Kalibraattorin vuokrausrinki?

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana Mama, 23.09.2007.

  1. Mama

    Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.11.2003
    Viestejä:
    2 686
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hifimaailmassa oli juttu SpyderTV Kitistä, minkälaista vastakaikua saisi sellainen että ostetaan kimpassa kalibraattori, ne jotka osallistuvat suoraan ostoon ovat 'osakkaita', jolloin vuokrahinta määräytyy tuon mukaan. Sitten kalibraattoria vuokrataan samalla hinnalla eteenpäin, jolloin saatavat 'tulot' jaetaan 'osakkaiden' kesken.

    Pääpointti minulla ei ole tuossa että voisi säästää viimeiset pennit, mutta kyllähän senkin rahan käyttäisi muuhun. Pääpointti on se että kalibraattorin käyttö on satunnaista, enkä koe tarpeelliseksi saada sellaista kaapinpohjalle, joten jos kymmenen tyyppiä hommaa yhteisen kalibraattorin, niin se on yhdeksän kalibraattorin verran vähemmän roskaa maailmaan. Postikulut Suomessa taitavat olla 7,2e paketilta eli tämän tulisi maksamaan aina kalibraattorin siirto seuraavalle, tai sitten mikä parempaa jos voi noutaa.

    Toki jos jollain on Espoon seudulla tuota tarjota pikkukorvausta vastaan niin sekin auttaa _minua_ pahimpaan hätään. Mutta tuo kalibrointi tuntuu olevan juuri sellaista harvemmin tehtävää, toisaalta kerran viikossa kalibroivien kannattanee hommata se mittari ihan itselleen.

    Nimim. Vasta kaapinpohjia kaikesta 'tarpeellisesta' tyhjennellyt.
     
  2. hkj

    hkj Avatar Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.09.2003
    Viestejä:
    4 126
    Saadut tykkäykset:
    0
    Se peruspaketin ohjelma on aika syvältä, n. 700 euroa maksavassa paketissa on jo hyvä ohjelma. En tiedä kuinka tuo avoimen lähdekoodin ohjelmisto nykyisellään toimii, joskus muutama vuosi sitten ei ollut vielä kovin valmis kun viimeksi testasin, nyt ei juuri ole Spyderia itsellä hallussa jotta voisi testata.

    Itsellänikin ollut harkinnassa tuo taas hankkia jos siihen avoimen lähdekoodin ohjelmaan vaan pääsee kohtuullisella vaivalla sisälle, edelleen painotan sen edullisen paketin ohjelman rajoittuneisuutta.
     
  3. Arttu78

    Arttu78 Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.04.2005
    Viestejä:
    2 452
    Saadut tykkäykset:
    85
    Kertaluontoinen tarve tulee itsellekin jossain vaiheessa, joten jonkinlainen kimppasysteemi voisi osua tarpeeseen. :confused: :)
     
  4. Digitale

    Digitale Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.11.2003
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse olen miettinyt, että voisi perustaa sivutoimisen lcd, plasma, projektori kalibrointipalvelun. Laitteistoksi tulisi SpyderTV Pro ja toimialue olisi lähinnä Häme-Uusimaa. Olisikohan tällaiselle bisnekselle kysyntää? Ja mitä porukka olisi valmis maksamaan säädöstä? 50...75...100€?
     
  5. hkj

    hkj Avatar Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.09.2003
    Viestejä:
    4 126
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuohon pitäisi lisätä joku muukin palvelu kalibroinnin yhteyteen, muuten tuntihinta laskee kovin halvaksi jollain 100 euron hinnallakin, kalibroinin tekemisessä menee kohtuullisen kauan ja siihen vielä matkat ja muut kulut sekä verot niin...

    Kannattaa myös ostaa se juuri uuden version julkistamisen jälkeen, näin saat uusimmat televisiot tietokantaan ja pärjäät sillä ainakin seuraavan vuoden.
     
  6. sakali

    sakali Käyttäjä

    Liittynyt:
    26.10.2004
    Viestejä:
    1 213
    Saadut tykkäykset:
    2
    Perustetaan yhdistys DVDplazan kylkeen samalla tavalla kuin www.digivideo.fi foorumilla on tehty.

    Yhidstys voisi hommata kalibraattorit ym. kamaa kertyineillä jäsenmaksuilla.
    Yhdistyksen nimissä olisi parempi valittaakin kaikista kuvanlaatuun liittyvistä asioista.:king:

    Voisin olla mukana perustamassa yhdistystä.

    Löytyykö porukalta kiinnostusta?
     
  7. juhaa

    juhaa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    11.12.2000
    Viestejä:
    5 971
    Saadut tykkäykset:
    7
    Innostuksen voi katsoa täältä, hiljaista on.
    https://www.dvdplaza.fi/forums/forumdisplay.php?f=66
     
  8. Arttu78

    Arttu78 Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.04.2005
    Viestejä:
    2 452
    Saadut tykkäykset:
    85
    Tuollaisella voisi mielestäni olla jonkin verran kysyntää kun ihmiset tuntuvat tänä päivänä olevan valmiita laittamaan paljonkin rahaa kotiin ja vapaa-aikaan. Kuitenkin, jos kyse on pelkästä säätämisestä voi tilin tekeminen olla aika hankalaa. Meitä ei ole liian montaa sellaista, jotka ovat halukkaita maksamaan jo ostamaamme laitteeseen tehtävästä palvelusta. Suomalaiset eivät ole tottuneita maksamaan "ilmasta". Konkreettinen esine on paljon helpompi myydä. Mielestäni max 100 €. voisi olla todennäköinen hinta jos lopputulos olisi oikeasti laadukas.

    Kannattaisiko kuitenkin harkita myös laitteiden myymistä. Tuolloin voisi jo edes kahdesta eri tuotteesta ottaa katetta (useammasta kun laskee mukaan kaapelit yms). Toisaalta eikö sitä voi suoraan tarjota säätöpalvelua varsinaisille laitteenmyyjille, hankkia heitä asiakkaaksi. Käsittääkseni esim. Hifistudio17 on myynyt säätöpalvelua joidenkin kuvalaitteiden yhteydessä. Kukahan varsinaiset asennukset/säädöt on tehnyt?
     
  9. Mama

    Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.11.2003
    Viestejä:
    2 686
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mullahan oli tuossa kans että homma olis niin simppeliä ettei tarttis paljon miettiä. Jos ostaa 100-200 arvosen vermeen ja 50 tyyppiä käyttää sitä jokainen viikon niin käytännössä sillä vehkeellä ei oo hintaa. Menot tulee oikeastaan siitä jos vaikka sitä postittelee. En nyt sano että ei vois 100e vermettä ostaa mutta kun on kaikkea muutakin mitä tarttis ostaa mutta mitä ei käytännössä tarttis koko aikaa. Ja maailmakin pelastuu siinä samalla kun ostetaan vaan 1 eikä 50. Kauppiaat tietenkin tykkää paskaa, mutta ei voi mitään. Vois kai sitä ostaa ja pistää saman tien huuto.nettiin mutta veikkaan että vehkeen arvosta tipahtaa samantien 50-40%.

    Olisin vain kuvittellut että löytyisi enemmän tiukalla budjetilla olevia hifisti-opiskelijoita joita homma olis kiinnostanut. Käytännössä kun parilla kympillä sais säädöt just eikä melkein.
     
  10. Mama

    Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.11.2003
    Viestejä:
    2 686
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juu, olen huommannut että nää mun jutut alkaa olemaan tuulelle huuteluita, mutta minäpä yritän nyt pysyä asialinjoilla niinkuin ennenkin...

    Jos tuo kalibraattorin vuokrausringin voitot tuntuu liian pieniltä saatavaan hyötyyn nähdän, niin sen hyödynhän voi jokainen vaikkapa pistää valitsemaan hyväntekeväisyyskohteeseen jos liika raha polttelee taskuissa, ovat varmasti kiitollisia.

    Toinen tapa tälle mikä tuli mieleen oli testausringin perustaminen. Tai oikeastaan ei rinki, vaan jokin taho, jolla on intressejä julkaista monitoritestejä ( ts. julkaisee testi ja saa hittien kautta mainosrahaa ), ostaa kalibraattorin. Kalibraattorin saa maksutta viikoksi käyttöön sillä ehdolla että kalibraattorilla otetaan ennen kalibrointia ja kalibroinnin jälkeen testitulokset talteen ja ne ovat kalibraattorin omistajan omistamia ts. saa julkaista ne sivuillaan. Tai mikä parempaa, tulokset kokonaan julkisia. Kalibroijan kusetukset estetään sillä että siirtää takuusumman omistajan tilille, mikä palautetaan kun kalibraattori on saatu takaisin.

    Kalibroijat puolestaan näkevät ettei omistaja kerää tuhannelta tyypiltä takuurahoja ja häivy etelään yksinkertaisesta varauskirjasta, siitähän näkyy ett takuusumma on tilillä vain yhdellä tyypillä kerrallaan. Varauskirjassa voidaan käyttää nimimerkkejä mutta kalibroijan oikea nimi on tietenkin omistajan tiedossa.

    Tässä on siis tarkoituksena saada uusista monitoreista mittaustietoa mitä ei läheskään kaikista monitoreista ole saatavilla. En tiedä miten tuosta voisi valkata pois markkinointihemmot eli ne jotka postittelis oman firmansa monitoreista huuhaatuloksia, mutta sehän toisaalta onnistuu ihan kalibroimalla samaa monitoria useampaa kertaa. Eikä tulosten peukalointi pitemmällä tähtäimellä ole hyväksi minkään firman imagolle.

    Aiemmin testaamattomien monitorien kalibroijat olisivat aina etusijalle varauskirjassa, näin saataisiin uusista monitoreista suorituskykytiedot mahdollisimman nopeasti.

    Suurin ongelma tuossa taitaakin olla miten luottaa kalibroijan taitoon?
    Toinen on se, että jos ostaa monitorin ja käy ilmi että sehän on susipaska, niin mitä tekee kalibroija, tajuttuaan että monitori menee seuraavalla viikolla huuto.nettiin? Jättääkö tiedot julkistamatta? Miten varmistutaan siinä tapauksessa siitä että palautetuja tietoja ei ole peukaloitu? Muutenkin olen huomannut tällä netin aikakaudella että ihmisiä ei hirveästi haittaa postitella omalla nimellään kehuvia arvosteluja tuotteistaan jotka tietävät pistävänsä piakkoin myyntiin, vaikka se samalla tarkoittaisi että viisi tyyppiä lukisi arvostelun, ostaisi saman tuotteen ja heittäisi samalla tavalla rahansa kankkulan kaivoon. Kalibrointitietojen oikeellisuutta ei kai voida millään tavalla varmistaa 100% oikeiksi.

    Tuo postitussysteemi kyllä toisi viivettä, eli saattaa kestää sen kolmekin päivää ennenkuin tulee paketti perille, ja jokainen postitus maksaisi edes-takaisin 2x7,4e. Tuo viive olisi varmaankin se isompi ongelma joka ratkeaisi niin että kalibroija postittaisikin paketin suoraan seuraavalle testaajalle. Toisaalta tässä tulee se ongelma että jos vehje rikkoontuu niin siinä on kahden kalibroijan sanat vastakkain oliko rikki ennen vai jälkeen postituksen.
     
  11. hkj

    hkj Avatar Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.09.2003
    Viestejä:
    4 126
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuosta laitteesta on tulossa juuri uusi versio, eli odotellaan tässä ihan rauhassa ensimmäistä testiä uudesta versiosta ja laitetaan rahat kiinni vasta siihen, tuo vanha laitehan pysyi samana aika pitkään.

    Uusi osaa ottaa ainakin taustavalaistuksen huomioon ja kai siinä jotain muutakin uutta on.
     
  12. Yogi

    Yogi Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    07.02.2002
    Viestejä:
    1 007
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mites tykin omistajille? Löytyykö yleensäkään edullista kalibraattoria tykille?
     
  13. Valhalla

    Valhalla Nikon & Elinchrome Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    06.12.2002
    Viestejä:
    2 543
    Saadut tykkäykset:
    4
    Allekirjottaneelta löytyy läppäri missä Spyder TVpro asennettuna, joten Kouvolan maastossa (ainakin) majailevat kalibrointia kaipaavat voivat heittää privalla.
     
  14. ohis

    ohis Guest Guest

    Liittynyt:
    10.02.2003
    Viestejä:
    400
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tähän liittyen olisiko kellään Oulun seudulla Spyderia? (tosin pitäisi lcd säätää)
     
  15. Andymaister

    Andymaister Guest Guest

    Liittynyt:
    14.03.2007
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Allekirjoittaneella olisi Oulussa samanlaista tarvetta (tosin vasta parin viikon päästä), eli lcd:n tuunaamista... yhteyttä saa ottaa kellä kamppeet löytyy. :)
     
  16. Mama

    Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.11.2003
    Viestejä:
    2 686
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pistän nyt Lenovo l220x-monitorin kalibrointimittauksen, kalibraattorina EyeOne display LT ja softa HCFR.

    Kuvasta näkyy että vihreä väri huitelee ties missä, kontrastiarvot ovat about luvatut eli n. 950:1. Vielä punainen ja sininen hieman palavat kiinni, gamma romahtaa loppupäässä yms. mutta ennen säätöä minulla oli aivan liian kylmä kuva joten kuva parani roimasti.

    Oikeiden säätöjen löytäminen on kyllä hidasta puuhaa eli siirretään nappulaa, mitataan, siirretään nappulaa, mitataan...
     

    Liitetyt tiedostot:

  17. Santica

    Santica Guest Guest

    Liittynyt:
    24.01.2008
    Viestejä:
    124
    Saadut tykkäykset:
    0
    Terve!

    Ajattelin olisiko joku kiinnostunut ostamaan kahteen tai kolmeen "pekkan" Spyder 3 elite kalibrointilaitteen 199€ hintaan jimmspc:stä, itse olisin valmis antamaan mahdollisuuden myös jälkikäteen buyout:iin? eli voit ainaskin minun kautta jos tulee tukala tilanne niin saada omat rahat takaisin. laitetta voisi minun puolesta säilyttää kuka vaan kunhan se aina tarpeen tullen saataisi lainattua sille, joka sitä tarvitsee.

    Rahana 99€ tai 66€ vastaa itselleni tavallista illastamis/ryyppykeikkaa, joten suhteutettu hyöty on omalla kohdalla ainaskin suuri :thumbsup:
     
  18. juhaa

    juhaa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    11.12.2000
    Viestejä:
    5 971
    Saadut tykkäykset:
    7
  19. sakali

    sakali Käyttäjä

    Liittynyt:
    26.10.2004
    Viestejä:
    1 213
    Saadut tykkäykset:
    2
    Edelleen olisin mukana ja homma voidaan hyvin hoitaa ilman yhdistyksiä.
     
  20. Santica

    Santica Guest Guest

    Liittynyt:
    24.01.2008
    Viestejä:
    124
    Saadut tykkäykset:
    0
    joo ei ole kyllä pahan hintainen, perustin tänään pienen foorumin jotta voitaisiin eristää ostajat ja tehdä sopimukset kaupoista, jos ensimmäinen osto menee hyvin niin tätä kautta voidaan tehdä jatkossa muitakin kimppaostoja,

    http://avcommunion.agdforums.com <--- rekisteröitykää tonne niin saadaan selvää ostajista ja voidaan luoda pienet "termit" kanssa

    *en hae tällä toimenpiteellä pienintäkään taloudellista hyötyä itselleni, ainoastaan selvän paikan sopia kaupoista ja asioista!