Harman Kardon AVR 255

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana Molder, 01.04.2008.

  1. jkoivula

    jkoivula Guest Guest

    Liittynyt:
    04.02.2006
    Viestejä:
    134
    Saadut tykkäykset:
    0
    CVBS=Composite Baseband Video Signal (analog color video signal carrying both luminance and chrominance). Eli composite (keltainen RCA) ja component (punainen, sininen ja vihreä RCA)on hyvinkin eri asia. Laita digiboksista component-lähtö päälle, niin pitäisi kuvan kaiken järjen mukaan näkyä.

    Toppuran boksi on niitä harvoja, joka osaa lähettää komponentti-signaalia scartin kautta. Medion ei osaa, tuli sekin kokeiltua... Joten on tyytyminen S-VHS signaaliin. Koska boksissa ei ole SVHS-liitintä, piti hakea kaupasta Scart->SVHS kaapeli (pitää olla noin päin!). HDMI-boksi on itselläkin jollain aikavälilla hakusessa.

    Tallentava DVD tuskin osaa puskea komponenttia Scartin kautta, eli sitää pitää katsella digiboksin välityksellä (Scart välissä). Tai sitten vetää suoraan S-VHS piuhalla kiinni vahvistimeen. Äänet RCA:lla tai SPDIF:lla, kumpi sitten sattuu löytymään.
     
  2. PouJou

    PouJou Guest Guest

    Liittynyt:
    15.08.2008
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vaikka aiemmin postasin tänne listalle tiedon, että olen onnellinen Harmanin omistaja niin se ei enää pidä paikkaansa.

    Sain nimittäin vaihdossa laiteen jossa asiat oli muuten suht.koht kunnossa, mutta keskikiajarista alkoi kuulua napsumista n. 4 tunnin laitteen käytön jälkeen. :OI

    Soitin Harmanin huoltoon ja vein laitteen sinne korjattavaksi jossa "korjaaja-heppu" sanoi, että tämä napsuminen on nyt muotijuttu jota kaikki valittaa, kun siitä on mainittu netin keskusteluissa.

    Jätin kuitenkin laitteen korjattavaksi ja sain se muutaman päivän päästä takaisin jossa huomasin edelleen napsumista.

    Tämän jälkeen kun soitin Harmanin huoltoon sieltä sanottiin yksikantaan, että laite on kunnossa jne. Itse ilmoitin heille, että laite EI OLE KUNNOSSA.

    Pyysin Harmanin huoltomiestä kirjoittamaan/lähettämään minulle sähköpostin tai muun virallisen tiedotteeen jossa he sanovat, että äänen napsuminen on Harmanin kannan mukaan normaalia laitteen toimintaa, mutta tällaista tiedotetta he eivät suostuneet antamaan.

    En tässä mene yksityiskohtiin, mutta mielestäni Harmanin suhtautuminen tähän ongelmaan oli todella outoa varsinkin, kun he eivät kuulemma saa tätä ongelmaa ilmenemään omissa "laboratorioissaan" ???

    Keskustelu johti sitten siihen, että varmaankin tämä ongelma on nyt jotenkin muissa laitteissa, sähkössä tai jossakin muussa ympäröivään maailmaan liittyvässä asiassa. Eli vika on jossain muualla kuin tässä Harmanin tuotteessa.

    Otin tämän jälkeen yhteyttä laitteen ostopaikkaan ja ilmoitin, että haluan perua kaupan. Laitteen myyjä halusi kuitenkin ensin jutella Harmanin huollon kanssa ennen kuin ryhdytään neuvottelemaan laitteen palauttamisesta.

    Lopulta sain palauttaa Harman Kardon AVR255 laitteen ja ostin (välirahaa piti toki maksaa ) vaihdossa toisen laitteen Marantz SR6003 jota nyt muutaman päivän kokeiltuani voi todeta, että tässä laitteessa asiat on niinkuin ne pitääkin olla.

    Marantz ST6003 on todella hiljainen (ei mitään tuulettimen hurinaa), kuvan- ja äänenlaatu on erinomainen ja muutenkin laitteen ominaisuudet ovat huippuluokkaa. Ja minkäänlaista napsumista ei kuulu yhtään mistään - eli tässä voin lähettää samalla terveiset Harmanin huoltoon, että todellakin se napsuminen kuuluu siellä Harmanin "päässä" eikä missään muussa laitteessa tai sähkössä.

    Kaiken kaikkiaan olen erittäin tyytyväinen, että sain vaihdettua tuon "Harmanin romulootan" oikeaan kotiteatteriin.

    Lopuksi voin sanoa, että olen todella pettynyt Harmanin huoltoon ja tämä laite oli ensimmäinen ja viimeinen laite jonka minä ostan jossa lukee Harman Kardon. En aio ostaa edes hammastikkua, jos siinä lukee Harman Kardon.

    Ja sitten vielä erityiskiitokset liikkeeseen jonka erinomaisen asiakaspalvelun johdosta sain vaihdettua huonolaatuisen laitteen sellaiseen joka on tehty huolella ja asiakasta ajatellen.
     
  3. jkoivula

    jkoivula Guest Guest

    Liittynyt:
    04.02.2006
    Viestejä:
    134
    Saadut tykkäykset:
    0
    Omat kokemukset ovat pitkälti saman suuntaisia. Onhan se suhteellisen normaalia, että AV-laitteita joutuu käyttämään takuhuollossa, mutta sen pitäisi olla kaikin puolin mutkaton toimenpide. Ei niin, että asiakasta epäillään tai jopa haukutaan!

    Oma AVR 255:n takuuhuoltokokemus lähti suorastaan perse edellä puuhun, kun sovittiin liikkeessä että olen itse yhteydessä huoltoon... Kirjoitin mielestäni asiallisen sähköpostin, jossa listasin ongelmat ja laitoin vielä linkin tähän ketjuun viitteeksi. Se taisi olla paha virhe, jatkoa ajatellen. No huollosta tuli vastaus, jossa oli ohje NTSC-moodiin vaihtamisesta. Muuten oireitä vähäteltiin, tyyliin "voit sä sen tänne lähettää jos haluut". Vastasin edelleen asialliseen sävyyn, että tottakai laite pitää kuntoon saada.

    Seuraavana aamuna huollosta soittaa mieshenkilö, joka todella hyökkäävään sävyyn kyseenalaistaa kaiken, (firman) sähköpostiosoitteesta alkaen. Ko. henkilö antoi tulla täyslaidallisen, mitä mieltä hän on diagnoosistani ja näistä webbifoorumeista. Sanoi, että syytellään eikä anneta tilaisuutta puolustautua.. Ihan kun olisi henkilökohtaisesti käynyt kusemassa tyypin muroihin tai jotain. :confused:

    Puhelun loppupuolella herra rauhottui sen verran, että saatiin sovittua laitteen lähettämisestä huoltoon. Jälkeenpäin isku kauhea kiukku ja vitutus, meni päivä ja koko loppuviikko suorastaan pilalle! Enkä uskaltanut asiaa täällä kommentoida, pelkäsin sitä että vahvistin ei tule koskaan kuntoon... Viikon verran haudoin asiaa, kunnes vitutus tasaantui ja laitoin vahvistimen huoltoon.

    Parin viikon päästä soi puhelin, huoltomies soitteli jo ihan toiseen sävyyn. Nyt laite on kunnossa, vaikka napsumisen syyksi epäiltiin omaa laitteistoa, virransyöttöä, maadoitusta yms. Toivottavasti oireet pysyvät jatkossakin poissa, sillä samaan ruljanssiin ei ole enää halua lähteä...

    Kaupan purkaminen ei käynyt mielessä, koska laite näyttää ja kuulostaa toimiessaan hyvältä. Mutta ei kannattaisi (jälki)markkinoinnin aliarvioida näitä foorumeita, huonot kokemukset leviävät nopeasti.
     
  4. creegan

    creegan Guest Guest

    Liittynyt:
    03.03.2005
    Viestejä:
    50
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei todellakaan kannattaisi. Itse suunnittelin ko. vahvistinta, mutta tämän foorumin kokemuksien perusteella jätän hankkimatta.
     
  5. torkkis

    torkkis Guest Guest

    Liittynyt:
    23.01.2002
    Viestejä:
    453
    Saadut tykkäykset:
    0
    http://www.avforums.com/forums/showpost.php?p=7823957&postcount=636

    Siis sisältö tähänkin, päivityshomma etenee viimein:

    "Hey, i recevied the following reply from HK in regards to the problems with the 255 series.

    In summary, the firmware update is set to fix all the problems except that of Passthrough via HDMI - This cannot be altered as they say the 255 and 355 are not designed for passthrough. Apparently this is only something reserved for their higher end AVR's.

    The second issue they will not release in the next firmware will be a resolution for problems with colors flashing when changing inputs. (I personally have only seen this a couple of times). Obviously if they find a problem an update will be released to fix it.

    Otherwise, everything else, Audio dropouts etc will be resolved in this new firmware update. Great stuff.

    AVR 255 & AVR 355 FAQ: Page 1/2

    Audio stream unlock: if there is no PCM signal coming through the HDMI cable, the AVR's processor unlocks and starts searching in result first small part of next detected audio being muted.
    Answer: Harman are working on a solution to improve this behavior.

    Audio dropout on some Blu-Ray movies:
    Answer: In few cases HD sound from blu-ray material could cause dropouts.
    Harman has confirmed the issue and will be fixed in next software release.

    Detect wrong Audio mode on some PS3 Games :
    Answer: Harman has confirmed the issue and will be fixed in next software release.

    HDMI syncing issues: The AVR may some time have trouble syncing to a new HDMI device when switching between sources. E.g.- when switching between a PS3 and cable box, or Xbox 360. Screen tends to flash green and/or pink.
    Answer: Harman investigate but has not confirmed these issues

    "Processor: Off" functionality: When selecting "Processor: Off", the AVR 255 and AVR 355 does not actually stop processing the signal. It continues de-interlacing and working on the signal.
    Answer: Yes AVR255 and AVR355 does not support a pass through option.
    Processor OFF disables all filters but the signal is still processed.
    AVR655/755 has pass through

    Output 1080p/24 from AVR 255 and AVR 355:
    Answer: If the option 1080p/24 if grayed out and unselect able in the menu it is caused by one of the component in the setup is not compatible. As long as BOTH the Source & Display (along with material) support 1080p/24, then the AVR should always recognize that and will allow the user to select to output 1080p/24.

    Picture Juddering on PS3 games or NTSC material:
    Answer: It has come to our attention that in certain configurations, our new Harman Kardon AVR 255 and AVR 355 show a juddered picture. This is the case when playing PS3 games or other 60Hz frame rate material over the video processor inside of the AVR. The default video output setting of the AVR 255 and AVR 355 is set to 50Hz.

    Harman Kardon engineers are at the moment testing a software fix for this issue. This software fix should be available for download from the Harman Kardon website shortly.

    In the meantime, there is a temporary solution ensuring judder-free playback of sources with a fixed 60Hz frame rate output, such as PS3 games:

    - in standby mode, press the "Back/Exit-" button on the front panel, until the unit switches on and shows "PAL TO NTSC" on the front panel display. The AVR will now output a 60Hz frame rate. For correct playback of any 50Hz frame rate source material (normal European DVD, Blu-ray) the AVR needs to be reset to output 50Hz:

    - in standby mode, press the "Back/Exit-" button on the front panel, until the unit switches on and shows "NTSC TO PAL" on the front panel display. The AVR will now output a 50Hz frame rate.

    Again, this is a temporary solution that will soon be replaced by an available software update for AVR 255 and AVR 355.


    AVR 255 & AVR 355 FAQ: Page2/2


    Noticeable fan noise under a specific temperature: Under some condition noticeable sound is heard from the AVR.
    Answer: The sound is from the two fans running in different speed. There is no hazard or any defect component related to this. Harman has changed the design in production to avoid this - for already sold unit refer to service bulletin posted.

    No Sound detection: Occasionally when changing source or audio mode change from source no audio stream is recognize and the speaker icons on the front display is flashing.
    Answer: Harman has confirmed the issue and will be fixed in next software release.

    6/8 ch. direct in Audio auto polling. When listen to DVD-AUDIO or SACD from a player with HDMI version 1.0 or 1.1 there is no HD sound in the HDMI that is why I like to set the auto polling to 6/8channel so the AVR automatically go to this input when play these materials.
    Answer: The auto polling function to analog 6/8 channel input will not function as HDMI players output a bit stream or PCM while playing HD sound there will keep the AVR to the HDMI input.
    It is possible to listen to HD analog sound on the AVR by set up other input on the AVR for 6/8 channel input.

    Support 1080p pass-through?
    Answer: AVR 255 and AVR 355 does not support a pass through.
    AVR 655 and AVR 755 will have pass through

    BTB and WTW pass-through? I’ve seen reports in various on-line forums that the new Harman Kardon products AVR 255 and AVR 355 do not pass what is referred to as “Whiter than White” (WTW) and “Blacker than Black” (BTB) information with certain output configurations from sources such as the PlayStation3. Is this true?
    Answer: Both the AVR 255 and AVR 355 are fully compliant with the HDMI 1.3.a specifications which state that YCrCb components shall always be Limited Range, while RGB components may be either Full Range or Limited Range. In order to provide compatibility with the greatest number of displays for all standard consumer video formats, we have currently implemented only the Limited Range option, as many video displays are not capable of handling this “WTW” and “BTB” information. However, in response to requests from consumers, we have developed a software upgrade that will allow pass-through of Full Range video signals as they are sent to an AVR via HDMI and output via HDMI from the AVR to your display. We are testing this upgrade now, and plan to release it for download from harmankardon.com.

    In the mean time, please note that this issue does not impact sources other than high definition disc playback and should not be visible on most program material. To optimize image quality while we prepare and verify the upgrade, please configure your PS3 or Blu-ray playback source for “Limited Range” until the upgrade is available.
    We apologize for any inconvenience this may have caused, and assure you that our goal
    is to provide you with products that enhance your home entertainment experience..

    How will the update be installed?
    Answer: the firmware update will be a program similar to the AVR 247-347 upgrade programs. It will be done through the RS232 port. Suggested USB-RS232 adaptors:
    ATEN USB to Serial Bridge
    Airlink USB to Serial
    BAFO USB to Serial COMM Port
    "
     
    Viimeksi muokattu: 01.10.2008
  6. anidabi

    anidabi Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2007
    Viestejä:
    1 676
    Saadut tykkäykset:
    2
    Miettikääpä millainen läjä bugeja tossa toosassa on ollut ennen myyntiin päästämistä. Jos vaikka 90-95% bugeista saatu korjattua labroissa ja silti näin paljon bugeja jotka vaikuttavat melkein jokaisen käyttömukavuuteen normaalikäytössä, pistää miettimään kuinka retuperällä suunnitelu on tämän sukupolven harmaneiden osalta ollut.

    Jospa tästä negaatiosta jotain hyvääkin seuraa, toivotaan että vetävät sen päänsä per****** ja tekevät jatkossa vahvistimet heti sunnitelupöydällä kunnolla. Helvetin paljon kalliimpaa tämmöinen jatkuva bugien korjailu jälkeenpäin + kaikki se negatiivinen palaute. Ehkä harmanilla on vaan vähän liikaa mietitty miten voivat keinotekoisesti ramaputtaa budjettiluokan vahvistimia ja vedetty totaalinen vesiperä.
     
  7. hhlaine

    hhlaine Guest Guest

    Liittynyt:
    12.06.2004
    Viestejä:
    50
    Saadut tykkäykset:
    0
    Noticeable fan noise under a specific temperature: Under some condition noticeable sound is heard from the AVR.
    Answer: The sound is from the two fans running in different speed. There is no hazard or any defect component related to this. Harman has changed the design in production to avoid this - for already sold unit refer to service bulletin posted

    MISSÄ, MITÄ MIHIN REFEROIDAAN?
     
  8. torkkis

    torkkis Guest Guest

    Liittynyt:
    23.01.2002
    Viestejä:
    453
    Saadut tykkäykset:
    0
    No Harmanilla on ollut ennenkin maine, että uuden tekniikan kanssa on aina ongelmia. Niitä on vain ostettu, kun soivat oikein hyvin ja firma on päivitellyt tuotteitaan.

    Silti, kyllä Japanin ihmeet on todellakin mukavan bugittomia julkaisujen tullen, eli opittavaa löytyy ja paljon. Saa nähdä mihin meno muuttuu kaikilla valmistajilla, kun softan määrä kasvaa kovaa vauhtia vahvistimissa. Mediasoitin ominaisuuksia on jo ympätty ja lisää tulee taatusti, eikä DSP tekniikka yksinkertaistu, päinvastoin.
     
  9. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 745
    Saadut tykkäykset:
    536
    Ei suoraa läpimenoa kuvalle eli kuva prossessoidaan aina luottaen Faroudjan ylivertaisuuteen :rolleyes:. Huono juttu.

    Ja mitä tällä tarkoitetaan?! Jos kaikki ketjussa olevat laitteet ovat 24 fps yhteensopivia, niin käyttäjän on mahdollista valita 24 fps lähtö. Ei sitä 24 fps lähtöä pitiäisi itse enää joutua vahvistimesta valitsemaan. Vahvistimen tulee oletuksena pukata signaali ulos sillä kuvataajuudella kuin se tulee sisäänkin (24 fps->24 fps, 50 Hz->50Hz ja 60Hz->60Hz). Ilmeisesti se, että kuva prosessoidaan pakotetusti, on tämänkin ongelman takana :rolleyes:.
     
  10. aapinen

    aapinen Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.12.2004
    Viestejä:
    131
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tässä Hemmabion tekemät mittaukset tehojen osalta.
    Linkki kuvaan

    Samalta sivulta löytyy myös Onkyon 606:sen vastaava testikuva.
    Kuvista uupuu ne mittausten ohmit eli ylhäältä alaspäin listattuna ensin tulee mittaukset 8ohms, 4ohms, 2ohms ja viimeinen on 1ohms.

    Onkyo näyttää pukkaavan hieman enemmän tehoa 8ohm ja 4ohm. 2ohm on aika tasoissa ja sitten 1ohm HK jyrää ohi. Mitenhän monet kaiuttimet käyvät noin alhaalla? Sekin oli aika mielenkiintoinen huomio, että Onkyo tuottaa saman verran virtaa kuin HK.

    Osaako joku viisaampi selittää mitä nuo eri kulmista tehdyt mittaukset kertovat? Onko se joku signaalin muoto tai vastaavaa? Mitä tuo kertoo käytännössä? HK:ssa näyttää tehoa riittävän noihin äärilaidan mittauksiinkin ja Onkyossa näytti vähän hyytyvän.

    Tämän testin HK voitti niukasti ja Onkyo oli toinen. Yamahan 663 oli kolmas.

    Jotenkin muuten tuo Mikrobitin testi oli taas aika huono, kun ei mittauksiakaan oltu kovin paljoa tehty, mutta ehkä se oli suunnattu lähinnä yleiseksi ohjenuoraksi.

    Edit. Niin tai nuo kulmathan taitaa olla signaalin vaiheita, mutta vieläkään en keksi mitä niistä pitäisi tulkita.
     
    Viimeksi muokattu: 04.10.2008
  11. NetRunner

    NetRunner Guest Guest

    Liittynyt:
    17.12.2004
    Viestejä:
    271
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kas kun kaiuttimen aiheuttama impedanssi voi olla induktiivista tai kapasitiivista yleisesti ilmoitetun puhtaasti resistiivisen kuorman lisäksi. Tämä aiheuttaa vaihevirhettä virran ja jännitteen välille. Siksi graafin mittaukset välillä -90–90 astetta; tehty käyttäen säädettävää keinokuormaa. Tällä mittauksella pyritään näyttämään miten vahvistin selviää oikeista (ja worst-case) kaiuttimista..
     
  12. torkkis

    torkkis Guest Guest

    Liittynyt:
    23.01.2002
    Viestejä:
    453
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ja teholukemista päätellen on tainnut olla korkeintaan 2 kanavaa mittauksessa.
     
  13. aapinen

    aapinen Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.12.2004
    Viestejä:
    131
    Saadut tykkäykset:
    1
    Selasin arvostelun vielä kerran läpi, mutta siinä ei kyllä sen enempää valotettu monta kanavaa on käytössä. Todennäköisesti on ollut vain kaksi kanavaa, kun kaikilla vahvistimilla oli ylitetty valmistajan antama teholukema mikä oli siinä kuvan yläreunassa.

    Edit: Täältä löytyy juttua tuosta työkalusta millä mittaus on tehty Linkki
     
    Viimeksi muokattu: 05.10.2008
  14. mustseeice

    mustseeice Guest Guest

    Liittynyt:
    18.09.2008
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Uusimmassa mikrobitissä siinä vahvistin testissä oli avr255 ja yhdessä kuvassa valikko oli erinäköinen ku mulla: hieno kuva kaiuttimien sijainnista? Johtuukohan siitä, että testivaffarissa on eri softa (uusin)? Noh kummallista toimintaa jokatapauksessa harmanin huollonpuolesta esim. että napsuminen johtuu ulkoisesta tekijästä ja asiakasta kohtaan käyttäydytään törkeän agressiivisesti !? Ei se meidän vika ole jos myydään bugista sontaa.
     
  15. Simperly

    Simperly Guest Guest

    Liittynyt:
    07.10.2008
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen myös kyseisen vahvarin "onnellinen" omistaja. Videon läpiviemiselle ei ole ollut toistaiseksi tarvetta, mutta äänipuolella myös mua vaivaa omituinen napsuminen MAXIMUMIN boksilla. Ääni on vedetty valokaapelilla ja napsuminen alkaa hetken katselun jälkeen ja ilmenee sekä tv- lähetysten mainostauoilla mainosten vaihtuessa että kanavia vaihtaessa, sekä CD:tä kuunneltaessa biisien vaihtuessa. Myös mulla on eri kuvaruutuvalikon kuva kuin MB:n testissä.

    Olen myös kummaksunut kommentointia tuulettimen melusta, sillä itse en ole kuullut tuulettimista pihaustakaan edes pitkään kovilla äänenvoimakkuuksilla kuunneltaessa.

    Onko siis niin ettei napsumisesta kärsiviä yksilöitä edes oteta Harmanin huoltoon? Ajattelin joka tapauksessa kiikuttaa laitteen huoltoon kun uusi softapäivitys tulee jos huollossa hoitaisivat samalla myös sen.
     
  16. tomita

    tomita Guest Guest

    Liittynyt:
    18.06.2008
    Viestejä:
    41
    Saadut tykkäykset:
    0
    Valikko (kuva) kaiuttimien sijainnista on erilainen kun Resolution Display on 576p. Kun heittää ulostuloksi esim. 1080i niin ilmestyy samanlainen valikko kuin lehdessä.
     
  17. mzx2000

    mzx2000 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.01.2008
    Viestejä:
    18
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse soittelin harman consumer finlandille jokunen viikko sitten tuosta napsumisesta ja huoltoon lähettämisestä, sanamuoto oli jotenkin näin: Mikäli koet häiritseväksi, niin lähetä huoltoon.

    Itse ainakin koen tuon erittäin häiritseväksi päivittäisen käytön kannalta. Vahvarin lähetin viime viikolla huoltoon, katsotaan mitä tapahtuu.
     
  18. Simperly

    Simperly Guest Guest

    Liittynyt:
    07.10.2008
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juuri sitähän se on. Laitatko kommenttia kun saat vahvarin huollosta? Kiitos jo etukäteen.
     
  19. mzx2000

    mzx2000 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.01.2008
    Viestejä:
    18
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juuh, pistän kommenttia. Peukut on pystyssä sillä ainakin parilla tämän ketjun kirjoittelijoista napsuminen on huoltoreissulla poistunut.
     
  20. Samu81

    Samu81 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2006
    Viestejä:
    214
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aloittelija kyselee.

    Tarkoituksenani olisi ostaa tämä HK:n laite PS3:n kaveriksi ja sitäkautta olisi tarkoitus hyödyntää pleikan taitoa dekoodata näitä uusia "hd-ääniä", eli Dolby TrueHD:tä ja DTS-HD:tä.

    Q:

    Osaako tämä 255 ottaa tätä singaalia HDMi:n kautta, eli periaatteessa irrottaa äänen kuvasta, vaikka tulevatkin samalla kaapelilla? Joksikin LPCM:ksi tätä kai kutsutaan (?)

    Ainakaan tässä listassa http://www.avforums.com/forums/showpost.php?p=7258236&postcount=6 ei tätä HK:n vahvaria mainita :confused:
     
    Viimeksi muokattu: 10.10.2008