Panasonic DMP-BD35 ja DMP-BD55

Keskustelu osiossa 'Blu-ray sekä UHD -laitteet' , aloittajana Tuike, 28.08.2008.

  1. cara

    cara Guest Guest

    Liittynyt:
    20.08.2005
    Viestejä:
    39
    Saadut tykkäykset:
    0
    Varmaan tyhmä kysymys, mut onko BD35:lla mahdollista decodata näitä DTS-HD, Dolby True HD ec formaatteja ja siirtää decoodattu tavara optisen piuhan kautta vahvistimille. Omassani (Marantz SR 5500) kun ei hdmi liitäntöjä ole..?

    Olin jo melkein tilaamassa Pioneerin LZ71:n, kun kuitenkin alkoi tuntua että Pansu taitaa olla parempi bang for buck.. Nyt vain arvontaa BD 35:n ja 55:n välillä, minkä toi äänen saanti vaffarille tulee ratkaisemaan.. Vahvistin menee vaihtoon sitten joskus kaukana(?) tulevaisuudessa.
     
  2. Macu

    Macu Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.05.2000
    Viestejä:
    1 287
    Saadut tykkäykset:
    2
    Testailin nyt lisää dvd skaalausta (720p) monilla eri levyillä ja terävyysero Samsungin hyväksi näkyy kyllä kaikilla levyillä, mutta Samsungilla näkyy myös enemmän kohinaa ja värit ovat jotenkin haaleammat(/vaaleammat). Erityisesti tummat kohtaukset olivat minusta itse asiassa paremman näköisiä Panasonicilla jos lähdelevyn kuva oli hyvä: kohinaa oli paljon vähemmän, värit täyteläiset ja detaljit silti näkyvissä. Kiinnostaisi nähdä tuon paljon referoidun Oppon kuvaa ja verrata sitä Samsungiin, ehkäpä siinä olisi se kaivattu yhdistelmä: Panan tyyppinen kuva, mutta hiukkasen enemmän terävyyttä.

    Musalevyjä kokeillessa Pana kuitenkin onnistui murskaamaan syntyneet myönteiset mielikuvat: Iron Maiden Death On The Road dvd:n valikossa ja kaikkien kokeilemieni biisien alussa kuva kampasi! Muilla kokeilemillani musalevyillä kampausta ei näkynyt, mutta tuo yksikin on minulle liikaa: Meideniä ei kampailla, ohan se nyt hevipehkot säilytettävä tanassa!! :OI :D Alkaa vaan näitä lootia olla jo olkkari täynnä, mutta ei kai se auta: tahtoo markkinoiden perfectointa dvd skaalausta vaikka pitäis jatkaa laitetelinettä ullakolle :p
     
    Viimeksi muokattu: 11.11.2008
  3. pteittinen

    pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.04.2001
    Viestejä:
    6 492
    Saadut tykkäykset:
    178
    Optisella piuhalla et saa uusia ääniformaatteja kuuluviin. DTS-HD-raidoilta kuulet perinteisen DTS:n ja True HD -raidoilta perinteisen Dolby Digitalin.
     
  4. tapsas

    tapsas Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 169
    Saadut tykkäykset:
    0
    Optisella saat ulos 35/55:stä vain "vanhan" tasoista ääntä, eli HD-äänistä vain alaspäin "skaalatun" version - optiseen letkuun ei laadultaan HD-ääntä mahdu (surroundina).

    Jos vahvistimessasi on 5.1 tai 7.1 analoginen sisääntulo, kannattaa soittimeksi valita DMP-BD55 koska voit kytkeä sen analogisilla 5.1/7.1-piuhoilla ja saada sitä kautta HD-äänet täydellä laadulla ilman HD-kodekit taitavaa HDMI-vahvariakin. DMP-BD35:stä nuo 5.1/7.1-analogiset puuttuu.

    Mutta toki optisellakin letkulla tulee toimeen, sillä vaan ei parasta laatua saa äänissä.
     
  5. tapsas

    tapsas Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 169
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kokeilitko lisätä PICTURE-valikon (sen mitä voi säätää katselun aikana) kautta terävöintiä kuvaan? Kenties Samsung terävöittää kuvaa vain enemmän? Eikös sieltä voi säätää myös muita asioita joilla voi olla korjausta kampaamiseen tms.?

    Itselläni on sellainen käsitys että DMP-BD30 oli aika huono DVD-skaalauksessa, DMP-BD10 oli keskinkertainen, DMP-BD50/35/55 ehkä parempia kuin DMP-BD30, mutta en ole tähän perehtynyt tosiaan kun en itse ominaisuutta tarvitse.
     
  6. ZR-7

    ZR-7 Guest Guest

    Liittynyt:
    09.11.2008
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos vinkeistä, täytyy hieman metsästellä lisää arvioita tuosta 350:stä. Itselle kyllä jäi kaupassa valinta tilanteessa se kuva että Sonyn 350 nopeus oli Panasonicin BD35:tä parempi, erityisesti toiston aikana XMB tulee viiveettä, kun taas BD35:n kanssa ehtii jo kahdesti miettiä painoinko näppäintä. Valitsin kuitenkin alunperin BD35 pitkälle sen vuoksi että kuva hyvä ja tuli pääasiallisesti PZ85 parikis joten yhden kapulan käyttö kiehtoi eikä tuo BD35:n "hitaus" ollut niin paha että se olisi häirinnyt. Sonyn blu-ray pyörittimien historiasta en tiedä, mutta niinkuin toestin DVD vehkeet olivat alusta asti pommin varmoja.
     
  7. matti lammikko

    matti lammikko Guest Guest

    Liittynyt:
    11.12.2000
    Viestejä:
    397
    Saadut tykkäykset:
    3
    Ensimmäisenä anteeksipyyntö ketjun väärästä käytöstä.

    Tilausvahvistus tuli ja sen mukana yllätys. Saksasta on BD55:n mukana tulossa myös BD35, joten jos jotakuta kiinnostaa, nyt olisi avaamaton 35 kaikkine kilkkeineen ja levyineen myynnissä kilpailukykyiseen hintaan. Jos kiinnostaa, laita privaa.

    Ja jos joku tietää, onko tällä hetkellä avoimia asioiden sotkemisen tai hiiren näppäilyn professuureja, voisin olla kiinnostunut:hitme:
     
  8. Macu

    Macu Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.05.2000
    Viestejä:
    1 287
    Saadut tykkäykset:
    2
    Enpä vielä huomannut noita picture asetuksia kokeilla. Täytyy tänään testata.
     
  9. jamimy

    jamimy Guest Guest

    Liittynyt:
    16.07.2008
    Viestejä:
    49
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitokset testistä.

    Onkohan kenelläkään tietoa miten Sony:n soittimet suhtautuvat .m2ts fileihin datalevyllä??

    Taitaa PS3 vielä säilyä hyllyssä...
     
  10. tapsas

    tapsas Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 169
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voi olla operatiivisia tapauksia missä Sony on nopeampi, lähinnä tarkoitin noita BD-Java-suorituksen mittaustuloksia eli sitä kuinka nopeasti levyt latautuvat. Näissä Panasonic on ollut markkinoiden nopeimpia PS3:n jälkeen.

    Mutta tosiaan Sonyn BD-soittimet ovat PS3:n varmuuden rinnalla olleet pettymys, sääli etteivät ole laittaneet riittävässä määrin tiimejä yhteistyöhön... Ehkä 550 on viimein loistava? Mistäs näistä tietää.
     
    Viimeksi muokattu: 12.11.2008
  11. cara

    cara Guest Guest

    Liittynyt:
    20.08.2005
    Viestejä:
    39
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitoksia vastauksesta! Näin ajattelinkin asian olevan, mutta en ollut varma. Analoginen 7.1 sisääntulo vahvistimesta löytyy eli BD55 osuu noista omaksi valinnaksi.
     
  12. jojala

    jojala Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.04.2001
    Viestejä:
    584
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tää on taas tälläista fanittelua :sick:. Pidättäydytäänpä tosiasioissa eikä uskonasioissa soittimia vertailtaessa. Ennenkuin joku minulle faktaa eteen laittaa (puolueetonta vertailu/mittaus/testausTIETOA), että näissä soittimissa on bluray/DVD-kuvanlaaduissa eroa en panisi niitä paremmuusjärjestykseen. Jos tarvitsee analogilähtöjä, valitsee S550/BD55, jos ei niin vaihtoehtoja on sitten monia muitakin. Niin, ja ehkäpä hinnallakin on vaikutusta. Miksi itse valitsin S350n? Siksi, että se oli saatavissa halvimpana BD-Live soittimena. Jos BD35 olisi ollut saatavilla kuukausi sitten olisin voinut ottaa myös sen.
     
  13. tapsas

    tapsas Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 169
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olenko väittänyt että kuvanlaaduissa olisi eroa? (Itseasiassa on niissä, Sony 550 vs. Panasonic 55 -ketjussa AVS:llä on puhetta luontaisesta värieroista, mutta se nyt ei ole paremmuuskysymys suoranaisesti.)

    Uskon että Sonyn ja Panasonicin soittimet tuottavat BD-käytössä yhtä hyvää kuvaa, mutta se on lähinnä uskon ja lukemani mukaan. Tuskin itse näkisin eroa. DVD-käytössä en ihmettelisi vaikka Sonyt tuottaisivat parempaa kuvaa, en ole perehtynyt.

    Sen sijaan se mihin olen perehtynyt on yhteensopivuus (firmware-päivitykset yms.), suorituskyky (esim. BD-Java-latausajat) ja soittimien kattavat ominaisuudet (esim. mitkä soittimet tukevat HD-ääniä, sekundaarisia HD-ääniä jne.) ja näissä Sony on ollut historiallisesti korkeintaan keskinkertainen, Panasonic stand aloneista minun tietääkseni kiistatta paras (jo alkaen DMP-BD10:stä Panasonicissa oli aikalaisekseen kattavimmat HD-ääniominaisuudet - sekä aikansa nopein/yhteensopivin BD-Java stand aloneista - ja sama on jatkunut jokaisessa polvessa, nyt myös DMP-BD35/55:ssä täydellinen sekundääriäänituki jota Sonylla ei ole). Track recordilla on jotain merkitystä ja moni kuvittelee että koska PS3 on niin hyvä niin Sonyn stand alonejenkin täytyy olla, näin ei valitettavasti ole ollut.

    Mutta mutta, Sonykin petraa koko ajan ja mielestäni 550 on jo lupaavan oloinen soitin. Olen valmis ja olenkin antanut sille ihan avoimin silmin tilaisuuden, puhtaalta pöydältä - odotellaan lisää tuloksia! Sekään ei taida sekundaariääniä osata miksata HD-ääniin HD-tasolla, minkä Panasonic osaa, myös joitain HD-materiaalin kelausominaisuuksia (frame advance taisi olla) puuttuu. Kuinka yhteensopivuus ja BD-Java-suorituskyky menevät, sen näyttää aika.

    Joku 550:n omistaja voisi mitata? Itse laitoin DMP-BD55:n arvot esille.

    Minä olen omistanut sekä Sonyn soittimia että vahvistimia (ja PS3 on edelleen), ei minulla ole mitään Sonya vastaan. Kunhan vain olen seurannut BD-soitinten kivikkoista kehitystä lukemalla paljon ja tekemällä omia ostovalintoja sen tiedon perusteella.

    Sanotaan se nyt vielä kerran, kun tuntuu puurot ja vellit menevän sekaisin. Minä olen kertonut aikasemmasta kokemuksesta ja lukemasta siitä mitä eri merkkien BD-soittimilta kannattaa odottaa tai mihin asioihin kiinnittää huomiota. Panasonicissa selvästi DVD-toisto kannattaa tarkistaa ja selvittää ennen hankintaa, muilla merkeillä on historiallisesti ollut taas esim. Panasonicia huonompi BD-Java-nopeus- ja yhteensopivuus sekä firmispäivitykset. Myös HD-äänituen kattavuus kannattaa tarkistaa (esim. tuo sekundääriäänet), historiallisesti Panasonic on tässä johtanut kelkkaa. Sonylla ulkoinen rakenne on arvokkaampi kuin Pansulla, toisaalta Pansut ovat todella pieniä.

    Sony 550 (ehkä myös 350), edelleenkin, vaikuttaa lupaavalta soittimelta ja jos Sony todella saa stand alonensa viimein PS3:n tasolle tai lähelle, niin ehkä seuraavalla kierroksella Sony nousee minullakin Panasonicin kilpakumppaniksi soitinvalintaa tehdessä. Toistaiseksi näin ei ole ollut ja kieltäydyn uskomasta että kyse olisi mistään fanittamisesta, en näe Panasonicin merkissä mitään fanittamisen arvoista, mutta hyviä BD-soittimia he ovat tehneet ja minua jo kaksi vuotta hyvin palvelleet ja aina kisassa päässeet voitolle kun valintaa on pitänyt tehdä. Nyt halusin soittimen joka "osaa kaiken" ja sellaisen sain Panasonicista, Sonysta olisi vielä äänipuolella jäänyt puuttumaan.

    Ehkä ensi kerralla?
     
    Viimeksi muokattu: 12.11.2008
  14. jojala

    jojala Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.04.2001
    Viestejä:
    584
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kannattaako mainitsemistasi ominaisuuseroista maksaa 100€ enemmän? Enpä tiedä (mm. pixmania 243€ S350 ja BD-35 356€).

    Nyt menee OT, mutta menköön: Noita vaatimuksia saada HD ääntä primääriraidalla ja samaan aikaan sekundääriraidalla en ymmärrä. Eikö tuossa sekundääriraidalla kuunnella lähinnä puhuvia päitä tai muuta taustatietoa pienellä kuvalla tms. Minun bluray valikoimani on vielä niin pieni etten osaa sanoa löytyykö mistään vielä sellaista levyä, jossa molemmat olisivat HD tasoisia. Minulla olevissa ainakaan ei ole.

    Silloin kun ruvetaan mittailemaan valikoiden avautumista sekunttikello kädessä jotta nähdään eroja mennään jo fanittamisen puolelle :)D olen syyllistynyt tuohon itsekin). Itse en pidä Sonyn soittimessa päällä tuota pikamoodia (6s valikoihin soittimen päällelaitosta), koska lepotilan sähkönkulutus on tällöin kymmenkertainen :eek:.
     
  15. Mike Steel

    Mike Steel Uusi jäsen

    Liittynyt:
    28.08.2007
    Viestejä:
    29
    Saadut tykkäykset:
    0
    ...joko tätä löytyy Suomesta myynnissä jossain? Verkkokauppa.com:ssa saatavuus on "ei tietoa", kaikkialta muualtakin mistä olen etsinyt niin ei vielä löydy...?
     
  16. Nimimerkitön

    Nimimerkitön Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.01.2007
    Viestejä:
    164
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kerrohan toki saitko kuvan siedettävälle tasolle.

    Itse päätin lopulta tilata tuon 35:n. Ei tuota dvd-toistoa ole kuitenkaan mitenkään erikoisesti haukuttu missään testissä ja pääsääntöisesti käyttäjät tuntuvat olevan ihan tyytyväisiä, eli eiköhän tuo skaalaus ole minulle ihan riittävällä tasolla. Ja jos se osoittautuu omassa käytössä riittämättömäksi niin sitten tarttee vaan raivata Opolle lisää tilaa hyllyyn...
     
  17. tapsas

    tapsas Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 169
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ehkei? En ota mitään kantaa hintakysymykseen tässä.

    Enemmänkin kai kyse on siitä, että miksi sekundääriraitaa katsoessa pitäisi tyytyä yhtään huonompaan - jos haluaa nauttia kaikesta täydellä laadulla niin tällä hetkellä Panasonic on yksi harvoista soittimista joka sen tarjoaa.

    Panasonicissakin on kaiketi jonkinasteinen pikakäynnistys (pitää osan asioista muistissa), mutta Panasonic on pikakäynnistyksessä kyllä Sonya hitaampi. Sen sijaan ihan olennainen asia BD-soitinten historiassa on ollut BD-Java-suorituskyky, kun pahimmillaan jotkut leffat ovat joillain soittimilla latautuneet useita minuutteja (tai eivät latautuneet lainkaan). Tässä polvessa asiat toivottavasti ovat jo tasaisemmin (ja raporttien mukaan ovatkin - ja Sonyn raportoidaan olevan omissa menuissaan nopeampi), mutta Panasonic on pitkään pitänyt tässä asiassa kaulaa joka on ollut sen verran merkittävä että vaikea sitä on täysin ohittaa tai fanituksena pitää. Vertailukohtana enemmänkin ollut kuinka lähelle PS3:sta päästään, kuin varsinaisesti vertailla stand aloneja keskenään...

    Selvästikin Sonyn uusin BD-soitinpolvi kuulostaisi paremmalta kuin vanhat, joten en halua kommentoida sitä enempää ennen kuin tiedämme enemmän (ja ihan lupaavaltahan se näyttää!), kunhan kerron historiaa ja alleviivaan sitä miten omasta näkökulmastani Panasonic on tehnyt nopeita ja vähäongelmaisia laitteita. Pyydän anteeksi jos tuntui siltä että mollaan aiheetta, ei ollut tarkoitus, tämä voi tuntua epäreilulta sellaiselle joka ei ole BD-stand-alone-soitinten kehitystä niin pitkään seurannut. Eikä näkökulma vain ole siksi että omistan Pansuja, vaan se että olen ostanut Pansuja koska tutkimuksissani ne ovat olleet niin hyviä.
     
    Viimeksi muokattu: 12.11.2008
  18. Badminton

    Badminton Guest Guest

    Liittynyt:
    03.07.2007
    Viestejä:
    53
    Saadut tykkäykset:
    0
    Bulldog taisi "luvata" varastosaldossaan että laitetta (BD55) olisi tulossa päävarastoon 21.11. (aikaisemmin viikolla oli päiväys 28.11.).
    En todellakaan tiedä mihin tuo päivämäärä perustuu tai voiko siitä vetää mitään johtopäätöksiä?

    Optimisti ajattelee tietysti että 21.11. tulee suuri erä maahan josta kaikki suomen Pana kauppiaat, dealerit sekä muut helppoheikit saavat omansa. Ja sitä kautta tietty loppukäyttäjille. Mutta jos eivät tule virallisen maahantuojan kautta ,niin sitten jokaisella jälleenmyyjällä on ilmeisesti omat eränsä ja aikataulunsa..? :confused:
     
    Viimeksi muokattu: 12.11.2008
  19. cara

    cara Guest Guest

    Liittynyt:
    20.08.2005
    Viestejä:
    39
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulle kävi tänään "vahinko". Olin jo laittanut BD55 tilauksen (varauksen) sisään. Tänään sitten Prismassa (Seppälä, JKL) ruokaostoksilla ollessa törmäsin hyllyssä olevaan BD35:een. Kuinka ollakaan, sellainen sitten jäi ostoskärryyn. Hintaa bonuksien jälkeen BD35:lle jää 322 euroa, ei enää kuumeessa kestänyt odotella ;) (Meneepä sitten joskus jatkossa vahvistinkin vaihtoon hdmi-vajauksen vuoksi). Saas nähdä kaunko kestää ennenkuin fullHD tykin hankinta alkaa tuntua vastustamattomalta..
     
  20. tapsas

    tapsas Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 169
    Saadut tykkäykset:
    0
    (tupla...)