Sony BDP-S350 ja BDP-S550.

Keskustelu osiossa 'Blu-ray sekä UHD -laitteet' , aloittajana matti lammikko, 26.02.2008.

  1. jojala

    jojala Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.04.2001
    Viestejä:
    584
    Saadut tykkäykset:
    0
    S350stä saa UK:ssa jo 129£ :eek: eli noin 170€. Ainakin jotkut olivat AVForumin mukaan onnistuneet jopa saamaan laitteen.
     
  2. vonHartmann

    vonHartmann Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.11.2007
    Viestejä:
    39
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eivät jääneet kaikki BDP-S550-soittimet kehä kolmosen sisäpuolelle. Tänne Savon sydämeen löysi soitin tiensä postin välityksellä tänään. Hyvältä soitin vaikuttaa. Lyhyt testaus ei kyllä paljastanut kuvassa eroja entiseen BDP-S300-soittimeen verrattuna. Mutta hiljainen ja nopea tämä uudempi on.
     
  3. Maxi

    Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2002
    Viestejä:
    2 626
    Saadut tykkäykset:
    10
    Minun! :)

    Laitoin soittimen kiinni saman tien ja tässä kokemuksia:
    x asennuksessa ei ongelmia - tosin tässä piti huomata laittaa kiinni mukana tullut pieni 1 GB muistikortti vehkeen takamukseen; tämä ilmeisesti mahdollistaa noita profile 2.0:n ominaisuuksia, pika-asennus oli helppo ymmärtää ja muutenkin soittimen asetusvalikot olivat "tuttua" PS3-tyyliä
    x ulkonäkö oli ylläri - S1E:hen verrattuna tuntuu kuin laitteen koko olisi puolittunut syvyyssuunnassa mutta hyvä siinä mielessä että mahtuu tietenkin pienempään tilaan (siis syvyyssuunnassa)
    x tuuletin on todella hiljainen, hiljaisempi kuin S1E:n tuuletin jota ei toisaalta kyllä äänekkääksi voi sanoa
    x levyä tunnistettaessa ja käsiteltäessä lukuäänet ovat yllättävän äänekkäitä - ikään kuin "klonksuvia" ääniä
    --> kun leffa alkaa soimaan niin laite on käytännössä äänetön - vain jos menee laitteen lähelle voi kuulla kevyen huminan
    x äänissä ei mitään kummallista bistream (eli soittimesta direct-asetus) ja PCM kuulostavat yhtä hyviltä
    x kesken leffaa display-painike näyttää mielenkiintoista tietoa: videotilan, pakkauksessa käytetyn kodekin sekä tekniset tiedot valitusta ääniraidasta
    x leffan aikana ovat käytössä monipuoliset videosäädöt: mm. brightness, contrast, hue, chroma, gamma, sharpness
    ==> itse olen kaikin puolin tyytyväinen soittimeen ja luulen että soitin tulee olemaan käytössä hyvin pitkään

    Sitten vielä pari sanaa DVD-leffojen skaalauksesta akselilla S550 vs PS3 (60 GB, tuorein ajankohdan firmis) vs Denon 2930 : käytin testileffana Tulivuori-leffaa, koska tuossa kuvanlaatu on pehmeä ja oma plasma hyvin kranttu kuvan terävyyden suhteen. Tässä tuloksia:
    x S550:n ja PS3:n kuvaa oli hankala erottaa tosistaan - kuva oli mielestäni "perushyvä" ilman mitään ihmeellisyyksiä
    x S550 tarjoaa mahdollisuutta terävöittää kuvaa, mutta tuossa ei ole paljon käyttöä koska kuva muuttuu rakeiseksi hyvin nopeasti
    x Denon 2930 voitti tämän testin eli Denonin kuvasäädöillä on mahdollista terävöittää kuvaa ilman että lopputulokseen ilmestyy mitään turhia asioita - hyvänä esimerkkinä olivat noin 10 min kohdalla kuvassa taustalla olleet kyltit: Denonilla noista sai aivan hyvin selvää kun taas S550:llä ja PS3:lla nuo jäivät jonkun verran utuisiksi
    ==> jos kyseessä on ns. "perusnäyttölaite" (joka ei ole turhan krattu kuvanlaadulle) niin silloin S550:stä ja PS3:sta voi käyttää aivan huoletta DVD-soittimena, paremman skaalausjäljen lopputuloksella (eli siis jokin kuvanlaadultaan parempaa jälkeä tuottava soitin kuin S550 tai PS3) on enemmän merkitystä jos lähdemateriaali on kovin pehmeää tai sitten näyttölaite vaatii terävää kuvaa, jotta kuvasta tulisi nautittavaa. Jos pitäisi näiden kahden laitteen väliltä valkata "soitin" DVD-käyttöön niin itse valkkaisin sen, jonka saa helpommin järjestettyä aluekoodittomaksi.
     
    Viimeksi muokattu: 24.10.2008
  4. Martti

    Martti Guest Guest

    Liittynyt:
    10.09.2001
    Viestejä:
    257
    Saadut tykkäykset:
    0
    550 päätyi Kirkkonummelle lähdehärpättimeksi BD-rainoiille. Pari tyhmää kysymystä:

    1. Audiokanavat syötetään 7.1 tasoisina vahvarille joka syö 7.1 analogisignaalia. Onko soittiimen + kaiutin etäisyys/volumesääädöillä oikeasti mitään merkitystä?

    2. Jos kytken soittimen 7.1-liitännän suorilla kiinni vahvarin 7.1 inputeihin niiin onko jossain matkan varrella syytä epäilllä "äänentoiston" tuhoajia/liioitteljoita ajatellen elokuvien äänituottajia (varmasti on).

    Mutta mitä väliä (toisaalta) niin kauan kunhan korvat toimii; antaa paukkua vaan... ja tiedän mikä leffa on kyseessä... oli hyvä, jatkakaaaaa!!!!
     
  5. Markose

    Markose Guest Guest

    Liittynyt:
    03.09.2004
    Viestejä:
    18
    Saadut tykkäykset:
    0
    onkyo 705 ja 550 HDMI:llä kiinni. Masteraudio valo ei pala vaikka kakella saa audioraitaa BR:ää (jossa MA HD-raita) soittaessa vaihdettua masteraudioHD:ksi. Mitä asetuksia pitää laittaa päälle soittimessa ja sitten vahvistimessa, mitä listening modea käyttää jotta MA HD-äänet kuuluisi? Nyt palaa vain PCM -valo eikä listening modeksi löydy MA HD:ta, mikäköhän mättää.
     
    Viimeksi muokattu: 25.10.2008
  6. Scaha

    Scaha Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.11.2002
    Viestejä:
    955
    Saadut tykkäykset:
    2
    Soittimesta direct-asetus vai mikä olikaan päälle niin ääniraita lykätään bitstreaminä vahvistimen purettavaksi. Kun purku tehdään soittimessa, vahvistimelle lähtee pcm-signaali.
    Se sitten taas jää kokeiltavaksesi onko laadullisesti eroa kummin päin asian tekee. Teoreettisesti ero jää tuohon vahvistimen merkkivalon vaihtumiseen.
    Tai no tokihan eroja tulee säädöissä. Esim. soittimessa tehtävät viiveasetukset sun muut vaativat toki purun jo siellä päässä.
     
    Viimeksi muokattu: 25.10.2008
  7. Markose

    Markose Guest Guest

    Liittynyt:
    03.09.2004
    Viestejä:
    18
    Saadut tykkäykset:
    0
    toimi! Kiitokset :)
     
  8. _jpe

    _jpe Guest Guest

    Liittynyt:
    24.08.2007
    Viestejä:
    35
    Saadut tykkäykset:
    0
    550 tuli asennettua paikalleen ja pari leffaakin katsottua. 720p BR kuva sekä skaalattu dvd kuva samaa hyvää tasoa kuin tuossa Toshiban E1:ssä. Äänet uli vedettyä 7.1 analogilähdöistä Cambridge Audion vaffarin 6.1 direct sisäänmenoihin, joten pääsin ensimmäistä kertaa testaamaan omilla laitteilla miltä nämä uudet hd äänet kuulostavat ja kyllähän ne vaikutuksen tekivät.

    550:stä ei saanut kytkettyä toista takakeskikanavaa pois käytöstä, joten menetän toisen takakanavat äänet, koska vahvari on siis vain 6.1 . Voikohan nuo takakeskiset vetää y-kaapelilla tuohon vahvarin takakeskikanavan sisäänmenoon?
     
  9. zetor

    zetor Guest Guest

    Liittynyt:
    29.01.2004
    Viestejä:
    47
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko kukaan nähnyt viittausta S550:n crossover-taajuuteen (kun käytössä on 5.1/7.1-analogialähdöt)?

    Alustavat testit HK AVR-8500:n kanssa käyttäen 5.1-tuloa, ja S550:n sisäistä dekooderia eivät vakuuttaneet, LFE-ääniraita on todella vaatimaton verrattuna optisen liitännän kautta ajettuna tavalliseen DD5.1-raitaan (esim. Batman Begins). Ei vaikutusta onko kaiutinasetus S550:n puolella suuri/pieni, sw luonnollisesti enabloituna. Tasot 0dB Sonyn puolella, ja sitten perustasosäädöt HK:n puolella kuten muissakin tilatoistotiloissa. Ikäänkuin LFE ja/tai jakotaajuuden alapuolelle jäävä taajuuskaista olisi tasoltaan todella matala. Pitänee vielä jatkaa tasotestejä ja varmistaa, että LFE on samalla tasolla muiden kanavien kanssa, Sonyssa sitä voi vain vaimentaa suhteessa muihin (ellei sitten vaimenna muita kanavia suhteessa LFE:hen), HK:n puolella sitä voi myös nostaa.

    Millaiset asetukset jouduit tekemään CA:n kanssa, _jpe?

    Ilmeisesti speksin mukaan analogialähtöjä käytettäessä LFE:tä vaimennetaan 10dB verrattuna muihin kanaviin, ja se pitää sitten joko manuaalisesti (tai jotkut vahvistimet tekevät sen automaattisesti) korjata, täytyypä kokeilla.
     
    Viimeksi muokattu: 26.10.2008
  10. kajac

    kajac Guest Guest

    Liittynyt:
    16.07.2008
    Viestejä:
    65
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olisin kiinnostunut seuraavista asioista jos joku 550;sen jo saanut voisi auttaa.550:sen nopeus verrattuna 300:seen eli kuinka nopeasti lähtee elokuva pyöriin?Analoginen 7.1 ääni verrattuna esim.vanhaan 5.1.esim dts digitaaliseen.Saako parannusta?Lisäksi miltä valaistu kaukosäädin vaikuttaa esim.tykkikäytössä?Kiitoksia vastauksista jo etukäteen.
     
  11. _jpe

    _jpe Guest Guest

    Liittynyt:
    24.08.2007
    Viestejä:
    35
    Saadut tykkäykset:
    0
    CA:ssa on 6.1 direct analogitulot, jotka ymmärtääkseni ohittavat vaffarin omat taso- ja aikaviivesäädöt. Vaffarista säädetään siis vaan volyymia.
    Tuo subi voi olla tasoltaan hieman vaimeammalla, kyllä sieltä jotain potkuja oli kuultavissa, mutta tarviipa testata tuon tasoa paremmin ja tarvittaessa säätää subista itsestään hiukan isommalle.

    550 on nopeudeltaan ihan normaalin dvd soittimen tasolla kun käyttää sitä lepotilaa, eli ei joudu odottelemaan turhia. Ja kuten sanottu kyllä ainakin truehd äänet paremmilta kuulostaa kuin perus dd 5.1 äänet. Ei mene rahat hukkaan jos 550n ostaa.

    Kaken valo on sininen ja pimeässä jo hiukan liiankin kirkas. Valaisee vain tärkeimmät namiskat.
     
    Viimeksi muokattu: 26.10.2008
  12. zetor

    zetor Guest Guest

    Liittynyt:
    29.01.2004
    Viestejä:
    47
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tai sitten CA on toteutettu tuon 6.1 tulon osalta niin, että se hoitaa tuon LFE:n automaattisen tason noston 10dB:llä kun käytetään 6.1 tuloa. HK:ssakin ohitetaan muut paitsi tasosäädöt, filosofia lienee se, että korjataan sitten käsin tuo LFE-taso.

    Oheisesta linkistä lisätietoa LFE:n tasoista:

    http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=748147

    Samaa mieltä TrueHD-äänistä, eron kyllä huomaa. Jahka tuon LFE:n tason saa säädetty sopivaksi, niin eiköhän se tästä suju. Sinänsä aika ilhmeellinen juttu tuo, ettei Sony ole julkaissut crossover-taajuutta, enkä sitä mistään kvg:lläkään löytänyt.

    Soittimen nopeus oli positiivinen yllätys (verrattuna HTPC:hen), enkä ole vielä edes käyttänyt tuota lepotila-asetusta.
     
  13. Martti

    Martti Guest Guest

    Liittynyt:
    10.09.2001
    Viestejä:
    257
    Saadut tykkäykset:
    0
    Anteeksi kännisekoiluni tuolla aiemmin. Kysymys kuuluu siis tietääkö joku ohitetaanko Yamahan RX-V750:ssä vahvarin omat etäisyys-, volume-, yms. säädöt jos käytetään analogisia sisäänmenoja jolloin säädöt on tietysti tehtävä soittimen päässä. Yammun manuaalissa tuosta ohituksesta ei ollut erikseen mainintaa.
     
  14. _jpe

    _jpe Guest Guest

    Liittynyt:
    24.08.2007
    Viestejä:
    35
    Saadut tykkäykset:
    0
    Testailin tuota bassoa yhden Batmanin verran ja ilmeisesti CA korjaa sitten tuon basson tason, koska jos laittoi tasoa lisää itse subista, tuli jyrinää selkeästi liikaa. Voi olla, että tasoja pääsisi korjaamaan myös tuossa 6.1 sisääntulossa, mutta empä näe sitä järkeväksi, koska laitan nuo mieluummin kuntoon Sonyn päästä. Näin voi tehdä kaikki asetukset yhdestä paikasta.

    Yhdistelmä tuntuu oikein toimivalta, joten eipä ole tarpeen päivittää vahvaria.
    Vielä kun tietäisi voiko nuo surround back kanavat vetää y kaapelilla yhteen takakeskikanavaan, jolloin ei menettäisi toisen takasurroundin ääniä. Hyvältä tosin kuulostaa ilman tuotakin, joten lieko tuosta enää parannusta odotettavissa.
     
  15. zetor

    zetor Guest Guest

    Liittynyt:
    29.01.2004
    Viestejä:
    47
    Saadut tykkäykset:
    0
    _jpe, eikös niissä takakeskikanavissa ole muutenkin sama sisältö, ts. riittää kun vedät toisen niistä CA:n tuloihin. Voin toki olla väärässäkin...

    Juu, laitoin tasot kohdalleen HK:n päästä, ja hienosti pelaa. Testailin vähän POTC III:lla ja em. Batmanillä. Varsin hyvältä kuullostaa :)
     
  16. _jpe

    _jpe Guest Guest

    Liittynyt:
    24.08.2007
    Viestejä:
    35
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin saattaa tosiaan olla ihan samatkin äänet noissa takasurroundeissa, taidan jättää tuon toisen vaan kytkemättä.

    Tuli lainattua kaverilta dts ma levy, joten tänään vielä testikuuntelua siitäkin.
     
  17. Fitzgerald

    Fitzgerald Guest Guest

    Liittynyt:
    14.11.2004
    Viestejä:
    80
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samaa asiaa olen minäkin miettinyt, tosin vahvistimena on Sony DA1200ES.

    Vahvistimen manuaalissa sanotaan näin:

    Automaattinen kalibrointi ei toimi seuraavissa tilanteissa:
    - MULTI IN on valittuna
    - ANALOG DIRECT toimito on valittu

    Selvä, mutta ensimmäinen kysymys tämän jälkeen kuuluu, että mitä jos vahvistimen asetukset on "kalibroitu" manuaalisesti?

    Määrittelin S550 kaiutinasetuksiin saman etäisyys- ja tasosäädöt kuin mitä AV-vahvistin käyttää. Ei lopputulos ainakaan huonommalta kuullosta.

    HD ja DVD äänien eroja en ole paljon vielä ehtinyt testailemaan, mutta eroa näyttäisi löytyvän. Ihan ensimmäinen havainto on se, että HD-puolen äänenvoimakkuus on samalla volume-asetuksella selvästi DVD-puolta korkeampi. Mutta vaikka DVD-puolta kompensoisi nostamalla volumea, niin HD-puoli kuullostaa silti avarammmalta ja yksityiskohtaisemmalta. Kaiuttimina Kef KHT-3005 setti.
     
  18. Martti

    Martti Guest Guest

    Liittynyt:
    10.09.2001
    Viestejä:
    257
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos infosta, ajattelin myös kokeilla juurikin tuolla tavalla ensimmäiseksi. Mulla kajarit on säädetty auto-setupilla + pieniä lisäsäätöjä manuaalisesti. Yammun manuaalissa sanotaan ainoastaan että 7.1-inputin kanssa ei voi käyttää "äänikenttäprosessointia". No, pitää testailla tässä viikolla kun ehtii (ja on rauhassa yksin kotona).
     
  19. MikkiHiiri

    MikkiHiiri Do It Yourself Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.10.2003
    Viestejä:
    3 765
    Saadut tykkäykset:
    14
    Ainakin omassa Pioneerin vahvistimessa 7.1 multich sisääntuloja käytettäessä ohitetaan vahvistimen omat säädöt, ainoastaan volume vaikuttaa.
     
  20. milcho

    milcho Guest Guest

    Liittynyt:
    06.07.2003
    Viestejä:
    402
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nohnoh...kyllä Pana 50Hz näyttää niin kuin pitää. Itsellä ollut jo vuosia sama AE500 ja ei mitään ongelmia 720p@50HZ ja 1080i@50Hz PAL ja DVI. Kyllä vika on nyt lähteessä tai käyttäjässä ;)

    Esimerkki: ATI HD4850 DVI->HDMI adapteri (atin) HDMI->DVI 10m letku -> AE500.

    720p@50 EDID1: Menu->Picture-Singnal mode-> 750p/50 (self check v50.00Hz)
    1080i@50 EDID1: Menu->Picture-Singnal mode-> HDTV50 (self check v50.00Hz)

    Voihan se olla että Pana ei syö Sonysta PAL kuvaa oikein mutta TOIVON että olet väärässä nimittäin itselle tulossa S550 malli kunhan kerkee.

    Itsellä myös Sony DVP-NS78H malli HDMI liittimellä joten pitää sillä testata miten toimii PAL Pana+Sony.

    EDIT I: Huomaa kun haluat 720p@50Hz niin panan singnal moden pitää näyttää 750p/50.....ei wide 720 tai 750p, sitten on vasta 50Hz täysin oikein. Eli hieman skaalaa 720 kuvaa.

    EDIT II: Sony DVP-NS78H dvd-pyöritin kiinni tykissä HDMi->DVI kaapelilla ja näyttää samat mitä ATI:lla.

    EDIT III: Toimii myös mukavasti Yamaha RX-V1900 vahvarin kanssa :)
     
    Viimeksi muokattu: 27.10.2008