Pioneer 9 G

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Soukki, 24.03.2008.

  1. Kaitzu

    Kaitzu Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.07.2001
    Viestejä:
    3 498
    Saadut tykkäykset:
    41
    Just, kiitti vinkistä/selostuksesta kun satuin ostamaan eliitin tv:n :thumbsup:

    Aattelin vaan että jälleenmyyjä(t) on kieltänyt hintaa mainitsemasta tai sitten ostajat eivät uskalla vertailla hintoja, kun alkais harmittamaan kun joku ois saanutkin laitteen halvemmalla ;)
     
  2. johannesk

    johannesk Ignorance is bliss. Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.09.2005
    Viestejä:
    1 438
    Saadut tykkäykset:
    1
    Diilereiden ja erityisesti erikoisliikkeiden antamat tarjoukset ovat usein luottamuksellisia, joten juridisista/kohteliaisuussyistä hintaa ei usein mainita. Ettei hintakilpailu lähde hanskasta jne.

    Toisaalta Pioneerin tapauksessa asia saattaisi jopa olla toisin. Pioneer on nimittäin kieltänyt kaikkia diilereitä ilmoittamasta tarjoushintoja netissä, eli vain ohjehintoja saa lukea kauppiaiden saiteilla. Moni varmaan haluaisi ilmoitella pienistä alennuksista (esim. 5%), mutta se ei onnistu. Tämän takia diileri saattaa olla jopa erittäin tyytyväinen asiakkaan postauksesta tuohon telkkariketjuun. Sehän tietää tod näk lisää asiakkaita koska postauksessa yhdistyy riippumattoman tahon suosittelu ja kilpailukykyisen hinnan kertominen (suututtamatta valmistajaa, koska tämä tapahtuu välikäden kautta).

    Testatkaapa miten hyvin nämä ketjut löytyvät Googlen kautta ;)
     
  3. Mortten

    Mortten Guest Guest

    Liittynyt:
    15.02.2007
    Viestejä:
    53
    Saadut tykkäykset:
    0
    Myönnän, etten ole käyttänyt vielä laitetta, millä voisin tehdä kunnollista testausta HD-testikuvilla. Mutta olen nyt katsonut silmät ristissä DVE-testilevyn SD-testikuvioita, eikä SD-kuvalle näyttäisi tapahtuvan varsinaista hävikkiä 3-asennossakaan. Pikemminkin tuo näyttäisi olevan anti-aliasing -tehostin, joka 1-asennossa näyttää pikselit pikseleinä ja 2- ja 3-asennoissa tekee anti-aliasointia. Eli vinot viivat näyttävät suorilta eivätkä sahalaitaisilta.

    Katselin myös näitä testikuvia USB-tikulta, eikä 3-moodi pahaa tehnyt näillekään. Säätäminen ja vertailu on kyllä tikulta katseltujen kuvien kanssa vähän hankalaa...

    Jos vaikka joulupukki toisi BD-soittimen ja HD-digiboksin, niin alkaisi olemaan valistuneempia mielipiteitä :)
     
  4. Sivuosuma

    Sivuosuma Guest Guest

    Liittynyt:
    14.04.2008
    Viestejä:
    75
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tällaisetkin linkit löysin eli joku on näköjään tehnyt jo jotain settiä for dummies ja vähän muillekin. Näyttävät kyllä hiukan enemmän 8G-säädöiltä, vaikka otsikossa mainitaan kyllä myös 9G..

    http://www.avforums.com/forums/6637090-post10077.html

    Jees eli unohdin tuon talulukon ja listasin omat olennaisimmat asetukseni näin tiivistetysti, heittäkää kommenttia kiitos, jos joku on metsässä:

    PS3-asetukset:
    - BD: pakotettu 1080p/24Hz
    - DVD: tuplaskaalaus (Pioneer näyttää yläkulmassa 1080p)

    Topfield-asetukset:
    - HDMI-uloslähtö 1080i

    HD-kuva PS3:lta eli Bluray:
    - AV-selection: MOVIE
    - Film mode: Advance
    - Drive mode: 3
    - Intelligent mode: Off
    - Aspect ratio: Dot by Dot
    - Orbiter: 1

    SD-kuva PS3:lta eli DVD:
    - AV-selection: MOVIE
    - Film mode: Advance
    - Drive mode: 1
    - Intelligent mode: Off
    - Aspect ratio: Dot by dot
    - Orbiter: 1

    SD-kuva Topfieldiltä eli normaali TV:n katselu:
    - AV-selection: STANDARD
    - Film mode: Off (vai pitäisikö tätäkin vaihdella Advanceksi jos tulee televisiosta leffoja/filmimateriaalia?)
    - Drive mode: 2
    - Intelligent mode: Off
    - Aspect ratio: FULL
    - Orbiter: 1

    Eli noilla ei tarvitsisi "koskaan" koskea PS3:n tai Topfieldin asetuksiin ja Pioneerissakin ainoastaan vaihtaa MOVIE ja dot by dot päälle, kun katsoo leffoja ja lisäksi valita Drive mode 1 tai 3 riippuen onko DVD vai Bluray. :)

    Väreihin tai kuvanparannusasetuksiin en ota kantaa, ne eivät kai niin suurta "tuhoa" tee muutenkaan, kunhan vain säätää omalle silmälle sopiviksi. Noin yleislinjauksena itselläni on MOVIE:ssa vähän tai ei lainkaan kuvanparannuksia ja STANDARD:ssa hiukan enemmän. Värit ja värilämmöt ja muut liukupalkit on laitettu täysin hihasta "kohdalleen". Ehkä omituisimpana se, että manuaalisäädöt värilämpöjen kolmella ylimmällä ovat kaksinumeroisilla plussilla...
     
  5. KMS

    KMS Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.07.2002
    Viestejä:
    1 261
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olisi mielenkiintoista tutkia tuota asiaa lisää, sillä kyseessä on hyvin helposti maahantuojan kielletty vähittäismyynnin hinnoitteluun vaikuttaminen, joka ei todellakaan ole sallittua. Ei maahantuojalla pitäisi olla mitään asiaa lähteä sanelemaan, missä tuotetta saa ilmoitella ja mihin hintaan.
     
  6. sportfinn

    sportfinn Guest Guest

    Liittynyt:
    09.10.2006
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pitääko muiden Pioneer sirinää? Mun yksilö sirisee selvästi ja taajuus ja voimakkuus on riippuvainen kuvaruuden sisällöstä. Onko tämä joku plasman ominaispiirre? Myyntitilassa vertailin kuvan laatua ihan lähietäisyydeltäkin (5-10 cm), enkä muista, että myymälän yksilö olisi pitänyt isompaa ääntä.
     
  7. johannesk

    johannesk Ignorance is bliss. Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.09.2005
    Viestejä:
    1 438
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ainakin kova seinä tv:n takana voimistaa sirinän heijastumista katsepaikalle. Kannattaa myös koittaa miten Energy Save -valinnat "Mode 1" tai "Mode 2" vaikuttavat ääneen. Kyllä täällä vähän sirisee, mutta en ole häiriintynyt siitä.
     
  8. johannesk

    johannesk Ignorance is bliss. Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.09.2005
    Viestejä:
    1 438
    Saadut tykkäykset:
    1
    Suosittelen 576i, anna Pioneerin hoitaa kaikki prosessointi.

    Ilmeisesti melkein kaikki Euroopassa lähetettävä 576i filmi on jotenkin tyritty, minkä seurauksena kannattaa aina valita videota varten optimoitu prosessointi kampauksen välttämiseksi.

    Dot by Dot pitäisi mennä itsestään päälle 1080i ja 1080p lähteillä. (ainakin jollain asetuksella)
     
  9. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    9G Pioneer (LX5090H) voitti Hifimaailma 6/2008:n tv-testin (täydet *****), mutta kyllä miinuksiakin annettiin. Tämä voitto oli kait täysin odotettavissa, koska kilpailijat olivat 'Panasonic TH-50PZ800E' (****), ilman LED-tekniikkaa oleva 'Samsung LE52A656' (****) ja 'Philips 47PFL7603H' (***). Sonyn LED-malli X4500 ei valitettavasti ehtinyt tuohon testiin, eikä LED-tekniikalla varustettua Samsungiakaan siis ollut mukana.
    Kirjoittivat, että Pioneerin sirinä pienenee, kun laittaa tv:n maksimikirkkautta rajoittavan virransäästötilan päälle. Tosin en heti hoksannut, että riittääkö kirkkaus vielä tällöinkin maksimaalisen kuvanlaadun saavuttamiseen (edes melko hämärässä huoneessa).
    + Kontrasti
    + Liitännät
    + Toimiva kohinanpoisto
    + Säädettävyys
    - Sekavat kuvaprosessorin säädöt
    - Virrankulutus
    - Sirinä ilman säästötilaa



    Myös HDTVTest -sivusto arvioi LX5090:n parhaaksi testaamistaan televisioista (03.07.2008 mennessä), se lienee edelleenkin ainoa, joka on saanut heiltä parhaan maininnan "REFERENCE LEVEL". Mutta Pioneerin pörinästä hekin kyllä huomauttivat. Eli kyseessä lienee ns. ominaisuus, eikä vain maanantaikappaleisiin rajoittuva vika (Pioneer PDP-LX5090):
    • "If you find yourself annoyed by the panel buzzing on the Pioneer PDP-LX5090 plasma TV, you can try setting [Energy Save] (found under the [Power Control] submenu) to "Mode2" though this will lead to slightly more PWM (pulse-width modulation) noise presumably due to lower sub-field drive voltage."

    • "Our Pioneer PDP-LX5090 review sample emitted a directional buzz from the front of the plasma screen (loudest at the centre). Just like most plasma televisions, the brighter the on-screen content, the stronger the buzz. From our sitting distance of 8 feet away, the buzz was audible but entirely tolerable during quiet scenes; normal TV volume and the presence of ambient noise would mask the plasma buzz totally." Ja tuo 8 jalkaahan on ~2,4 metriä.

      "However, whether or not you can hear plasma buzzing on your Pioneer PDP-LX5090 depends on a few factors such as your room acoustics, panel position (height and angle relative to your ear level), variation between units (some have been reported to buzz louder than others), and of course the sensitivity of your own hearing. Certain settings that cut down power consumption – for example [Energy Save] "Mode2", and [Drive Mode] "2" in conjunction with any [PureCinema] setting except "Smooth" – can attenuate the plasma buzz somewhat, though these may lead to increased PWM noise and/ or insufficient screen brightness."

    Eli täydellistä televisiota ei vieläkään löydy edes miljonääreille, vaan aina on jotain rutisemista (pörinä, katselukulmat, mustan taso & kontrasti, pilvet, liiketoisto, tehonkulutus/lämpiäminen...).
     
  10. Sivuosuma

    Sivuosuma Guest Guest

    Liittynyt:
    14.04.2008
    Viestejä:
    75
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täydellinen televisio se vasta huono olis. Säästäkö täällä sitten jauhettais?
     
  11. Sivuosuma

    Sivuosuma Guest Guest

    Liittynyt:
    14.04.2008
    Viestejä:
    75
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oukei, kokeilen ylintä ja alinta. Mutta tuo keskimmäinen siis tarkoittaa sitä, että TV-kuvaakin katsottaessa joutuu vaihtelemaan jotain säätöä lähetyksen mukaan vai pidätkö itse esim. Advance koko ajan päällä? :(
     
  12. johannesk

    johannesk Ignorance is bliss. Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.09.2005
    Viestejä:
    1 438
    Saadut tykkäykset:
    1
    Jos haluaa parhaan mahdollisen kuvan tv-lähetyksillä ja vie signaalin 576i-muodossa, niin ainakin Film Mode -säätöä (ja mahdollisesti myös Drive Modea) olisi muutettava sen mukaan mitä signaalia katsotaan (filmiä/videota).

    Mutta ainakin Welhon kautta tuleva DVB-C-signaali on omien havaintojeni perusteella tyritty niiin, että kaikki alkup. filmikin käyttäytyy kuten video. Lisäksi joillekin ohjelmille (esim. Maria) on tehty nk. "Fake 2:2 pulldown" (viesti1, viesti2). Joten Film Mode "Off" pitäisi antaa parhaan mahdollisen kuvan tv-lähetyksillä (ainakin omassa tapauksessani).
     
  13. sportfinn

    sportfinn Guest Guest

    Liittynyt:
    09.10.2006
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos vastauksista, JohannesK & Groke. Testaillaan asetuksia, kunhan päästään töistä pois. Jotenkin tuo 5090 pitää maksaa :cool:
     
  14. Jepe

    Jepe Guest Guest

    Liittynyt:
    28.08.2003
    Viestejä:
    431
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko tietoa mitenkä pääsis PDP-LX5090 huoltovalikkoon? Olisi mukava seurata ainakin käyttötunteja.
     
  15. johannesk

    johannesk Ignorance is bliss. Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.09.2005
    Viestejä:
    1 438
    Saadut tykkäykset:
    1
    Koita toimiiko tämä sama kikka kuin 7G:llä:
    https://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php?t=57315
    (ekan postauksen puolivälissä)

    Ja varo ettet ronki mitään asetuksia...
     
  16. Kaitzu

    Kaitzu Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.07.2001
    Viestejä:
    3 498
    Saadut tykkäykset:
    41
    Gigantin mainoslehdestä poimittua eli PDP-LX5090H .... 3499€
     
  17. Jepe

    Jepe Guest Guest

    Liittynyt:
    28.08.2003
    Viestejä:
    431
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jalusta ja kaiuttimet ostettava erikseen jos tarvii.
     
  18. DrLight

    DrLight Guest Guest

    Liittynyt:
    17.11.2008
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kävin briteissä syyskuussa ja sieltä lähti mukaan PDP-LX5090 + jalusta ~2700eur.
     
  19. johannesk

    johannesk Ignorance is bliss. Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.09.2005
    Viestejä:
    1 438
    Saadut tykkäykset:
    1
    Briteissä näyttää olevan vähän eri nettohinnat kuin täällä kotimaassa :eek: Täällä taitaisi kauppias jo tehdä pakkasta jos myisi tuohon hintaan, tai sitten jäisi vain muutama kymppi käteen per telkkari.

    Onnittelut hyvästä telkkarista ja erinomaisesta diilistä :D

    Miten kuljetit 5090:n Suomeen?
     
  20. DrLight

    DrLight Guest Guest

    Liittynyt:
    17.11.2008
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos kiitos.

    Piti käydä kesällä muuttamassa kaveri takaisin Suomeen ja tuli bongattua tuo paikallisesta hifi-liikkeestä. Mitään suunnitelmia television ostosta ei alunperin matkaan lähdettäessä ollut, mutta tuon hinnan kun kuulin myyjän suusta niin eipä siinä paljoa enään vaihtoehtoja ollut. :D (Matkaan lähdettiin VW LT-35 pidennetyllä mallilla ja kaveri tietenkin maksoi kaikki matkakulut, koska häntä sieltä takaisin lähdettiin muuttamaan, joten televisiosta ei mitään muita kuluja tullut.)