Medion MDC2220/MDT2020

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Hara, 30.11.2005.

  1. Habib

    Habib Guest Guest

    Liittynyt:
    13.03.2006
    Viestejä:
    37
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt iski itsellekin tuo erro.0 ja koko boxi ei lähde käyntiin. Miten sitä pystyy päivittämään uudelleen jos sitä ei saa päälle? Vai onko pakko viedä jo huoltoon?

    EDIT: juu ostinkin jo tossa nollakaapelin ja päivitys onnistui mutta nyt välkkyy punainen valo vain näytössä ja kovalevy vähän surisee joten eiköhän tuo jouda takuuhuoltoon.
     
  2. HelaKammo

    HelaKammo Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.01.2003
    Viestejä:
    726
    Saadut tykkäykset:
    3
    Toimiikohan tuo laite ilman kiintolevyä tai jollain nimellisellä 20G vanhalla levyllä? Voisi edes jotain tuosta kierrättää ja saisi kolmos boksin.
     
  3. Jekutin

    Jekutin Guest Guest

    Liittynyt:
    29.07.2007
    Viestejä:
    129
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei välttämättä ilman kovoa mutta kai sille kelpaa mikä tahansa IDE-väyläinen levy.
     
  4. AltGr

    AltGr Guest Guest

    Liittynyt:
    05.05.2008
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kolmisen vuotta olen käytellyt kyseistä laitetta. Eri mallikoodeilla olevissa laitteissa tuntuu olevan samat sisäkalut ja ohjelmistot, mutta oman laitteeni identifioimiseksi totean että boksin pohjatarrassa on koodi: 7066CXPVR. Sama koodi esiintyy myös firmiksien tiedostonimissä, eli näistä voitte päätellä puhunko samasta laitteesta kuin teillä. Ja kaapelilaitteesta on kyse. Kertaalleen olen ohjelmiston päivittänyt ja tähän päivään saakka se on ollut v6.34p.

    Viimeaikoina on tullut yhä enemmän toimintahäiriöitä kuten:
    -Satunnaisia boottauksia
    -Ajastukset eivät ole tallentuneet
    -Time shifting ei toimi
    -"tiedosto on liian pieni toistettavaksi"-ilmoituksia (tästä pääsee yli liittämällä tiedoston jonkin toisen kanssa yhteen)
    -Tallennettu ohjelma hyppää eteenpäin ja jättää osan näyttämättä

    On siis alkanut tuntua siltä että jonkinlaista eheytystä pitäisi kovolle tehdä. Tätä foorumia selatessa luin että "huollosta on kerrottu, että kovalevyn voi vaihtaa ja sen tulee olla tehdasuusi -muodossa". Tämähän tarkoittaa sitä että levy ei saa olla formatoitu, partitioitu tai allokoitu. Hyvä ohjelma kiintolevyn saattamiseksi tähän tilaan on Dariks boot and nuke, jonka voi ladata täältä: http://dban.sourceforge.net/
    Ohjelma on ns. disk wipe -tyypinen softa, joka peruuttamattomasti ylikirjoittaa kaiken datan levyltä, mukaanlukien tiedostojärjestelmän. Tämä on tärkeää, koska Vision / Medion / DiVision käyttää luultavimmin Linuxin ext2 tai ext3 tiedostojärjestelmää, eikä näin ollen siis fat32 tai NTFS tule kyseeseen. Tämä siis vain siksi että jos olet vaihtamassa laitteen kovoa vaikka suuremmaksi, ja uusi kovo on jo ollut jossakin koneessa Windows käytössä, pitää se tyhjentää tehdasuutta vastaavaksi. Itselläni tarve tyhjennykseen tulee epäillystä tiedostojen pirstoutumisesta ja laite itsessään ei tarjoa mahdollisuutta kovalevyn alustamiseen tai edes defragmentointiin.

    Dariks boot and nuken (dban) ladattuasi, polta se cd-levylle. Ohjelma on .iso -muodossa eli vaikka nerolla onnistuu mukavasti. Tämän jälkeen avaa digiboksin kuori ja irrota kovalevy (4 ruuvia ja johdot). Tietokoneesi biossista varmistat että cd asema on ensisijaisena boottaus kohteena ja tämän jälkeen irrota KAIKKI kiintolevyt tietokoneestasi. Sitten kytket digiboksin kiintolevyn oman tietokoneesi käyttöjärjestelmälevyn tilalle ja vielä tarkistat että bios näkee tuon uuden levyn. Jos olet tekemässä eheytystä kuten minä, ja sinulla on samanlainen boksi kuin minulla, kiintolevy on Western Digitalin 80gb levy eli WDC WD800BB-55JKC0. Tämän jälkeen kone käyntiin ja se boottaa automaattisesti cd-levyltä Dbanin. Ohjelmassa on monia algoritmejä levyn pyyhkimiseksi, itse käytän heti promptin jälkeen komentoa "autonuke", joka pyyhkii automaattisesti levyn. Kirjoittamalla "quick" homma sujunee nopeammin koska kirjoituskierroksia on 3 sijasta vain 1. En ole kokeillut. Autonukea käyttäen homma hoituu parissa tunnissa. Kaikki pyyhkiytyy siis pois, myös ohjelmatallennukset jos niitä levyllä on.

    Tämän jälkeen levy takaisin digiboksiin ja boksi kiinni televisioon ja käyntiin:
    Päivitin myös firmwaren boksista ajan tasalle jo ennen kiintolevyn irroittamista, joten ensimmäisenä piti valita suomi kielivalikosta ja sitten hakea kanavat. Kanavat järjestykseen ja koetallennus: toimii. Mistään formatoinnista tai levyn alustamisesta laite ei kysellyt tai ilmoitellut. Kyseessä ei siis sittenkään liene mikään linux, vaan jokin valmistajan oma järjestelmä. Myös timeshifting toimii, 5 minuutin siirto toimi ainakin 30 minuuttia, sitten kyllästyin odottelemaan kaatumista.

    Pääasia tuli kuitenkin tehtyä: Firmis on päivitetty ja levyn pirstoutuminen eheytetty. Raportoin myöhemmin käyttökokemuksia, nyt kun levyllä on vasta pari koenauhoitusta en voi vielä sanoa toiminnasta paljoa. Perustoiminnot ovat kuitenkin ok, ylen tekstit toimivat, ei pätki eikä nyi, eikä ole kertaakaan vielä kaatunut.
     
  5. HelaKammo

    HelaKammo Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.01.2003
    Viestejä:
    726
    Saadut tykkäykset:
    3
    Millä vippaskonstilla tuosta levystä saa Windows koneessa jotain ulos, ja jos saa, niin saako sen poltettua kelvollisessa formaatissa DVD:lle? Haluaisin jokusen tallenteen polttaa talteen, ennen täystuhoa, mutta en saa koko levyä näkyviin, vaikka se löytyy BIOS puolelta slave-asemana.

    Muistan, että tähän olisi joku softa jossain, mutta mitään ketjua en löydä, eikä Googletus tärpännyt.
     
  6. Presterin

    Presterin Guest Guest

    Liittynyt:
    16.01.2005
    Viestejä:
    57
    Saadut tykkäykset:
    0
  7. arskaxx

    arskaxx Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.02.2004
    Viestejä:
    968
    Saadut tykkäykset:
    0
    Medion 4200 boxista saa tallenteet ulos TwinRip tai TDU-ohjelmilla. En tiedä onko MDC2220/MDT2020 boxissa sama tiedostojärjestelmä (STAVFS). Noilla varmaan itse kokeilisin ensimmäiseksi.

    Edit: Edellisellä sivulla luki, ettei onnistu TwnRipillä :(
     
  8. nameone

    nameone Guest Guest

    Liittynyt:
    29.03.2006
    Viestejä:
    23
    Saadut tykkäykset:
    0
    Laitoin 6.49 firmiksen ja tuntuu toimivan hyvin.
    Mistä muuten löytyy ajastinlista tästä käyttöliittymästä?
     
  9. Jyrkidude

    Jyrkidude Uusi jäsen

    Liittynyt:
    16.05.2006
    Viestejä:
    111
    Saadut tykkäykset:
    0
  10. Mandingo

    Mandingo Guest Guest

    Liittynyt:
    13.11.2003
    Viestejä:
    77
    Saadut tykkäykset:
    0
    DVR-Studio + DVR-Transfer Medion.exe

    http://www.haenlein-software.com/
     
  11. Jyrkidude

    Jyrkidude Uusi jäsen

    Liittynyt:
    16.05.2006
    Viestejä:
    111
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuotahan joku täällä aikaisemminkin ehdotteli, mutta en ainakaan minä silloin kokeillessani saanut levyltä näkyviin ohjelman ohjelmaa.:confused:
     
  12. Mandingo

    Mandingo Guest Guest

    Liittynyt:
    13.11.2003
    Viestejä:
    77
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ainakin minä pääsin tuon ohjelman avulla tallennuksiin käsiksi.
     
  13. jhonn

    jhonn Guest Guest

    Liittynyt:
    02.12.2004
    Viestejä:
    17
    Saadut tykkäykset:
    0
    kiitos! pitkän, piiiiitkän ketjun lopussa kiitos seisoi. :thumbsup: loistavat ohjeet.

    dariks boot & nuke vain mussuttaa todennäköisimmin bad sectoreista tuolla vanhalla samsungin levyllä jota koitan siis puskea medioniin, vaan katsotaas nyt, josko tuollainen softafiksaus auttaisi. miten on, oletko itse koittanut jo isompaa levyä paikalleen?

    e: yhden illan säätämisen jälkeen homma bueno ja boksi päivittämistä vaille valmis. tässä omat mutkat miten homma hoitui jos joku taistelee samantyyppisen asian kanssa:

    Medionissa ollut western digitalin 80-gigaisesta oli uskoakseni hajun perusteella kärähtänyt laakerointi, levy ei pyörähtänyt mihinkään suuntaan. pöytäkoneessa oli siis vielä yksi vanha 160-gigainen IDE-levy kiinni ja se jouti siis boksiin vallan mainiosti.

    problematiikka oli vain se, että levyllä oli bad sectoreita mutta muuten levy toimi loistavasti, tämä aiheutti vain sen että yllämainittu dariks' boot&nuke-ohjelma ei suostunut levyä putsaamaan. ongelmaan ratkaisuksi löytyi windowsin päällä pyörivä Eraser-niminen ohjelmisto (nähtävästi muuten suomalaislähtöinen), joka putsaa levyltä tyhjän tilan.

    eli: 1) levy tyhjäksi 2) windowsin oma "virheentarkistus"-softa pyörimään kyseiselle levylle "etsi ja yritä korjata virh. sektorit"-täppä päällä 3) eraser-ohjelmalla levy täysin blankoksi 4) tämän jälkeen partitio on vielä olemassa eli näkyi tietokoneen hallinta -> levynhallinta-näkymässä NTFS-levynä vaan siitähän selviää naksauttamalla partition kohdalla "poista osio"

    tämän jälkeen survaisin levyn boksiin ja hienosti näkyy 160 gigaa medionissa ilman ongelmia. ilmeisesti tuo levyn alustus käy todella vikkelästi, koska itse en normaalista käynnistyksestä edes erottanut ja kun boksi oli käynnissä valikko näytti jo tyhjää 160-gigaista levyä.
     
    Viimeksi muokattu: 15.07.2008
  14. vision2020

    vision2020 Guest Guest

    Liittynyt:
    10.08.2007
    Viestejä:
    32
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsellä kävi laite myös huollossa.
    Oli joku kondensaattori virtalähteestä mennyt ja lisäksi kovalevy.
    Tunnin sisällä viennistä soittivat, että on kunnossa.

    Olivat näköjään päivittäneet softaksi 6.49:n, jossa huomasin
    ainakin yhden huononnuksen vanhaan (6.46) eli nyt kun katsot
    tallennetta, mutta et katso loppuun kerralla, niin ei enää uudelleen
    aloitettaessa kysy, haluatko jatkaa vanhasta kohdasta vai katsoa alusta.

    Muuten ei mitään isompaa eroa näytä olevan paitsi että 6.49:llä on
    mennyt jumiin kerran ja bootannut itsensä automaattisesti, jota 6.46:lla
    ei koskaan tehnyt. Pitänee vaihtaa takaisin vanhaan.

    J
     
  15. tepatee

    tepatee Guest Guest

    Liittynyt:
    08.08.2006
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin eikös sieltä löydykään -> menu -> tiedostonhallinta -> laitteen asetukset kohtaa josta voi valita kysytäänkö vai ei? Edellisistä softaversioista tuolta pystyi sen valitsemaan.
     
  16. vision2020

    vision2020 Guest Guest

    Liittynyt:
    10.08.2007
    Viestejä:
    32
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pitääpä katsoa. Vanhassakaan en koskaan mitään valinnut eli
    voihan oletusarvo olla muuttunut.

    Edit: Kyllä tosiaan löytyi asetuksista ja taas toimii tuon osalta kuten ennenkin.

    Tuo automaattinen itseboottailu on kyllä alkanut häiritsemään
    enemmän, eli on nyt tapahtunut jo useamman kerran tyypillisesti
    tilanteessa että tallentaa yhtä kanavaa ja katsoo jotain toista.
    Myöhemmin palattaessa tallennettavaan kanavaan tekeekin bootin.
    Ei onneksi sentään hävitä tallennetta.

    J
     
    Viimeksi muokattu: 11.08.2008
  17. ege

    ege Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.05.2003
    Viestejä:
    318
    Saadut tykkäykset:
    0
    *****************
     
    Viimeksi muokattu: 03.11.2009
  18. pasanen

    pasanen Guest Guest

    Liittynyt:
    08.09.2006
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    Koko tuotehan on ääliömäinen vika :) Kyllä minä ainakin tuohon hintaan hankkisin, ihan luotettava boksi tuo on toissijaiseksi boksiksi. Hermot eivät kestäisi käyttää "pääboksina", mm. kanavanvaihto ei ole nopeimmasta päästä, YLEn tekstityksien alkaminen kanavanvaihdon/tallennuksen jälkeen vie myös hetken mutta kyllä ne sieltä tulee. Tekstitv on surkea mutta tallennuksen takia boksin ostinkin, siinä se kyllä toimii. Toki voi ohjelmoida vain 10 kpl tallennuksia eikä käytettävyys ole maailman eliittiä, mutta eipä tuohon hintaan voi liikoja vaatia.
     
  19. Jyrkidude

    Jyrkidude Uusi jäsen

    Liittynyt:
    16.05.2006
    Viestejä:
    111
    Saadut tykkäykset:
    0
    On tämä sen verran paskaa, että suosittelen ottamaan vain, jos Gigantti maksaa 99€ sen poisviennistä.
     
  20. iku-tursas

    iku-tursas Guest Guest

    Liittynyt:
    24.09.2004
    Viestejä:
    349
    Saadut tykkäykset:
    0
    Komppaan tuotteen vianomaisuutta :p

    Tuota ei käytä meillä enää kukaan kun vaihtoehtoina on toinen äänittävä ja Saunavisio. Hinta on hyvä, tuote on paha :sick: