Kansalaisboksi Kombotallennin

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Temppu84, 12.05.2008.

  1. Hak-Rok78

    Hak-Rok78 Guest Guest

    Liittynyt:
    17.07.2008
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
    Viimeksi muokattu: 01.10.2008
  2. aarno2815

    aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    4 636
    Saadut tykkäykset:
    131
    Minulla on tässä Kansalaisboksissa hyvin usein käynnistettäessä vasemmassa reunassa töllöä näkynyt leveä vihreä pystyraita. Kun sammutan boksin ja käynnistän uudelleen, raita häviää. Varmaan muillakin on ollut tuo ilmiö? Minulla on hdmi-liitäntä telkkariin. Olisiko lääkettä asiaan?
     
  3. makko

    makko Guest Guest

    Liittynyt:
    01.10.2008
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juuri tuli verkkokaupasta sähköpostia: "Uusien ohjelmistopäivitysten ilmestymisestä ei ole tarkempaa tietoa."
    Olisikohan syytä palauttaa kaikki kansalaisboksit ja vaihtaa vaikka LA bokseihin? Niihin kun sentään yritetään päivityksiä hoitaa. Voisi verkkokaupan asiakaspalvelu hiukan parantua kun sinne muutama sata boksia kuluttajasuojalain virhevastuuseen vedoten palautettaisiin...
     
  4. ct-test

    ct-test Guest Guest

    Liittynyt:
    09.09.2008
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    0
    No voihan hitto. Pistäisivät edes sen sisäisessä testauksessa olevan betaversion jakeluun - mikä tahansa muu ohjelmistoversio olisi varmasti parempi kuin tämä resetoija-tallennustentuhoaja. Tuotteen elinikä alkaa arvelluttamaan ja ehkä olisi ollut parempi ostaa juuri tuo Laatuantennin versio. Luusis että TC-2201 on identtinen tämän kanssa ja fiksuinta olisi että ohjelmistot olisivat 1:1 käyviä - vai maksavatko laatuantenni ja verkkokauppa erikseen softan kehityksestä korean pojille ja vielä samojen bugien fixauksesta.
     
  5. Hak-Rok78

    Hak-Rok78 Guest Guest

    Liittynyt:
    17.07.2008
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä tässä La-boksissa vieläkin pikku ongelmia on esim. tulee hyvin harvoin viesti että yhteys kaapelikorttiin epäonnistui ja äänet vähän särähtää, mutta korjautuu nopeasti takaisin.
    Ajastin nauhoitusta en ole kokeillut mutta normaali nauhoitukset onneksi saa nyt onnistumaan tällä päivityksellä, eli kyllä tämä boksi nyt mulle kelpaa.
     
  6. sarmis

    sarmis Guest Guest

    Liittynyt:
    01.10.2008
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Meinasin jo palauttaa koko komboboksin takaisin verkkokauppaan tallennusongelmien takia, mutta maltoin mieleni.

    Muutaman päivän tiiviin testailun jälkeen totesin, että boksista kannattaa pistää virrat pois (päävirtakytkimestä) kokonaan kun se ei ole käytössä. Sen jälkeen tallennus on toiminut itselläni hyvin. Sama homma auttaa myös jos epg:n tiedot häviävät. Varsinaiseksi käyttöboksiksi tuosta ei ole, koska ainakin maikkaria katsellessa kone melko varmasti jumittaa jossakin vaiheessa iltaa, mutta pelkässä tallennuskäytössä tuntuisi toimivan aika hyvin (kunhan poistaa virrasta riittävän usein). Itselläni käytössä 1.16.85 firmis.

    Ja näyttääpi hintakin laskeneen, nyt 122.90€
     
  7. MeiserLeiser

    MeiserLeiser Guest Guest

    Liittynyt:
    10.05.2003
    Viestejä:
    198
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onkos teillä semmosta näkynyt että kuva ikäänkuin palaa puhki? Eli vaaleat sävyt menee valkoisiksi ja yksityiskohdat häviää? Kytketty hdmi kaapelilla suoraan Optoman HD800X tykkiin.

    Niin ja pitäisö scartin kautta näkyä kuva vaikka hdmi on kiinni? Nyt tykki sanoo että scarttii tulisi signaali mutta näyttää vain mustaa.

    Kyseessä siis Kansalaisboxi.
     
    Viimeksi muokattu: 04.10.2008
  8. Sargon

    Sargon Guest Guest

    Liittynyt:
    14.09.2007
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ostin kombotallentimen kolme viikkoa sitten + 250 g:n DiWe-levyn, jota myyjä suositteli.
    Minulla oli tallentimen kanssa niin paljon ongelmia, että eilen menin myyjän huollon juttusille ja pyysin vaihtamaan sen johonkin toiseen laitteeseen, josta maksaisin tietty ao. välirahan. Siihen ei suostuttu.
    Huolto sanoi, että vastaavia valituksia ei ole tullut, joten he vaihtavat sen huoltotoimenpiteenä uuteen, "koska ongelmani eivät ole ole tyyppivikoja".
    Tämä uusi näyttäisi toimivan paremmin. Päivitin ohjelman heti muistitikulla, johon olin tallentanut uuden firewiren edellisen laitteen vuoksi.
    Ainakaan se ei ole (vielä!) kaatuillut, jäänyt päälle nauhoituksen lopetettuaan (paitsi kerran juuri äsken JIM-kanavan nauhoituksen jälkeen), nauhoittanut mustaa kuvaa. Pari ongelmaa on tosin jäänyt. 1) EPG:n kautta ajastettaessa on lisättävä talletusaikaa manuaalisesti, mikä tosin käy helposti kun löytää oikean nappulan ja 2) elokuvaa nauhoittaessa se jakaa talletuksen kahteen osaan, joista ensimmäinen on pimeä ja toisesta puuttuu alkua. Merkillinen juttu ! Tietääkö kukaan syytä siihen ?
    Laite olisi muuten aika näpsäkkä: Äänetön, hyvä käyttöliittymä, hdmi, kuvanlaatu OK, järkevä hinta ja ja kaksi USB-porttia. Kun etsin vastaavilla ominaisuuksilla muuta laitetta, hinnat menivät yli kolmensadan.
    Pitääkö odottaa uutta ohjelmistopäivitystä tai onko ongelmiini jokin muu ratkaisu ?
     
  9. Sargon

    Sargon Guest Guest

    Liittynyt:
    14.09.2007
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    - Eiliset talletukset toimivat Ok uudella boksilla. Jopa kotimainen elokuva tallentui yhtenä kappaleena.
    - Valitsin nyt talletukset EPG:llä. Sen jälkeen menin P+nuoli ylös nappulaan, jonka alla ovat talletukset. Painoin OK-nappulaa talletuksen kohdalla, jolloin manuaalivalikko tulee esiin ja lisäsin talletusaikaa 5-10 minuutilla. Näin sain koko ohjelman purkitettua. Näin hoituu tuo mystinen tallennuksen ennen aikainen loppuminen. Olen poistanut "ajastintallennuksen lisävalikosta" valinnan, jonka perusteella katkaisee tallennuksen verkosignaalin mukaan, mutta sekään ei auta ainakaan kokonaan. Olen miettinyt johtuuko ongelma levyaseman ja boksin erilaisesta kellotaajuudesta; johtuu tai ei, siihen ei korjausta liene.
    - Välillä boksi jää edelleen päälle nauhoituksen loputtua, mutta ei siis aina.Eihän siitä muuta kiusaa ole kuin, että sähköä kuluu ja kovalevyn ledi vilkuttaa jatkuvasti.
    - Edellä erään keskustelijan neuvo, katkaista virta boksista kokonaan, kun sitä ei käytä, on varmasti hyvä. Virtakatkaisin on kätevästi vasemmassa takakulmassa. Sama juttuhan se on kännyssä ja tietsikassa - ohjelmat jossain vaiheessa sekoavat ja mitä uudempi firmis, sitä varmemin.
    Olisin kiinnostunut kuulemaan muiden vastaavista kokemuksista. Erityisesti boksin taipumus jakaa ulkolaiset elokuvat kahteen osioon ? Onko siitä muilla kokemuksia ?
     
  10. pitkis7

    pitkis7 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.03.2005
    Viestejä:
    193
    Saadut tykkäykset:
    0
    Johtuu koneen boottaamisesta kesken nauhoituksen, sama ongelma oli edellisessäkin ohjelmaversiossakin. Alku ei tallennu katsomiskelpoisena joten nauhoitus on pilalla.

    Tämä oli eräs syy (monista) sille että vein LA Digitalin matolaatikon takaisin myyjälle.
     
  11. Sargon

    Sargon Guest Guest

    Liittynyt:
    14.09.2007
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    OK Pitkis
    Olet varmaan oikeassa.
    Mistä se buuttaaminen johtuu juuri elokuvien kanssa ?
    Onkohan niissä joku suojaussignaali, joka laittaa boksin buuttaamaan ?
    Minulla se pätkäisee juuri elokuvat. Muissa ohjelmissa en ole ainakaan vielä huomannut.
    Saisi myyjä tehdä nopeasti uuden firmiksen. Muuten isolla porukalla alkaa tulla harmaita hiuksia.
     
  12. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Niin no, viimeisimmän LA Digital -päivityksen jälkeen "matolaatikkoni" on pelannut toistaiseksi loistavasti. Onhan tuo kuitenkin hienoa, että kahden kuukauden sisään on tullut ainakin kolme ohjelmistopäivitystä: ongelmille yritetään tehdä jotain.
     
  13. Rapi

    Rapi Guest Guest

    Liittynyt:
    29.10.2007
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo kombotallenninhan on suorastaan kelvoton laite :mad: :OI Alla viesti, jonka lähetin tukeen ja vastus sieltä.

    Tietenkin tuo teksti, että ei suositella LaCien isompia kovalevyjä tämän laitteen kanssa, lisättiin verkkokaupan tuotesivulle vasta sen jälkeen, kun ostin laitteen ja vaihdatin jo yhden takuuseen. Eli ilmeisesti pitää vain olla ilman digiboksia, kun lyövät toimimattomia bokseja myyntiin. Eräässä mainoslehdessä vieläpä mainostettiin, että toimii varmasti 1 teran kiintolevykokoon asti.
     
  14. teemu.jarvinen

    teemu.jarvinen Guest Guest

    Liittynyt:
    24.11.2003
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Verkkokaupan sivuilla vihdoinkin päivitys saatavilla (V.1.20.04).
     
  15. ct-test

    ct-test Guest Guest

    Liittynyt:
    09.09.2008
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    0
    Uusi päivitys hoiti homman. Vuorokausi takana uudella ohjelmistolla: ei ole kertaakaan sammut ja EPGn tiedot ovat kohdillaan. Tallentamista en ole vielä testannut. Pieni puute on se, että kuvasuhde nollaantuu edelleenkin (pilarikuva) aina boottauksen jälkeen mutta jos ei tarvitse / kone ei itse katko virtoja niin sillä ei ole väliä. Nyt alkaa olla laite suosittelukunnossa myös muille.
     
  16. Speku

    Speku Guest Guest

    Liittynyt:
    18.01.2005
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    0
    Todellakin uusi ohjelmistopäivitys auttoi. Ennen uutta päivitystä oma kansalaisboksini boottasi itsensä montaa kertaa vuorokaudessa ja jos tallennus oli käynnissä, niin se meni pilalle.
    Boksissani on kiinni merkitön 250GB usb-kovo. Kokeilin myös tallentamista ja toisen kanavan katsomista samaan aikaan, eikä mitään ongelmia ilmennyt.
    Toivottavasti uusia bugeja ei kovin paljoa enää löydy.
     
  17. Vili85

    Vili85 Guest Guest

    Liittynyt:
    07.06.2004
    Viestejä:
    108
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tuliko tästä päivitykseen jälkeen niin kelpo laite ettei kellään ole enää mitään ongelmia?:confused:
     
  18. ekan

    ekan Guest Guest

    Liittynyt:
    17.10.2008
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko kukaan kokeillut Buffalon (varsinkin noita isompia) usb-levyjä, josko ne toimisivat?
    Tässä olisi nimittäin mielestäni yksi varteenotettava vaitoehto: Buffalo, Drivestation 1 tb eco Hinta 129,00 € Anttilasta.
     
  19. Cyclefrenia

    Cyclefrenia Guest Guest

    Liittynyt:
    27.08.2007
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä vain, kuva palaa puhki. Ideoita? Mulla kanssa kansalaisboksi HDMI-kaapelilla kiinni Mirain 42" full hd töllössä. Scartilla sama ongelma ja ohjelmistopäivitys ei auttanut.
     
  20. rebe^

    rebe^ Guest Guest

    Liittynyt:
    17.10.2004
    Viestejä:
    30
    Saadut tykkäykset:
    0
    Muuten kyllä, mutta jos sulkee virrat pois boksista käytön jälkeen kuten minä teen niin kuvasuhde nollaantuu, kuten jo aiemmin ketjussa mainittu. Melko ärsyttävää joka kerta telkkua katsoessa mennä vääntämään kuvasuhdeasetus taas "Pois"-tilaan. Onko kellään tietoa josko tämä ongelma poistuisi hdmi-kaapelilla? (Nyt siis scartti käytössä, ja harkinnassa tehdä hurja investointi hdmi-kaapeliin :) )
    Tarkistettu wattimittarilla että tämä boksi kuluttaa hieman yli 10 wattia valmiustilassakin joten ihan sievoinen summa siitäkin vuodessa tulee jos antaa boksin lillua valmiustilassa. Eli tuo ongelma kun saadaan veilä fiksattua niin kelpo laite.