PS3 -> playTV

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Hoffer, 22.07.2008.

  1. tomppa1

    tomppa1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.09.2003
    Viestejä:
    781
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lontoon matkalta tarttui mukaan Playtv. Maksoi 70 puntaa hmw:ssä. Käyttöliittymä ja EPG toimivat loistavasti. Kuvanlaatu on hyvä, lomituksen poisto ja skaalaus laadukasta.

    Ainut "ongelma" on virittimen herkkyys. Playtv sallii ainoastaan kanavien automaattihaun, ja sen seurauksena kanavalistalle tulee myös kaikkien alilähettimien kanavaniput. Kanavalistalle tuli yhteensä 140+ kanavaa :hitme:

    Manuaalihaku ei ainakaan tässä ohjelmistoversiossa ole sallittua. Kanavalistaakaan ei saa mitenkään muokattua eli kanavia ei saa poistettua eikä niiden järjestystä pysty muuttamaan. Noiden 140 kanavan joukosta pitäisi sitten osata löytää ne pätkimättä näkyvät päälähettimen kanavat. :grr:
     
  2. Stunna

    Stunna Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.11.2006
    Viestejä:
    51
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllähän sä voit asettaa kanavia suosikkilistaa. Kyllä tuo kanavalistan muokkauksen puute vaivaa, toivottavasti nopeaa tulee päivitystä.
     
  3. tomppa1

    tomppa1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.09.2003
    Viestejä:
    781
    Saadut tykkäykset:
    0
    Saako noi Suosikit muuten haluamaansa järjestykseen?

    Kanavan lähetystaajuutta ei saa Playtv:stä mitenkään esiin, joten noi päälähettimen kanavat löytää ainoastaan yritys-erehdys menetelmällä jos silläkään. Eilisillalla kanavat räpsivät parinkymmenen minuutin välein, joten todennäköisesti tuli katseltua jotain onnetonta alilähetintä.

    Katvealueilla Playtv:n herkkä viritin toimii todennäköisesti paremmin kuin monet digiboksit tai integroidut virittimet.
     
  4. Stunna

    Stunna Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.11.2006
    Viestejä:
    51
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei ainakaan tällä hetkellä.
     
  5. jeilumme

    jeilumme Guest Guest

    Liittynyt:
    20.09.2008
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0

    Käsittääkseni tota samaa laitosta myydään jo Saksassa, Ranskassa, Italiassa ja Espanjassa. Luulenpa ettei oo korttipaikkaa tulossa ainakaan ensimmäiseen versioon.. toki tuosta saattaa tulla joskus kakkos versio jossa on korttipaikka ja kukaties DVB2 purku .. sikälimikäli se on se tuleva tekniikka.

    Itte uskon et näillä mennään nyt ainaki vuos ja jos kysyntää riittää niin eiköhän tuota kehitetä.
     
  6. KnightOfNi

    KnightOfNi Guest Guest

    Liittynyt:
    05.04.2003
    Viestejä:
    815
    Saadut tykkäykset:
    1
    Aika heikko esitys Sonyltä tämä PlayTV. Ei millään pärjää tuplaviritinbokseille. Sähköyhtiötkin hurraa kun käytetään PS3 television katseluun (ottaa varmaan joku 100 - 200W)

    Harmi homma. Toimivalla tuplaviritinratkaisulla ja korttipaikalla tästä olisi ehkä ollutkin johonkin.
     
  7. Enoelmeri

    Enoelmeri Guest Guest

    Liittynyt:
    30.03.2004
    Viestejä:
    834
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin ja kaapelimallikin olisi ollut plussaa. Tuntuu aika monessa Sonyn uudessa televisiossakin olevan hybridiboksi. Taitaa jäädä ostamatta, vaikka hetken jo tosissaan mietinkin hankintaa. Ps3:n taakse olisi lisäksi saatu laittaa yksi usb liitin. Nyt tuo boksi olisi lisäantennilla ja etupaneelista lähtevällä johdolla vähän liian viritelmän näköinen. Ja tosiaan tuo mainitsemasi sähkönkulutus on myös otettava huomioon.
     
  8. Kupletti

    Kupletti Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.11.2004
    Viestejä:
    713
    Saadut tykkäykset:
    2
    Yksi ongelma minkä olen havainnut on se ettei EPG aina päivitä kaikkia kanavien ohjelmatietoja näkyviin, ja jos päivittää, saattaa se jättää aukkoja väliin. Liekkö ohjelmistopäivityksellä paikattava asia?
     
  9. JuKo

    JuKo Guest Guest

    Liittynyt:
    18.02.2004
    Viestejä:
    872
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sama huomio. PlayTV silti tietää ne ohjelmaoppaasta puuttuvat ohjelmat. Esim LiveTV:ssä saattaa näkyä seuraavana tulevan ohjelman nimi vaikka ohjelmaoppaassa olisi sen kohdalla "ei tietoa". Tällaiset on kyllä selkeitä softavikoja, joita ohjelmapäivityksillä voi korjata. Sony on ainakin tähän saakka korjannut ja tuonut uusia ominaisuuksia PS3:een kiitettävästi. Toivottavasti sama jatkuu PlayTV:n suhteen.
     
  10. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    Syy lienee siinä, että tiedot tulevat eri paikasta digitv-streamissa. Nykyisen ja seuraavan ohjelman tiedot tulevat EIT present / following-taulusta, kun taas pidemmän aikavälin tiedot löytyvät EIT schedule-taulusta. "Infobanner" näyttää usein noita P/F-tietoja ja varsinaisessa EPG:ssä käytetään sitten schedule-tietoja.

    Jos siis seuraavasta ohjelmasta eteenpäin olevat tiedot puuttuvat, saattaa kysymys olla yksinkertaisesti siitä, ettei laite ole vielä tietoja edes saanut, noita tauluja kun ei päivitetä lähetteessä ihan niin usein. Jos taas ohjelmia puuttuu välistä, se on kyllä jonkinlainen softavika. Schedule-tiedot kylläkin jaetaan lähetteessä useampaan sektioon ja on esimerkiksi mahdollista, että "jälkimmäinen" sektio tulee ennen ensimmäistä boksille, mutta käyttöliittymässä tuskin on järkeä tietoja näyttää, ennenkuin kaikki sektiot on saatu.
     
  11. JuKo

    JuKo Guest Guest

    Liittynyt:
    18.02.2004
    Viestejä:
    872
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ok. Tuo EIT present / following selittää miksi PlayTV tuntuu aina tietävän seuraavan ohjelman. Ohjelmaoppaassa on mielestäni selvästi softavika, koska tiedot saattaa puuttua vielä 5-6 tunnin päästäkin joltain kanavalta ja muistaakseni siellä myös silloin tällöin puuttuvia ohjelmia.
     
  12. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mahdollisesti, joskaan en tiedä, millainen on nykyään maanpäällisen verkon tilanne noiden tietojen välittämisen suhteen. Aiemmin tiedot kyllä välitettiin käsittääkseni myös muiden kanavanippujen kuin sillä hetkellä katsottavan nipun kanaville (jälleen, tiedot ovat eri taulussa nykyiselle ja "muille" kanavanipuille), mutta en tiedä, onko noin enää asia. Toinen kysymys on sitten, että jos tiedot välitetäänkin, niin miten PlayTV niitä käsittelee vai käsitteleekö ollenkaan. Toisin sanoen, voi olla että jonkun kanavanipun kanavien tietojen löytyminen vaatii ko. kanavanipun kanavalla käymistä.

    Mutta tosiaan, jos välistä puuttuu tietoja, niin se on kohtuullisen ilmeinen softabugi. Softabugi tai puute on toki myös se, jos nuo muiden kanavanippujen tiedot välitetään, mutta PlayTV ei niitä lue.
     
  13. JuKo

    JuKo Guest Guest

    Liittynyt:
    18.02.2004
    Viestejä:
    872
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ilmeisesti tiedot tulee myös muista kuin katsottavasta nipusta, koska kun PlayTV:n käynnistää niin tietoja tulee kaikkien nippujen kanaville vaikka katsoisi koko ajan yhtä kanavaa. Toisinaan päivittyy koko ohjelmaopas oikein, välillä sieltä jää jotain puuttumaan. Softabugi tämä on :)
     
  14. Kupletti

    Kupletti Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.11.2004
    Viestejä:
    713
    Saadut tykkäykset:
    2
    Pitääkö tuosta nyt pistää sitten palautetta johonkin?
     
  15. Ganstar

    Ganstar Guest Guest

    Liittynyt:
    02.08.2001
    Viestejä:
    321
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pystyykö PlayTV:sta tallentamaan suoraan ulkoiselle USB tai WLAN-kovolle?
     
  16. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    Saattaa palaute kuuroille korville niin kauan kun laitetta ei virallisesti tuoda Suomeen. Jos samoja ongelmia on muuallakin, kuin vain Suomen T-verkossa, niin bugiraportti lienee jo lähtenyt. Mutta tuskin siinä mitään häviää, jos asiasta ilmoittaa.
     
  17. JP'

    JP' Guest Guest

    Liittynyt:
    08.09.2004
    Viestejä:
    133
    Saadut tykkäykset:
    1
    Eilen saapui oma PlyaTV amazon.co.uk:sta. Tässä hieman mietteitä laitteesta.

    Yhdyn hyvin pitkälti aiemmin täällä kerrottuihin kokemuksiin. Sonylla olisi ollut varmasti paukkuja parempaankin, mutta ostin kuitenkin. Piti saada tietokone olohuoneesta pois tv-virittimen virkaa toimittamasta. Aiempi "digiboksi" siis oli Hauppaugen WinTV Nova-T PCI ja ohjelmana Dvbviewer. Olin yhdistelmään erittäin tyytyväinen vaikka sinäkin omia puutteita oli. Näyttölaitteena Sanyo PLZ-Z5 ja signaalit kulkee Yamaha RX-V1800:n läpi.

    PLUSSAT:

    - PlayTV toimii erittäin ripeästi. Etenkin timeshiftin kelaus toimii kuin unelma verrattuna aiempaan systeemiin
    - tallennus on helppoa ja valikot ovat loogisia.
    - käyttö on helppo ja nopea oppia
    - pleikkarin oma ohjain toimii boksin kanssa erinomaisesti (toiminnot loogisia)

    MIINUKSET:

    - kuvanlaatu huonompi kuin edellisessä systeemissä. Kuva on pehmeämpi. Huom. tämä siis yhden illan testailun jälkeen. Vertailuohjelmana toimi mm. yksi lempisarjoistani, Dexter.
    - ääniasetukset! TV:n kanssa käyttämääni PL II asetusta ei voi vahvistimesta käyttää. Ilmeisesti pitäisi käydä poistamassa LPCM 5.1 ruksit ääniasetuksista = typerää. Tämä on todella inhottava ongelma jos asia on tosiaan näin.
    - ei asetusta (en ainakaan ole vielä löytänyt) jossa voisi määrittää tallennusajoille toleranssia (esim. 5 minuuttia ohjelman alkuun ja loppuun).
    - PlayTV:n kuva muuttui vihreäksi sotkuksi 2 kertaa muutaman tunnin aikana. Kuva palautui vain vaihtamalla kanavaa.
    - aiemmin todetut puutteet: typerät lyhenteet valikoissa, UTC-aika, ohjelmaoppaassa aukkoja, kanavien järjestystä ei voi muuttaa, vain yhtä kanavaa kerrallaan voi tallentaa, ei korttipaikkaa

    Kaikenkaikkiaan hieman ristiriitainen fiilis laitteesta. En kadu ostosta, mutta toivon todellakin, että ohjelmapäivitys tulisi pian ja korjaisi edes osan puutteista.

    JP
     
    Viimeksi muokattu: 03.10.2008
  18. Kupletti

    Kupletti Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.11.2004
    Viestejä:
    713
    Saadut tykkäykset:
    2
    Nyt on sitten pleikka kaatunut jo pari kertaa kokonaan. Tämä siis kun nauhoitus on päällä ja jättänyt sammutus operaation playtvn hoidettavaksi. Siis kaukosäätimestä play napin kautta sammutus ja jättänyt lopullisen sammutuksen playtvlle.
     
  19. Kupletti

    Kupletti Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.11.2004
    Viestejä:
    713
    Saadut tykkäykset:
    2
    Loppuun saa laitettua yliaikaa muttei alkuun(?).

    Ainiin toinen fiba tuli kansas huomattua. Välillä nuo ajastukset eivät pelitä vaan esim rooma oli torstaina nauhoittanut jotain kännykkävisaa neloselta 4tuntia. Ja itse rooma jäänyt väliin. Vaikka 100% varmasti laitoin rooman ohjelmaoppaasta nauhoitukseen. On käynyt muutenkin jo tuo pari kertaa että jotain ihan muuta on tullut itse nauhoitukseen.
     
  20. Ramma

    Ramma Guest Guest

    Liittynyt:
    31.12.2004
    Viestejä:
    25
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nonii, lopultakin, miltei pari viikkoa tilauksesta vehje tuli sitten perjantaina kotio. Sunnuntai-iltana ehdin sitten käpistellä vehkeen käyttökuntoon. Tässä vielä muutama lisähuomio jos joku niitä kaipailee.

    Mielestäni kuva oli hiukkasen huonompi kuin töllön oman virittimen kautta (tv malli sony 40W4000). Lisäksi säädöt piti tehdä uusiksi, kun kuva oli jotenkin oudon tumma, mutta aikansa kun laitteli niin värit sai muistuttamaan toisiaan (siis verratuna tv:n omaan virittimeen)

    Eniten häiritsi se kanavien väärä järjestys, tosin suosikkilista oli hyvä mutta sekään ei paikannut sitä väärää järjestystä, Väärä kellonaika ei sinänsä minua häiritse.

    Minusta yliaikaa tallennukseen pystyi laittamaan sekä alkuun että loppuun. Minulla se kysyi sitä siinä vaiheessa kun valitsi epg:stä tallennettavan ohjelman ja ennen kuin vahvisti itse tallennuksen.
    Mutta kaikenkaikkiaan, ajaa asiansa kyllä meillä tallentimena. Meillä tullaan kyllä jatkossakin katselemaan ohjelmat suorana tv:n omalla virittimellä ja tätä käytetään vain tallennukseen ja katsomineen.