Samsung A6xx sarja

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana hkj, 19.03.2008.

  1. t2.

    t2. Guest Guest

    Liittynyt:
    05.10.2008
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Käykää kaupassa testaamassa, tai varmistakaa ostaessa, että on täysi palautusoikeus/rahat takaisin mikäli inputlagi häiritsee ja ei sovellu pelaamiseen!

    Mutta pelkästään sen takia, että game-moden kuvasäädöt ovat lukittu katselisin sinuna jotain muuta tv:tä.
     
  2. Marccu

    Marccu Guest Guest

    Liittynyt:
    04.02.2006
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voisiko joku ystävällinen kertoa hyvät kuva-asetukset blue ray elokuvien katsomiseen 46" mallille?
     
  3. Molle

    Molle Sore wa himitsu desu Tukijoukot

    Liittynyt:
    27.03.2000
    Viestejä:
    1 091
    Saadut tykkäykset:
    67
    Niitä löytyy tästäkin threadista pienellä etsimisellä aika lailla. Tässä kuitenkin muutama hyväksi todettu:

    - AVForumin Alan CD:n säädöt 1015-firmikselle
    - AVForumin Viol8r:in säädöt 1011-firmikselle
    - AVForumin Viol8r:in säädöt 1015-firmikselle
    - AVForumin Mumid:in säädöt 1011-firmikselle
    - AVForumin Mumid:in säädöt 1015-firmikselle
    - HDTVTest:in säädöt
     
  4. Marccu

    Marccu Guest Guest

    Liittynyt:
    04.02.2006
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitoksia todella paljon!
     
  5. P21

    P21 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.12.2004
    Viestejä:
    220
    Saadut tykkäykset:
    4
    Tässä kuukauden päivät on pitänyt uutta 46" LCD telkkaria ostella ja nyt olen aika lailla päätynyt tähän Samsungin LE-46A696 malliin (ilmeisesti sama malli 676 kanssa, eli sisältää HD-virittimen, vanhaa 656 ei enää myydä, ainakaan minulle :D). Pelejä en pelaa, joten telkkari tulee lähinnä dvd- ja bd-leffojen katseluun, kunhan PS3 saan hankittua, joten tästäkin syystä olen tähän Samsungiin päätynyt. Jotenka jatkokysymys kuuluukin, olenko hullu jos maksan kyseisestä mallista n. 1900 euroa? Ostan läheisestä myymälästä, lähinnä sen takia, että jos vikaa ilmenee, niin apu on lähellä.
     
  6. JaffaJaffa

    JaffaJaffa Guest Guest

    Liittynyt:
    18.10.2005
    Viestejä:
    74
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tervehdys ! onko kukaan muu huomannut kun nappaa tuohon conax paikkaan kortin niin senjälkeen vilahtaa kun tv käynnistyy semmoinen sininen samsungin kuva ? itse en ainakaan ennen tuon conaxin käyttöönottoa huomannut ??? ( Le-32a656 + mtv 3 kortti + Fuj:tech Conax moduli ((http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=14524))
     
  7. Buddy

    Buddy Guest Guest

    Liittynyt:
    02.11.2007
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Saakoha tuoho 40A656 kiinnitettyä keskikaiutin mitenkää tv:n runkoon kiinni? Sillälailla, että se tulisi siihen yläpuolelle se kaiutin.

    Jos jollain on tämmöinen ratkasu, nii kuvia jos kehtaisi laittaa näkyviin ja neuvoja.
     
  8. Seba

    Seba Guest Guest

    Liittynyt:
    10.08.2004
    Viestejä:
    454
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei muuta kuin lattaraudasta vääntämään teline, jonka kiinnität seinätelineen ruuvinreikiin. Se, miten teline kannattaa tehdä on eri asia. Kannattaa miettiä, että se teline tukee keskikaiutinta kunnolla ja että painopiste ei muutu paketilla sellaiseksi, että telkkari voi kaatua.
     
  9. poolspunter

    poolspunter Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.08.2006
    Viestejä:
    101
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jees. 40a656 on nyt ollu pari päivää käytössä ja kuva on mannaa jo nyt. Vielä kun myyjä sais tällä vuosituhannella toimitettua pleikka 3:n niin pääsis ihaileen blue-ray leffoja.

    Heti kun telkku tuli, niin asensin uunden firmiksen ja kokeilin sitä kirkkauden pumppaus juttua. Kaikki toimii edelleen :D Että kiitoksia vaan Yashod:lle ohjeista!

    Noi valmiit kuvansäätö ohjeet on muuten ihan toimivat!

    Kysytääs vielä käyttäjien mielipiteitä, että kummassa tilassa se 100Hz motion plus tila kannattaa pitää, elikäs low:na vai kokonaan poissa? Perusteluja tietenkin kaivataan ;)
     
  10. Legge

    Legge Guest Guest

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    666
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämähän nyt taas on mielipidekyssäri, mutta itse pidän peleissä päällä (mielestäni ihan ehdoton juttu) ja muuten yleensä pois.
     
  11. Buddy

    Buddy Guest Guest

    Liittynyt:
    02.11.2007
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onkohan kellää hyviä asetuksia kuvalle 40le656 telekkariin pelikäytössä. HDMI-piuhalla kiinni PS3:ssa.

    Jos on hyväksi todettuja asetuksia nii antaa tulla vaa.:)
     
  12. Eliytres

    Eliytres Guest Guest

    Liittynyt:
    29.07.2006
    Viestejä:
    66
    Saadut tykkäykset:
    0
    7 viestiä taaksepäin...
     
  13. ural

    ural Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.11.2007
    Viestejä:
    73
    Saadut tykkäykset:
    0
    kokemuksia ym . telkusta.....
    Tommoiseen päädyin palstoja luettunani ja kun kaikki oli kehunut kuvanlaatua tuossa about kk takaperin.
    Ekassa laitteessa oli muutama jatkuvasti vihreenä loistava pikseli ja se meni vaihtoon. Toisessa samoin 3 vihreenä loistavaa pikseliä ja vielä keskellä ruutua, ja taas vaihtoon. Kolmas oli sit paneeliltaan virheetön. Sepä vaan rupes parin päivän jälkeen hukkaamaan Ylen kanavanippua (kaapelissa ollaan). Kanavat löytyi kyllä aina viritettäessä uudelleen, mutta seuraavana päivänä taas Yle oli poissa ja löytyi taas uudelleen viritettäessä. Samppa näytti Ylen nipussa signaalivoimakkuutta 80% ja Maikkarilla 70%, mutta silti se oli aina Yle joka katos. Sit vielä se käynnistyi itsekseen aina satunnaisesti (ja tietysti yöllä). Se saatiin loppumaan tuen avustuksella huoltovalikon asetuksia rukkaamalla.
    Ostin sitten uuden (ja kalliin) antennijohdon, testasin huoneiston eri pistokkeita (3 kpl), mittautin huoneiston pistokkeiden signaalitasot (kaikki ok). Aina vaan Ylen kanavanippu katos. Kyselin Sampan tuesta, tekivät sieltä vikailmoituksen ja kaveri tuli sitten InfoCaresta toteemaan tilanteen ja vaihtoi laitteeseen emolevyn. Seuraavana päivänä taas Yle loisti poissaolollaan. Taas vikailmoitus, kaveri tuli taas paikalle, vaihtoi taas uuden emon ja seuraavan päivänä Yle oli taas poissa.
    Talouden kaksi muuta digiboxia on toimineet ilman mitään häiriöitä jo pari vuotta, ja tää telkku vaan tökkii.

    Nyt mitta tuli täyteen. Vein kolmannen Sampan (jossa sit oli jo kolmas emolevy) takas liikkeesen ja otin tilalle Sonyn W4500:n.

    Ei oo ollu mitään ongelmaa kanavien kanssa, on toiminu kun junan vessa. Antennisignaalit näyttää maksimia kaikilla kanavanipuilla. Ainut vaan oli se, että Sampan 6-sarjan laittteessa digitv-kuva oli kouluarvosanalla tommoisen + :n verran parempi. Tää Sonyssa on siis myös tosi hyvä, mut pakko myöntää, Samppa oli parempi.

    Jotenkin toi valikoiden logiikka, kanavien vaihtonopeus ja yleinen olemus kyllä on Sonyllä kertaluokkaa parempi. Jos siis haluisin pelkän näytön, ilman digitv-ominaisuutta, Samppa olis vaihtoehto 1.

    Näillä kokemuksilla kumminkin, tähän taloon ei tuu enää ikinä yhtään Sampan valmistamaa laitetta, on tässä useampi viikko tapeltu asian puitteissa.

    Mielestäni kannatti siis maksaa pari sataa "ekstraa" siitä, että vaihto/palautus onnistuu näin helposti suomalaisessa kivijalkaliikkeessä verrattuna siihen, mitä Sampan takuu/palautus/vaihto on ulkomailta tilattuun laitteeseen. Ei kaduta yhtään !
     
  14. Mehu

    Mehu Guest Guest

    Liittynyt:
    11.08.2007
    Viestejä:
    90
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla on kesäkuusta asti ollut Suomesta ostettu LE46A656. Suosittelin kaverille samanlaista ja viimein tänään hän haki paikallisesta Expertistä LE40A696:n, joka on ominaisuuksiltaan vastaava, mutta siinä on HD-viritin ja erilainen muotoilu. Myyjän mukaan tätä mallia myy ainoastaan Expert.

    Testailin kaverin telkkaria ihmettelin suuresti, kuinka valikot oli uusittu paremmaksi, vaikka telkkarin luvattiin olevan ihan sama. Sourcea painamalla aukesi vasemmalle lista lähteistä, jonka avulla pystyi suoraan valitsemaan haluamansa. Itse olen tuskastunut näpyttelemään nappulaa hitaassa rytmissä kolmesti, että saa HDMI:n käyttöön.

    Myös kääntäminen oli hoidettu paremmin. Just Scan oli uudessa töllössä "Aito skannaus" kun omassani on "Vain skannaus". En tosin muistanut tarkistaa vielä oliko ihonväri edelleen Samsungin tyyliin inhoväri. :thumbsup:

    A969:n värit olivat ainakin game modessa selvästi tummemmat, kun itselläni A656:ssa on pelitilassa mukavan kirkas ja korkeakontrastinen kuva.

    Onko kellään tietoa saisiko uudemmat valikot mahdollisesti softapäivityksellä vanhempaankin telkkuun?
     
  15. Memor

    Memor Guest Guest

    Liittynyt:
    11.04.2006
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eilen saapui Tietoasemalta 46A656.:thumbsup:

    Tökkäsin töpselin seinään ja testasin lähteekö telkkari päälle.
    Lähtihän se. Sammutin telkkarin ja nostin telkkarin tv-tasolle, kytkin digiboksit kiinni yms. Kokeilen laittaa uudelleen käyntiin mutta kappas, ääni kuuluu mutta kuvaa ei tule.
    Sitten oikeasta yläkulmasta alkaa laskeutua ikään kuin joku "sumu" joka laajenee kohti vasenta alakulmaa ja sitten telkkari välähtää kerran valkoisena ja tuo sumu poistuu. Kuvaa ei tule, mutta ääni edelleen kuuluu taustalla, kanavat vaihtuu yms. Televisio ei kuitenkaan näytä edes omia valikoitaan.
    Television punainen ledivalo vain vilkkuu nopeasti.

    Sammutan telkkarin, kokeilen kaapeleita ja tutkin. Kokeilen uudelleen, kappas nyt tulee kuva ja kaikki toimii hyvin.

    Illemmalla sammutan telkkarin koska pitää vielä DVD-soitin kytkeä.
    Laitan telkkarin päälle ja taas ongelma ilmenee. Vain ääni kuuluu ja tuo "sumu" valuu taas kohti alanurkkaa.

    Kokeilen kaikkea mutta kuvaa en saa enää näkymään. Luovutan ja menen nukkumaan. Aamulla koitan laittaa telkkarin päälle vielä kerran, ennen kuin lähden ulos. Yllätys yllätys, kuva näkyy taas.

    Olen suhteellisen äimän käkenä.
    Onkohan siis sattunut risa yksilö vai mistä ihmeestä tuo voi johtua?

    Yöksi irroitin sähköjohdon telkkarista. Olisiko sinä aikana resetoitunut asetukset tai olisiko telkkari voinut saada virtapiikin ja yöllä sitten purkautunut?

    Ohjekirjastakaan ei apua löytynyt.


    Kellään samanlaisia kokemuksia tai tietoja mistä tuollainen voi johtua?:confused:
     
  16. masa2

    masa2 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.07.2001
    Viestejä:
    578
    Saadut tykkäykset:
    1
    Oman 52" saa sammumaan puolittain Logitechin 555:llä. Eli kun koittaa sammuttaa töllöä niin joko vain taustavalo tippuu pelistä pois tai sitten äänikin jää mölisemään hidastettuna.

    Ongelma lienee kaukon epäpuhtaat komennot jotka sotkevat sammutusproseduurin. Vaillinainen firmis onpi siis molemmissa. Pitäisi jaksaa opettaa tuo PowerOff komento kun vaan jaksaisi.

    Vaihda nyt aluksi kaukon patterit uusiin oli se originaali tai yleismalli. Tuo alkuperäinen kapula syö niitä kokemukseni mukaan niitä aikaslailla. Vähän viittaisi siihen kun aamulla huilattuaan wörkkii.

    ps. 52" 766:n pongattu Keskiseltä hintaan 2495€ tjsp. Siinähän näytti olevan ethernet piuhakin kiinni...
     
    Viimeksi muokattu: 01.11.2008
  17. R0kMies

    R0kMies Guest Guest

    Liittynyt:
    08.04.2007
    Viestejä:
    77
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kertokaa tyhmälle miten päivitän 656 40" töllöni viimeisempään versioon?
     
  18. 361

    361 Guest Guest

    Liittynyt:
    03.12.2004
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kokeilin päivittää tätä LE46A676A1W, mutta ei onnistunut.
    Soitin tuonne samsungin puhelin tukeen, siellä väitti nainen ,että nuo päivitykset samsungin sivuilla ovat pelkkää potaskaa ja eivät ole edes oikeita.
    Kummissani kuuntelin, se antoi huolto firman numeron johon pitäisi ottaa yhteyttä jos haluaa softtaa päivittää.
    Jännä ,että siinä manuaalissakin kerrotaan ohjelmiston päivittämistä itse.
    Tuossa minulla on 2008/08/21_001002.
    Valikot ovat välillä tuskaisen hitaita, ihmeellisesti ilmestyy suosikkikanavia vaikka niitä ei valitsekkaan.
    Kuva on muuten hyvä, en kyllä näe sille 100hz äkkiä mitään hyötyä.
    t: Janne
     
  19. Memor

    Memor Guest Guest

    Liittynyt:
    11.04.2006
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla sama telkkari ja kikka jolla sain päivitettyä on vaihtaa tiedoston nimi.

    PRLPEUMD - > AMBPEUMD, eli 3 kirjainta muuttuu. Tällä tavoin telkkari (46A656) löysi päivityksen muistitikulta.


    Itse olen nyt noita AVforumsin asetuksia kokeillet monia erilaisia, ja tuntuu että joka ikinen kerta kuvista tulee ihan liian tummia ja värejäkin vähän latistetaan. Tummat menevät miltei tukkoon.

    Olisiko jollain heittää vielä asetukset 46" / uusin firmis 1015 yhdistelmälle?
     
  20. MotioN

    MotioN Guest Guest

    Liittynyt:
    26.08.2004
    Viestejä:
    189
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mikä tämän A6xx sarjan tilanne uusimmilla firmwareilla on input lagin suhteen? Onko tästä varmaa tietoa missään? :rolleyes:
    Käyttö 90% tietokoneelta: elokuvat, pelit ja työpöytäkäyttö. Mahtaako nämä onnistua? Eikös asia ollut niin, että tästä Samsungista saa terävöityksen pois => pystyy käyttämään työpöytäkäyttössä toisin kuin Sony?

    46" hinta on monta sataa tämän Samsungin eduks verrattuna 46w4500, kumpi kampi?