PS3:n äänettömyys - legendaako?

Keskustelu osiossa 'Blu-ray sekä UHD -laitteet' , aloittajana zeipiii, 12.06.2007.

  1. JukkaVaAn

    JukkaVaAn Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.05.2007
    Viestejä:
    800
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täällä on pleikkari samanlainen kuin sinulla tuossa videossa. Äänen kuulee hiljaisessa huoneessa kun ei ole muita äänilähteitä. Blu-ray toistossa tuuletin ei nouse juuri ollenkaan siitä tasosta mitä se on konetta käynnistettäessä.
     
  2. JuKo

    JuKo Guest Guest

    Liittynyt:
    18.02.2004
    Viestejä:
    872
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä noissa eroja on. Oma ensimmäinen 60 gigan malli piti jonkinlaista puhinaa, ei se häiritsevä ollut mutta selvästi havaittava. Nykyinen 40 gigan mallia ei oikeastaan huomaa edes hiljaisessa huoneessa. Se on hyllyllä n. 1,5 metrin päässä sohvalta eikä sen päälläoloa huomaa jos jää päälle edes sen jälkeen kun kaikki laitteet on olohuoneesta pois päältä ja on hiljaista. Puhinan kuulee kyllä jopa yli metrin päähän jos tarkkaan keskittyy aivan hiljaisessa huoneessa mutta hiljaiseksi tuota voi todellakin sanoa. Jos jollain on vertailukohtana esim. acer aspire one pikkukannettava niin se on äänekkäämpi kuin tuo minun 40 gigan ps3.

    Laaduntarkkailua voi tietysti syyttää, mutta toisaalta viallisia konsoleita on ollut käsittääkseni suhteellisen vähän liikkeellä. Tuo äänekkyys ei sinällään mielestäni ole vika, ellei laitetta alunperin ole tarkoitettu äänettömäksi (on tietysti tässä suhteessa viallisia laitteita, mutta ne ovat huomattavan äänekkäitä).
     
  3. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Aika marginaalinen osa PS3:sen ostaneista varmaan kirjoittelee netissä, eikä kenties edes tiedosta jos laite on äänekkäämpi kuin pitäisi. Mikä sitten on normaalia ja ei, mielestäni raja menee ainakin siinä jos tuulettimien nopeus nousee kolmoseen ja ylikin, eikä siitä laske vaikka laitetta ei kuormitettaisi.

    Huonona vertauksena taas kerran, onko autossa vika vai ominaisuus jos tuulettimen flekti huutaa kokoajan vaikka lämpötila on laskenut ;)

    edit:

    Kysyin maahantuojan kantaa näihin tuulettimen säätymättömyysongelmiin ja linkitin samalla tämän threadin heille.
    Olisin halunnut tietää onko kyse todella viasta, eikä vain joidenkin yksilöiden huonosta ominaisuudesta.
    Vastauksena:
    Emme ota kantaa tällaiseen tapaukseen, vaan laite on nähtävä. Jos siinä on vikaa se vaihdetaan. Tee Kirjallinen vikailmoitus jossa on yhteystietosi sekä kuitin kopio. Toimita nämä paperit sekä itse konsoli (vain konsoli, ei muita tarvikkeita, ei myyntilaatikkoa) ostospaikkaan, ja näin koneesi lähtee eteenpäin tarkistukseen sekä mahdolliseen vaihtoon. Jos voi, ota konsolissa olevista tärkeistä tiedostoista itsellesi kopiot, ja poista käyttäjät konsolista.

    Omani on Capilta ostettu, joten heidän kanssaan ei kait Suomen maahantuojalla ole asian kanssa tekemistä.
    Capille olen pistänyt postia jo ajat sitten pariin kertaan, mutta heillä ei ilmeisesti ole aikaa vastata.
     
    Viimeksi muokattu: 26.09.2008
  4. kana1

    kana1 Guest Guest

    Liittynyt:
    02.04.2007
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsellä on nyt toinen PS3 menossa. Ensimmäinen oli viime toukokuussa ostettu 60gb-malli. Se piti varsin kovaa meteliä enkä voinut pitää sitä lainkaan tv-tasossa vaan piti nostaa telkkarin taakse pystyyn. Tuossa se pysyi suht hyvin kuosissa, vaikka elokuvilla hiljaisissa kohdissa sen huomasi (vaikka tykki Optoma HD72 oli päällä). Ja tuulettimen kierrosten noustua, se ei osannut laskea niitä vaikka oli idlenä kuinka pitkään.

    Nyt on 80gb-malli ja se on suorastaan hiiren hiljainen verrattuna edelliseen. Leffoille sitä ei huomaa edes hiljaisissa kohdissa, sillä tykki hurisee enemmän. Olen nyt erittäin tyytyväinen laitteeseen. En ole missään tilanteessa saanut siitä samanlaista meteliä tai lämpöä. Edellinen puhalsi kuumaa ilmaa vaikka ei tehnyt mitään.

    Kannattaa siis olla tarkkana ja tehdä valitus, jos epäilee masiinan olevan viallinen.
     
  5. Neom

    Neom Guest Guest

    Liittynyt:
    17.09.2008
    Viestejä:
    19
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin, sun omassa oli siis kanssa melua havaittavissa..?

    Aika epämääräinen kyllä toi lausunto. Tosin, ymmärrän kyllä hyvin pointin, mutta näin kuluttajana on ihan mahdoton mennä ylläolevan "lausunnon" perusteella mennä diagnosoimaan oman värkin toimivuutta.

    Nojoo, mutta eiköhän ne vian merkit täyttyneet tuossa mun värkissä.

    Ainiin.. Se mitä totesit tuosta vian huomaamisesta on niiin totta! Oma eukkoni ei olisi kiinnittänyt mitään huomiota meteliin.. Tosin kyllä se sitten viimein sen totesi, mutta meinasi että siihen tottuisi. Paskat! Jo tuuletin kuuluu toiseen huoneeseen helposti, siihen ei totu! ... ainakaan helposti.
     
  6. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Tänään katselin yhden DVD leffan.
    2min jälkeen nousi tuulettimen taso kakkoselle ja 10min jälkeen kolmoselle, siinä se sitten pysyi leffan loppuun asti.
    Leffan loputtua otin levyn pois ja annoin olla tunnin päällä, pysyy kolmosella!
    Eihän tuo kolmostason hurina vedä vertoja Xbox:lle, mutta aika häiritsevää varsinkin jos siihen keskittyy.

    Maahantuoja ei ilmeisesti uskalla/saa ottaa kantaa näihin tuulettimien hurinoihin.

    Pitää ottaa sinne Capille uudelleen yhteyttä jospa vaikka vastaisivat puhelimeen.
     
  7. CamoN

    CamoN Guest Guest

    Liittynyt:
    15.10.2005
    Viestejä:
    160
    Saadut tykkäykset:
    0
    Taitaapi olla niin että minun uudessa 80GB-versiossani on tuo perinteinen tuuletusvika, laite ei halua laskea tuulettimen kierroksia kun on kerran päässyt ne nostamaan. :mad:

    Pleikkari foldasi yön ja latasi demoja Storesta, nyt aamusta lopetin foldauksen, pelailin reilun tunnin ja sen jälkeen keskeytin kaikki lataukset. Käsittääkseni konsolilla ei ole nyt mitään taustalla pyörimässä, se on idlannut yli 20 minuuttia ja puhkuu viileää ilmaa ulos tuuletusaukosta. Kuori on hieman lämmin pohjan tuntumasta (asetettu vaakatasoon) mutta muuten viileä.

    Eilen kokeilin myös pystyasentoa paikassa jossa ilma kiertää vielä paremmin kuin tuolla avonaisessa TV-tasossa, mutta sillä ei ollut mitään vaikutusta mihinkään. Tuuletinäänet ovat koko ajan aika kovat - kun laitteen käynnistää ne ovat siellä 1. tasolla vielä ihan kohtuulliset, mutta 2. ja 3. taso ovat sitten jo aika äänekkäitä. Eikä noiden tasojen välillä ole juurikaan eroa, mutta ne kynnykset kuitenkin kuulee selvästi kun kierrokset nousevat.

    Tai sitten olen vaan tottunut liian hyvään. Samalla TV-tasolla pleikkarin vieressä on Mac mini, joka on rasituksessakin tuohon pleikkariin verrattuna käytännössä äänetön. Tällä hetkellä olohuoneessa ei ole mitään muita äänekkäitä laitteita, joten tuon pleikkarin huminan huomaa erityisen hyvin. Ei tuo kuitenkaan ole aivan sillä tasolla kuin kaverin Xbox 360, jota voisi verrata käyntiääneltään ihan aikuisten oikeasti pieneen imuriin.

    Saa nähdä tuleeko tuon kanssa toimeen. Hankin konsolin pääasiassa pelikäyttöön, joten hiljaisuus ei ole aivan elämän/kuoleman asia. Mutta olisihan se kiva välillä foldatakin ja latailla jotain öisin niin, ettei pleikkarin takia tarvitse sulkea ovia makuuhuoneen ja olohuoneen välillä. :OI
     
  8. M_Pallo

    M_Pallo Guest Guest

    Liittynyt:
    15.06.2008
    Viestejä:
    38
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo on kyllä huono tieto, että myös uusimmassa versiossa esiintyy huonoja yksilöitä. Pleikkaria taitaa koota useampi eri valmistaja, tietääkö joku tarkemmin? Onko toisissa yksilöissä käytetty paskempia komponentteja?
     
  9. TonyA

    TonyA Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.01.2005
    Viestejä:
    308
    Saadut tykkäykset:
    3
    Kerratkaapa, että mikä Suomesta ostetun PS3:n takuu onkaan? Siksi mietin, koska oma kappaleeni on erittäin äänekästä sorttia, mutta se on jo toista vuotta vanha, ja nyt vasta iski halu vaihtaa hiljaisempaan. Olen jo kerran joutunut vaihtamaan pleikkani, silloin ongelmana oli DVD:iden ja BR-levyjen pyörimättömyys.

    Kun katson dvd:tä, ps3 käynnistää täyden tuuletuksen noin 10 minuutin kuluttua aloituksesta, vaikka konsoli sijaitsee avonaisessa paikassa.
     
  10. Gergo

    Gergo Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.11.2004
    Viestejä:
    610
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin kuin sanoin, molemmat 80 gigaiseni (toinen ostettu elokuussa, vaihdettu uuteen syyskuussa muun vian takia) äänekkäitä, eivät laske kieppejä kun nousevat.
     
  11. sande74

    sande74 Guest Guest

    Liittynyt:
    19.02.2007
    Viestejä:
    76
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oma "Hooveri"(40gb) lähti tänään huoltoon.
    takuuta jäljellä vielä noin 2kk.
    Pelattua vielä tuli mutta leffojen katselu jäi juuri tuon äänen takia.
    Esim.muija lukee/nukkuu viereisessä huoneessa ja sanoi et välillä heräs siihe kun yö myöhään pelasin ja hurina kuului oven läpi!
    itse ei pelatessa alkuhurinan jälkeen niin kauheasti häirinnyt kun kaikki keskittyminen meni peliin.

    Lähinnä rupes mietityttämään koneen pitkäikäisyys kun nyt jo huusi niin pirusti.

    Mulla meni noin 5min(esim nhl 09) pelatessa kun oli jo tuulettimet täysillä
    Ja kone oli vielä todellakin avonaisessa tilassa.

    nyt vaan toivotaan parempaa ja pelätään pahempaa ton tulevan konsolin kanssa...:confused:
     
  12. Opa82

    Opa82 Guest Guest

    Liittynyt:
    06.08.2008
    Viestejä:
    83
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oma 40gb ps3 ostettu huhtikuussa ja toimii edelleen yhtä hiljaisesti kuin uutena. Koneella pelataan ja katsellaan paljon blu-ray-elokuvia. Pleikkari sijaitsee laitetelineessä jota ei ihan avoimeksi tilaksi voi sanoa.

    Oletteko muistaneet imuroida pölyt säännöllisesti viikottain, entäpä mikä on muun siivouksen laita?
     
  13. Samu81

    Samu81 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2006
    Viestejä:
    214
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oma 80Gb -malli saapui keskiviikkona, mutta vasta tänään sille tehtiin ensimmäinen metakkatesti: Frendeille laitteen demoamista muutamalla imuttamallani 720P -trailerilla, sitten GTA4:sta, perään 10 000 BC -leffa ja vielä tuon perään GTA4:sta.

    Yhteensä laite oli putkeen päällä vajaa 7h josta suurinosa rasituksen alla, eikä kyllä puhise yhtään häiritsevästi. En kuullut että tuuletin olisi kertaakaan rasituksen alla nostanut pyörimisnopeuttaan vaikka nimenomaan sitä yritin näiltä forumeilta viisastuneena bongailla, eikä sammutettaessakaan tuuletin huutanut / puhissut. Laite oli sijoitettuna reilun metrin päähän sivuun istumapaikastani, olohuoneen pöydälle vaakatasoon. Hiljaisempi tuo on kuin esim. Optoman HD70 -tykkini, joka roikkuu soffalla leffaa tsiigailtaessa / pelattaessa ~2m juurikin tasan pään yläpuolella.

    Melkomoisen tyytyväinen ostokseen olen :)
     
  14. CamoN

    CamoN Guest Guest

    Liittynyt:
    15.10.2005
    Viestejä:
    160
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sen verran täytyy korjata tätä edellistä kommenttiani, että konsoliani ei sittenkään vaivaa tuo tuuletinvika, vaan tuulettimen kierroksien laskua on vaan aika vaikea todeta. Huminan määrä tuntuu nimittäin pysyvän lähes vakiona tuossa minun laitteessani kaikilla tuulettimen nopeuksilla, pääasiassa tuulettimen ulvonta muuttuu. Siis ykköstasolla humisee selkeästi mutta ei ulvo, kakkostasolla humisee selvästi ja ulisee hieman, kolmostasolla humisee selvästi ja ulvoo selvästi.

    Eli siis huolimatta siitä että 80GB-konsoliani ei vaivaa tuuletinvika, on se mielestäni silti häiritsevän äänekäs. Pelatessa tuo äänentaso ei juuri haittaa, mutta kun esimerkiksi katson telkkaria ja pleikkari foldaa samalla, alkaa se vähitellen ärsyttää. Tai ehkä olen vain tottunut liian hyvään, kun talouden tietokoneet ovat pitkään olleet Macintosheja ja videotykkikin pääsi eläkkeelle pari kuukautta sitten, jolloin pleikkari on olohuoneen ainoa laite joka ei ole käytännössä äänetön. :rolleyes:
     
  15. xmatt

    xmatt Guest Guest

    Liittynyt:
    06.07.2005
    Viestejä:
    27
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuulettimen kierrosten säätyminenkin on myös suhteellista. Oma ensimmäinen Pleikkarini, joka sittenmmin vaihdettiin uuteen mukisematta, ei laskenut normaalikäytössä tuuletusnopeutta saavutettuaan tietyn tason. Kerran hermostuksissani suljin laitteen pieneen kaappin, jolloin ulos kuuluva ääni aluksi luonnollisesti laski. Kuitenkin noin 10 minuutin tjsp. kuluttua Pleikkari alkoi OIKEASTI pitää ihan käsittämätöntä melua - tietenkin aiheesta, koska kaapin sisätilan ilma oli tässä vaiheessa varmaan viisikymmentä astetta.

    Kun sitten avasin ovet, ja annoin ilman jäähtyä, niin ehkäpä noin puolen tunnin kuluttua nopeus putosi ihan yhtäkkiä taas sille äänekkäimmälle normaalitasolle eli "foldaustasolle". Erikoista oli siis, että a) tuuletusnopeus ylipäätään laski, b) tuuletusnopeus laski vasta pitkän ajan päästä, vaikka kaapin ilma ja Pleikkarin ulos puskema ilma oli viileää jo ehkä 10 minuutin päästä ovien avaamisesta.

    Vaikka siis jäähdytys oli viallinen ihan NordiskFilminkin mielestä, niin kyllä laitteen tuulettimen nopeus silti säätyi, vaikkakin vasta aivan extreme-olosuhteissa ja _viiveellä_.

    Idlausäänekkyyteen mikään odottelu ei auttanut. Vaikka konetta olisi pitänyt vuorokauden tyhjäkäynnillä, niin foldausäänitaso pysyi, kun laite oli sen kerran saavuttanut.

    En siis tiedä kävikö minulla vain hyvä tuuri, kun laitteeni oli "tarpeeksi viallinen" mennäkseen takuuseen. Uusi laite on kuitenkin vastannut hyvin odotuksiani, ja se on oikeasti hiljainen. Ei täysin äänetön, muttei kuitenkaan häiritse yhtään.
     
  16. Neom

    Neom Guest Guest

    Liittynyt:
    17.09.2008
    Viestejä:
    19
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä tuuletinvika ei ole kehittynyt mistään pölystä, vaan se hurisi heti uutena.

    Mutta että ei jäisi epäselväksi, niin meillä (eukko, en minä) imuroidaan viikottain, ja pölyt pyyhitään laitteista suht. useasti. =)
     
  17. Neom

    Neom Guest Guest

    Liittynyt:
    17.09.2008
    Viestejä:
    19
    Saadut tykkäykset:
    0
    Noni, tänään pitäs olla Pleikka Gigantissa valmiina.

    Ihmeen kauan siinä meni, 3 viikkoa. Ihme siksi, että Nordickfilmin mukaan PS3 ei huolleta suomessa, vaan ne testataan sielä (onko vika oikea), ja sitten vaihdetaan uuteen.

    Eli huomattava tuulettimen puhina on siis oikea vika, ja siitä sain uuden pleikan. :thumbsup:

    Ilmeisesti kuitenkin nyt sitten joudun aloittamaan GTA4: ja Drakes's fortunen alusta, kun savet jäi vanhaan koneeseen.. :/ (No, en nyt onneksi kovin pitkällä ole)
     
  18. TonyA

    TonyA Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.01.2005
    Viestejä:
    308
    Saadut tykkäykset:
    3
    Niin, sanokaa nyt vielä, että voiko viallista pleikkaa vaihtaa uuteen takuuajan ulkopuolella? Ja oliko takuu vuoden?
     
  19. Neom

    Neom Guest Guest

    Liittynyt:
    17.09.2008
    Viestejä:
    19
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuskin.

    Meinaan että eikös se takuuaika ole just sen takia, ettei putiikkien tarvitse aikojen tappiin ihmeisten laitteisiin tulleita (tai sielä jo valmiiksi olleita) vikoja korjailla..?

    Mutta tosiaan, olihan siinä jossain Nokian luurissa kyllä "tyyppivika", ja vaihtoivat näyttömoduulin koska vain, vaikka takuuaika olisi mennyt tappiin. Joten kyllähän tuota asiaa voisi koittaa jostain (Nordiscfilm?) kysäistä..
     
  20. Neom

    Neom Guest Guest

    Liittynyt:
    17.09.2008
    Viestejä:
    19
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sielähän se oli.

    Aah, nyt se toimii niin kuin alunperin sen kuvittelinkin toimivan. Ei meteliä. (puhinaa) Kovimmallakin kuormalla sen puhina oli todella pientä ja siedettävää. Jes! =)

    Nyt vain säätämään mediaservuja kuntoon.