Sony BDP-S350 ja BDP-S550.

Keskustelu osiossa 'Blu-ray sekä UHD -laitteet' , aloittajana matti lammikko, 26.02.2008.

  1. JJ Gittes

    JJ Gittes Guest Guest

    Liittynyt:
    18.06.2007
    Viestejä:
    180
    Saadut tykkäykset:
    0
    Siis onko tämä subbari ongelma ihan yleinen kaikilla? Eli joutuu nostamaan subia lujemmalle koska alataajuudet kuuluu olemattoman hiljaa? (ko)
    Jos homma on näin niin toivottavasti korjautuu firmiksellä aikanaan.

    Oma 550 vielä verkkokaupasta tulematta.
     
  2. Martti

    Martti Guest Guest

    Liittynyt:
    10.09.2001
    Viestejä:
    257
    Saadut tykkäykset:
    0
    Bugihan se, testiääni pihisee vähän jos subbarista volat täysillä. Leffoissa kuuluu paremmin mutta taso on selvästi alhaisempi kuin Tossun HD-DVD soittimella ja wanhalla DVD-soittimella jonka Tossu korvasi.
     
  3. milcho

    milcho Guest Guest

    Liittynyt:
    06.07.2003
    Viestejä:
    402
    Saadut tykkäykset:
    0
    Toivotan parempaa onnea kolmetonnisen kanssa, eiköhän sillä toimi hienosti.
     
  4. jojala

    jojala Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.04.2001
    Viestejä:
    584
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eikös 550stä voi asettaa subille +10dB, ainakin AVForumilla ovat huomanneet saman "puhdittomuuden".
     
  5. jojala

    jojala Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.04.2001
    Viestejä:
    584
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo, sunnuntaina pääsee kokeilemaan, jahka ehdin Mareksilta laitteen hakea.
     
  6. Tema

    Tema Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.06.2003
    Viestejä:
    696
    Saadut tykkäykset:
    5
    Muistaakseni plussaa ei saanut mihinkään, vaan muita kaiuttimia pitää vaimentaa, jos subbaria haluaa korostaa.

    Kytkin piuhan epähuomiossa subbarin +12dB -liitäntään ja huomasin tilanteen vasta, kun kokeilin vertailun vuoksi digiliitäntää. Oli bassot hiukan kuumana.

    Marantzissani on erilliset voimakkuussäädöt monikanavatulolle, joten eiköhän noilla saa sopivat tasot säädettyä.
     
  7. Martti

    Martti Guest Guest

    Liittynyt:
    10.09.2001
    Viestejä:
    257
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juuri näin, lopputulos tietysti sama. Sellainen asia vielä ihmetyttää että jos vahvarin etäisyyssäädöt ovat toiminnassa multi channel-inputissa ja myös soittimessa on samat säädöt niin vaikuttavatko molemmat vai ainoastaan vahvarin osuus? Sonyssa taisi olla metri lyhin etäisyys ja jos vahvarissa on jollekin kaiuttimelle etäisyys 1,5 m niin tuleeko tästä silloin 2,5m? Toisaalta, vaikka tulisikin, niin kuuleeko sitä mitenkään... tuskin.
     
  8. soundcape

    soundcape Guest Guest

    Liittynyt:
    02.11.2001
    Viestejä:
    446
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko nyt niin, että Bass Management ei toimi (kunnolla) tässä S550:ssä, kun käytetään analogisia äänilähtöjä. Aikoinaan testasin Sonyn DVP-NS92 DVD-soitinta ja siinä oli kyllä niin ohuet bassot, että palautin laitteen myymälään. Toivoisin, että 550:sten omistajat testais myös sen, että miten bassot kuuluu käytettäessä HDMI-lähtöä ja SPDIF-lähtöä (Toshlink). Subbarihan on yleensä aina analogisella RCA-piuhalla kiinni vahvarissa, joten luulisi, että subbarilähtö on aina samanlainen kussakin kolmessa tapauksessa. Monesti esitteissä painotetaan, että laitteessa on kehittynyt bassojen hallinta eli tämä Bass Management. Entäs sitten kaiutintasoinen liitäntä subbariin, toimiíko tällöin bassot ja miten kussakin kolmessa tapauksessa ?
     
  9. roflator

    roflator Guest Guest

    Liittynyt:
    08.05.2007
    Viestejä:
    1 129
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tai sitten on paikka lukea manuaalia. Blu-ray levyillä osassa ääniraidoista subwoofer kanava tulee -10dB "tasolla" ja vaatii vahvistimessa asianmukaisen korjauksen. En jaksa iteroida tästä tarkemmin, koska asiaa on puitu muissa threadeissa ihan tarpeeksi. Toki ei ole varmaa onko juuri tässä tapauksessa kyse puutteellisesta subbarin tason korjauksesta. Analogisen liitännän tapauksessa tosin olisi imho. järkeää, jos soitin tekisi jo tuon korjauksen itse, koska ei voi olettaa että legacy vahvistin tuommoisia korjauksia osaa tehdä.
     
  10. zetor

    zetor Guest Guest

    Liittynyt:
    29.01.2004
    Viestejä:
    47
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuossa pari sivua takaperin laitoin oheisen linkin, jossa on lisätietoa tuosta ns. "LFE-bugista", joka ei ole bugi kaikissa tapauksissa. LFE-raita tallennetaan 10dB matalammalla tasolla kuin muut raidat, ja raidan automaattinen tai vähemmän automaattinen tasonkorjaus on se asia, johon tässäkin on törmätty.

    http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=748147

    Eli analogisessa monikanavatulossa pitää vahvistimella pystyä (joko käsin asettamalla LFE:n taso oikeaksi tai automaattisesti vahvistimen toimesta) korjaaman tuo -10dB matalampi LFE-taso.

    Normaali optinen/coaksiaalinen digitaalinen signaali menee ok, koska bitstream välitetään vahvistimelle sellaisenaan ja vahvistimet osaavat tehdä tuon 10dB korjauksen (käytännössä kaikki toimivat ok).

    HDMI:n (ja ilmeisesti myös soveltuvin osin DenonLinkin) tapauksessa vahvistimen tulee osata tehdä sama 10dB korjaus, mutta jotkut vahvistimet eivät toimi oikein.
     
  11. jojala

    jojala Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.04.2001
    Viestejä:
    584
    Saadut tykkäykset:
    0
    @milcho, jatkanpa vielä hetken juttua Pana500 ja S350 ongelmaan HDMI-liitännällä:

    - testasin uudella vahvarilla Sonyn STR-DA2400ES:llä viemällä digiboksista kuvan HDMIllä vahvarille ja edelleen projulle. Vahvarin asetusvalikot saan näkyviin kaikilla PAL resoilla (576p, 720p ja 1080i), joskin proju kättelee vahvarin kanssa jopa useamman minuutin. Boksin kuvaa se arpoi vielä pitempään ja 576p näkyi siirtyneenä, 720p näkyi kerran OK, muuten pysäytyskuva tai ei mitään, 1080i sama juttu (boksilta signaali asetettu vastaavaksi). Kun kytkin boksilta HDMI-kaapelin suoraan projulle, ei mitään ongelmia eli signaalintunnistus heti elikkä ei HDCPtä. Panalla on siten ongelmia HDCP-kättelyssä HDMI1.3-laitteiden kanssa.

    Se siitä ja nyt laittamaan Pana3000n käyttökuntoon :D.
     
  12. C@rlos

    C@rlos Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.03.2008
    Viestejä:
    172
    Saadut tykkäykset:
    0
    Osoittautui, että s350 soitin ei ymmärrä mp3 formaattia. Melkoinen järkytys, joka vaikuttaa soittimen soveltuvuuteen ainoaksi soittimeksi, ainakin hieman. Premium-malli s550 lienee tässä ehteydessä samassa veneessä? Olisi ollut kätevä ominaisuus, jos olisi voinut kytkeä usb-kovalevyn soittimeen ja saada tätä kautta koko musiikkivalikoiman käyttöön kompaktissa tilassa.
     
  13. Fitzgerald

    Fitzgerald Guest Guest

    Liittynyt:
    14.11.2004
    Viestejä:
    80
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sama subwooferin puhdittomuus on nyt huomattu myös täälläkin. Tässä tapauksessa korjaus löytyi AV-vahvistimen säädöistä. Ainakin Sony 1200ES mallissa on Level Settings valikossa erillinen MULTI CH SW säätömahdollisuus subwooferille (vaihtoehtoina 0db ja +10db) jolla subbarin tason sai nostettua normaaliksi.

    Kaiken kaikkiaan näyttää siltä, että jos haluaa tai joutuu käyttämään multichannel analog liitäntöjä, joutuu audiopuolen määritykset tekemään ikäänkuin uudestaan, verrattuna siihen, että vedät HDMI-piuhan kiinni, ja kaikki pelittää heti. Saldo tähän mennessä:

    - Kaiuttimien etäisyyksien määrittely S550 asetuksiin.
    - Kaiuttimien tasojen määrittely S550 asetuksiin.
    - Subwoofer tason nosto +10db AV-vahvistimessa.

    Nyt kuullostaakin jo lopputulos aika mukavalta, mutta edelleen elää pieni epäilys, että mitähän vielä puuttuu? Kai nyt sentään subwooferin jakotaajuuden määritys on AV-vahvistimessa vielä voimassa myös analogisia liitäntöjä käytettäessä? Siihenhän ei nimittäin voi vaikuttaa S550 asetuksissa...
     
  14. tapsas

    tapsas Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 169
    Saadut tykkäykset:
    0
    Panasonic DMP-BD55 vs Sony BDP-S550 Comparison
    http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1076509

    Omasta puolestani suosittelen Panasonicia, loistavia, nopeita ja hyvin vähäongelmaisia BD-soittimia, joihin erinomaisesti firmispäivityksiä.
     
  15. Tuike

    Tuike Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.05.2004
    Viestejä:
    684
    Saadut tykkäykset:
    12
    Jos katsot avsforumin viestiketjua eteenpäin niin mies vetää sanansa takasin muutaman viestin kuluttua.

     
  16. tapsas

    tapsas Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 169
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hyvä lisäys. Lukekaa ihmeessä ketjua lisää eteenpäin myös, siellä on pointteja suuntaan tai toiseen. Kun lukee ketjua pari sivua, alkuperäinen kirjoittaja on jo palauttanut sen Sonylle viallisena ja ostanut uuden ja palauttanut ja... nyt miehellä on PS3.

    Mutta suositukseni ei perustunut tuohon viestiketjuun, se nyt vaan tuli vastaan samalla. Suositukseni siis pysyy, Pansut ovat oikeasti todella hyviä. :) Esimerkiksi BD-J-suorituskyky ja yhteensopivuus ovat konsistentisti olleet BD-soittimista huippuluokkaa, vetäneet vertoja PS3:lle.

    Ehkä S550 on yhtä hyvä tai parempi, en väitä tietäväni. Kunhan olen katsellut jo kuukausia ja vuosia kun porukka ostaa Soneja ja Samsungeja ja ihmetellyt että miksi (ja sitten on sitä ja tätä ongelmaa), kun Pansut ovat niin loistavia. :) Panasonic on DMP-BD10:stä alkaen ollut minun tutkimuksissani paras stand-alone, DMP-BD30/50 ja nyt 35/55 tuntuvat jatkavan samaa linjaa. Build quality tottakai voi olla halvempi esim.

    Ehkäpä Oppot ja muu highend joku päivä muuttaa tilannetta, mutta Panasonicien suurin etu on ollut luotettavuus/yhteensopivuus/nopeus - ja hyvät ominaisuudet hintaan nähden mm. äänikodekien osalta alusta saakka.
     
    Viimeksi muokattu: 02.11.2008
  17. _jpe

    _jpe Guest Guest

    Liittynyt:
    24.08.2007
    Viestejä:
    35
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mutta suosittelet silti ennemmin Pansua... :thumbsup:
     
  18. jojala

    jojala Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.04.2001
    Viestejä:
    584
    Saadut tykkäykset:
    0
    S350n ylöspäinskaalaus DVDllä on mielestäni varsin hyvä (kiinnostaisi kyllä vertailla Pansujen kanssa).

    Vertailumatskuna käytin Bladerunner Final Cut R2 DVDtä ja Bluray regB -versiota. Tosin mielestäni Bladerunnerin Bluray versio ei ole aivan parasta laatua (muistaakseni koodekki oli VC1, bitrate max 20Mbit/s, yleensä 16-17Mbit/s). Kuvanlaatu kohtauksessa, jossa näkyy silmä aivan filmin alussa oli DVDllä (1080/50p) hämmästyttävän hyvä verrattuna Blurayhin (1080p/24) Pansun 3000:lla (Eco, Normal, Mode2). Valitettavasti minulla ei ollut digikameraa lähellä testien aikana, jotta olisin saanut kuvat tänne, yritän saada vertailukuvat jos mahdollista. Eräs asia HD kuvalla kävi ilmi (ei kovin mairittelevaa Bladerunner-filmin tekijöille): paikka paikoin tarkennus pääkohteeseen, etenkin ihmisen kasvoihin, oli pielessä. Tämä ei kovin hyvin erotu DVDllä, mutta Blurayllä asia ilmeni heti.

    Samaa voi sanoa kuvanlaadusta LOTR:Return of the King DVDllä 1080/50p. Kuva oli hieman "pehmeä" paikka paikoin, mutta etenkin ihmiskasvojen yksityiskohdat tulivat hienosti esiin (vrt. 576p resoon tietenkin). Myös laajat maisemakohtaukset antoivat ahaa-elämyksiä. Kokeilin myös 1080/50i, mutta en nähnyt oikeastaan mitään eroa 1080/50p verrattuna. BD-version kuvanlaadun odotusarvo on kuitenkin korkealla :).

    Tätä juuri hain yhdistelmällä S350 + Pana3000: DVDn ylöspäinkonvertointi on hyväksyttävällä tasolla IMHO. Varmaan parempaakin voi löytää, esim. Oppolla, mutta kyllä tämä minulle kelpaa.

    Edit: Vielä voin lisätä, että ainakin niillä DVDllä joita testailin kerroksen vaihto oli nopeampaa kuin vanhemmalla soittimellani Sonyn DVP-NS930V:llä.
     
    Viimeksi muokattu: 03.11.2008
  19. jojala

    jojala Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.04.2001
    Viestejä:
    584
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselleni oli myös pettymys se, että jpeg-kuvalevyni eivät toistuneet, ei edes ymmärtänyt levyjä. Ilmeisesti en ole tehnyt CDtä oikealla tavalla, UDF-muodossa.
     
  20. tapsas

    tapsas Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 169
    Saadut tykkäykset:
    0
    En sano että suosittelen ennemmin, sanon vain että voin suositella Pansuja lämpimästi pitkällä kokemuksella (omistan DMP-BD10, 30, 50 ja kohta 55 - siitä sitten kommentteja tarkemmin luettavaksi, katsotaan onko positiivisia vai negatiivisia). Tässä sitaattini:

    Kunhan halusin tuoda tämän suosituksen pöydälle. Nettikommentaareissa Panasonic on keskimäärin tuntunut pärjäävän Sonyja paremmin, myös 550:sta paremmin, se on minun fiilikseni maailman juttuja aika paljon seuranneena.

    Panasonicien paras puoli on tuo yhteensopivuus ja toimintavarmuus, tuntuvat olevan PS3:n ohella vähiten ongelmaisia soittimia (ehkä S550 on yhtä hyvä, mistä sitä tietää, mutta suinkaan kaikki Sonyt eivät ole olleet...). Lisäksi niiden BD-J-suorituskyky on toistuvasti ollut keskivertoa selvästi parempi, viime aikoina hyvin lähellä PS3:n tasoa itseasiassa. Pansu tekee hyviä BD-soittimia.

    Sonyn soittimissa uskon olevan tukevamman rakenteen ja paremman ulkonäön. Lisäksi DVD-toiston osalta suosittelen tarkistamaan kunkin mallin vertailutulokset tarkemmin, itselleni se ei ole ollut koskaan merkittävin tekijä. Olen aina tutkinut missä on paras ominaisuusvalikoima/luotettavuus BD-käyttöön ja Pansut ovat olleet kärjessä minulla, niissä on myös tuo äänipuoli ollut yleensä kodekkituen yms. osalta todella hyvää tasoa kilpakumppaneihin verrattuna. S550 toki on pitkälti samanlainen spekseiltään, joten lopulta homma palaa siihen mikä toimii omaan tarpeeseen parhaiten...

    Jos S550 on loistava valinta niin hienoa, en minä suoraa vertausta siihen kykene enkä halua esittää. Tuossa linkkaamassani ketjussa on ajatuksia muilta ihmisiltä joilla on suoria kokemuksia, lukekoon ken tahtoo.
     
    Viimeksi muokattu: 03.11.2008