Sony W4500 tyyppivika...

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana HienoKaveri, 06.11.2008.

  1. Biini

    Biini Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.02.2003
    Viestejä:
    581
    Saadut tykkäykset:
    8
    Pari päivää olen omaani tuijotellu (52") ja tuo ainakin näyttäisi olevan moitteeton.
     
  2. jusnurkk

    jusnurkk Guest Guest

    Liittynyt:
    05.09.2008
    Viestejä:
    191
    Saadut tykkäykset:
    0
    Soittelitko jo tuonne huoltoon? Sanoivatko sieltä sen viimeisimmän tiedon ?

    //J
     
  3. tpl2

    tpl2 Guest Guest

    Liittynyt:
    16.10.2006
    Viestejä:
    18
    Saadut tykkäykset:
    0

    Käsittämätöntä...Toivottavasti muut valmistajat ei keksi yhtä mukavia ominaisuuksia.
     
  4. aleksiet

    aleksiet Guest Guest

    Liittynyt:
    15.08.2006
    Viestejä:
    299
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kaiketi tässä viitattiin kuitenkin siihen, ettei vielä ole tiedossa voiko vialliset laitteet korjata jotenkin vai onko kyseessä ominaisuus jota ei voi korjata, vaan laite on vaihdettava.

    Tuossa ei mielestäni oteta kantaa siihen että sen pitäisi olla hyväksyttävä ominaisuus. Sitähän se ei missään nimessä ole.
     
  5. Melbourne

    Melbourne Guest Guest

    Liittynyt:
    03.10.2007
    Viestejä:
    19
    Saadut tykkäykset:
    0
    >Soittelitko jo tuonne huoltoon? Sanoivatko sieltä sen viimeisimmän tiedon ?<

    En ole soitellut, koska en ehtinyt vielä ostaa W4500- mallia ja ongelma kohdallani ei ole näinollen akuutti. Jos hankin W4500-mallin niin ostan sen sellaisesta paikasta, että voin tarkistaa kyseisen yksilön.

    >Kaiketi tässä viitattiin kuitenkin siihen, ettei vielä ole tiedossa voiko vialliset laitteet korjata jotenkin vai onko kyseessä ominaisuus jota ei voi korjata, vaan laite on vaihdettava.
    Tuossa ei mielestäni oteta kantaa siihen että sen pitäisi olla hyväksyttävä ominaisuus. Sitähän se ei missään nimessä ole.<

    Käsitin, että jos on ns. "ominaisuus" niin tuote on vain siltä osin huono ja ei korjata eikä mene takuun piikkiin. Kanta on avoin Suomen Sonylla. Komentteja ja kyselyitä vaan sinne niin tulee paineita selvittää tilannetta: support@sony.fi
     
  6. pyde

    pyde Guest Guest

    Liittynyt:
    07.11.2008
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Varmaankin sony vielä tällä hetkellä tutkii katoaako vuodot itsestään, kuten lievemmissä tapauksissa yleensä on näköjään käynyt. Omassa telsussa oli vuodot uutena lähes yhtä pahat, kuin tämän ketjun aloittajan kuvassa, eli ei vain reunoissa vaan myös keskellä ruutua. Onhan ne nyt viidessä viikossa aika paljon haalistuneet, mutta kyllä ne vielä selvästi huomaa..

    Jännä homma, välillä näyttäis, että valovuodot olis lähes kadonneet, mutta kun jättää tv:n päälle ilman mitään signaalia, niin ne palaa takaisin...
     
  7. paulix

    paulix Guest Guest

    Liittynyt:
    29.12.2006
    Viestejä:
    68
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sellanen kyssäri tosta valovuodosta vielä että onko se tv:ssä heti alusta asti vai tuleeko se jonkin ajan käytön aikana esille.

    Eli voiko huoletta ostaa postimyyntinä 14-30pv palautusajoilla ja palauttaa jos pilveilyä esiintyy.
     
  8. FuLL

    FuLL Guest Guest

    Liittynyt:
    26.04.2005
    Viestejä:
    459
    Saadut tykkäykset:
    0
    nimenomaan alusta asti nuo jännitykset siinä paneelissa ovat. käytöllä paranee tai poistamalla paneelin jännitys kuten threadin aloittaja on tehnyt.. tietysti kaikenmaailman postit ja matkahuollot vielä kuskaavat autoilla noita monen mutkan kautta niin jännitykset vaan pahenee ja lämpötilat vaihtelee sisältä auton perätilaan niin tietäähän sen mitä sieltä tulee
    . :sick:
     
  9. timpe99

    timpe99 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.11.2008
    Viestejä:
    15
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mikä on kaikkein näppärin ja nopein tapa tarkastaa jo ostopaikalla ostettava yksilö. Riittääkö että kone päällä ja valitsee jonkin AV-tulon, jolloin ruutu on musta?
     
  10. itnortti

    itnortti Guest Guest

    Liittynyt:
    15.04.2006
    Viestejä:
    582
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kerro minullekin missä liikkeessä on mahdollista purkaa telkkari alkuperäisestä pakkauksesta, testata ja olla ostamatta jos ei miellytä :)

    Periaatteessahan tuo on tietysti mahdollista (ja ehkä jopa järkevämpää ettei tarvitse töllöä raahailla kotiin ja takaisin) mutta käytännössä varmaan vähän hankalaa. Firman voi olla suht hankala myydä tuota eteenpäin. Eli jos siinä töllössä on sinun mielestäsi vikaa niin se menisi sitten huoltoon.

    Kannattaa myös muistaa että jos katselet töllöä liikkeessä sadan spotin valaisemana niin valovuotojen tms. etsiminen voi olla suht hankalaa.

    Löytyisiköhän itse paketista (ulkopuolelta) merkintä siitä missä ja koska telkku on valmistettu? Voisi ainakin välttää niitä sarjoja jotka on jo todettu viallisiksi.
     
  11. jleinonen

    jleinonen Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.08.2001
    Viestejä:
    627
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kai tuokin on sopimuskysymys myyjän kanssa. Silloin tuskin voi (tai ei kannata) ihan viimeistä hintaa tingata :)
     
  12. moppe

    moppe Uusi jäsen

    Liittynyt:
    16.11.2003
    Viestejä:
    295
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ostaa esillä olevan koneen. W4500:t ovat niin uusia, ettei käyttötunteja taida esittelykoneissakaan paljoa olla. Tuntitiedothan saa jotenkin näkyviin.
     
  13. d.g.lol

    d.g.lol Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.10.2006
    Viestejä:
    249
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ja esittelykoneen voi saada himpan halvemmallakin :D
     
  14. tomppa_

    tomppa_ Guest Guest

    Liittynyt:
    16.11.2008
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselläni on nyt ollut reilun pari viikkoa 46w4500 ja pientä valovuotoa/pilvisyyttä esiintyy reunoissa. Itseäni tämä ei ole kauheasti haitannut, paitsi eilen katsellessani Kummisetää (jossa on paljon hämäriä kohtauksia) neloselta alkoi vähän liikaa kiinittää huomiota reunoihin. Muuten kyllä olen ollut tyytyväinen telkkuuni. Paiti eilen puhdistaessani ruutua huomasin että lcd:n etupleksi oli hieman irti tuosta sony merkin päältä. Oliskohan noin jonkun 30cm irti. Nyt mietin pitäisikö tämä yksilö viedä takaisin liikkeeseen..? Kivan kokonen on roudata liikkeeseen. =I Ostin kyseisen yksilön Jimm's PC:stä.
     
  15. d.g.lol

    d.g.lol Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.10.2006
    Viestejä:
    249
    Saadut tykkäykset:
    0
    ...luulisi tuollaisen huomanneen jos pleksit on eri puolella kämppää :D
     
  16. Belhan

    Belhan Guest Guest

    Liittynyt:
    20.05.2007
    Viestejä:
    26
    Saadut tykkäykset:
    0
    Huomasin muuten että itselläkin on toi etupleksi siitä sonyn merkin kohdalta alareunasta irti raamista. Satuin huomaamaan pölyjä pyyhkiessä. Tuskin tuo mihinkään vaikuttaa.

    e: Sama kone ja samasta paikasta ostanut.
     
  17. CeeLo

    CeeLo Guest Guest

    Liittynyt:
    10.06.2006
    Viestejä:
    1 123
    Saadut tykkäykset:
    0
    Heh, tomppa vissiin meinas, että 30 cm:n matkalta irti. Repesin silti ihan kohtuullisesti, kun mietin sitä 30 cm rakoa ja sitä, etteihän tota ilman hevillä huomaa:p
     
  18. aapinen

    aapinen Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.12.2004
    Viestejä:
    131
    Saadut tykkäykset:
    1
    Nyt on tehty lisää empiiristä tutkimusta :)
    Aloitetaan helpoimmalla eli tässä liitteenä kuva omasta w4500 40" mallista kun näytölle ei mene signaalia
    taustavalo maksimissa (8s valotus ISO100)
    taustavalo minimissä (8s valotus ISO100)

    Kuvat eivät vastaa todellisuutta, mutta kamerasta ei saa säädettyä valotusta, joten automatiikalla tämä oli paras minkä sain irti. Itseäni häiritsee lähinnä oikean ylänurkan valovuoto, mutta sekin on aika mieto ja ehkä se siitä vielä pienenee. Kuvissa näkyvää taustavalon epätasaisuutta/pilveilyä en käytännössä ole huomannut.

    Sitten se ainoa asia mikä tässä telkkarissa häiritsee on jo aiemmin toisessa W4500 topicissa mainitsemani väriefekti mikä näkyy suuren kontrastieron kohdissa kuvassa mm. mustavalkoiset tai tummemmat kohtaukset, joissa on vaaleita kohtia. Lisäksi tekstitys on sellainen missä omat silmäni erottavat tuota jos on vähän tummempi kohtaus menossa. No efektihän ei ilmene jos katsoo kokoajan kuvaa silmiä liikuttamatta. Itse huomaan efektin jos välillä katson kuvaa ja sitten luen tekstitystä tai siirrän katsetta kuvan vasemman reunan kohteista oikean reunan kohteisiin.

    Mietin miten saisin efektin näytettyä niin digikameran videolla sain jotain vastaavaa aikaan. Joku enemmän tekniikasta tietävä voi tyrmätä koko idean jos kamera jotenkin aiheuttaa tuon efektin, mutta se ei mielestäni selitä sitä miksi efekti katoaa kun taustavalon säätää suuremmaksi. Kuvasin siis Bondin Blu-ray leffasta sitä alun hissikohtausta, joka on mustavalkoinen. Kuva pauselle ja sitten taustavalo minimiin ja kameran nopeaa heiluttelua. Hitaasti kameraa liikuttamalla en huomaa efektiä niin rajuna, mutta nopeasti liikuttamalla sen huomaa ja silmähän liikkuu nopeasti eli vastannee paremmin todellista tilannetta.

    Tässä linkki videoon, joka on kyllä youtuben kompressoima, mutta parempilaatuinenkin versio löytyy jos joku sanoo mihin sen voi ladata ihmeteltäväksi.
    Sony W4500 vilkuntaa
    Kannattaa valita se high quality versio siitä volume napin alta Youtubessa niin saa edes jotain selvää.

    Tein saman testin myös Samsungin 656 40" mallilla, mutta näköjään kameran videoresoluutio jäi pienemmäksi niin kuva ei ole ihan vertailukelpoinen sekä tila/valaistus on eri. Huomasin vastaavaa efektiä myös Samsungissa, mutta miedompana ja efektin väri oli harmaampi eikä vihreä kuten Sonyssä.
    Samsung 656 vilkuntaa

    En sitten tiedä voisiko vika olla minun töllön taustavalossa vai onkohan tämä taas joku "ominaisuus", josta ei vain asiakkaille ole mainittu mitään. No täytynee jutella liikkeen kanssa, mutta ainakin E4000 mallissa huomasin ihan saman ongelman.

    Edit:
    Tässä laadukkaammat versiot videoista.
    Sony W4500 vilkuntaa
    Samsung 656 vilkuntaa
     
    Viimeksi muokattu: 17.11.2008
  19. itnortti

    itnortti Guest Guest

    Liittynyt:
    15.04.2006
    Viestejä:
    582
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mielenkiintoista että vaikka hdtvtest.co.uk on myös huomannut tuon pilvelilyn niin silti lätkäisevät sille "highly recommended" lätkän.

    http://www.hdtvtest.co.uk/news/sony-kdl40w4500-20081116135.htm

    Huomaisikohan tuota pilveilyä kaupassa jos pyytää pistämään taustavalon maksimiin ja inputille josta ei tule ruudulle kuvaa vai vaatiiko tuo nimenomaan suht pimeän huoneen?
     
  20. klmake

    klmake You’ll Never Walk Alone Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.01.2003
    Viestejä:
    1 529
    Saadut tykkäykset:
    102
    Puhut ilmeisesti "sateenkaari-ilmiöstä"? Itsellä on 40W4500 ja kun katsoin tässä viikonloppuna pari mustavalkoelokuvaa boxilta, huomasin ihan saman ilmiön. Jotenkin se korostui kohdissa, joissa on suuri kontrasti, kuten esim. tekstityksissä. Eipä tuo ilmiö ainakaan minua pahemmin häiritse. Värilähetyksissä en ole ilmiötä havainnut.