Yön Ritari (The Dark Knight) (2008)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Jorse, 15.08.2005.

  1. Blaqua

    Blaqua Sandels vahva ja pehmeä Tukijoukot

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    725
    Saadut tykkäykset:
    30
    Viekää se Heath Ledgerin oscari vaikka sille hautaan BRAVO! *tap* *tap* *tap* *tap* *tap*

    Jostain syystä kun seuras Batmania ei voinut olla vertaamatta sitä Iron Maniin, joka omasta mielestä oli hieman tykimpi leffa. Molemmille kuitenkin meni 9/10.
     
  2. antnis

    antnis Guest Guest

    Liittynyt:
    13.05.2003
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olipa aika keskinkertainen leffa sittenkin, ei edes mitään kunnon juonta ja liikaa teineille suunnattua rymistelyä. Jokerikin oli vähän semmoinen ärsyttävä lässyttäjä, ei des kovin mielenkiintoinen hahmo. Odotin parempaa.
     
  3. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    Jep, viimein näin elokuvan myös ja yllätyin kuinka huonosti se vastasi odotuksiini. Tarina oli kyllä synkkä jne., mutta katsojaa ei saatu mitenkään välittämään minkään hahmon kohtalosta tai siitä miten tarinassa käy - jännitys siis uupui kokonaan kaikesta mitä tapahtui.

    Jatko-osa hävisi siis taas originaalille.
    3/5 (production valuet oli sentään muuten kohdallaan, mutta juonelta olisi toivonut paljon enemmän)
     
  4. ColdAsIce

    ColdAsIce Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.03.2007
    Viestejä:
    771
    Saadut tykkäykset:
    3
    Juu TDK oli kyllä pettymys. Jos kesän supersankarileffoista puhutaan, niin Iron Man vei tätä 6-0 ja jopa Hellboyn jatko-osa onnistui mielestäni selättämään Nolanin vision.

    Toki TDK:n piti olla paljon enemmän kuin pelkkä kesäinen supersankarispektaakkeli. Tämän piti olla SE definitiivinen Batman-filmatisointi, mutta sitä titteliä pitää edelleen hallussaan Batman Begins.

    Emmä tiiä...kyllähän TDK oli haudanvakavaa synkistelyä, mutta koko touhu maistui jotenkin pintapuoliselta. Alun pankkiryöstö ja sitä seurannut Batmanin ratsia parkkihalliin olivat vielä tiukkaa tavaraa, mutta sen jälkeen alkoi alamäki.

    Ledger oli hyvä, mutta se jatkuva maiskuttelu ja huulien lipominen alkoi häiritsemään. Myöskään Wayne/Dent/Dawes-kolmiodraama ei onnistunut koskettamaan millään tasolla.

    Dentin kehityskaari oli kuitenkin tarkoitettu elokuvan selkärangaksi, joten koko leffalta hieman katosi pohja, kun kyseisen hahmon tarinaa ei kyetty kertomaan kunnolla. Bale, Eckhart ja Gyllenhaal muodostivat aika tylsän kolmikon, sillä heidän välillään ei ollut havaittavissa minkäänlaista kipinöintiä.
    Katsojan olisi pitänyt siinä sitten uskoa, että Dent ajautuu raivohulluuden partaalle menetettyään Rachelin. Niin ja Two-Face näytti tosi paskalta. Tuli ihan Mummy-leffat mieleen. Itselläni oli selkeä visio siitä miltä Harveyn pitäisi näyttää Nolanin leffassa mutta ikävä kyllä kyseinen visio ei alkuunkaan toteutunut.
    No tähän tunnetilaan oli aika hankala samaistua kun kerran Eckhartin ja Gyllenhaalin välillä ei ollut minkäänlaista kemiaa ja heidän romanssinsa tuntui juosten kustulta.

    Muutenkin hahmojen vuorovaikutus jäi jotenkin etäiseksi ja ponnettomaksi. Beginsissä oli loistavia kohtauksia Alfredin, Luciuksen, Falconen, Waynen, Cranen, Ducardin, Dawesin, Gordonin, Flassin ja Earlen välillä. TDK:ssa ei ollut mitään vastaavaa. Kemiat olivat kateissa, kohtaukset olivat jotenkin "hätäisiä" ja dialogi tylsää sekä iso osa reploista tuntui ihan saatanan tyhmiltä. En esimerkiksi meinannut uskoa korviani kun Jokeri piti sen viimeisen puheensa roikkuessaan ylösalaisin vaijerista. Vittu miten alleviivaavaa ja rautalangasta väännettyä shittiä...ja tollasia samanlaisia hetkiä oli TDK:ssa vaikka kuinka monta. Olihan Begins myös täynnä sellaisia tyypillisiä supersankarisarjakuva-reploja, mutta jotenkin ne tuntuivat luonnollisemmilta ja kaikin puolin paremmilta.

    Taistelu- ja toimintakohtaukset eivät olleet samaa tasoa Beginsin kanssa. Nolan oli ikävä kyllä antanut kritiikin vaikuttaa työskentelyynsä ja mies oli selvästi muuttanut työtapojaan mitä tuli taistelukohtausten kuvaamiseen. Kamera oli vedetty kauemmas ja Batmanin iskut olivat kuin hidastetusta filmistä. Itse tykkäsin enemmän Beginsin kaoottisista ja nopeista matseista. Leffasta ei myöskään löytynyt ainuttakaan toimintakohtausta joka olisi päässyt lähellekään ensimmäisen elokuvan tumbler-takaa-ajon huikeaa spektaakkelimaisuutta ja adrenaliinipitoisuutta. Toki TDK tarjoili meille Batpodin, mutta kun se oli ihan vitun paska...

    Kaiken kaikkiaan Begins oli mielestäni viihdyttävämpi, persoonallisempi ja jotenkin eheämpi kokonaisuus TDK:hon verrattuna. Voin vielä tänäkin päivänä heittää Begins-lätyn soittimeen ihan milloin tahansa ja nauttia hauskasta ja vauhdikkaasta Batman-leffasta. TDK ei mitenkään pysty saavuttamaan samanlaista statusta meikäläisen kirjoissa. Itse asiassa en varmaankaan tule edes hankkimaan lättyä hyllyyn, sillä en koe ainakaan tällä hetkellä minkäänlaista hinkua nähdä kyseistä leffaa uudestaan. Ei se nyt varsinaisesti niin hirveän huono ollut, mutta todella tasapaksu ja paikoitellen jopa heikohko. Begins on vaan niin paljon parempi.
     
    Viimeksi muokattu: 15.10.2008
  5. rpi

    rpi Guest Guest

    Liittynyt:
    28.10.2006
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Allekirjoitan ColdAsIcen arvion lähes täysin. Se potentiaali mikä saavutettiin Batman Beginsissä ja jonka jatko-osa, The Dark Knight, tulisi näyttämään katsojille kuinka Batman-elokuva tulee tehdä oikein alusta loppuun, se potentiaali kadotettiin johonkin pinnallisen ylipitkään tehosterymistelyyn. Odotin tältä elokuvalta todella paljon ja pettymys oli karvas.

    Henkilöt, heidän väliset kemiat, yksittäiset ärsyttävyydet, dialogi, juonen kuljetus, ryminä. Kaikkea tätä oli paljon ja paketti vaikutti katsojalle todella kiireiseltä eikä mistään saanut oikein otetta.

    Oma henkilökohtaisesti suurin yksittäinen harmittava asia oli Batmanin puvun vaihtuminen. Se uusi puku näytti ja näyttää edelleen hirveältä kuvissa eikä se välittänyt elokuvassa Batmanin ulkoisesta olemuksesta sellaista sanomaa mikä Batmanin olemuksesta pitää välittyä. Eräältä toiselta foorumilta lainattua: "Batman should be all about looking huge, I don't care if it means he can't turn his neck, the point is not how he hits someone but how hard."

    Pois lukien pätkän kammottava "hockey pads"-repliikki, en voi olla ainoa, jonka mielestä tässä oli elokuvan paras kohtaus Batmanin osalta ja vanha puku on suuri osa sitä: http://www.youtube.com/watch?v=Bie2DRBNB4o

    Tuossa oli se Batman, jonka olisin halunnut nähdä koko elokuvan ajan. Uskottava, vihaisen näköinen, lujaa rikolliset kanveesiin niittaava ja ennen kaikkea positiivisella tavalla pelottava Yön Ritari. Loppuajan elokuvaa siellä pomppi joku typerästi efektiörähtelevä hi-tech -jätkä, jolla oli kananmunan muotoinen kypärä päässä.
     
    Viimeksi muokattu: 15.10.2008
  6. ColdAsIce

    ColdAsIce Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.03.2007
    Viestejä:
    771
    Saadut tykkäykset:
    3
    Jep, ylivoimaisesti TDK:n parhaat minuutit tuossa rpi:n postaamassa linkissä.

    Scarecrow nyt vaan on yksinkertaisesti niin loistava pahis. Cillian Murphylla ei ollut montaa vuorosanaa, mutta mies oli jälleen jäätävä. I told you my compound would take you places. I never said they would be places you wanted to go. Siinä on yksi TDK:n harvoista reploista, jota voi quotata loputtomiin. Begins oli täynnä vastaavia hienoja laineja, mutta TDK:ssa ei ollut kuin pari kolme.

    Myös tumblerin ja itse Batmanin sisääntulot iskivät kovaa ja tässä vaiheessa olin vielä ihan että "fuck yeah!" Ihan saatanan nätisti Batman iskee katuun nuo pari gangsteria, vaikka jo heti tuossa kohtauksessa selvästi näkee, että Nolan otti erilaisen lähestymistavan taistelukohtauksiin.

    Batmanin loikka pakun katolle on myös tiukka ja I don't need help/That's not my diagnosis dialogi on ihan vitun jees. Kaiken kaikkiaan tuossa parkkihallikohtauksessa kaikki toimii. Valaistus, musiikki, repliikit(lukuunottamatta sitä vale-batmanin paskanjauhantaa), näyttelijäsuoritukset, koreografiat ja yleinen tunnelma.

    Harmi vaan, että tuon kohtauksen jälkeen homma meni reisille.
     
  7. Hablo

    Hablo Guest Guest

    Liittynyt:
    12.06.2008
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Komppaan. Todellakin jäi Batman Begins jalkoihin tämä jatko-osa. Mielestäni Iron Man, Indi ja Hulk pesivät tämän räpellyksen tänä kesänä.
     
  8. TFL

    TFL Guest Guest

    Liittynyt:
    19.08.2005
    Viestejä:
    207
    Saadut tykkäykset:
    0
    3/5

    Alitti selvästi odotukset. Harmittaa erityisesti kun jättämällä turhat hahmot leffasta ulos ja keskittymällä päähenkilöön ja erinomaiseen Jokerin hahmoon, tästä olisi tullut mestariteos. Jokerin hahmossa oli ainesta vaikka mihin, keskittymällä hänen motiiveihinsa ja psykologiaansa, sekä Batmanin ja Jokerin moniulotteiseen suhteenseen tästä olisi saatu 5* leffa.
     
  9. johnclayton

    johnclayton Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.03.2007
    Viestejä:
    120
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tästähän on tullut varsinainen krapulaketju. Päivä nousuhumalan jälkeen ihmiset tänne kirjoittavat etten koskaan enään...
    Meiltä suomalaisilta puuttuu ehkä sisäpiirin näkemys elokuvan sisältöön, eli kaksoistornien jälkeiseen aikaan, siihen vainoharhan, koston, omankäden oikeuden ilmapiiriin sekä eheytymisen, että valinnan vapauden vaikeuteen.
    Onko ollut pettymyksiä ihmissuhteissa viime aikoina vai mikä mättää?
     
  10. JPH

    JPH Guest Guest

    Liittynyt:
    02.02.2003
    Viestejä:
    2 907
    Saadut tykkäykset:
    4
    Jokerin toimilla vissiin viitattiin terrorismiin, näin sen ainakin itse ymmärsin. Oliko Batman sitten se väärinymmärretty heeros l. USA, joka joutuu turvautumaan arveluttaviin konsteihin pitääkseen muut turvassa ja tahrautuu prosessissa itsekin.

    Viittauksista huolimatta (ja ehkä juuri niistä johtuen) kuitenkin petyin leffaan kaiken hypetyksen jälkeen. Dialogi ajoittainen huonous täällä onkin jo mainittu ja loppumonologi kaikessa korniudessaan sai korvat vuotamaan verta. Arvosanaksi 3+

    Pitäisi joskus kuitenkin katsella uudestaan.
     
  11. TSX

    TSX Uusi jäsen

    Liittynyt:
    27.07.2005
    Viestejä:
    227
    Saadut tykkäykset:
    1
    Mikä tämä juttu on että The Dark Knight lähtee uudelleen teatterikierrokselle uuden vuoden jälkeen (muistaakseni jenkeissä) oscareita himoiten?
     
  12. rss

    rss Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.12.2004
    Viestejä:
    348
    Saadut tykkäykset:
    12
    totta on....
     
  13. flimtrick

    flimtrick Guest Guest

    Liittynyt:
    29.06.2005
    Viestejä:
    76
    Saadut tykkäykset:
    0
    Piti tämäkin hype mennä katsomaan ku oli oikein 5 euron päivät Finnkinossa. Tässä oli oikeastaan sama ongelma kuin Batman Beginsissa, alku oli suhteellisen tahmaista mutta ensimmäisen tunnin jälkeen kantoi tiukalla intensiteetillä loppun asti. Dark Knightissa tosin intensiteetti oli vielä tiukempi kuin Beginsissa. Mutta:
    Käsikirjoitukseen oli tungettu ihan liikaa kamaa, koko kiinahässäkkä oli juonen kannalta täysin turha eikä tuonut elokuvaan muuta kuin lisää kestoa ja puuduttavuutta. Ja se kesto... "doh" aargh, en pysty edelleenkään ymmärtämään miksi tämäntyylisistä leffoista tehdään ylipitkiä. Lyhyemmällä kestolla tästä olis tullut todella tiukka pläjäys. Alusta olis ihan hyvin voinut karsia vähintään puoli tuntia pois, olis päästy nopeammin asiaan ja kesto olisi silti ollut vielä kahden tunnin paikkeilla. Alkupuolella muutenkin juonen kehittely oli ihan hukassa ja hypittiin vain paikasta toiseen jotta saatiin jokin järki kaikelle. Leffa olisi täysin hyvin kantanut perusjuonella ja teemoilla ilman liikoja sivuhahmoja. Turha tietysti sanoa että jokeri varasti koko shown ja oli kyllä todella hyvä. Hienoa että jokerin hulluus oli uskallettu viedä näinkin pitkälle ja tämä pelastikin koko elokuvan.

    Leffan ihan loppu oli sitten taas alleviivauksineen jo todellista katsojan aliarvioimista. Mutta niinhän se menee kun on tämmönen jenkkiläinen blockbuster niin pitää oikein rautalangasta vääntää ettei vaan jää mikään epäselväksi.

    Joka tapauksessa kaukana tämä on mistään klassikosta ja viiden tähden elokuvasta. Kyllä tämä Spidermanit ja Hulkit voittaa mutta käsittämätön hype jää kyllä mysteeriksi... Ehkä se johtuu siitä näyttelijän kuolemasta.

    3/5
     
  14. satanthresher

    satanthresher Guest Guest

    Liittynyt:
    11.07.2006
    Viestejä:
    274
    Saadut tykkäykset:
    1
    Jep, ainakin omasta mielestäni elokuva on viiden tähden elokuva ja vuoden parhaita elokuvia nimenomaan näyttelijän kuoleman takia!
     
  15. flimtrick

    flimtrick Guest Guest

    Liittynyt:
    29.06.2005
    Viestejä:
    76
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo kyllä mä ymmärrän että sulla on vaikea hyväksyä ettei kaikki pidä tätä "klassikkoa" viiden tähden elokuvana mutta tarkoitin kylläkin että näyttelijän kuolemalla on varmasti jotain tekemistä HYPEN kanssa, ei leffan paremmuuden kanssa.
     
  16. satanthresher

    satanthresher Guest Guest

    Liittynyt:
    11.07.2006
    Viestejä:
    274
    Saadut tykkäykset:
    1
    Joo kyllä mä ymmärrän että sulla on vaikea hyväksyä että joidenkin mielestä ko. kuolleen näyttelijän suoritus oli vallan loistava, mutta itse muistelisin että elokuvaa ja näyttelijäsuoritusta HYPEtettiin jo ennen ko. näyttelijän kuolemaa ja sen ympärillä HYPE on mielestäni pääasiassa pyörinytkin, vaikkakin joidenkin mielestä elokuva on syystä tai toisesta tuntunut olevan muutenkin onnistunut paketti.

    Elämä olisi melkoisen vaikeaa jos elokuvan nykyään mielestäni monin paikoin varsin yliammuttua, mutta kuitenkin varsin trendikkäänoloista, lyttäystä ei osaisi hyväksyä ja ymmärrän kyllä ettei elokuva kaikille samalla tavalla iskekään, mutta siinä olet oikeassa että tuota HYPEtetyn roolisuorituksen lyttäämistä on kyllä allekirjoittaneella hyvin vaikea ymmärtää.

    Niin ja mainitaan vielä nyt aiheen vierestä sen verran, että ei elokuva ole minunkaan mielestäni täydellinen (omissa kirjoissani viiteen tähteen ei tarvita täydellistä elokuvaa) ja luultavasti klassikko-statuskin jää väliin (omissa kirjoissani viiden tähden elokuvat eivät ole automaattisesti klassikoita samoin kuin moni klassikoksi hyväksymäni elokuva ei minulta viittä tähteä saisi), mutta todella erinomainen elokuva jokatapauksessa.
     
  17. flimtrick

    flimtrick Guest Guest

    Liittynyt:
    29.06.2005
    Viestejä:
    76
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ööh jos luit "arvosteluni" ajatuksella niin nimeomaan mainitsin että mielestäni kyseinen HYPEtetty roolisuoritus pelasti koko elokuvan.
     
  18. satanthresher

    satanthresher Guest Guest

    Liittynyt:
    11.07.2006
    Viestejä:
    274
    Saadut tykkäykset:
    1
    Niin teit, mutta on suoritusta lytätty tässäkin ketjussa. Mainitsin vain, että mielestäni tuo HYPE on alusta alkaen, jo ennen miehen kuolemaa, pyörinyt pääasiassa nimenomaan tuon roolisuorituksen ympärillä.
     
  19. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei tämä leffa kyllä hypen tasolle yltänyt, mutta hyvä leffa kuitenkin. 4/5 saattaa nousta myöhemmillä katsomiskerroilla. Aikalailla Iron Manin kanssa pistäisin tasoihin tämän.


    Ledgerin jokeri-tulkinta ei myöskään ihan hypen tasoa ollut, mutta paikoitellen todella hieno suoritus kyllä. Varsinkin
    kättentaputukset Gordonille oli napakymppi.
     
  20. tnkhnn

    tnkhnn Guest Guest

    Liittynyt:
    29.09.2008
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei Hollywood vieläkään osaa tehdä Batman leffaa ilman hirveetä läjää leluja
    ja kaikkea muuta turhaa. En nyt jaksa selittää mitä kaikkea täytyisi muuttaa
    koska kirjojen kirjoitus ei ole alaani.
    Batman: Dead End on huomattavasti uskollisempi materiaalille kuin yksikään
    Hollywood räpellys, jos lopettaa katselun ennen alienin ilmestymistä, tästä
    olisi hyvä ottaa mallia. YouTubesta löytyy video, en voi hakea linkkiä töissä.