Sanyo PLV-Z700

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana Zard Beast, 11.08.2008.

  1. MikkiHiiri

    MikkiHiiri Do It Yourself Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.10.2003
    Viestejä:
    3 765
    Saadut tykkäykset:
    14
    Erotus ~300e... onko sitten säästön arvoista? Tiedä sitten..?
     
  2. verifyme

    verifyme Guest Guest

    Liittynyt:
    12.11.2008
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tervehdys vaan kaikille. Itse ensimmäinen tykki hankintaa vaille kotona ja tämä sanyon tykki taitaapi se olla. Onko purukka tilannut tuolta http://www.hullunhalvalla.com Nopeat toimitukset ja homma toimii muutenkin, vai ? 150€ näyttäs tuolta melki halvemmalla saavan kun esim. bdogista joka tosin ois melki naapurissa...
     
  3. maho

    maho Guest Guest

    Liittynyt:
    18.10.2003
    Viestejä:
    70
    Saadut tykkäykset:
    0
    300€:lla saa aika paljon popcorneja... :)

    Jos mietitään asiaa toiselta kannalta. Prosenteissahan tuo z2000 maksaa noin 30% enemmän, kuin z700. Onko z700 30% paskempi, kuin z2000?
     
  4. static

    static Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.07.2002
    Viestejä:
    783
    Saadut tykkäykset:
    1
    Jos hinta/laatusuhdetta lähdetään miettimään niin kyllähän tämä selkeästi pesee Z2000:n. Ylläoleva prosentuaalinen hinnanvertaus on aika havainnollinen, itse en koe että saisin 30% enemmän vastinetta rahoilleni ostamalla Z2000:n. Ei se musta nimittäin siinäkään niin mustaa ole.

    Tuntuu saksanmaalla olevan varsin tiukka hinta tuo 999e tälle. Ehkä tuleva Z3000:n esiinmarssi laskee Z2000:n hinnan samoihin kun mitä tämä maksaa nyt jolloin Z700:n hinta voisi laskea alle 900 euron Saksassa.

    Jotenkin tuntuisi järkevältä katsoa tätä asiaa vielä joulun ja uudenvuoden yli, sellainen kutina ettei tykkien hintaromahdusta olla vielä nähty loppuun asti. Panalta ei ole esimerkiksi mitään tähän hintaluokkaan jossa Sanyolta on jo kaksi mallia.
     
  5. marcoolio

    marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    23.09.2002
    Viestejä:
    4 511
    Saadut tykkäykset:
    8
    Panasonic osti Sanyon, joten tulevaisuudessa kilpailu vähenee ainakin näiden kahden merkin osalta. Eiköhän toiminnot sulaudu yhteen, kun ovat täysin päällekkäisiä.
     
  6. maho

    maho Guest Guest

    Liittynyt:
    18.10.2003
    Viestejä:
    70
    Saadut tykkäykset:
    0
    Palataan nyt itse laitteeseen. Tilasin TSN versandilta, ja toimitus kesti vajaan viikon. Hintaa tuli COD (cash on delivery) toimituksineen 1034€.

    Pariin vuoteen ei ole tykkiä taloudessa ollut. Viimeisin oli joku infocuksen x? jotain.
    Siihen verrattuna, eroa on kuin valovuosi.

    Pikaisten testien perusteella, uskaltaisin väittää, että jonkin verran on parannusta Z5:een. Jokaisella osa-alueella. Musta on mustempaa, tosin ei se vieläkään mustaa ole. Omaan silmään kuitenkin riittävän mustaa. Ollaan aika lähellä samaa tasoa, jota edustaa noin pari vuotta vanha LCD-samsunki TV.
    Lamppu säästöliekillä riittää vaikka huoneessa olisi hitunen valoakin. Yllättävää (positiivisessa mielessä) oli myös se, että tuo ei vaadi monen tunnin säätöä ennenkuin kuvasta saa siedettävän. Noviisille riittää kun nappaa laitteen boksista sekä alkaa tykittämään sillä elokuvaa. Ilman sen kummempia säätöjä.
    Laite on myös hiljainen. PS3 pitää vähintään samanlaista, jos ei kovempaakin ääntä kuin Z700.

    Itse hommasin tuon pääasiassa pelikäyttöön PS3:en, ja X360:en seuraksi. 100" ruudulta NHL näyttää jo kohtuu mukavalta. Näkee ukkojen nimetkin :)

    Fiksu tietysti odottaa vielä jokusen kuukauden, ja katsoo mihin suuntaan hinnat soutavat.
    Uskon, että Z5 tulee katoamaan aika nopeasti, koska on lähes samassa hintaluokassa tämän kanssa. Saa nähdä käykö samoin Z2000. Jos ei, kaiken järjen mukaan se pitäisi irrota kohta myös vieläkin kohtuullisempaan hintaan.

    Eihän tämä täydellinen ole, mutta tässä hintaluokassa, ihan sama.
    Itse aion ainakin katsella miten asiat kehittyvät, ja varmasti vuoden parin päästä, ollaan taas miettimässä mikäs seuraavaksi.
     
  7. BoBo

    BoBo Guest Guest

    Liittynyt:
    25.11.2005
    Viestejä:
    157
    Saadut tykkäykset:
    0
    Plussat
    + Resoluutio
    + Suht hiljainen
    + Monipuoliset säädöt
    + Laaja linssinsiirto
    + 2 x Zoom
    + Halpa

    Miinukset
    - Musta ei ole mustaa
    - Erittäin sinertävä musta
    - Pölysuodatus tyydyttävä
     
  8. MkII

    MkII Guest Guest

    Liittynyt:
    13.01.2008
    Viestejä:
    51
    Saadut tykkäykset:
    0
    Millaiselle pinnalle kuvaa heijastatte ? Viikonlopun aherruksen jälkeen tykki on katossa ja kuva kohdillaan seinällä. Siis tällä hetkellä kuva heijastuu valkoiselle seinälle. Olisikohan H499 sopiva tuolle tykille ottaen huomioon mustan harmaus ? Ensimmäinen tykki mutta kyllä silti 100" full hd kuva näyttää hyvältä :)
     
    Viimeksi muokattu: 18.11.2008
  9. noeikujoo

    noeikujoo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    27.09.2002
    Viestejä:
    3 877
    Saadut tykkäykset:
    164
    H499/X073 taitaa olla jo liian tumma sävy nykypäivän projektoreille. 5v sitten se oli varmaan hyvä valinta sen aikaisille LCD-koneille, joissa musta oli todella harmaata. Ehkä valkoinen tai hieman H499:sta vaaleampi sävy voisi toimia paremmin.
     
  10. tukee78

    tukee78 Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    04.11.2006
    Viestejä:
    47
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse heijastan Z700:n kuvaa ihan matta white kankaalle ja on tuo musta ihan kohtalaisen mustaa, haluaako sit heijastaa harmaalle kankaalle vai ei lienee makuasia. Ei musta missään nimessä mustaa ole vieläkään mutta suuri parannus tapahtui edelliseen tykkiini (Hitachi PJ TX-300) verrattuna kuitenkin.
     
  11. marcoolio

    marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    23.09.2002
    Viestejä:
    4 511
    Saadut tykkäykset:
    8
    Iso kuva syö aina valovoimaa, joten kuvittelisin valkoisen heijastuspinnan olevan parempi isoilla kuvako'oilla tämän suhteellisen pienitehoisen projektorin kanssa. Jos taas on mustantasoallerginen, niin ehkä se harmahtava kangas on se oikea ratkaisu silti. Molempaa ei voi saada. Mustin musta on heijastuspinta+hajavalo+tykin valovuoto. Kirkkain valkoinen on heijastuspinta+hajavalo+tykin kirkkain valo.
     
  12. ATD

    ATD Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.01.2006
    Viestejä:
    546
    Saadut tykkäykset:
    1
    Näin ohimennen kun siitä nyt on tässä keskustelua niin jos joku haluaa niin täällä on avaamaton X073 litra.
     
  13. MikkiHiiri

    MikkiHiiri Do It Yourself Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.10.2003
    Viestejä:
    3 765
    Saadut tykkäykset:
    14
    Teeppä tuonne säätö- & kalibrointinurkkaan oma säie Z700:lle, niin pysyy tälle laitteelle hyväksi todetut säädöt tallessa ja helposti löydettävissä.
     
  14. tukee78

    tukee78 Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    04.11.2006
    Viestejä:
    47
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla tällä hetkellä alkuperäisillä säädöillä, tänään toi posti Digital Video Essentials: HD Basics (HDTV Calibration Tool) (Blu-ray)- läpykän ja ColorVision DataColor Spyder3 Elite - näytön kalibrointilaite on myöskin tilattu, sen saapumisen jälkeen on tarkoitus rueta tekemään vasta säätöjä.
     
  15. maho

    maho Guest Guest

    Liittynyt:
    18.10.2003
    Viestejä:
    70
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse heijastelen vaalealle seinälle. Värisävyä en muista, mutta ei missään nimessä mikään maalarinvalkoinen. Enemmänkin vähän kermaan taittava.
    Kotoa löytyy myös harmaalla maalattu screeni, ja mielestäni tuo vaalea toimii paremmin (kokonaisuutena) kuin tuo harmaa. Toki harmaalla näkee pienen eron mustan tasossa. (kokeilin niin, että puolet kuvasta oli tuolla harmaalla pinnalla ja puolet vaalealla).
    Varsinaiset säädöt on tehty pers'tuntumalla. Joten niiden suhteen on varmasti vielä vähän hakemista.
     
  16. Energizr

    Energizr Guest Guest

    Liittynyt:
    19.11.2008
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jonkin aikaa foorumia seuranneena ajattelin kirjautua ja kertoa oman tarinani.

    Noin kuukausi sitten oli tarkoitus ostaa tämä z700-projektori verkkokaupasta kun hinta oli 1249e. Kun menin paikan päälle projektoreita ei ollut hyllyssä, olivat maahantuojalta loppuneet ja hinta oli noussut 1449e. Jätin asian sikseen.

    Asun nykyään tampereella hervannassa ja käväsin paikallisessa Mediakulma IT-kaupassa ja vahingossa kysyin saako teiltä kyseistä projektoria. Kaveri jonkun aikaan tutki ja totesi ettei sitä ole tietokannassa, mutta saavat tilattua. Sanoi hinnaksi noin 1200e. Sanoin että jos tuolla hinnalla sen mulle myyt niin otan. Lopulliseksi hinnaksi tuli 1210e, -150e ennakkomaksu tilauksesta ja noin 2 vko toimitusaika. Tämä viikko vielä aikaa.

    Kuulosti silloin halvalta, mutta näköjään hinnat on muualla vieläkin halvemmat. Tosin kyllä tuo netanttilaa hieman halvempi on.

    Seinällä on jo nyt hieman yli 100 tuumainen mdf-levy, maalattu pohjamaalilla joka sävytetty G499 ja 2x G499 bauhaussista ostettuna. Tyhmyyksissäni ostin vain 8mm mdf-levyä "painaa vähemmän!" ja helkutti ku oli hieman vaikea saada sitä seinälle, 8 ruuvia ruuvasin levyyn ja onneksi hyvä tuli, mutta aikaa paloi paljon. Loppujen lopuksi päädyin että kannattelen painoa kahdella patterin-kannattimella + ylhäältä kahdella "ruuvihäsmäkällä". Seinäkin vielä jotain kyprokkia niin helpotti vielä enemmän työtä.

    Taakse laitoin sinisiä joulu led-valoja joku 6m ja ihan tyylikäs tuli. Sivulistoiksi laitan bauhausista ostettua mattamustaa muovikulmalistaa noin 1cm x 1cm. Niitä en ole vielä laittanut kun odotan tykkiä vielä.

    Laitteeseen tulee kiinni xbox 360 komponenteilla ja uudella firmwarella, htpc dvi-hdmi, digiboksi scart-rca video ja dvd-soitin on hyllyllä, ikinä en sitä käytä, että katotaa jaksaako sen jollain laittaa kiinni.

    Kaikki johdot ja paikat ja kaikki on jo valmiina. Yritän jotenkin pysyä housuissani projektoria odotellessa. Ensimmäinen oma projektori kyseessä ja mitä nyt tätä palstaa lukeneena, vaikuttaa hyvältä ensiprojektorilta.
     
  17. Marsi

    Marsi Guest Guest

    Liittynyt:
    31.10.2008
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko kenelläkään ilmennyt konvergenssiongelmia PLV-700:ssa. Tämä ilmeisen yleistä plv-z2000:ssa. Ainakin foorumilta löytyy paljon tekstiä kyseisestä asiasta.

    Täällä edelleen fundeeraa minkä tykin kotiin hommaisi!!!:OI
     
  18. static

    static Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.07.2002
    Viestejä:
    783
    Saadut tykkäykset:
    1
    Sen verran samaa rautaa löytyy koneesta että eiköhän ne samat ongelmat tätäkin mallia kiusaa jos maanantaikappale osuu kohdalle.

    Polttelee kyllä kovasti, mutta jos sitä vielä vähän aikaa malttaisi odottaa.
     
  19. maho

    maho Guest Guest

    Liittynyt:
    18.10.2003
    Viestejä:
    70
    Saadut tykkäykset:
    0
    Omassa yksilössä en ole moista havainnut. Eikös takuu kata tämmöisiä ongelmia jos niitä esiintyy?
     
  20. kinosau

    kinosau Guest Guest

    Liittynyt:
    20.01.2008
    Viestejä:
    81
    Saadut tykkäykset:
    0
    Wanhan projektorin kanssa loppui kärsivällisyys ja kävin perheen kanssa lauantaina hakemassa videotykistä PLV-Z700:n. Nyt sitä on katseltu pari päivää ja laite vaikuttaa vallan mainiolta.

    Hitachin PJ-TX 100:n polarisaattorit ilmeisesti kärähtivät reilussa neljässä tuhannessa tunnissa (laite hankittu heinäkuussa 2004) ja kuva muuttui ensin sinsiseksi, sitten laikukkaan keltaiseksi.

    Vanhaan projektoriin verrattuna sanyo on paljon terävämpi, hilaverkkoa ei katseluetäisyydeltä erota ja laite on käytännössä äänetön. Käyttöönotto oli erittäin helppo, vanha projektori pois, piuhat kiinni, virta päälle ja valikosta (suomenkielinen) kattokäyttö päälle. Helppoo kuin heinänteko.

    LCD projektorin polarisaattorin tappaa kuulemma liian pitkät katselusessiot. Valmistajat eivät tätä missään kai kerro mutta myyjän mukaan tykkiä ei saisi pitää päällä viittä-kuutta tuntia pidempään. (!?)

    Näillä kokemuksilla vaikuttaisi siltä että LCD videoprojektorit ovat kertakäyttölaitteita joihin ei lamppua paljon kannata lähteä uusimaan. Kolmen tuhannen tunnin jälkeen ovat panelit tai polarisaattorit lopussa ja sen jälkeen on järkevämpää ostaa suosiolla uusi projektori.:OI