Heroes (Amerikan tahtiin)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana Sabbe, 27.09.2006.

  1. Mama

    Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.11.2003
    Viestejä:
    2 686
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onhan tässä palattu ykköskahden käsikirjoituksiin. Minusta nimenomaan tuo aikamatkustus tuo hyviä piirteitä tähän, koska nähdään mikä on vaihtoehto jos 'maailmaa ei pelasteta'. Toisaalta se tuo myös sen ongelman että miksi aikamatkustusta ei tehdä jatkuvasti jos se ei aiheuta muuta vaivaa vain naaman vääntelyä.

    Arthurin peittoamiseksi ajattelin aiemmin Hiron olevan viimeinen nappula, mutta nyt tilanne jäikin sellaiseen siirtoon että en tiedä miten käsikirjoittajat tästä itsensä pois pelaavat. Ja se on hyvä juttu.

    Edellinen jakso oli mielestäni aika hieno siinä että aiemmin tapahtuneen langat päästiin sekoilematta liittämään yhteen. En kyllä ymmärrä taas Arthuria siinä että koska hänen voimansa on 'suurempi' kuin Peterin eli hän pystyy myös viemään muilta heidän voimansta niin miksi hän yleensäkään suvaitsee kilpailijoita? Kävis vain listalta läpi kaikki joilla on voimia ja yllätysstrategialle voimat omaan haltuun. Ketään ei edes tarvitse tappaa kuten Sylar tekee.
     
  2. Shmn

    Shmn Guest Guest

    Liittynyt:
    02.12.2004
    Viestejä:
    346
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tähän voisi spekuloida vaikka sellaista, että Nathan lentää paikalle ja Hiro pääsee teleporttaamaan pois. Tai sitten Ando tekee jotain tyhmänrohkeaa minkä seurauksena jää itse kiinni ja Hiro pääsee vapaaksi. Sitten Arthur voisi antaa Andon Sureshin koekaniiniksi mikä selittäisi tulevat voimat. Ja tietty Hiro pelastaa hänet jossain vaiheessa.

    Ja se tulevaisuuden kohtaus missä Ando tappaa Hiron voi olla vaikkapa vale-Hiro (jossain kaudessa oli nainen joka pystyi muuttamaan ulkonäköään, Arthurilla voi hyvin olla tämä kyky) tai sitten mindfuck-suggestiolla jompi kumpi on käännetty toista vastaan.

    Sitten voisi vielä käydä sellaista että Peterille onkin jäänyt vielä Sylarin kyky ja hän alkaa keräämään uusia kykyjä joilla lopulta nousee isäänsä vastaan. Jottei muuttuisi pahikseksi itsekin niin voisi vaikka kerätä näitä kykyjä pahiksilta yksitellen jonkun muun avustamana.

    Mutta joo, tuntuu taas siltä että ihan mikä tahansa on mahdollista riippuen käsikirjoittajien sen päiväisistä aivoituksista.
     
  3. Biini

    Biini Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.02.2003
    Viestejä:
    581
    Saadut tykkäykset:
    8
    Ha, nytpä selvisi taas hieman enemmän. Oli mielenkiintoinen 'pään sisällä' liikkuva kohtaus kun Parkman meni vapauttamaan Angelaa.
     
  4. Shmn

    Shmn Guest Guest

    Liittynyt:
    02.12.2004
    Viestejä:
    346
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo hakuammunnalla meni vähän sinne päin sentään tuo veikkaukseni.

    Vähän typerä ratkasu tuossa pään sisällä -kohtauksessa se, että Arthur vain vapautti vaimonsa koska tämä pyysi. Ei kovin uskottavaa.
     
  5. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo se latisti muuten hienoa kohtausta. Luulisi että Parkman olis saanut sen vapautettua omilla voimillaankin kun osaa tuon ajatustenhallinnan.

    Hieno oli myöskin jakson lopun hyvis/pahis asettelu :thumbsup:.
     
  6. itnortti

    itnortti Guest Guest

    Liittynyt:
    15.04.2006
    Viestejä:
    582
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jaksaakohan tätä sarjaa enää katsoa. Sen verran älytöntä on meno. Ekalla kaudella meno oli muuten niin hyvää että pienet asiat eivät haitanneet.

    Kolmannella kaudella meno on vain niin älytöntä ettei kohta enää jaksa. Muutama huomio:

    Kaikkiin paikkoihin voi kävellä tuosta vaan sisälle. Yleensä nämä toimistot/sairaalat/fasiliteetit ovat lähes tyhjiä eikä kukaan kysele mitään. Hyvänä esimerkkinä tämä Pinehurst jonne jengi vaan kävelee sisään.

    Toisena esimerkkinä tämä Angela Petrelli joka maksaa sängyssä jossain nähtävästi tyhjässä rakennuksessa ja tyypit vaan kävelevät sinne.

    Kukaan ei oikeastaan tee yhteistyötä kenenkään kanssa vaan kaikki toimivat omin päin. Aina välistä kohdataan jossain ja sitten taas tiet eroavat, WTF? Luulisi että voisi kännykällä pirauttaa ja muutenkin toimia yhdessä. Enintään pari tyyppiä on yhdessä (yleensä vastoin tahtoaan, pahis+hyvis tai sitten joku äiti-tytär tms. yhdistelmä).

    Hyvikset/pahikset toimivat jatkuvasti toisaan vastaan ja yhdessä. Ensin ollaan vastakkain ja sitten 5min päästä toimitaankin yhdessä ja mikään aiempi asia (kuka on tappanut kenetkin, tehnyt mitäkin) eivät vaikuta mihinkään.

    Joku on jatkuvasti lukittuna/vangittuna/sidottuna jossain tyhjässä huoneessa täysin ilman mitään järkevää syytä. Tai jos syy löytyy niin pian hänet vapautetaan suunnilleen kävelemällä sisään (usein vapauttaja on vielä vihollinen) tai käyttämällä voimia.

    Missään ei ikinä näy minkäänlaista normaalia henkilökuntaa (luulisi että esim. vangittuja pitäisi päästää suihkuun, vessaan, tuoda niille ruokaa jne.)

    Lähes kaikilla on aina samat vaatteet päällä ja monella ei näytä olevan edes mitään kotia tms. (luulisi unen tulevan aika pian kun monta päivää juoksentelee).

    Pääpahis on nähtävästi suht voittamaton mutta silti tarvitsee muita apulaisia (jotka tietysti sössivät hommat tai pettävät pääpahiksen) yksinkertaisiin juttuihin.

    Osalla tyypeistä on niin surkea kyky että käsikirjoittajat eivät pysty kirjoittamaan niille kummoisia kohtauksia. Esim. tämä tyyppi joka käyttää toisten pelkoa keskittyy lähinnä vain olemaan tuiman näköinen. Samaten hänen kaveri joka heittelee jotain energiapalloja tms. Tai sitten cheerleader jonka tehtävänä on lähinnä juoksennella ympäriinsä ja hankkia ongelmia (em. voisi vielä ymmärtää viihteeksi jos päällä olisi cheerleader -asu :D ).

    Kun juostaan (kyllä: juostaan!) pahiksia karkuun niin aikaa on pysähtyä jutustelemaan. Yleensäkin auton/kulkuneuvojen käyttö on aika vähäistä. Onkohan sarjan budjettia leikattu tuntuvalla kädellä.

    Pienempiä juttuja on tietysti vaikka kuinka mutta eivät ne häiritse. Kaiken kaikkiaan sarjasta puuttuu se potku joka siinä oli ekalla kaudella ja vielä osittain toisellakin. Nyt tämä on tälläistä kauniit & rohkeat meets x-men -tyylistä puurovelliä. Missä ovat oikeasti hyvät yllätykset ja käänteet? Ei, en tarkoita sitä että joku tyyppi onkin jonkun toisen veli/äiti/setä lässytystä. Missä ovat pelottavat/jännittävät tapahtumat (vrt. ekan kauden Sylar)?
     
  7. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo o, viime jaksossa tuli taas pieni "siis mitä vittua" hetki kun cheerleader sai "pahikset" kannoiltaan sillä tulijutulla:hitme: "Pahikset" kaatuivat selälleen ja "hyvikset" juoksi karkuun, oli varmaan ylivoimaisen vaikeaa juosta takaisin perään? Eikö tuo tuliäijä muuten muka itse ole immuuni tulelle? Huomaa että surkeat on poikien voimat kun tämä pääpahiskaan ei ole vaivautunut niitä varastamaan:D
    Tässä sarjassa on kyllä kaikki tolkku karannut jo aikoja sitten, Ei ole ihme että käsikirjoittajan paikka on tuulinen tämän sarjan kohdalla:hitme:
     
  8. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 707
    Saadut tykkäykset:
    353
    En ole itse katsonut tätä sarjaa ensimmäisen kauden jälkeen. Aikoinaan tuli "amerikan serkkujen" tahdissa katsottua Heroesia, ja kun MTV3 alkoi näyttää ensimmäistä kautta, ajattelin tsekata toistamiseen. Vissiin puoleen väliin katsoin, sitten lopetin kun sarja vaikutti itse asiassa paljon huonommalta kuin ensimmäisellä kerralla. Ensimmäisellä kerralla sarja oli positiivinen, täysin tyhjästä tullut yllätys joka onnistui viihdyttämään ja jopa jännittämään paikoin, toisella katselulla Heroes paljastui varsin keskitason löröksi, eikä nämä uudet kaudet ole kiinnostaneet sen jälkeen. Katson ehkä sitten joskus hamassa tulevaisuudessa, kun MTV3 tai joku muu taho pyöräyttää näitä taas.

    Mutta sitä piti sanoa, että on harvinaisen ärsyttävää että esim. joku näkymättömyys tehdään "epärealistisesti": myös hahmon vaatteet muuttuvat näkymättömiksi. Jos joku pystyy menemään seinän läpi, myös hänen vaatteensa, rannekellonsa yms. pystyvät menemään seinän läpi. Ja lisäksi hän pystyy kaiken lisäksi viemään jonkun muunkin seinän läpi ottamalla tämän "syleilyynsä". Puhumattakaan sitten Hiron aikamatkustelusta, joka on tehty niin kliseisesti ja typerästi, että koko hoito on täynnä paradokseja. Tai sitten olen tyhmä: en edes tajunnut kaikkia ykköskauden "vaihtoehtoisia tulevaisuudenkuvia" ja mitä merkitystä niillä oikeastaan oli ja mitä koko kaudella haluttiin sanoa ja mihin suuntaan tarinaa viedä.

    Okei, kaiken lisäksi käsikirjoittajat voivat tempaista hatusta jos jonkinlaisia kykyjä hahmoillensa tehden näistä teoriassa voittamattomia (Peter, Sylar), mutta silti nämä hahmot eivät kriittisessä tilanteessa osaa käyttää voimiaan täysin hyväksi, joka taas johtaa siihen että saadaan lisää "ongelmia" ja "juonenkäänteitä".
     
  9. itnortti

    itnortti Guest Guest

    Liittynyt:
    15.04.2006
    Viestejä:
    582
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos ja näkemiin. Kävi samoin kuin lostille. Yksi loistava kausi ja sen jälkeen kuraa. Tuntuu vähän siltä että kummassakin sarjassa käsikirjoittajat ovat tehneet jakson kerrallaan ja sen takia sarjoihin tulee täysin älyttömiä asioita.

    Onneksi hyvistä sarjoista ei ole pulaa. Ei tarvitse rentoutua huonojen parissa :)
     
  10. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sarjassa ykköskaudella mukana ollut kirjoittaja Bryan Fuller palaa vissiin takaisin sarjan pariin kun hänen oma sarjansa Pushing Daisies sai kirveestä. Eli niille jotka vielä sarjasta diggaa, tai ykköskaudesta diggasivat, hyviä uutisia :thumbsup:. Tosin ennemminkin huonoja uutisia sillä Pushing Daisies vei Heroesia kuin pässiä narussa :rolleyes:.
     
  11. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    On November 2, 2008, Variety reported that NBC fired Jesse Alexander and Jeph Loeb from the production staff of Heroes due to creative differences and budget problems. As a result, Tim Kring will refocus the series on character development and simple storytelling.However, a high-ranking insider told TV Guide that rather than pressure from NBC or Universal Media responding to recent plummeting ratings, it was Kring himself who fired Alexander and Loeb because the duo refused to continue character-driven stories that made the first season popular from the start.

    Hyviä uutisia siis.
     
  12. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos Fuller vielä palaa sarjaan niin tästähän voi tulla vielä oikea sarja taas. Nykyisellään tää toimii pienessä hiprakassa fanilasit päässä.
     
  13. Shmn

    Shmn Guest Guest

    Liittynyt:
    02.12.2004
    Viestejä:
    346
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jaa, katsoin kyseisestä sarjasta ensimmäiset kaksi jaksoa ja olivat mielestäni todella paskoja.

    Eikä tämä paluu hahmonkehitykseen nosta kyllä omia toivoja hirveästi: juoni on jotakuinkin jo vedetty löpinäksi niin tässä vaiheessa kaipaisin enemmänkin vain kunnon äksöniä ja egoilupaukuttelua. Jos menee loppukausi identiteettikriisiks niin ei jää juuri syitä katsoa sarjaa.
     
  14. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    On tosiaan melko sekavaa menoa tässä kolmosessa.
    Pari jaksoa on ollut sitä vanhaa kunnon Heroesia (eka kausi) tai ainakin melkein, mutta muuten kyllä pompitaan edes taas ihan miten sattuu.
     
  15. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo vaikka tätä kuinka tahtoisi sokeasti fanittaa ja tykätä niin pakko se on myöntää että viime jaksojen aikana on taso laskenut, ja silloin niihin epäloogisuuksiinkin on helpompi kiinnittää huomiota.
    No on tämä silti vielä ihan katsomiskelpoista ja kesken en kyllä aio lopettaa.
     
  16. bugweep

    bugweep Guest Guest

    Liittynyt:
    07.04.2003
    Viestejä:
    88
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jäätävintä uusimmassa jaksossa oli tää huippujännään cliffhangeriin jääny H.R.G:n snipertouhu. Ensin se on ampumassa niitä pystyssä (näkee yläkropat kun on itse sellaisessa kulmassa ikkunaan nähden) ja sitten kun kohtaukseen palataan, on Syyläri jo jyränny Elleä (!) ja yhtäkkiä lattialla makaaviin ihmisiin tulee infrapunatähtäimen säde (tarkkuuskivääristä??) vaikka siitä kulmasta jossa Noah oli ei voisi tuohon kulmaan ampua. Eli menikö se ikkunan ääreen katsomaan näiden aktia ja sitte vähän osotteli infrapunallaan niitä? :D

    Mutta joo, ei muutakuin :hitme: ja lisää jaksoja eetteriin.
     
  17. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vanha pervo katteli ensin kun "Syylari jyrää Elleä" ja sitten vasta ampu, etkö muka ite niin tekis? :thumbsup:
     
  18. bugweep

    bugweep Guest Guest

    Liittynyt:
    07.04.2003
    Viestejä:
    88
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niinno. Pleasure first, business later :D
     
  19. itnortti

    itnortti Guest Guest

    Liittynyt:
    15.04.2006
    Viestejä:
    582
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juuri tuon varaan tämän ja lostin tekijät laskevat. Eli sarjaa tehdään niin pitkään kun sillä on katsojia ja niitähän riittää koska "ei voi jättää kesken". Hyvä sarja on mukava katsoa kokonaan mutta melkein yhtä mukavaa on kun voi jättää keskinkertaisen sarjan kesken. Aika hankala rentoutua töllön edessä jos tulos on poikkeusetta "olipas surkea jakso".
     
  20. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 707
    Saadut tykkäykset:
    353
    En kyllä ymmärrä miksi tuo Lost pitää aina vetää tähän "sarjaa tehdään niin pitkään kun on katsojia" -juttuun. Vaikka Lost tietty koukuttaa välillä aika halpamaisesti cliffhangereilla ja randomeilta tuntuvilla juonenkäänteillä, niin sarjallehan on tekijöiden toimesta päätetty loppu, eli kuinka monta jaksoa sarjaa vielä tehdään ja mihin/miten tarina päättyy. Kyseessä ei siis ole mikään ikuisuusprojekti, vaan ennalta suunniteltu juonellinen kokonaisuus, jossa on alku, keskikohta ja loppu (vrt. Babylon 5). Toki sarjan lopetus ja nämä tulevat kaksi viimeistä kautta määrittävät Lostin todellisen arvon ja paikan. "Kaikella on tarkoitus" ja sitä rataa.

    Siitä en sitten tiedä, onko Heroesille jotain ennalta määrättyä suunnitelmaa sarjan lopullisesta kestosta ja päämäärästä.