Mikä DVB-T televisiokortti HD-tuella HTPC:hen?

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana poku, 13.06.2008.

  1. taurus-x

    taurus-x Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.11.2005
    Viestejä:
    99
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kaikilla muilla taitaa jo HD-kanavat pelittää.. no, onnistuihan tuo täälläkin lopulta. Eli hain PowerDVD 8 Ultra Trial-versio softan, ja asensin sen. Nyt DVBViewerissä oli valittavana Cyberlink h.264 codec, jolla homma pelittää hyvin. CPU-load oli alussa 100%, mutta kun vaihdoin DVBViewerin Video Overlay-asetusta edestakas, load tipahti alle 5%:n. Cyberlinkin codec osaa käyttää sekä Atin että Nvidian rautapurkua.
     
  2. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Rautapurun luotettavuus HD-materiaalilla on kiikun ja kaakun, ainakin mitä HD2400/2600-korttien omistajien kokemuksiin on luottaminen. BSOD tai lukkiutuminen voi tulla usein vierailulle. Mielettömiä rekisterikikkailuja tarvitaan ja ajuripäivityskierre odottaa. 23½ tuntia vuorokaudesta kuluu netissä lukemassa miten ongelmista voisi selvitä. Enää ei ehdi saada konetta rautapurku-luotettavaan kuntoon, kisat alkavat huomenna.

    Minulla on HD2600 PRO PCIe ja toistaiseksi softakoodekki (CoreAVC) on ollut täysin luotettava YLE:n testimateriaalia purkamaan. Vastaanoton datadropitkaan eivät ole vakautta pilanneet. Aion ainakin aluksi tallennella kisoja softakoodekin avulla.

    Testimielessä epäkiinnostavia osuuksia (karvaisten miesten 200 kilometrin maasto-konttauskilpailu yöllä sumussa) saatan tallentaa mainitsemaasi demoversiota kokeillen; rauta-avusteisesti, mutta jos yksikin tallenne pilaantuu tai kone alkaa sekoilla datadroppien takia, palaan heti softakoodekkiin. Kisojen aikana ei ole aikaa koneen päivittelyyn ja luotettavuustesteihin.

    Käyttispartitiosta saa 30 sekunnissa imagen turvaan. Sitten voi asennella uusia softia tai koodekkeja. Koneen mahdollisesti seottua palautetaan käyttispartitio aiempaan terveeseen kuntoon 30 sekunnissa (plus buuttausviiveet). Palautuksen voi tehdä rompulta/muistitikulta buutatulla restorointisoftalla tai multibuuttivalikosta valitulla terveellä käyttiksellä. Menettää muutaman minuutin ajalta tv-lähetykset. No, multibuuttaaja tietysti buuttaa siihen toiseen eli terveeseen käyttikseen ja restoroi siellä ollessaan seonnutta käyttistä (eri partitiota) samalla kun tallentaa kisoja, menettää kisoista minuutin-kaksi.
     
  3. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Noniinjuu. Kokeiltu on rautapurku ja kyseinen softa.

    DVBViewer TE näytti viritetyn kanavan livenä ok, mutta rautapurku ei toiminut.

    Sain rautapurun toimimaan (prossukuorma 3-6% kun se softakoodekilla on noin 50%) mutta ainoastaan tallenteilla, ja ainoastaan CyberLink PowerDVD 8:lla itsellään filettä toistettaessa.

    ZoomPlayerillä tallennusta katsoessa kuvanlaatu oli pilalla. Koska käytän ZoomPlayeriä, potkin PowerBullShit8-softan nevadaan, uninstalloin sen juuri äsken, ja jos mitään haitallisia muutoksia koneeseen jäi, restoroin imagesta aiemman tilanteen takaisin.

    Ei ole nyt aikaa selvittää missä mättää. Odottelen tulevien kuukausien evoluutiota, annan muiden etsiä ongelmien ratkaisut, sillä aikaa vietän ongelmavapaata softakoodekkielämää.



    Muistutan taas: luotettavuusongelma eli sekoamisvaara on ylikuumenevalla moponäytönohjaimella huomattava, kun se rautapurun takia lämpenee liikaa.

    Prossun lämpeneminen softakoodekin takia ei luotettavuutta heikennä, koska koneethan aina kasataan sellaiseksi, että ne ovat vakaita ympärivuorokautisessa Prime95:ssä/Orthoksessa, sietävät 100% prossukuorman moitteetta.
     
  4. redu

    redu Guest Guest

    Liittynyt:
    21.12.2004
    Viestejä:
    81
    Saadut tykkäykset:
    0
    DVB-G,
    vieläkö h264TS_cutter pelittää? Olen kokeillut YlePeking:iä ja useita satelliiteista satuja h264-TS-filuja, mutta aina Cutteri kaatuu siinä vaiheessa, kun sen pitäisi tehdä varsinainen leikattu tallenne. Eeeeei! Onko vinkkiä?

    redu
     
  5. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Minulla Cutteri leikkaa aivan normaalisti, ja onneksi leikkeiden alku+loppuhetketkin ovat olleet kohtuullisen tarkasti ajoittuneita, ei siis jää kateisiin puhujan äänestä puoli sanaa tai ilmesty ylimääräisiä ulokkeita akuun/loppuun.

    Tarkasta asetukset valikoista, minulla toimivat LIITEKUVAN osoittamat asetukset.

    HUOM: minä leikkaan Digitan toimittamaa 720p-videota. Kaapeli/satelliittifirmojen toimittama 1080i-video saattaa vaatia ihan muut asetukset!


    .
     

    Liitetyt tiedostot:

  6. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Kaatuilu saattaa liittyä videokoodekkiin tai DirectX-asioihin ylipäänsä. Jos kone siis kaatuilee vaikkapa rautakiihdytyskoodekin kansaa videota katsoessa, mutta softakoodekilla ei kaadu, kannattaa disabloida rautakoodekki ainakin editoinnin ajaksi. Lisäksi voisi jollain muulla playerillä ottaa overlayn käyttöön, jotta Cutterille jäisi pelkät VMR9-rajapinnat käyttöön, tai mitä niitä nyt onkaan Virtsa-käyttiksessä, minulla on XP.

    Minulla ei ole ongelmia videokuvan käsittelyssä, eli kone ei kaadu, vaikka katselen (overlayssä) HD-tallennetta samalla kun DVB-viritin tallentaa HD-kanavaa samalle kiintolevylle (ilman overlaytä). Viritin ei kylläkään osaa zoomata ikkunassaan näkyvää HD-kuvaa, SD-kuva kyllä zoomautuu. Intel E2180 2000 MHz halpaprosessori vakiokelloillaankin riittää kahden 720p-videon softadekoodaukseen, jipii.

    Cutterin kaksi videokikkunaakin (molemmat zoomautuvat kiltisti) avaavat kumpikin ikioman koodekkinsa, CoreAVC minun tapauksessani, ja jos Overlay on vapaana (jos muu playeri tai viritin ei ole sitä itselleen varannut) on toinen ikkunoista overlay-moodissa.
     
    Viimeksi muokattu: 16.08.2008
  7. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    DVBViewer TE -softaan olen määrännyt fileet pilkottavaksi tallennushetkellä 4950 megatavun pätkiin. Siis tunnin paloiksi. Voi tallenteiden katselun jälken deletoida turhat tunnin palaset välittömästi bittitaivaaseen ja jättää kiinnostavat tunnin klöntit odottamaan myöhempää editointia, jos ei ole aikaa editoida heti. Ei olisi järkevää säilytellä 41 gigatavun kokoista mammuttifilettä (klo 10:00-18:30 lähetys) odottamassa editintihetkeä, vapaata levytilaa tarvitaan äkkiä, koska uusi 66 gigatavun tallenne (klo 3:50-17:20 lähetys) alkaa seuraavaksi lyllertää levylle. Ja huomenna sama uudestaan. Ja ylihuomenna, ja sitä seuraavana...

    Muidenkin kanavien tallenteet pitäisi myös ehtiä käsitellä tavalla tai toisella. Hirmuista bittitulvaa on tämä olumpppppia-aika, kaikkea ei mahdu säästämään, pitää leikata/tappaa huonoimmat viemäriin. Olenkin suosiolla jättänyt ottamatta kaikki ne leffat, jotka saa muualta jos tarvitsee. Harvinaiset leffat tieysti pitää ottaa talteen hinnalla millä hyvänsä. Kuten kotimainen "Vain neljä kertaa" tai "Susikoira Roi"-sarja jatkosarjoineen, taatusti otan ne heti kun ne uusitaan, koska niitä ei ole lähetetty koskaan digitaalisena.
     
    Viimeksi muokattu: 17.08.2008
  8. Mikko-vaari

    Mikko-vaari Guest Guest

    Liittynyt:
    08.11.2005
    Viestejä:
    332
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo DVB-Gn huomautus T- ja S-lähetteiden erilaisuudesta kannattaa ottaa huomioon. Itse sain YLEn HD-lähetteen näkyviin TSCutterissa, mutta Astra DemoHD ei. Kuitenkin Astran HD-lähetteen pystyi leikkaamaan, kun mittasi DVBV:llä alun ja lopun leikkausten pituudet. On siis monimutkaista. En käsitä, miksei Astran HD-lähete näy TSCutterissa.
    Vielä yksi lisähuomio: Astran HD-tallennetta toistettaessa oli ääni ja kuva epäsynkassa - sai sitä korjattua asentamalla AC3Filterin DVBVProhon. Nyt opettelen tuon AC3Filtterin käyttelyä.
     
  9. redu

    redu Guest Guest

    Liittynyt:
    21.12.2004
    Viestejä:
    81
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitokset määrittelytiedoista. Tein samat, mutta uudelleenmäärittelyni ei ainakaan pelkästään auttanut.

    Ongelmani sylttytehdas lienee leikkeen aloitus ja lopetus väärässä kehysrajassa? Onnistuin nimittäin lekkaaman kaksi YlePeking-filua ropeltamalla "framehyppynappeja". Viimeksi siirsin "100"-napilla alkukohtaa ja loppukohtaa 100 framea eteenpäin ennen leikkausalueen määrittelyä. ja...kas...leikkaus onnistui.
    No, seuraavalla kerralla se ei tietenkääm taas onnistu. FullHD-h264-Satelliittifiluja en ole vielä kokeillut. Antaas kattoo, ehkä tästä tulee kalu, kun opin oiken ropeltamaan?
     
  10. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Minullekin sattui yksi tallenne (näitä 720p-olympialaisia), jota softa ei osannut leikata, mutta kun siirsin leikkeen aloituskohtaa hieman myöhemmäksi (suunnilleen pari sekuntia), leikkaus onnistui. DVBViewer TE:n tekemien tallenteiden alkuun saattaa mennä sellaisia freimejä, joista puuttuu jotain oleellista tietoa (kuten Mpeg2-fileiden B- ja P-freimit, joilla file ei saisi alkaa, ainoastaan I-freimi sisältää kaikki tarpeelliset datat terveen kuvan muodostamiseksi), ja leikatessa/editoitaessa tarvitaan "terve" freimi seivattavaksi uuden fileen alkuun.

    Lisäksi eräässä leikkauksessa Cutter valitti seivauksensa lopuksi, että "error - ei kyetty leikkaamaan", mutta ihan tarpeeksi ehjältä se seivattu palanen vaikutti, säästin sen. Audiokin oli synkassa kuvan kanssa, en tiedä mistä ihme errorista softa oikein valitti.



    Ongelmatilanteissa kannattaa siis muutella leikepalan alkukohtaa tai vaihdella softan valikoista CutIn frame type -asetusta.

    Jos kuva ei näy mutta filettä voi silti leikellä, vika on luultavasti koneen DirectShow-koodekeissa ja niiden meriiteissä. Hyvä koodekki/splitteri hallitsee lukuisat erilaiset HD-formaatit. Esim. minulla ei vielä ole uudessa koneessani edes ffdshowta, on vain CoreAVC ja sen mukana tullut Haali-splitteri, ja näillä näkee kaikki HD-videot mitä minulta löytyy.
     
    Viimeksi muokattu: 18.08.2008
  11. redu

    redu Guest Guest

    Liittynyt:
    21.12.2004
    Viestejä:
    81
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kokeilua:
    Olen kokeillut kaikenlaisilla satelliittifiluilla ja YlePeking-filuilla.
    Näyttää siltä, ettei cutteri hallitse yhtäkään 1920*1080 h264 satelliittifilua: Alkustilli kyllä aukeaa, mutta jos yritän soittaa videota tai leikata sitä, niin cutteri kaatuu oitis.
    Sensijaan YlePeking (720p) h264-filuja saan leikatuksi, ja erään vanhan LuxeTV-HD-filun (1440*1080 h264) satelliitista saan leikatuksi.
    Aina, jos voin soittaa videon ikkunassa, niin leikkauskin onnistuu alkukohtaa ropeltamalla.
    Jos cutteri kaatuu soittaessa, niin se kaatuu leikatessakin.

    Aika outoa, ettei perusformaatti 1920*1080 pelitä. Voisiko h264-filua fixata jollakin softalla ennen cutteriin vientiä?

    redu
     
  12. J_K

    J_K Guest Guest

    Liittynyt:
    21.08.2008
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo H264TS_cutter kyllä leikkaa noita ylen 1920x1088 kaapeliverkon tallenteita kun asentaa Haali Media Splitterin, näin ainakin itsellä. Hyvin on toiminut, ainut ongelma on vaan ollut prossutehon loppuminen joka kyllä olikin tiedossa.
    Jos noita leikattuja pätkiä haluaa muutta vaikka AVI muotoon niin olen käyttänyt Avidemux ohjelmaa.
     
  13. redu

    redu Guest Guest

    Liittynyt:
    21.12.2004
    Viestejä:
    81
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos neuvosta J_K
    Pitääkö filu ensin käsitellä Haalilla, vai osaako h264ts_cutter jotenkin käyttää Haalia hyväkseen? Mistä se tietää, että Haali on asennettu?

    redu
     
  14. J_K

    J_K Guest Guest

    Liittynyt:
    21.08.2008
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lataa tältä sivulta http://haali.cs.msu.ru/mkv/ oikeasta yläkulmasta matroskasplitter(sama kuin haali media splitter)
    Ainakin mulla laataa tuon koodekin samalla kun cutteri aikaisee tiedoston, tilapalkissa näkyy sitten ffdshow ja haali media splitter logot.
    [​IMG]
     
  15. Maccaraa

    Maccaraa Guest Guest

    Liittynyt:
    02.11.2007
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Laita tiedosto tsremuxin läpi ja koita sen jälkeen h264ts cutterilla. Vaihtoehtoinen tapa: jos tiedostosta löytyy tämän tapainen kohta, ota ruksi pois sen kohdalta --> 576 private stream 1 (ac3/dts or teletext) - service 1 (option --> pid-filter).

    Nelonen HD-kanavan (1080i h264) tiedostot tarvitsevat jomman kumman toimenpiteen, ennen kuin pystyy leikkaamaan. Asetuksissa toimivat cutin: i-frame cutout: b-frame tai all-frame. Toimii ilman haalia sekä sen kanssa.

    tsremux: http://forum.doom9.org/showthread.php?t=125447
     
    Viimeksi muokattu: 23.08.2008
  16. redu

    redu Guest Guest

    Liittynyt:
    21.12.2004
    Viestejä:
    81
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos vinkeistä!
    Vaan eivät auttaneet mitään! Taitaa olla ainoa konsti katsoa playerillä haluttu aloituskohta ja haluttu lopetuskohta, ja leikata jollakin TSRemuxilla?

    Eräällä nettifoorumilla sanottiin, että h264TScutterin kehitystyö on lopetettu, ja kehittelijä on siirtynyt kaupallisen h264-editorin tekoon.

    VideoReDo:n nikkarit ovat myös kuumeisesti tekemässä h264-editoria.

    redu
     
  17. Mikko-vaari

    Mikko-vaari Guest Guest

    Liittynyt:
    08.11.2005
    Viestejä:
    332
    Saadut tykkäykset:
    0
    TSRemux kyllä leikkaa, mutta ääni ja kuva pätkivät sen jälkeen. En suosittele. Paras pitää vaan filut tallessa ja kun sopiva uusi editori löytyy, leikataan sitten vasta.
     
  18. agent010

    agent010 Guest Guest

    Liittynyt:
    26.07.2008
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Toimiikos A-link DTU halpis kortti kattoessa mtv3 max hd:ta??
    Specsit koneella on:
    Emo:Intel DG45ID
    Näytönohjain:integroitu Intel X4500HD
    Prossu:E7200
     
  19. nmi

    nmi Guest Guest

    Liittynyt:
    26.05.2004
    Viestejä:
    2 165
    Saadut tykkäykset:
    0
    Toimii, jos purat salauksen jollain softcam+älykortinlukija-yhdistelmällä tai Terratecin/Hauppaugen USB CI:llä (vaatii DVBViewer Pro:n).
     
  20. Spelman

    Spelman Guest Guest

    Liittynyt:
    10.10.2005
    Viestejä:
    101
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ne Max HD:n jääkiekko-ottelut tulevat ilman salausta, eli FTA.