vs. Christian Bale. Katsojallekaan ei tule ylivoimaisia (epä)loogisia siltoja ylitettäväksi miettiessä miksi Keaton ja Bale ovat yksinään, mutta muut pomppivat Robinin kanssa, tai sitä miksi Westillä on siniset kalsarit kun edeltäjillä on mustat ja seuraajilla sadomasot muovipuvut. Koska nämä ovat niin selkeästi eri universumeita, niin katsominen on paljon helpompi kokemus. Ainoa päänsärky tulee siitä, jos yrittää hyväksyä Keaton-Kilmer/Clooney -jatkumon samaksi universumiksi. :hitme:


    http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1620226
     
  18. xclone

    xclone Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.02.2004
    Viestejä:
    1 623
    Saadut tykkäykset:
    0
  19. klmake

    klmake You’ll Never Walk Alone Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.01.2003
    Viestejä:
    1 528
    Saadut tykkäykset:
    101
    Vihdoin tuli tuo traileri katsottua eikä kyllä juurikaan odotuksia nostanut. Katsottua tuo toki tulee, mutta aika pahalta näytti.
     
  20. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Vanhoja faneja ainakin pyritään kovasti miellyttämään. Majel Barrett-Roddenberry on elokuvassa Enterprisen tietokoneen äänenä kuten asiaan kuuluu.

    Variety