Näin katsot HD videoita PlayStation 3:lla

Keskustelu osiossa 'Blu-ray sekä UHD -laitteet' , aloittajana ljpp, 08.04.2008.

  1. lmfmis

    lmfmis Käyttäjä

    Liittynyt:
    17.02.2002
    Viestejä:
    3 019
    Saadut tykkäykset:
    2
    mkv2vob hoitaa homman...
     
  2. TTN

    TTN Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.07.2007
    Viestejä:
    60
    Saadut tykkäykset:
    0
    kyllä sen pitäisi onnistua ripbotillakin - aiheesta enemmän vaikkapa täällä
     
  3. Kieroperse

    Kieroperse Guest Guest

    Liittynyt:
    29.10.2008
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Yeah saman linkin kautta lueskelin RipBotin ohjeita aikaisemmin. Ongelma ei oo ohjeissa vaan siinä, ettei RipBot tee mitään muuta kuin sanoo *DONE* (aikaa menee sekunti startin jälkeen). Vaikka asetukset laittelisi ohjeiden mukaisesti. Edellisen linkin sivustolla muillakin oli samaa ongelmaa RipBotin kanssa, mutta ratkaisua tuohon ei löytynyt.

    Toi mkv2vob sen sijaan toimii mullakin kuin junan vessa (paitsi Pendolinon) ja tekstit näkyy oikein. Kiitokset vinkeistä!
     
  4. jokuvuan

    jokuvuan Guest Guest

    Liittynyt:
    21.06.2005
    Viestejä:
    146
    Saadut tykkäykset:
    0
    Huh huh onpa mahdoton homma tämä .mkv-tiedostojen säätäminen pleikkarille sopivaksi. Puolen tusinaa ohjelmaa kokeiltu ja tulokset vaihtelevat siitä, että kuva näkyy, mutta ääni ei tai ääni kuuluu, mutta kuva ei tai mikään ei toimi.

    RipBot voisi ehkä toimia joo, mutta jos tunnin pituisen Heroes jakson tekemiseen menee noin kolme tuntia niin turha edes alkaa kokeilemaan koko hommaa. Saisi kyllä tulla kunnon matroska tuki koko pleikkariin ja piakkoin.
     
  5. Zuah

    Zuah Guest Guest

    Liittynyt:
    12.10.2000
    Viestejä:
    979
    Saadut tykkäykset:
    1
    Onko tarkoitus remuxata video pleikkarille sopivaan muotoon vai haluatko mukaan myös tekstityksen? Remuxaus vie vain muutaman minuutin (tsMuxeR ja mkv2vob softilla homma onnistuu). Tekstityksen kanssa kikkailusta ei ole kokemusta.

    Edit:
    Kokeilin huvikseni AVCHD-levyn tekoa usb-tikulle ja tekstityksen toimintaa tätä ohjetta mukaillen
    https://www.dvdplaza.fi/forums/showpost.php?p=1114777&postcount=115 eli

    1. .mkv ja .srt inputeiksi. (tsMuxeR)
    2. Fontin muokkaaminen tämän mukaan: http://www.bitburners.com/articles/c...-tsmuxer/4047/
    3. Output -> Create Blu-ray disk.
    4. Remuxataan video johonkin väliaikaiseen hakemistoon (tai suoraan usb-tikulle AVCHD hakemistoon).
    5. Usb-tikun juureen tehdään kansio nimeltä AVCHD ja sinne kopioidaan tsMuxerin tekemät hakemistot (jos et remuxannut suoraan tikulle).
    6. Ajetaan AVCHD-Me.exe AVCHD kansiossa.
    7. Tikku kiinni pleikkariin, video pyörimään ja tekstitys valitaan kolmio-näppäimen takaa löytyvästä valikosta.

    Pisin aika kului siihen, että tsMuxerin tekemä hakemistorakenne tiedostoineen siirtyi usb-tikulle.
     
    Viimeksi muokattu: 10.11.2008
  6. teemui

    teemui Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.11.2003
    Viestejä:
    70
    Saadut tykkäykset:
    0
    Threadi on luettu moneen kertaan, mutta ei ole tähän ongelmaan ratkaisua löytynyt. Miten ihmeessä noita videoita saa tuonne pleikkarin levylle niin että vielä toimivatkin? Itse remuxasin mkv -> avchd, ja ulkoisella kovalevyllä pleikkaan (muulla tavalla en olekaan mitään saanut pleikassa näkymään+kuulumaan yhtäaikaa).

    Ulkoiselta levyltä video toimii ok jos video on avchd-hakemistossa, ei muuten, omituista. Sen jos kopioi pleikkarin levylle, jokainen gigan pätkä näkyy erikseen valikossa, eikä äänetkään enää kuulu (dts). Kai tuonne pleikkaan saa jonkunlaisen valikkorakenteen tehtyä ettei kaikki videot ole peräkkäin samalla listalla, miten? Mikäs tässä nyt yleensäkin olisi toimiva työnkulku, tavoite siis siirtää läjä mkv videoita pleikkaan ilman mitään uudelleen enkoodausta.
     
  7. Zuah

    Zuah Guest Guest

    Liittynyt:
    12.10.2000
    Viestejä:
    979
    Saadut tykkäykset:
    1
    Pleikkarin softa ei taida tukea AVCHD hakemiston kopiointia sisäiselle kovalevylle (muutenkin sisäisen levyn organisointi on hyvin rajoittunutta), joten joudut tyytymään ulkoiseen kovalevyyn tai polttamaan videot DVD:lle tai blu-ray levylle.
    Jos et kaipaa tekstitystä niin remuxaa .mkv pätkät vaikka m2ts muotoon ja kopioi pleikkarin kovalevylle.
     
    Viimeksi muokattu: 10.11.2008
  8. jokuvuan

    jokuvuan Guest Guest

    Liittynyt:
    21.06.2005
    Viestejä:
    146
    Saadut tykkäykset:
    0
    No nyt kun viimeksi tein Dexterin 3 kauden pilottijakson mkv2vob ohjelmalla niin hommaan meni puolitoista tuntia. Kuva ja ääni tekstitysten kera toimii kyllä moitteitta, mutta kyllä tuo hommas kesto kyllä mietityttää. Toki pelkästä muxauksesta ei ole kysymys, sillä myös tekstitykset laitetaan samassa kuvaan.

    Tosin tuon keston lisäksi ihmetyttää se, että yhtä .mkv pätkää ei ohjelma suostu millään muuttamaan ja en tiedä miksi. Mites muilla on nuo asetukset ohjelmassa, minulla ne on näin:
    http://img508.imageshack.us/img508/6503/asetuksetpm6.jpg
     
  9. teemui

    teemui Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.11.2003
    Viestejä:
    70
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kokeilin tuotakin, mutta äänet ei toimineet. Sitten kokeeksi remuxasin mkv2vobilla yhden pätkän (tähän asti siis txmuxeria käytetty), ja se sitten muunsi väkisin dts äänet ac3:ksi (ja kesti tuskasen kauan), ja yllättäen äänetkin toimi pleikassa. Eikai tuossa pleikassa vaan ole jotain rajoituksia dts-äänien toistolle sisäiseltä levyltä?
     
  10. Zuah

    Zuah Guest Guest

    Liittynyt:
    12.10.2000
    Viestejä:
    979
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tämä johtuu siitä, että .m2ts container ei tue DTS-ääniraitaa eikä .srt tekstitystä. Jos DTS:ää haluaa käyttää pitää video muxata blu-ray muotoon ja polttaa DVD:lle (UDF data partitio, tyyppi 2.5) tai käyttää AVCHD kansiota. Videon resoluutio tulee olla tarkalleen 1920x1080 tai 1280x720.
     
    Viimeksi muokattu: 11.11.2008
  11. aragon

    aragon Guest Guest

    Liittynyt:
    19.01.2007
    Viestejä:
    45
    Saadut tykkäykset:
    0
    Teet jotain väärin tai sitten hommaamasi tiedostot ovat "vääränlaisia". Muutaman kuukauden testailulla kerran joutunut katsomaan materiaalia normi avi:na kun mkv ei ole toiminut. tsmuxer toimii tekstien kanssa joka kerta ja kestää 20sek - 50 sek, todellakin pisin aika menee usb-tikulle siirtäessä.
    Oletko kokeillut jollain eri materiaalilla ja lukenut ohjeita?
    edittiä threadin vilasun jälkeen: kappas tuolla on valitettu ongelmista leffojen kanssa. hmm. ehkä niissä on jotain eroja noissa mkv:ssa sitten, kannattaa hommata sellaisia jotka toimii, heh heh. Voi olla että tversity sekottaa pakkaa myös, tikku on kyllä aika jees ollut
     
  12. Zuah

    Zuah Guest Guest

    Liittynyt:
    12.10.2000
    Viestejä:
    979
    Saadut tykkäykset:
    1
    Leffat taitaa olla usein cropattuja eli resoluutio ei ole vaatimusten mukainen.
     
  13. teemui

    teemui Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.11.2003
    Viestejä:
    70
    Saadut tykkäykset:
    0
    hm.. eli paskan möivät. Eikö tosiaan ole mitään konstia toistaa videota dts-äänillä sisäiseltä levyltä? DVDlle ei viitsis kaikkea polttaa, ja tuon AVCHD:n tekee turhaksi se että tavara pitää olla siinä avchd-hakemistossa (ei voine siis olla ulkoisella levylläkään kuin yksi leffa kerrallaan "käyttövalmiina".

    Ei kai mitään tämmöisiä rajoitteita ole jos hommais jonkun dlna-nas purkin?
     
  14. Zuah

    Zuah Guest Guest

    Liittynyt:
    12.10.2000
    Viestejä:
    979
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tällä hetkellä PS3 ei tue DTS ääniraitaa videoissa jotka toistetaan XMB:n kautta. Voit vain toivoa, että se lisätään tulevaisuudessa. NAS ei käsittääkseni muuta asiaa.

    AVCHD käynnistää pleikkarin blu-ray toistosoftan, josta löytyy tuki DTS:lle ja srt tekstitykselle. Mikäli kuvaa ei näy niin resoluution voi olla väärä tai video ei ole blu-ray standardin mukainen eli enkoodauksessa on käytetty liikaa referenssi kehyksiä, B-kehyksiä tms. Hyvin yleistä wareleffoissa. Jos kerran jaksaa imuttaa niitä netistä niin voi kyllä ihan hyvin enkoodata ne uudelleen.

    Kannattaa lukaista tämä
    http://forums.afterdawn.com/thread_view.cfm/621809
     
  15. teemleht

    teemleht Uusi jäsen

    Liittynyt:
    28.08.2006
    Viestejä:
    26
    Saadut tykkäykset:
    0
    Zuah wrote: Tällä hetkellä PS3 ei tue DTS ääniraitaa videoissa jotka toistetaan XMB:n kautta. Voit vain toivoa, että se lisätään tulevaisuudessa. NAS ei käsittääkseni muuta asiaa.

    Ainakin mun NAS:n kautta saan 5.1 äänet pleikalle. Serverinä twonky joka pyörii Dlink:n DNS-323:ssa. Q-NAP:ssa lienee sama softa joten sekinkin kautta homma pitäisi toimia.

    Eli konvertoin .mkv mkv2vob:lla ja työnnän twonkyyn.

    --
    Teemu
     
  16. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 737
    Saadut tykkäykset:
    536
    Kelpaa myös mkv-tiedostoissa yleiset 1920xmikätahansa tai 1280xmikätahansa. Tällöin kuitenkin PS3:n BD-toistosofta korvaa uupuvat vaakarivit vihreällä värillä (miksei mustalla!?) ja siirtää aktiivisen kuva-alueen 16:9 kehyksen ylälaitaan. Myös joissain HDTV transport -striimeissä käytetty 1920x1088 toimii.

    Ei ole mielestäni tukea srt-teksteille. TsMuxerGUI kääntää tekstipohjaiset srt-tiedostot bittikartoiksi. Dts toimii. Erikoista kyllä, jos AVCHD:n polttaa levylle, niin siltä toimivat myös dts MA/HD ja TrueHD äänet. Ulkoisilta massamuisteilta taas pelkät dd ja dts.

    Juuri näin. Yleensä jos enkoodaus ylitää high profile 4.1 tason, niin kiihdytys ei enää toimi (ylittää BD:n speksit kuin myös dxva:n speksit). Joskus harvoin L5.0 tai L5.1 profiilin enkoodaukset saa toimimaan muutamalla flagin L4.1 tasolle, mutta yleensä tämäkään ei auta.
     
    Viimeksi muokattu: 12.11.2008
  17. Zuah

    Zuah Guest Guest

    Liittynyt:
    12.10.2000
    Viestejä:
    979
    Saadut tykkäykset:
    1
    Voitko tarkistaa missä formaatissa 5.1 ääniraita on. Luultavasti AC3 eli DD5.1. Ylempänä oli puhe DTS ääniraidasta.
     
  18. Zuah

    Zuah Guest Guest

    Liittynyt:
    12.10.2000
    Viestejä:
    979
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kelpaa juu, mutta tulee vihreät raidat :)
    Aivan. Tuli pieni ajatuskatko.
     
  19. teemleht

    teemleht Uusi jäsen

    Liittynyt:
    28.08.2006
    Viestejä:
    26
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo, ei DTS:ää vaan AC3.

    --
    Teemu
     
  20. +sp+

    +sp+ Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.08.2005
    Viestejä:
    249
    Saadut tykkäykset:
    2
    eli minulla .mkv muodossa oleva elokuva. Se sisältää 4 tekstitykset. Ääniraitana on DTS. tsMuxerGUI:lla kun tekee niin äänet ei kuulu ja tekstityksiä ei saa näkymään. Millä tavalla saan elokuvan toiminaan (äänet + tekstit)?

    Vai täytyykö ruveta metsästämään .srt tekstejä ja liittää ne, kun se homma toimii hyvin. Vaikuttaako muuten .srt tekstien toimivuuten se, kun joutuu 3 osaan pilkkomaan tiedoston?
     
    Viimeksi muokattu: 15.11.2008