Max Payne (2008)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Sly, 27.06.2005.

  1. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Pelielokuvien monenkirjavassa joukossa tämä on suorastaan helmi. Jo se, että tätä voi verrata normaaliin toimintaleffaan, on pelielokuvaksi saavutus.
     
  2. pystyj

    pystyj Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    105
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä itse ainakin pidin, ja peleistäkin pidin. En sitten tiedä tarviiko pelit olla pelattuna, että tästä osaa nauttia.
    3.5/5

    Mitä niiden lopputekstien jälkeen oli?
     
  3. Caporegime

    Caporegime Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.04.2004
    Viestejä:
    1 587
    Saadut tykkäykset:
    3
  4. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Lopputekstien jälkeen
    Max on baarissa ja lukee lehteä ja ostaa kaksi kaljaa. Kävelee pöytään. Kenelle toinen olut on? No tietenkin Monalle. Lehden kannessa patsastelee lääkeyhtiön johtajanainen, firmalla menee lujaa. Max ja Mona katsovat merkitsevästi ensin kuvaa lehdessä ja sitten toisiaan. Jotenkin näin.
     
  5. pystyj

    pystyj Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    105
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos tästä.
     
  6. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    "Suomalaisjuuria" sisältävälle elokuvalle kannattaa aloittaa hyvistä puolista

    + Visuaalinen ilme todella onnistunut ja vangitsee mukavasti peli/elokuvafiiliksen. Tuttuja paikkoja bongattavaksi
    + Lupaava alku ja siinä oleva juonenkehittely antaa odottaa paljon. Tosin pelin läpipelanneena ehkä tietää vähän liikaakin, koska sen verran paljon ykkösosan juonta "seurataan"..
    + Lupino ihan onnistunut pahis
    + Musiikki, tosin vähän toistaa itseään

    - Näyttelijäsuoritukset kautta linjan jäykkiä. Mila Kunis aivan väärässä roolissa, eihän tyttö jaksanu pitää asetta (muovia tai ei:)) kunnolla kädessään. Markymarkkakaan ei oikein kummoisesti suoriutunut. Ja hah mikä rooli "räppäri"poliisilla:mad:
    -Valkyyreita
    olisi voinut olla vähän vähemmän..vaikka sinällään hienosti toteutettuja olivatkin
    - Vähän tylsä, kun tätä kerran toimintaelokuvana mainostetaan. Ainoastaan toimistossa tapahtuva äksöni oli hiano. Yksittäiset hidastukset eivät tavallisesta toiminnasta upeata tee.
    - Surkeaa ohjausta sekä leikkauspöydälle on jäänyt liikaa tavaraa, minkä huomaa selvästi leffan ajankulusta.

    Onkin todella sääli että joutuu antamaan näin vähän pisteitä, mutta minkäs teet ohjaaja Moore tyrii melko perusteellisesti tämän pelikonseptin, ja on lähes yhtä huono kuin Behind Enemy Lines.

    Toivotaan että se pelifaneille luvattu versio on sitten aivan erilainen kokemus:)

    2/5
     
  7. von Atsaloom

    von Atsaloom Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.09.2005
    Viestejä:
    291
    Saadut tykkäykset:
    0
    Max Payne ykkösen ja kakkosen pelanneena ja elokuvan eilen nähneenä:

    */*****

    Olihan se ihan hirveetä kuraa koko elokuva. Elokuvan kohokohta oli siinä vilahtava Nokian puhelin, jota odotin koko leffan ajan. Kurja joutua toteamaan näin alkuperäisen Max Payne tietokonepelin ystävänä. Ja kyllä: Mila Kunisin rooli oli yksi karkeimpia "misscasteja" joita olen nähnyt. Ja miten hitossa ne leffassa lennelleet mustat enkelit liittyivät loogisella tavalla mitenkään mihinkään?!
     
  8. Reikkari

    Reikkari Guest Guest

    Liittynyt:
    02.08.2005
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    En kyllä tajua miten voi kusta näin pahasti leffan jos pelistä olisi saanut suoraan sarjakuvista hyvän storyboardin. Hardboiled ja tyyni Max Payne oli jossain pelin ja leffan välissä muuttunut emo Max Payneksi. Max Paynen narration loisti myöskin poissaolollaan, jokunen pikku lause taisi leffan alussa kuulua mutta siihen se sitten jäikin. Eihän Max Payne ollut kostamassa kellekkään kunnolla ensimmäisessä pelissä vaan vasta pelin loppupuolella Cold Steel tehtaalla tajusi että pysty jotenkin edes pistämään koko tämän tapposarjan koston piikkiin? Yleisestikkin koko juonta oli tyhmennetty niin paljon että vain nimet jäi jäljelle, ei näin.

    **/*****
     
  9. Collusion

    Collusion Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.03.2005
    Viestejä:
    1 821
    Saadut tykkäykset:
    10
    Juuri astelin elokuvateatterista kotiin ja päällimmäisenä jäi mieleen elokuvan sekaisuus ja juonelliset selittämättömyydet. Tuntui aivan siltä, että tuo puolitoistatuntinen ei ollut tarpeeksi pitkä aika tälle aiheelle. Valitettavasti tämä johtui osakseen siitä, ettei tuota aikaa onnistuttu käyttämään hyväksi tarpeeksi hyvin. Juoni (tai se ainakin sellaisen korvike) tuntui etenevän hirmuista tahtia, mutta samalla se vaikutti, uskomatonta kyllä, junnaavan täysin paikoillaan. Lisätään tähän vielä se, että näyttelijävalinnat menivät kiintiöneekereineen hieman metsään. Lupino sopii paremmin vankilaselliin kuin katuja tallaavaksi huumeheikiksi. Wahlberg teki ihan kelvollisen roolisuorituksen, mutta siihen se sitten jäikin.

    En koskaan odottanutkaan, en omien ennakkoluulojeni enkä muiden kirjoittamien kommenttien perusteella elokuvan noudattavan kirjaimellisesti pelin juonta, olihan se alkujaankin hyvin kliseinen. Mutta taas todistettiin se, ettei pelistä voi tehdä hyvää elokuvaa (eikä elokuvasta hyvää peliä). Se mikä toimii tietokoneella, ei toimi valkokankaalla. Toivoahan aina saa. Toivon nimittäin, että se tuleva "gamers cut" on tätä elokuvateatteriversiota parempi. Vaikka elokuva epäonnistui monella osa-alueella, oli visuaalisuus aivan omaa luokkaansa. Ainakin hyvän, mutta sitäkin lyhyemmän muistini perusteella Max Payne on näyttävyytensä osalta yksi parhaista elokuvista jonka olen koskaan katsonut. Pidättäydyn antamasta lopullista arvosanaani ennen kuin olen nähnyt sen tulevan version, mutta huonoin näkemäni pelielokuva Max Payne ei sentään ole.

    Koska elokuva ei onnistunut tällä kertaa imaisemaan täysin mukaansa, tuli kiinnitettyä huomiota entistä enemmän Kuopion Star 1 -elokuvasalin puitteisiin (ikäänkuin ne eivät jo muutenkin vetäisi huomiota puoleensa). Kuva oli niin pehmeä, että luulin jättäneeni olemattomat silmälasini vahingossa kotiin. Etukanavien ääni kuulosti verhoutuneelta sekä tunkkaiselta. Takakanavat yllättivät tässä suhteessa, sillä en kuullut niistä mitään ääntä, mikä oli tässä tapauksessa pelkästään positiivinen asia. Tulipa muuten kerran kesken synkän elokuvan pieni hymynpoikanen naamalle, kun muuten kelvollinen lfe-raita sai elokuvateatterin seinän ulisemaan ja rämisemään kunnolla. Laskisivat nyt edes lippujen hintoja, niin saisivat saliin enemmän väliaikaisia akustiikkaelementtejä.
     
  10. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 311
    Saadut tykkäykset:
    596
    Siis olihan tää hyvän näköinen elokuva, muttamutta. Mihin oli jäänyt toiminta? Kerrankin olisi ollut mahdollisuus pistää kunnon luotibaletit pystyyn, mutta nähtävästi tekijät olivat halunneet tehdä jotain synkistelydraamaa. Ja varsin kankeaa sellaista. No Mark Wahlberg suoriutui sentään synkistelystä hyvin ja Olga Kurylenkon lyhyeksi jäänyt esiintyminen sai pikkuveikkaan eloa. Mila Kunis taasen oli väärässä elokuvassa ja koko Mona Sax hahmo kohtalaisen turha.

    Max Payne elokuvaksi paha pettymys. Perusleffana tää olis ollut ihan ok.

    **
     
  11. Kupletti

    Kupletti Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.11.2004
    Viestejä:
    713
    Saadut tykkäykset:
    2
    Eilen kävin katsomassa ja kyllä tuli kelloa vilkuiltua jopa enemmän kuin Hellboy 2sessa ja Babylon ADssa. Ihan järkyttävän idioottimainen leffa. Alkumetreiltä tökittiin silmiä vinkeillä joilla paljastui koko tarina loppua myöten. Vai menikö joltain ohi heti alun lääketehtaan aulassa olleet mainoksessa olevat siivet?

    Visuaalisuus oli sincitystä, tehosteet matrixista. Näyttelijät tönkköjä, melkein paras hahmo oli alun pitkäsäärinen nainen. Juoni järkyttävän huono, tylsä. Toiminta painottui bassojen rytkeeseen. Kumpa saisi nuo minuutit takaisin
     
  12. vese

    vese Guest Guest

    Liittynyt:
    17.08.2005
    Viestejä:
    213
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo, tänään (tai siis eilen) käytiin kattomassa, ja hyvä leffahan se oli. Juoni oli nyt mitä oli, mutta suhteellisen hyvin piti otteessaan. Ihan ok pelileffaksi.
     
  13. Iso-Mies

    Iso-Mies Guest Guest

    Liittynyt:
    31.01.2006
    Viestejä:
    693
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei oikein toiminut, ehkei ollut tarkoitettukaan toimimaan meille yli 30-vuotiaille elokuvien ystäville. Aika kökkö ja mitäänsanomaton.

    Tarina mun mielestä ihan ok, periaatteessa juonesta kuin juonesta saa hyvän elokuvan.

    Vähän samanlaisissa synkissä elokuvamaisemissa mennään esim Dark Knightissa ja se on loistava... :thumbsup:

    En ole pelannut Max Payne peliä, mutta tuskin vaikuttaa elokuvakokemukseen..?!

    Joku puhui suomi-viittauksista, olihan Maxin muijalla muistelopätkissä ainakin melkein unikko-kuosinen mekko, kenties Marimekkoa, vaiko Dolce & Gabbanaa.. heh

    */*****

    Eli heruu yksi säälitähti.


    Iso
     
  14. pundewhee

    pundewhee Guest Guest

    Liittynyt:
    18.03.2008
    Viestejä:
    872
    Saadut tykkäykset:
    0
  15. h3mb3

    h3mb3 Digital and smoke-free. Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2006
    Viestejä:
    1 889
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aika negatiivista kommenttia täällä. Itse yllätyin (kai juuri siksi) positiivisesti.

    Ykkös- ja kakkospelejä olen joskus pelannut ihan mielenkiinnolla, mutta molemmat ovat syystä tai toisesta jääneet kesken melko ensimmäisiin kenttiin, eli kirja vs. leffa -tyylistä vertailua en osaa oikein kunnolla tehdä. Onhan se selvää, että tavaraa on varmasti pois jäänyt.

    Tunnelma oli mielestäni kohtuuhyvä, vaikkakin vähemmän olisi saanut olla sitä popcorn-höttöä monessa paikassa. Vähän oli koko ajan sellainen trailerimeininki, että alkoi välillä kaipaamaan hieman tyylittelevämpää otetta.
    Elokuvaa ja sen äksöniäkin vaivasivat pieni sekavuus ja yliampuvuus, mutta toisaalta ainakin jälkimmäisen voi laskea osaksi alkuperäistä peliä.

    Mark Wahlberg oli mun mielestä ihan passeli roolissaan, ja kaikki muut näyttelijät ympärillä vetivät hommaansa aika peruslaadulla, eikä mikään erityisesti oikein jäänyt häiritsemään.

    Tehosteet olivat ihan kivoja ja saivat hymyn suulle.

    Lopputekstien jälkeen
    nähdystä kohtauksesta jäi vähän epäselvä olo, ehkäpä vihjailtiin jatko-osaa.

    "Ihan kivat" 3 / 5 pojoa
     
  16. Grin

    Grin Guest Guest

    Liittynyt:
    06.08.2008
    Viestejä:
    21
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lyhyesti: Nätti, kaikki muu huonoa. **/*****

    Pidemmin:
    Pelasin ensimmäisen pelin ja tykkäsin kovasti, toista kokeilin kaverilla mutta en ikinä ostanut tai pelannut.

    Elokuva on kyllä kovasti pelin näköinen, ja näin "halvalla" tehdyksi aika nätti. Hyvät puolet loppuvatkin sitten juuri tähän. Wahlberg oli ainakin minusta todella jäinen Payne, epäonnistui kuulostamaan tai näyttämään ks. jannulta, ja muutenkin olemus on kaikkea muuta kuin mitä pelin jälkeen odotin.

    Dialogi on todella karseaa ja ykköspelin juoni on saatu elokuvassa pienin muutoksin pilattua todella epäuskottavaksi. Alexia lukuunottamatta kukaan pelin hahmoista ei vaikuta aidolta, pahimpana epäonnistumisena Mona Sax, joka oli aiheuttaa oksennusreaktion epäaitoudellaan.

    Vaikea kuvitella että henkilöstä kertova elokuva (Max Payne) on osattu kertoa niin vähän pääosaesittäjän näkökulmasta. Oikeastaan juuri mitään mitä elokuvassa tapahtuu ei näytetä Maxin näkökulmasta, vaan näytetään milloin hyviksiä ja pahiksia, muutamia täysin randomeita kohtauksiakin (katsokaapas kuinka pahoja pahikset on) löytyy. Pelin pääpahiksella ei elokuvassa näytä olevan mitään muuta tekemistä kuin ajella limusiinilla ympäriinsä.

    Kaikki ne elementit jotka tekivät pelistä hyvän loistavat poissaolollaan. Missä ovat pop-vivahteet ja huumori (ennen kaikkea mustan huumorin voiceover?) Slowmotionia on vissiin kahdesti koko elokuvassa, ja siinä taitaa elokuvan kerma ollakkin kokonaisuudessaan, kun kerran kirjoittaa ei olla osattu.
     
    Viimeksi muokattu: 27.10.2008
  17. temeksi

    temeksi Guest Guest

    Liittynyt:
    07.05.2003
    Viestejä:
    1 754
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hyvältähän tuo näyttää muihin verrattuna, muut ovat kuitenkin jo yli vuoden vanhoja pätkiä.
     
  18. diablo

    diablo Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.07.2004
    Viestejä:
    389
    Saadut tykkäykset:
    2
    Just äskettäin sain katsottua ja vähän valju maku jäi..Wahlberg ok,visuaalinen puoli mielestäni loistavaa mutta kässäri huono,heti tiesi että tää bb oli "juonessa" mukana ja sit nää vitun räppärit joita tungetaan joka leffaan :OI,niin ja nelly furtado.. onneksi ei muutamaa lausetta enempää!
    Paremmankin ois voinu saada hieman nimekkäällä ohjaajalla kenties..
    Lopputekstien aikana pisti silmään:Based on Rockstar games..wtf vaikka remedy myi muistaakseni oikeudet mutta eiköhän se perustunut kumminkin remedyn alkuperäiseen peliin--:grr:

    **/******
     
  19. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    Oli aika tylsä tapaus. En muista peleistä niin hirveästi enää, mutta olisivat pitäneet tästä pois enkelit, tai ainakin toteuttaneet ne vähän paremmin. (Vaikka skandinaavisen mytologian ystävänä Ragnarök ja Valkyriat ovat tuttuja aiheita, ne olivat tässä asiayhteydessä vähän hölmöjä.) Leffan kostotarina jäi vähän tämän Valkyr-projektin alle, mikä ei ollut kovin mielenkiintoinen. Värimaailma oli ihan kiva.
     
  20. Jarzki

    Jarzki Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.07.2007
    Viestejä:
    809
    Saadut tykkäykset:
    0
    **
    Tusinakamaahan se tämäkin oli.
    Tyylikkyydestä lähinnä noi pisteet tai *½ ja näyttelimisestä ½. :p
    Mila Kunis ei ossaa näytellä ja vielä pahemmin ei sopinut rooliin. Semmonen kaunis kasvo vaan ei muuta. Sit tämä räppäri vielä (mikä sen nimi olikaa), ei hyvää päivää. Pelissä hahmo oli valkoihoinen...ja joku kysyi et miten ne lentävät otukset liittyi mihinkään niin eihän ne liittyneetkää. Valkyrie aiheuttamia hallusinaatioita ne oli, eli toisaalta ne liittyi siihen huumeeseen. Hhe..aloinpas näsäviisastellee. ;)
    Mark Wahlberg on jämähtäny tämmösiin toiminta kostoleffoihin täysin joka on harmi. Niin lupaavalta kuin ura näyttikin Boogie Nightsin aikaan.
    Mut joo, jatkoahan tähän tullee.