Sony W4500 tyyppivika...

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana HienoKaveri, 06.11.2008.

  1. thekalkkuna

    thekalkkuna Guest Guest

    Liittynyt:
    17.09.2008
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vihdoinkin joku tajuaa (viittaan tässä lähinnä tuohon avforumsin W4500:aa käsittelevään threadiin) että ollakseen edes hieman vertailukelpoisia kuvien täytyy olla jotakuinkin samalla valotuksella ja TV:n säädöillä otettuja. Itseäni ei niinkään kiinnosta miten paljon vuodot ja pilvet ketäkin häiritsevät, vaan objektiiviset erot niissä. Koetanpa ottaa jotakuinkin vastaavalla valotuksella kuvat itsekin ja vertailla vähän. Sinulla oli varmaan se automaattinen kontrastinsäätö ja valontunnistin pois päältä?
     
  2. Zakhal

    Zakhal Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.09.2008
    Viestejä:
    86
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sitä pilveilyä on kahdenlaista - siedettävää ja ei-siedettävää. Esim trusted reviews teki kaksi arvostelua W4500 sarjasta. Eka 52" malli sai 90% kun 46" malli sai 40%. Molemmissa oli pilvisyyttä mutta 46" yksilössä sitä oli niin paljon että se häiritsi jo katsomista joten arvosana tippui kuin lehmän häntä.

    Tuuristahan tuo on kiinni minkälaisen saat. Ainoa mitä asiakkaat haluaa tehdä on ostaa TV, mutta nyt heidät pakoitetaan pelaamaan venäläistä rulettia rahoillaan.
     
    Viimeksi muokattu: 17.11.2008
  3. tomppa_

    tomppa_ Guest Guest

    Liittynyt:
    16.11.2008
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vaikka asunkin yksiössä, niin ei 30cm nyt olis ihan toisessa reunassa kämppää.. :rolleyes:


    Tätähän mä meinasin..
    Just katsoin uudestaan ja mittailin että pleksi on vasemmasta reunasta aluks n.15cm irti (siis 15cm matkalta;)), sitten kiinni n.15cm ja sitten on tämä keskikohta joka oli siis n.30cm irti. Tämän jälkeen on taas n.15cm kiinni ja sitten taas 15cm irti (lcd:n leveys taitaa olla 102cm, eli 12cm jää sitten vaikka "pimeäksi aineeksi".. eh). Mutta joo, eipä tuo taida olla vakavaa. Imeisesti pleksin pidikkeet ovat vaan niin harvassa että pleksi pääsee "kupruilemaan". Oliskohan joku liima tai vastaava pettänyt/unohtunut pleksin ja karmin välistä.
     
    Viimeksi muokattu: 17.11.2008
  4. aapinen

    aapinen Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.12.2004
    Viestejä:
    131
    Saadut tykkäykset:
    1
    Juu tuota ilmiötä tarkoitin ja luulin, että lcd tv on vapaa noista ongelmista, mutta taitaa olla puutteensa joka merkillä ja tekniikalla. Häiritsevyys on varmasti henkilöstä kiinni, mutta kyllähän se harmittaa, kun tuota ei tiennyt ennen ostamista sillä olisin varmaan miettinyt vielä hetken mihin malliin päädyn. Tosin muuten tv kyllä vastaa erittäin hyvin odotuksia.

    Nuo oli pois päältä. Kontrasti jotain 70, kirkkaus ja väri 50.
    Kuvasin jalustalla, mutta en vanno oliko miten hyvin tarkentunut ruutuun.
    f-stop = 4,7
    focal length = 119 (35mm)
    max aperture = 3,44

    Kuvat vastaisi paremmin todellisuutta hieman lyhyemmällä valotuksella.
     
  5. Kopi

    Kopi Guest

    Liittynyt:
    Viestejä:
    0
    Saadut tykkäykset:
    0
    Koska saivat sen säädöillä pois:
    Out-of-the-box, we witnessed an alarming amount of patchy unevenness (”clouding”), and backlight bleed on the top left and bottom right of the LCD screen when watching very dark scenes on the Sony KDL40W4500 in a dimly-lit viewing environment. However, proper calibration (hint: set [Backlight] to “Min“) attenuated these to negligible levels… only the harshest critics would still complain about the remaining trace of backlight bleed at the top left corner, and lightness at the sides of the screen.

    Eli onkos tämä Clouding-panikointi ollutkin vain säätöjen puutetta, yliherkkyyttä?
     
  6. Jepe

    Jepe Guest Guest

    Liittynyt:
    28.08.2003
    Viestejä:
    431
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei ole ollut! Itselläni ainakin oli valovuotoa ja ja pilveilyä myös minimi asetuksilla. Toiseksi mitä hemmettiä tollaisilla säädöillä tekee jos telkkari toimii oikein ainostaan kirkkauden ollessa minimi asennossa? :OI
     
  7. Nemo67

    Nemo67 Guest Guest

    Liittynyt:
    07.06.2006
    Viestejä:
    299
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulle tuli mieleen että kyllähän tuo kuori on niin susi että saattaa vääntää paneelia vinoon josta clouding sitten aiheutuu. Eli kun suora paneeli laitetaan kieroon kuoreen kiinni ja kiristellään ruuvit niin tulos on clouding ? Luulis että tuo menisi jo takuuseen tuo kuoren epämuodostuma...
     
  8. Zimmu

    Zimmu Guest Guest

    Liittynyt:
    30.09.2008
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko kukaan ottanut yhteyttä tuonne Telehuolto Niinimaahan? Itse laitoin telkkarin tilauksen jäihin siksi aikaa kunnes saadaan tietoa joutuuko pelaamaan >2k€ telkkarin ostossa venäläistä rulettia.

    edit.Soittelin Sonyn tekniseen tukeen ja siellä kaveri sanoi suoraan ettei W4500-telkkarin ostaminen tällä hetkellä ole järkevää jollei halua saada jännitystä elämäänsä!! Kuulemma tullut useita kymmeniä puheluita valovuotoon liittyen, muutamia telkkareita käynyt huollossa, ja tulleet samojen ongelmien kanssa takaisin. Eli huolto ei tee asialle mitään(ainakaan tällä hetkellä). Todella hienoa palvelua sonylta...tänään katsomaan samsungin malleja.
     
    Viimeksi muokattu: 18.11.2008
  9. itnortti

    itnortti Guest Guest

    Liittynyt:
    15.04.2006
    Viestejä:
    582
    Saadut tykkäykset:
    0
    Näin se homma etenee :thumbsup:

    Tämä taitaa kallistaa oman vaakakuppini LG:n 7000-sarjaan. En usko että HD-materiaalilla/xbox360/htpc/mediatoistin-käytössä tuossa mitään merkittävää eroa on mitä tulee kuvanlaatuun.

    Tietysti suomen sonyllä ei välttämättä ole ihan viimeisintä tietoa mutta aika mielenkiintoista etteivät tiedä saako ongelman korjattua. Kuitenkin maailmalla on (foorumeiden mukaan) myös yksilöitä joissa ongelma on pienempi/ongelmaa ei ole (=ongelmaa ei ole -> käyttäjä ei ole sitä ehkä huomannut tai se on erittäin lievä?).

    Luulisi että sony itse tietäisi mistä ongelma johtuu. Tietysti jos ongelma on tuotantolinjalla niin sen täydellinen korjaaminen voi maksaa ihan kivasti. Esim. joutuisivat muuttamaan jotain kokoamiseen liittyvää työvaihetta (kokoamaan telkun eri tavalla, käyttämään erilaista kiinnitystä sen sisällä tai eri osia) niin kyse ei ole ihan pikku rahasta. Kaiken lisäksi he joutuisivat joko vetämään nykyiset töllöt pois (joulu tulossa -> kukaan ei moista tee ellei tuote ole ihan susi) tai sitten kaupoista löytyisi sekä viallisia että korjattuja malleja (arpapeliä kumman saat ja huoltoon tms. viemisen vaiva).
     
  10. CeeLo

    CeeLo Guest Guest

    Liittynyt:
    10.06.2006
    Viestejä:
    1 123
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aika erikoista jos tosiaan tekninen tuki näin asiakkaalle menisi sanomaan. Voipi kohta tulla selitystä, että ko. mielipide on yksittäisen henkilön oma mielipide eikä edusta Sony Finlandin (vai mikä lieneekään) virallista kantaa...
     
  11. d.g.lol

    d.g.lol Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.10.2006
    Viestejä:
    249
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kertoo kuitenkin aika paljon siitä, kuinka paljon oman firman tuotteeseen uskotaan vaikkei virallista kantaa edustaisikaan :hitme:.
     
  12. CeeLo

    CeeLo Guest Guest

    Liittynyt:
    10.06.2006
    Viestejä:
    1 123
    Saadut tykkäykset:
    0
    Siksipä en oikein jaksaisi uskoa moista kuullun, mutta minkäs teet jos näin on.
     
  13. Zimmu

    Zimmu Guest Guest

    Liittynyt:
    30.09.2008
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin, vaikea minun on tässä ruveta todistelemaan mitenkään suuremmin asiaa. Voin toki ottaa kännykän lokitiedoista kuvan tänne missä näkyy ~2min puhelun Sonyn tekniseen tukeen, mutta eipä sekään mitään todista.

    Nettikeskustelut ovat aina nettikeskusteluja.
     
  14. tomppa_

    tomppa_ Guest Guest

    Liittynyt:
    16.11.2008
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    jos tämä puhelimen toisessa päässä ollut huoltohenkilö on vaan niin kyllästynyt näihin valituksiin/vika ilmoituksiin että ei enään jaksa esittää.. tai sitten tämän viesin lähettäjä on samsungin palkkalistoilla.. :thumbsup:
     
  15. TaBe

    TaBe Guest Guest

    Liittynyt:
    17.11.2006
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eli onko yleinen viesti nyt tässä threadis et W4500 on aivan hanurista?

    sinänsä harmittavaa kun itse olen toosaa ostamassa ja kyseinen töllö täyttää aika pitkälti kaikki vaatimukseni. Hintaki on kohdallaan. Samsungiin en oikein viitsi koskea, koska 50% television käytöstä on melkeinpä pelaamista varten. Vai pitääkö sitten kokeilla tuuria, tahi testata itte kaupassa ennen hankkimista.
     
  16. klmake

    klmake You’ll Never Walk Alone Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.01.2003
    Viestejä:
    1 528
    Saadut tykkäykset:
    101
    Itselläni on 40W4500 ja olen tyytyväinen. Vinkunaa ei kuulu. Eilen kun tarkoituksella koetin hakea panelista pilveilyä, niin lopulta onnistuin siinä. Huoneen piti olla aivan pimeä ja tv:n ruudun ihan musta (eli laiton päälle jonkun av-tilan, johon ei tullut signaalia). Tällöin havaitsin kuvan vasemmalla ja oikealla reunalla pienet haaleammat kohdat (sellaiset lasinalusen kokoiset). Kun laitoin huoneesen normaalin valaistuksen päälle, en pystynyt havaitsemaan enää näitä läikkiä. Puhumattakaan, että havaitsisin nämä läikät normaalissa katselussa (edes pimeässä huoneessa). Ilmeisesti nämä 40-tuumaiset mallit kärsivät vähemmän tästä ongelmasta.

    Mahdollista on siis saada toimiva kappale tästäkin mallista. Virheetön siis oma kappaleeni ei ole, mutta itse en ole virheitä vielä tavallisessa katselussa havainnut.
     
  17. jolavi

    jolavi Guest Guest

    Liittynyt:
    31.10.2008
    Viestejä:
    31
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse sain pari päivää sitten 40" Z4500 mallin ja juuri kuvaamasi kaltaiset pienet vaaleat läikät on siinäkin nurkissa, mutta niiden havaitseminen vaatii sen, että kuvaruutu on ihan musta eli ei sellaista tilannetta varmaan normaalissa katselussa tulekaan, että noista olisi haittaa. Ehkä tuo myös häviää käytössä ajan myötä. Kun näitä tämän palstan Sonyn ongelmia olen lukenut, niin arvelutti ostaa tuota kalliimpaa malliakin, mutta nyt voi onneksi huokaista helpotuksesta.

    En sitten tiedä voisiko yleisenä suosituksena sanoa, että kannattaa ostaa joku muu malli kuin tuo W-malli. Ainakin kuvittelisin, että ongelma on paljon harvinaisempi noissa kalliimmissa Z- ja X-malleissa. Eli tuo Z-mallihan on noin 500 € kalliimpi eli ei mahdoton lisähinta, jos sillä saa ongelmattoman näytön.
     
  18. kynäniska

    kynäniska Guest Guest

    Liittynyt:
    05.05.2008
    Viestejä:
    23
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oliko Zimmulla puhetta jostain erityisestä koosta W4500-sarjalaisista teknisen tuen kanssa? Eikös kuitenkin 40-tuumaisissa ole ollut näitä pilviongelmia huomattavasti vähemmän kuin 46" ja 52" -malleissa?
     
  19. Zimmu

    Zimmu Guest Guest

    Liittynyt:
    30.09.2008
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei varmastikaan ole näin että W4500 on aivan hanurista. Kyllähän tuo sony on itsellenikin se primary target edelleen, kun tunteet ovat hieman tasaantuneet :) Lisäksi nuo clouding ongelmat taitavat koskea "vain" 46" ja 52"-malleja.
     
  20. Zimmu

    Zimmu Guest Guest

    Liittynyt:
    30.09.2008
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä unohtui itseasiassa mainita, eli puhetta oli 52" -malleista.