Sanyo PLV-Z700

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana Zard Beast, 11.08.2008.

  1. Tomppa3

    Tomppa3 Guest Guest

    Liittynyt:
    19.02.2004
    Viestejä:
    92
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kertoisitko tarkemmin, että millä tavalla kuva parantui? Oliko kuvassa parempi kontrasti ja jos oli, niin kuinka paljon (subjektiivisesti)? Onko kuvan kirkkaus parantunut selkeästi? Oliko liiketoistossa selkeää parantumista (lcd-häntimisessä)? Mitenkäs väritoisto? Onko kuvassa valovuotoa? Viimeisenä kysymyksenä tietty se, että mikä edellinen tykkisi oli?

    Itselläni on tällä hetkellä pari vuotta vanha PLV-Z4, jonka kuvaan olen aika tyytyväinen, joskin full-hd:hen tekisi mieli siirtyä. Olenkin miettinyt, että olisiko tuo Z700 tarpeeksi iso parannus kuvanlaatuun, vai pitäisikö satsata hiukan enemmän ja ostaa sonyn tuleva sxrd-tykki. Ainut oikea heikkoushan tuossa Z4:ssa on juuri hieman harmaa musta, johon tuo sony ilmeisesti toisi parannuksen.

    Ps. paljonkohan tuollaisesta 280 tuntia katsotusta takuunalaisesta Z4:sta uskaltaisi pyytää?
     
  2. KaKui

    KaKui FullHD Member Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.07.2000
    Viestejä:
    2 303
    Saadut tykkäykset:
    40
    Tukee78:n luona Z700:sta katsoneena ja itse Z4:n aiemmin omistaneena sanoisin että ero on erittäin selvä.
    Z700:ssa on parempi kontrasti, mustan taso, värit, suurempi kirkkaus, hiljaisempi, paremmat liitännät ja monipuolisemmat säädöt (joihin en vielä kerinnyt täysin tutustua).

    Eli sanoisin että joka alueella on tapahtunut selvä parannus, korkeintaan koon voi laskea miinukseksi, se on selvästi kasvanut ja ei näin ollen käy välttämättä entiseen telineeseen/hyllyyn.
    Ja halpakin tuo on vielä :)
     
  3. marcoolio

    marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    23.09.2002
    Viestejä:
    4 511
    Saadut tykkäykset:
    8
    Älkää kehuko tätä tykkiä näin paljon!

    Must

    Resist

    Urge

    To

    BUY!

    :p
     
  4. phelin

    phelin Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2003
    Viestejä:
    2 070
    Saadut tykkäykset:
    3
    Z700:sta en ole nähnyt, mutta nyt on reilu pari viikkoa ollut Z2000, joka korvasi kolme vuotiaan Z4:n. Päädyin ostamaan Z2000:n oikeastaan vain siksi, että kohdalle osui niin hyvä tarjous ja Z4:lle löytyi ostaja saman tien. Musta on parempaa, kuva on tarkempi ja samalla filmimäisempi ja tykkikin on vielä kaiken lisäksi hieman hiljaisempi. Mutta ei se ero niin älytön ole, mitä voisi helposti luulla, kun monet innostuvat hehkuttamaan. Musta ei vielä ole todellakaan mustaa, kolmiulotteisuutta kuvassa voisi olla enemmänkin ja projektorin äänenkin kuulee helposti sohvalle muuten hiljaisessa huoneessa. Mutta...olen silti tyytyväinen 900 euron panostukseen, joka oli Z4:n ja Z2000:n erotus. Varsinkin parantunut kirkkaus, joka mahdollistaa vihdoinkin futiksen katsominen valoisassa huoneessa sai pään kääntymään.
     
  5. ATD

    ATD Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.01.2006
    Viestejä:
    546
    Saadut tykkäykset:
    1
    Vieläköhän näitä NetAnttilaan tulee? Sopisi kukkarolle paremmin tämmönen, kun alkaa Z5 hiipumaan.
     
  6. loysa

    loysa Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.11.2002
    Viestejä:
    220
    Saadut tykkäykset:
    0
    Miksi Netanttilasta, vielähän tuota Bulldogista saa halvemmallakin.
     
  7. ATD

    ATD Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.01.2006
    Viestejä:
    546
    Saadut tykkäykset:
    1
    Koska netanttilassa jos niitä ois sen sain tällä viikolla ja vois maksaa kun veronpalautukset tulee. Muuten joutuu odottamaan sinne. ;)
     
  8. konTomi

    konTomi Guest Guest

    Liittynyt:
    29.11.2003
    Viestejä:
    459
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kysyin kaksi viikkoa sitten ja tuotepäällikkö vastasi että "Saamme lisää tällä viikolla (vk 43)". Ei kyllä ole näkynyt...
     
  9. burner

    burner Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    06.06.2007
    Viestejä:
    655
    Saadut tykkäykset:
    0
    NetAnttilan "saamme tällä viikolla" vastauksiin ei hirveästi kannata luottaa. Aikanaan olin vahvaria sitä kautta ostamassa ja monena viikkona luvattiin että "tulee ensi viikolla"..Odotin sitten melkein kaksi kuukautta kun kyllästyin,peruin tilauksen ja laiton saman vahvarin halvemmalla Mareksilta tilaukseen. Reilu viikko meni ja vahvari oli kotona:) Jotain hyvää asiassa kuitenkin oli se että tuona aikana uutuuslaitteen hinta ehti jo laskea parilla saturaiselle.. Ja tosiaan yksittäistapaus tämä omalla kohdallani. Sillon vain harmitti kun aina lupailtiin ja lupailtiin.. Muutenhan NetAnttila on yleensä toiminut ihan luotettavasti tilaustensa suhteen:)
     
  10. ATD

    ATD Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.01.2006
    Viestejä:
    546
    Saadut tykkäykset:
    1
    Hieman lisää kokemuksia kaipaisin tykin jo saaneilta.


    E: niin ja tosiaan täältäkin alle vuoden ikäinen Z5 vapautunee kiertoon, kun noita anttilan listoille ilmestyy.
     
  11. JaFeVeNet

    JaFeVeNet Guest Guest

    Liittynyt:
    31.10.2008
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
  12. Dr Evil

    Dr Evil Guest Guest

    Liittynyt:
    26.01.2004
    Viestejä:
    71
    Saadut tykkäykset:
    0
    No siis itse olen erittäin tyytyväinen laitteeseen. Screeninä on 100" MDF-levy jonka maalasin Tikkurilan harmonyllä, värisävy on F499 ja G499:n about puolesta välistä ja olen lopputulokseen sangen tyytyväinen. Huom. tämä on ensimmäinen tykkini ja vertailukohteita ei hirveästi ole, veljellä oli Panasonicin AE700, mutta ihan normi seinälle heijastettuna ja kyllä tämä sitä yhdistelmää vie mielestäni aika selkeästi. Mustan taso on mielestäni hyvinkin riittävä

    parin tunnin säätämisen jälkeen sain mielestäni aika hyvät säädöt kuvalle, tosin aivan yleispäteviä säätöjä kaikille materiaaleille en saanut vaan välillä tulee vaihdettua user settingien välillä...Kuvanlaatu on mielestäni erinomainen ja väitän että tämä tykki ei kyllä ole ikinä heikoin lenkki kuvanlaadussa vaan esim. suurempi syy on usein valitettavan heikkolaatuisissa Blu-ray julkaisuissa. Kunnon materiaalilla esim. Planet Earthin parhaimmat kohdat sekä esim. PS3:n Wipeout HD sekä muut hyvälaatuiset 1080p sekä myös 720p materiaalit näyttävät mielettömän hyviltä.

    Kuva on tietenkin parhaimmillaan mitä pimeämpää on ja jonkin verran eroa on kyllä jos päivänvalossa verhojen kanssa laitetta käyttää, mutta valotehoa on kuitenkin riittävästi, jos verhot edes kohtuullisesti peittää aurinkoa. Kaukosäädin on mukavan simppeli sekä varustettu taustavalolla.

    Projektori ei ole niin hiljainen mitä arvostelujen perusteella luulin, varsinkin kun lamppua käryttelee täydellä teholla, eco-moodilla tuo sitten on erittäin hiljainen. Moottorisoitu linssin suojus on erittäin mukava ominaisuus... Kaikenkaikkiaan pitää vielä sanoa, että kyllä tässä on hintalaatusuhde enemmän kuin kohdillaan!

    X360:lla vedin juuri Far Cry 2:n läpi ja kyllähän tunnelma tuolla isolla ruudulla on enemmän kuin kohdillaan ja esim Fifa 09 pääsee ihan uusiin ulottuvuuksiin kun kulmissakin näkee pelaajat hyvin eikä tarvitse tihrustaa, että missäs ne äijät on hehe.
     
  13. ATD

    ATD Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.01.2006
    Viestejä:
    546
    Saadut tykkäykset:
    1
    Lupailivat ensin vk 45 tiistaille tai keskiviikolle ja uuden kyselyn myötä vk 46 maanantai tai tiistai. No en kuitenkaan jaksanut odotella enään vaan päädyin Z2000:n.
     
  14. static

    static Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.07.2002
    Viestejä:
    783
    Saadut tykkäykset:
    1
    Onkohan tätä tykkiä esillä missään Tampereen seudulla?
    Tai onko kenties joku manse-plazalainen hommannut tällaisen jonka luokse voisi tulla vähän katsastamaan tykkiä?
     
  15. JaFeVeNet

    JaFeVeNet Guest Guest

    Liittynyt:
    31.10.2008
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sain tykin vihdoin perjantaina. Parikymmentä tuntia on tullut testattua ja toistaisesksi kokemukset ovat mielyttäneet. Kuva on oikein tasapainoinen, värit olivat varsin kohdallaan suoraan paketista, mitään räikeitä ylilyöntejä ei ole tullut vastaan. Mustan taso voisi toki olla parempi mutta allekirjoittaneelle riittää hyvin. Äkkiseltään tumman pään erottelu tuntuisi olevan ok. Valotehoa riittää myös (tykki on mulla vajaan neljän metrin päässä kankaasta), ainakin näillä syyshämärillä. Lampun ekomoodia on voinut käyttää huoletta. Suhteellisen hiljainenkin laite on, varsinkin säästöliekillä. Hintalaatusuhde on mielestäni hyvinkin kohdallaan. Kyseessä on ensimmäinen oma tykki, mutta testikokemusta löytyy entuudestaan useista tykeistä. Itse en ole hifisti kuvan suhteen, eniten häiritsee kököt blueray-julkaisut, ei niinkään tykkien ongelmat, mutta tätä on tullut testattua nyt myös kaverin kanssa, joka on kuvan (ja äänen) suhteen erittäin tarkka. Hämmentyneen positiiviset arvostelut tuli sieltäkin, vaikka hän liikkuu tykeissä ihan eri hintaluokassa... Hänen huomionsa kiinnittyivät negatiivisella puolella lähinnä mustan tasoon ja toivoi myös lisää kontrastia. Niin, dynaamista iiristä pitikin heti säätää, alkuasetuksilla sen toiminnan huomasi nopeissa leikkauksissa, tuli aina hieman perässä. Pienen virittelyn jälkeen toimii hienosti.

    Tämä on Tampereella, täytyy harkita esittelyä. Tulevan viikon olen reissun päällä, katsellaan ensi viikolla mikä on tilanne ja fiilis.
     
  16. loysa

    loysa Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.11.2002
    Viestejä:
    220
    Saadut tykkäykset:
    0
    Videotykissä tuo oli näytillä ainakin viimeviikolla.
     
  17. Movie Freak

    Movie Freak Guest Guest

    Liittynyt:
    15.08.2007
    Viestejä:
    30
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ny sitä oli tullu netanttilaa ja heti lähti tilauksee eka tykkini.. :) Kangas ja hdmi kaapeli viel hakusessa mut eiköhän neki löydy ku tykki eka sieltä kotii saapuu.. :) Chordin silver plus kaapelia tos aattelin vaik melko arvokasta onki.. Kangaaks valitsen varmaa jonku rullakangas ratkaisun mut pitää viel miettiä niitä. :)
     
  18. jaska45

    jaska45 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.12.2005
    Viestejä:
    132
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onkos tiedossa, että tuleeko näiden halvempien hd-tykkien hinnat alas ensi vuoden puolella?
     
  19. maho

    maho Guest Guest

    Liittynyt:
    18.10.2003
    Viestejä:
    70
    Saadut tykkäykset:
    0
    Varmasti tuon trendin on jokainen nähnyt jo full hd-telkkarien kanssa. Kuvakoko kasvaa, ja suhteessa hinnat putoaa koko ajan. Samalla rahalla saa koko ajan joko isompaa kuvaa, tai lisää ominaisuuksia.

    Vuosi sitten tuskin kukaan olisi voinut kuvitella, että uutta full hd tykkiä saa tänään 1000€:lla.
     
  20. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34
    Miksi ottaa tämä mieluumin kuin plv-z2000?
    Hinta on käsittääkseni hyvin samankaltainen, speksit pikkuisen heikommat.