Idols ja ratkiriemukkaat hetket

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana shack, 28.09.2003.

  1. TimoJ

    TimoJ Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.09.2001
    Viestejä:
    1 266
    Saadut tykkäykset:
    15
    Onko muuten koko ohjelma kärsinyt inflaation vai oliko se aina noin ankea? Siis pieni esiintymistila, huonot juontajat (Heikki vielä menettelee, ne kaksi muuta voisi ajaa pihalle), näivettyneet tuomarit, surkea kuvanlaatu ja äänisynkki miten sattuu. Koko hommassa on jotenkin väkinäinen tunnelma. Mutta ehkä odotan taas liikaa, eihän tuo tosiaan mikään American Idol ole...
     
  2. hkj

    hkj Avatar Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.09.2003
    Viestejä:
    4 126
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minäkin olen itkenyt tuota äänenlaatua, laulaja tuntuu hukkuvan johonkin taustalle ja bändi on mitä se on. Toivottavasti tilanne paranee kun päästään askelta suuremmalle lavalle ja peliin tulee isompi orkka. Minustakin tuntuu että tuotanto on jotenkin kevyempää kuin aikaisemmin.

    Jos joku on seurannut Huippumalleja (häpeäkseni myönnän tehneeni näin), niin näistä Britannian-huippumallin tuotanto on jotain aivan kauheaa, luulin alkuun jaksojen olevan jostain 90-luvulta alusta. Jopa Suomen Huippumalli vaikutti laadukkaalta tähän verrattuna.
     
  3. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Minusta taas Suomen ensimmäisen Idols-tuotantokauden jälkeen kaikki seuraavat kaudet, tämä menossa oleva mukaanlukien, ovat olleet todella heikkotasoisia. Kyse on melkeinpä ollut samasta asiasta kuin pitäisi Singstar-bileet kavereiden kesken. Tosin nyt kun on Youtubesta katsellut ensimmäisen tuotantokauden klippejä, niin oli semifinalisteista suurin osa hyvin keskivertoja. Siitä ei kuitenkaan mihinkään pääse, että "Jani vs. Hanna" tasokkaampaa kamppailua ei tulla Maikkarilla enää varmaankaan näkemään -- ja edelleen Janin olisi minusta pitänyt voittaa.

    Ainoa tämän kauden semifinalisteista, jossa edes jotain potenteaalia näen, on tämä Patric Sarinin mukaan nostama Anna-Kaisa Riitijoki. Hän osaa tulkita biisejä ihan kivasti, ja hänen äänessään on jotain "omaa". Valitettavasti Idols-pomot menivät pilaamaan mielestäni Anna-Kaisin polun tähteytyyn sen autenttisuudessa tuolla niin selkeästi lavastetulla "mukaannousulla". Jotenkin tuntuu, että tuolla haettiin niin selkeästi jotain Tuhkimo-käännettä tähän tuotantokauteen: että viime hetkellä mukaanpäässyt tulee ja voittaa koko roskan.

    No käydäänpä pikaisesti muut kisailijat läpi. Annan Hallelujah-veto ei vakuuttanut, sillä en oikein näe tulevaisuutta naislaulajassa, joka todennäköisesti joka biisissä kuulostaa 14-vuotiaalta hauraalta tytöltä. Kilpailun kuopus, Jaana, taas tuntuu tällaiselta wannabe-IT-tytöltä, jolla jalat taitaa olla muutenkin vähän maanpinnan yläpuolella. Jannikesta ei ole oikein mitään kuvaa muuta kuin, että typerä biisivalinta hänellä oli: on varmasti paljon järkeä ottaa joku niin loistavasti laulettu pop-biisi kuin Beautiful, ja koittaa laulaa sitä ilman tarvittavaa habitusta samalla tyylillä. Marika taas näyttää koko ajan vetoavan siihen, että ei ole missityyppinen. Eiköhän se ole itsestään selvää, että Idolsissa ja yleensäkin maailmassa harmittavan usein ulkonäöllä on väliä, ja että varmasti hänen ulkonäkönsä syö (no pun intended) häneltä ääniä jonkun verran. Hänen oikea ongelmansa on mielestäni siinä, että vaikka hänellä on Idols-kaartiin suhteuttuna vaikuttava ääni, niin toistaiseksi en ole kuullut kunnollista omaa aitoa tulkintaa häneltä. Saanalla taas olisi äänivaraa olla ennakkosuosikki, mutta jotenkin tuntuu, että hänellä tekniikassa on paljon parantamisen varaa: hetkittäin häneltä tulee aivan käsittämättömiä ailahduksia.

    Rock-miehet Kalle ja Wellu ovat molemmat hyvin keskinkertaisia, ja ongelma heillä on juuri se, että mikään ei erota heitä niistä sadoista suomalaisista omakustanne-bändilaulajista. Koop on mielestäni vähän sopimaton suomalaiseen formaattiin, koska mies vetää niin paljon "brittitatsilla". Jos hän olisi tullut mukaan jollain omalla erottuvalla tyylillä, niin silloin tällä britteilyllä ei olisi niin väliä, ja mies olisi vahvoilla. Vesa osaa laulaa ihan perushyvin, ja ulkomaiset rock-biisitkin taittuvat, mutta hän on kuitenkin ehkä kilpailun selkein karaokemies -- harmi sinänsä. Ja sitten meillä on vielä Pete... Niin, kenelläkään ei liene epäselvyyksiä millä avuilla hän on kisassa varmastikin vahvoilla, ja kyllähän tämä poika itsekin sen tietää, kun kameran edessä on (toisinaan paidattomanakin) söpöillyt tuon tuosta. Hänen laulamisensa on hieman teennäistä rock-karjumista, jolla periaatteessa kuitenkin pärjäisi tässä porukassa vielä jonkun erän. Pikkutyttöjen ansiosta kuitenkin Pete on varma finalisti.

    Kaikkein pahiten tällä kaudella olen pettynyt tuomaristoon. Nämä kaksi semifinaalia ovat olleet täysin naurettavia sen takia, että tuomaristo on periaatteessa ollut tyytyväinen kaikkeen mitä on kuullut -- oli se kuinka huonoa tahansa. Olisin kuvitellut, että edes Jone olisi pistänyt joskus vastakkaisen mielipiteen, mutta mies käsittämättömästi on julistellut sellaisiakin suorituksia ihan perushyviksi, jotka olivat hyvin keskivertoja ja epävireisiäkin. Vaikka ollaankin Suomen mittakaavalla liikenteessä, niin tässä kuitenkin haetaan rahasopimuksen saavaa artistia, ja aika huonon mallin tuomaristo antaa suomalaisille palkitessaan pro-tasolla surkeat suoritukset vähintään armeliailla palautteilla.

    Jep, Anna-Kaisa ja Pete tapaavat finaalissa, jossa Anna-Kaisa vetää pidemmän korren. Että semmoinen tuotantokausi meillä täällä Suomessa... :sick:
     
    Viimeksi muokattu: 20.10.2008
  4. JMal

    JMal Guest Guest

    Liittynyt:
    02.02.2006
    Viestejä:
    792
    Saadut tykkäykset:
    0
    eniten kyllä häiritsee usean laulajan tankeroenkun ääntäminen. meneen moni muuten teknisesti ok biisi piloille, kun kuulostaa siltä että olis johannes virolainen laulamassa... vaikka sitä enkkua siellä koulussa luetaan monta vuotta, niin vieraalla kielellä laulaminen ei ole niin yksinkertaista. pysyisivät suomenkielisissä biiseissä, jos ei taivu.

    hirveintä on kuunnella jonkun wellun tankeroa rock-klisheillä höystettynä kun sanoista ei saa mitään selvää...
     
  5. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    Tästä on pakko olla hieman eri mieltä. Veskun "Hyvää yötä ja huomenta" oli kisan siihen mennessä ensimmäinen veto, joka ei kuulostanut karaokelta. Hän on jatkoon päässeistä jätkistä ehkä paras laulaja, mutta eipä sillä ole näissä kisoissa ennenkään pitkälle pötkitty. Kuten Vesku itsekin sanoi, jatkossa on monta söpömpää poikaa. Ja niitähän ne kisan ratkaisevat pikkutytöt äänestää.

    Toivottavasti Anna-Kaisa kuitenkin pärjää. Tai toivottavasti hän ei pääse kärkikolmikkoon, jolloin saattaisi olla parempi mahdollisuus päästä tekemään rauhassa hieman omantyylisempää musaa.
     
  6. Caporegime

    Caporegime Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.04.2004
    Viestejä:
    1 587
    Saadut tykkäykset:
    3
    Paljon parempi kyllä näin. Ihme että meni kolme kautta pudotuspelitavan vaihtamiseen.

    Aiemmilla kausilla on tuntunut että monta potentiaalista on pudonnut jo semi-finaaleissa kun neljästä (vai oliko viime vuonna jopa viidestä) vain yksi meni jatkoon. Sen ja muiden välillä ei välttämättä kovin absoluuttista eroa ole ollut. Nyt yksi vähiten ääniä saanut putoaa, paljon reilumpi peli.

    Toisekseen ketkä siellä finaalissa lienevätkään, saavatpahan ainakin nyt pari esiintymistä lisää. Semejä on nyt kolme per sukupuoli ja ilmeisesti finaalissa on sitten vielä seitsemän kilpailijaa jäljellä, koska finaaleja taisi olla jopa kuusi kappaletta.

    Vesa on suosikki. Idolsin sivuilta kilpailijoiden profiilit katsottuna häneltä voinee odottaa jotain säädyllisiäkin biisivalintoja vastaisuudessa, jos lempiartistit ja -bändit antavat jotain osviittaa.
     
  7. TimoJ

    TimoJ Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.09.2001
    Viestejä:
    1 266
    Saadut tykkäykset:
    15
    Taas oli aika surkeaa tasoa...

    Vesa oli paras mutta kappalevalinta ei ollut onnistunut (alkuperäinen jäänyt liian hyvin mieleen). Hän olisi voinut laulaa ennemmin tuon kappaleen minkä Wellu lauloi.

    Koop voisi kokeilla laulaa Joe Cockerin laulamia kappaleita, ääni kävisi niihin hyvin. Tuo Queenin kappale meni kyllä pilalle.

    Pete näköjään vaan huutaa samalla äänellä kaikki kappaleet, mutta hyppii innokkaasti, joten teinitytytöt äänestää.

    Kalle, en enää tiedä miten siihen suhtautuisi, samalla möreällä soundilla kaikki läpi. Toisaalta se kappaleen tulkinta/sovitus oli oikeastaan ihan hupaisa.

    Wellu, eipä oikein kappaleen tulkinta välittynyt, siis ei yhtään. Eikä lauluäänessä ollut sointia tuollaiseen hitaaseen kappaleeseen.
     
  8. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Taso on tänä vuonna varsin hyvä. Niin selviä falskistilaulajia ei ole enää jatkoon päässyt kuin aiemmin, joten erot syntyvätkin muista seikoista. Eilisissä esityksissä Pete oli aivan omaa luokkaansa, laulussa oli oikeanlaista räkäisyyttä kyseiseen biisiin ja esittäminen on porukasta parhaiten hallussa. Vesa hyvänä kakkosena. Mies osaa kyllä laulaa, mutta iskelmähabituksesta on oma haittansa. Laulajana heikoin Kalle yllättäen säilyi vielä mukana, vaikka eipä tippunut Wellukaan mitään kovin kummoista onnistunut esittämään.
     
  9. Sabbe

    Sabbe Guest Guest

    Liittynyt:
    14.07.2003
    Viestejä:
    736
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minä tykkäsin eniten Koopin ja Peten vedoista tällä kertaa, selkeästi parhaat. Koop veti biisin suuruuden huomioon ottaen todella hienosti, vaikkakin ekassa puoliskossa korkeat äänet olivat selvästi epävireessä. Pete taas veti itselleen erittäin hyvin sopivan biisin, mahtava esitys ja yleisesti ottaen todella hyvällä asenteella vedetty. Toivon mukaan Pete kuitenkin jättää tämän huutomeiningin väliin seuraavalla kerralla ja näyttää jotain muutakin.

    Vesa lauloi tuttuun tapaansa hyvin, mutta esityksessä jokin häiritsi pahasti. Sitä olisi varmaan pitänyt katsoa silmät kiinni. Kalle ja Wellu vetivät molemmat heikosti, mutta Kalle oli silti huonompi. Ero ei tosin ollut kovin dramaattinen, molemmat vetivät todella tylsän setin.

    Ei kuitenkaan pidä antaa mennä noin vaakalaudalle, Wellulla pahasti pieleen meni tuo biisivalinta ja siihen kaatui se kisa. Suuri virhe ottaa kaksi rauhallista biisiä peräkkäin ja tämä toinen oli vielä tylsempi kuin ensimmäisen semifinaalin veto. Nyt näyttää vahvasti siltä, että poikien puolelta finaaliin menee Pete, Koop ja Vesa. Toivon, että kukaan heistä ei mogaile pahasti seuraavalla kerralla, koska seuraavaksi on Kallen aika pudota.
     
  10. idgie

    idgie Guest Guest

    Liittynyt:
    19.06.2006
    Viestejä:
    85
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kattoin äsken tota eppujaksoo ja en taaskaan mahtanu sille mitään että mulle tulee aina tosta Kallesta mieleen Wayne´s Worldin Garth :D, ihan vaan tästäkin syystä sille vois antaa äänensä, tosin se vetikin tänään parhaiten.
     
  11. juuei

    juuei Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.01.2005
    Viestejä:
    227
    Saadut tykkäykset:
    4
    Voi per*** mitä sovituksia eppujen kappaleista. Kapelimestari vois sen banjonsa tunkea paikkaan jonne ei aurinko paista. Muutenkin äänipuoli edelleen päin peeetä.
     
  12. Sedator

    Sedator Uusi jäsen

    Liittynyt:
    30.08.2004
    Viestejä:
    245
    Saadut tykkäykset:
    0
    Taisi äänestystilanteen näyttäminen vaikuttaa aika paljon tulokseen. Ne, jotka olisivat ehkä äänestäneet Peteä tai Vesaa alkoivat taktikoimaan. Miettivät, että "Koska Pete/Vesa on todennäköisesti jatkossa, niin äänestämpä Kallea/Kooppia, jotta hän pääsee jatkoon..."

    Anyway, ihan mielenkiintoinen ratkaisu tuotantotiimiltä, ja tätä kautta myös hyvä lopputulos: Koop on hyvä laulaja, joskaan ei suomirokissa.
     
  13. att

    att Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    09.01.2003
    Viestejä:
    1 059
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hyvä, että Koop ja Kalle ovat jatkossa. He vaikuttavat laulajina mielenkiintoisemmilta kuin Pete tai Vesa. Ja Kalle olikin tänään todella hyvä, biisi sopi mainiosti hänen äänelleen.

    Erinomaista muuten, että tällä kertaa Suomessa tämä semifinaali osattiin toteuttaa oikein. Tämä nykyinen malli, jossa sama, ja jo varsin valikoitunut, semifinaaliporukka esiintyy uudestaan ja uudestaan ja vain yksi putoaa kerralla pois, on paljon parempi kuin se Suomessa aiemmin harrastettu "monta laulaa kerralla ja vain yksi (söpöin) heistä pääsee jatkoon". Sitä en kyllä ymmärrä, miksi äänestys alkaa jo ennen kuin kukaan on ehtinyt laulaa. Tässä(kin) voitaisiin ottaa mallia USA:n versiosta, jossa äänestysaika alkaa vasta ohjelman päätyttyä.
     
  14. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Yllättävä ratkaisu sinänsä, kun Vesa ihan laulajana taisi kuitenkin olla tuon porukan paras. Kaipa se tietty iskelmällisyys sitten kostautui. Koopin olisin tavallaan porukan latteimpana hahmona odottanut illan kehnoimman esityksen pohjalta tippuvan kun Kallekin yllätti parantamalla selvästi aiemmasta. Petelle arvottu biisi ei sopinut lainkaan, mutta taitaa kuitenkin jäljelläolevista miehistä selvästi paras ehdokas voittajaksi olla.
     
  15. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    Vesa oli noista vähiten pikkutyttöjen suosikki. Se ratkaisi homman. Toivottavasti miehestä kuullaan vielä. :cool:

    Kalle yllätti oikein kunnolla. Mies on ollu mielestäni todella kehno aiemmin, mutta tällä kertaa paras.

    Pete voittanee koko kisan.
     
  16. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Pikkutyttöjen äänivaltaa näissä kisoissa tupataan yleensä melkoisesti liioittelemaan. Tälläkin kertaa selvästi eniten kyseiselle kohderyhmälle suuntautuneet Daniel (pehmopoppi) ja Wellu (luuvmetal) kuitenkin tippuivat ensimmäisinä.
     
  17. TimoJ

    TimoJ Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.09.2001
    Viestejä:
    1 266
    Saadut tykkäykset:
    15
    Kalle ilmeisesti onkin vain esittänyt tuollaista möreää rokkaajaa ja oikeasti osaakin laulaa. Toivottavasti hän jatkaa tällä uudella tyylillä.

    Mutta Pete, mikähän kappale hänelle sitten olisi sopiva? Sellainen jossa hän voi huutaa ja hyppiä? Muutahan hän ei tee ja olikin tuon porukan huonoin laulaja.
     
  18. Sabbe

    Sabbe Guest Guest

    Liittynyt:
    14.07.2003
    Viestejä:
    736
    Saadut tykkäykset:
    0
    Odotin Koopin putoavan tällä kertaa, vähän yllätyksenä tuli tuo Vesan putoaminen. Eipä siinä mitään, nyt kun Kallekin näytti olevan oikeasti aika hyvä niin tuosta porukasta ketkä vaan 3 kelpasi minulle finaaliin. Jokaisella on jotain hyviä puolia ja vetävät paikoittain varsin hyviäkin esityksiä.

    Petellä tuntuu tosiaan olevan tuon tavallisen laulamisen kanssa ongelmia, tuossakin biisissä lähti kunnolla käyntiin vasta lopun revityksessä. Vesalla meni vähän överiksi esitys ja kaikesta huolimatta jää Vesasta jotenkin liian tavis-kuva, vaikka osaakin laulaa hyvin.

    Kalle yllätti oikein urakalla, kaveri osaakin laulaa ja erityisesti yllätyin äänestä, joka onkin puhdas ja hyvin miellyttävän kuuloinen oikein käytettynä. Toivottavasti Kalle jatkaa enemmän tätä puhtaasti laulamisen linjaa, eikä sitä maneerista wannabe-rockia. Koop veti ihan hyvin ottaen huomioon nuo kielivaikeudet, mutta saa mun puolesta lauleskella englanniksi tästä lähtien.
     
  19. TimoJ

    TimoJ Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.09.2001
    Viestejä:
    1 266
    Saadut tykkäykset:
    15
    Ihme on tapahtunut: Pete osaakin laulaa ja oli paras. Ja Kalle taantui taas siihen entiseen mörinään.
     
  20. lepreconn

    lepreconn Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.11.2006
    Viestejä:
    3 370
    Saadut tykkäykset:
    39
    Se hevari, joka lauloi Wicked Gamen sortui alokasmaiseen mokaan. Ei tuolla voi pärjätä!