Faktaa korttilinkityksestä

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana matias, 17.11.2008.

  1. Borje

    Borje Guest Guest

    Liittynyt:
    08.03.2004
    Viestejä:
    2 270
    Saadut tykkäykset:
    0
    Just kattelin OMALTA Toppyltä Blu-Raylle siirrettyä Pekingin HD avajaisia, kätevää:D Näin se pitäisi maksavalle asiakkaalle toimia, myös tulevaisuudessa.
     
    Viimeksi muokattu: 19.11.2008
  2. sakali

    sakali Käyttäjä

    Liittynyt:
    26.10.2004
    Viestejä:
    1 213
    Saadut tykkäykset:
    2
    Täytyypä tutkia saisiko tästä virityksestä tehtyä kantelun Suomen/EU:n kilpailulainsäädännön vastaisuuden vuoksi.
     
  3. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    En tiedä onko Viestintävirasto tässä tapauksessa oikea taho, mutta laitoin ainakin heille hieman kyselyä asiasta. :grr:
     
  4. Borje

    Borje Guest Guest

    Liittynyt:
    08.03.2004
    Viestejä:
    2 270
    Saadut tykkäykset:
    0
    Operaattorien kilsan mittasissa sopimisehdoissa lukee että heillä on oikeus tehdä mitä lystää ! Kenenkään ei ole pakko ottaa ohjelmapaketteja, toinen asia on se että kannattaako niiden harjoittaa tälläistä jääräpäisyyttä kun tekevät ainakin suomessa miljoonatappioita. Sitä paitsi ei toi kortinlinkitys=asiakkaan kyykytys estä ammattilaisia metrin vertaa. http://www.digitoday.fi/bisnes/2008/11/19/piraatit-innoissaan-blu-ray-elokuvista/200829879/66
     
    Viimeksi muokattu: 19.11.2008
  5. Don MC

    Don MC Käyttäjä

    Liittynyt:
    19.05.2005
    Viestejä:
    1 188
    Saadut tykkäykset:
    39
    Nyt ollaan oikeilla jäljillä. Itse laitoin kuluttajaneuvojalle ja kuluttajavirastoon meiliä ajat sitten.


    Edit: Ja sehän on niin, että tommoset korttilinkitykset ja kopioinninestot eivät vähennä piratismia paskan vertaa. Ainoastaan vaikeuttavat rehellisen kansalaisen elämää. Ehkä jopa siinä määrin, että rehellinen kansalainen itsekin sortuu piratismiin. Piraattitallennetta kun voi katsoa miltä kodin laitteelta tahansa, eikä ainoastaan siltä linkitetyltä kaapelioperaattorin kökköboksilta.
     
    Viimeksi muokattu: 19.11.2008
  6. klmake

    klmake You’ll Never Walk Alone Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.01.2003
    Viestejä:
    1 529
    Saadut tykkäykset:
    102
    Tuo juuri perseestä kaikissa näissä DRM-kikkailuissa sun muissa onkin. Ammattitaitoisia piraatteja nuo eivät hidasta eikä haittaa yhtään. Sen sijaan tavalliset käyttäjät ovat ihmeissään, kun milloin ei CD:t soi autosoittimissa, milloin ei DVD-levyt toimi soittimissa, kun on otettu käyttöön joku uusi hienon hieno kopiosuojausmenetelmä (lue: käytönhankaloitusmenetelmä).
     
  7. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    Amerikan ihmemaasta ei kannata kaapelimarkkinoiden suhteen puhua edes samassa lauseessa. Siellä asia on vielä monta astetta hankalampi ja monimutkaisempi ja käytännöt perinjuurin erilaisia eri kaapeliyhtiöiden välillä. Siellähän on olemassa tämä maanlaajuinen "CableCard", jonka tarkoituksena on ollut taata se, että kuluttajat ylipäätänsä saisivat ostaa omat kaapelilaitteensa, eivätkä olisi sidottuja kaapeliyhtiöiden jakamiin laitteisiin, joissa salausjärjestelmät ovat integroituja laitteen sisään ja jo siinä mielessä "linkitettyjä". CableCardista kerrotaan seuraavaa wikipediassa:

    "Cable providers in the United States are required by the FCC to support the CableCARD standard. The specification for devices conforming to this standard is known as CableCARD 1.0, and allows access to all the features that consumers most commonly use, but cannot access services which require two-way communication with the cable company servers. The specification was developed by CableLabs, a research group run by a consortium of cable companies. Devices that use CableCARDs are known as "Hosts" and must be certified as compliant with the specification by CableLabs. The certification process can take significant amounts of time and is performed in batches on a regular cycle every 3 months."

    ja linkityksestä:

    "Cards from major providers such as Comcast, Cox Communications, RCN and Time Warner Cable in some regions currently require on-site installation by a technician, who reports the unique ID numbers pre-assigned to both the CableCARD and the digital television to the company headquarters, where they are updated to the customer's account. Because of this, CableCARDs cannot be moved from one device to another without a visit from a cable company installer. Some regions (such as Time Warner Houston) do allow customer installs, and actually provide special phone support for CableCARDs. The card is inserted as users do for laptop PCMCIA cards. The CableCARD identification numbers are given to the operator who then sends the CableCARD an out of band Entitlement Management Message (EMM), which remotely programs the CableCARD, authorizing it to decode for the specific host only those shows and services which the user is authorized to view. [5] [6] [7]"

    CableReady on toki supisuomalainen termi (muuta en mielestäni ole missään vaiheessa väittänytkään), kaapelitelevisioliiton määrittelemä sellainen, mutta on harhaluuloa kuvitella, että asiat olisivat jollain tapaa erilaisia muualla maailmassa. Sertifioinnin tarkoitusperää en lähde sen enempää spekuloimaan, mutta jos oletetaan, että kanavien jakelusopimuksissa määrätään, ettei jakelijan pitää pitää huolta siitä, ettei HD-reson sisältöä saa saada päätelaitteesta ulos muutoin kuin HDMI-liitännästä (vaikka et tähän uskokaan, niin minä uskon), niin jollain tavallahan asiasta on varmistuttava.

    En sinällään halua olla mikään korttilinkityksen puolestapuhuja, en todellakaan. Minusta systeemi on turha ja hankaloittaa todennäköisesti enemmän kuluttajan kuin kenenkään elokuvapiraatin elämää ja kuten DRM-järjestelmät yleensä, enemmänkin kannustaa hankkimaan sisältöään laittomin keinoin kuin estää sitä. Haluan vain oikaista sen käsityksen, että tämä olisi jotain ainutlaatuista maailmassa, jonka kaapeliyhtiöt ovat omasta päästään keksineet kerätäkseen ylimääräistä rahaa laitteiden sertifioinnista ja kiusatakseen kuluttajia.
     
  8. Kaptah76

    Kaptah76 Guest Guest

    Liittynyt:
    09.01.2007
    Viestejä:
    422
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aika rohkea väite. Pitää varmasti paikkansa tallenteiden osalta. Netistä saa ladattua jokaisen elokuvan HD-laatuisena ennenkuin se tulee mistään TV-kanavalta. Jos kuitenkin puhutaan muustakin kuin tallenteista niin linkitys estää piratismia tehokkaasti. Ne jotka tietävät mitä ammattimaiset piraatit tällä hetkellä puuhaavat tietävät mistä puhutaan. Elokuvien nettilataaminen on harrastelijoiden puuhastelua, jossa ei "asiakas" pinnassa liiku rahaa mihinkään suuntaan.
     
  9. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    Minä en tiedä, koska en piratismia harrasta, mutta kuulisin mielelläni asiasta lisää. :)
     
  10. Don MC

    Don MC Käyttäjä

    Liittynyt:
    19.05.2005
    Viestejä:
    1 188
    Saadut tykkäykset:
    39
    Se on mahdollista, että linkitys vähentää noita "siivellä katselijoita" jonkin verran, mutta pääpointtini on kuitenkin tuossa vaatimuksessa ettei tallennetta saa arkistoida omaan käyttöön (muuten kuin salattuna alkuperäisellä digiboksilla). Se on jo naurettavaa! Jos ei käyttäjä saa niin tehdä elokuvalle jonka laillisesti on kaapelista tallentanut, niin sitten hän menee ja hakee leffan torrenteista.

    Cocacola on juotava suoraan alkuperäisestä pullostaan (ei saa juoda lasista, senkin öykkäripiraatit!) ja vieläpä tietyn ajan sisällä. Muuten korkki jumiutuu ja juomaa ei enää saa ulos. Tottakai tämä järjestely aiheuttaa colapullon hintaankin pientä nousupainetta.

    Muutenkin tollanen kyykyttäminen ja olettaminen, että JOKAINEN TV-KATSELIJA ON POTENTIAALINEN RIKOLLINEN ottaa kupoliin ihan s**tanasti. Ainakin itse tunnen itseni loukatuksi sen johdosta, että ohjelmafirmat olettavat kaikkien meidän olevan piraatteja. Melkein tekee mieli RYHTYÄ piraatiksi!

    Varkaita on olemassa, ja tulee aina olemaan. Siitä ei pääse mihinkään. Edes kalterit ikkunoissa tai autohälyttimet eivät estä varkaita. He keksivät aina keinon. Miksi siis väkisin yrittää valaa koko autoa betoniin? Menee enemmän vaivaa ja rahaa siihen varkaudeneston yrittämiseen, kuin koko auton arvo. En kässää.
     
  11. Kaptah76

    Kaptah76 Guest Guest

    Liittynyt:
    09.01.2007
    Viestejä:
    422
    Saadut tykkäykset:
    0
    Piratismiakoskevien neuvojen antaminen on Suomessa kriminalisoitu :p
     
  12. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    Joo en minä mitään neuvoja kaipaakaan, mutta ihan mielenkiinnosta olisin halunnut tietää missä mennään. :)
     
  13. Naukkis

    Naukkis Guest Guest

    Liittynyt:
    16.02.2003
    Viestejä:
    311
    Saadut tykkäykset:
    0
    Linkitys yhdessä taloudellisen taantuman kanssa tappaa HDTV-lähetykset. Kuluttajat äänestävät lompakollaan.

    Printatkaapa tämä viesti talteen ja lukekaa uudelleen parin vuoden kuluttua jos ette nyt usko :D
     
  14. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kehnohko esimerkki siinä mielessä, että varkaudenestolaitteet taitavat ihan osoitetusti vähentää varkaiden kiinnostusta juuri kyseiseen ajopeliin. Tuskin autovarkaudet kokonaan loppuisivat, jos kaikissa Suomen autoissa olisi hälytys- ja ajonestolaitteet, mutta kyllä se epäilemättä merkittävästi siitä vähenisi. Aika lähelle nollaa ne tippuisivat, jos kaikki autot olisi valettu betoniin. Sen sijaan epäilen, että missään olisi osoitettu, että korttilinkityksen kaltaiset toimenpiteet vaikuttaisivat samaan tapaan piratismin määrään. Ylipäätänsä taitaa olla aika vähän minkään sortin tutkimustulosta, joka antaisi viitettä siitä, että joku DRM-tyyppinen ratkaisu olisi aidosti vähentänyt piratismia jonkun tuotteen kohdalla ainakaan pitkällä aikavälillä. Toki aina menee pieni tovi, kun uusi ja hieno "murtamaton" järjestelmä tuodaan markkinoille, kunnes joku sen taas murtaa.

    No, pointti toki tuli selväksi vaikkei esimerkki ihan paras mahdollinen ollutkaan, ei siinä mitään.
     
  15. ArmyMan

    ArmyMan Guest Guest

    Liittynyt:
    08.01.2007
    Viestejä:
    76
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mahdolliset uhkakuvat on kyllä tulleet selväksi, mutta se tosiaan nähdään vasta vuoden kahden päästä, mitä tosiasiassa tuli tehtyä. Ainakin tässä dumpataan suuri määrä laitteita romukoppaan kertalaakista.

    Massa ei äänestä tarpeeksi lompakollaan, koska ei ymmärrä asiasta ja ne formulat tai vastaavat jutut on saatava. Siinä mielessä, jos tästä ei voi valittaa korkeammalle, niin olemme toivottomassa tilanteessa.
     
  16. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    HDTV-lähetykset eivät elä tai kuole niiden mukana, jotka linkityksestä juurikaan välittävät. Tavan pulliainen ei nimittäin välitä linkityksestä tuon taivaallista: hän ostaa mustasta pörssistä myyjän suositteleman Cable Ready HD-laitteen ja ehkä toisenkin, ilmoittaa sarjanumerot kiltisti operaattorille ja katselee HD:ta kuin mitään ei olisi tapahtunut. Ehkä jossain vaiheessa käy mielessä, että olisihan se kiva jos näitä tallenteita saisi tuolta laatikosta uloskin, mutta tällaista tämä nykytekniikka on, ei ymmärrä insinööri tavallisen ihmisen tarpeita.

    Tämä tietenkin siinä tapauksessa, että HD ikinä taloudellista taantumaa uhaten yleistyy kanavatarjonnan puolesta niin, että se alkaa tavan ihmistä kiinnostamaan. Tämä tapahtuu siinä vaiheessa kun HD:na saa jotain sellaista, mitä ei SD:nä saa, eli reilusti parempia kanavia tai ehkäpä siirtävät hornulat suoraan pelkästään HD-vastaanottoon ja "pakottavat" ihmiset tällä tavalla HD:hen? Onnistuihan se MTV3 Maxinkin kohdalla. Oli miten oli, en usko linkityksen ratkaisevan HD:n kohtaloa Suomessa, mutta talouden taantuman vaikutus yleiseen kehitykseen voi toki sen tehdä.
     
  17. ArmyMan

    ArmyMan Guest Guest

    Liittynyt:
    08.01.2007
    Viestejä:
    76
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tähän kuvaan sopisi "Formulat nyt vain MTV3 MAX HD:lla!", jonka tulemiseen vakinaiseksi kanavaksi uskon, mutta aika on kypsä vasta 2010 lähimailla.
     
  18. ZeiTsei

    ZeiTsei Guest Guest

    Liittynyt:
    25.06.2007
    Viestejä:
    34
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mietin vain, että pitkäänhän ollaan sanottu TV ja boksi -yhdistelmän tulevan piakkoin tiensä päähän ja jatkossa kaikki ohjelmat ja elokuvat tulevat suoraan tietokoneelle Internetin välityksellä. Tämänlaisia palveluita Suomessa toimii jo muutama. Ok, mitenköhän niissä aiotaan toteuttaa "korttilinkitys" tai ylipäänsä output-esto? Nimittäin loppupelissä, jos kuva näkyy näytöllä voi sen vaikka FRAPsilla ja kehittyneemmin VLC playerillä striimata ulos täydessä loistossaan.
    Minä ainakin odotan, että HD-materiaalia voi katsoa joko TV-kortilla tai netti-TV:stä. Muussa tapauksessa tyydyn täysin torrenttieihin.
     
  19. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    Laitoin palautetta FiComille ja kaapelitelevisioasioiden yhteyspäällikkö vastasi:

     
    Viimeksi muokattu: 21.11.2008
  20. klmake

    klmake You’ll Never Walk Alone Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.01.2003
    Viestejä:
    1 529
    Saadut tykkäykset:
    102
    Eikös joku pässi taannoin todennut, että cd-levyjenkin kuuntelu tietokoneilla on vain bonusta? Kyllä tuo viihdeteollisuus ainakin kaikkensa tekee yrittäessään ampua itseään jalkaan. Ei muuta voi enää sanoa tästä pelleilystä.