Der Baader-Meinhof Complex

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 11.09.2008.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Saksalainen Baader-Meinhof terroristiryhmä levitti kauhua ja pelkoa 60- ja 70-luvulla pommituksilla, ryöstöillä, kidnappauksilla ja salamurhilla. Der Spiegelin päätoimittaja Stefan Aust on kirjoittanut puhuttelevan menestyskirjan Der Baader-Meinhof Komplex, joka kertoo Ulrike Meinhofin ja Andreas Baaderin elämästä Rote Armée Fraktionin (RAF) vasemman siiven esitaistelijoina. Elokuva näyttää meille mitä tapahtui julkisivun takana Saksan lähihistorian väkivaltaisimmissa tapahtumissa.

    Aust on kirjoittanut elokuvan käsikirjoituksen yhdessä ohjaaja Uli Edelin ja veteraanituottaja Bernd Eichingerin kanssa, joka tuotti elokuvan Der Untergang (2004). Elokuvan ohjaa Uli Edel (Christiane F) ja Ulrike Meinhofia näyttelee Martina Gedeck, joka nähtiin viimeksi elokuvissa Toisten elämä (Das Leben Der Anderen) ja Good Shepherd. Andreas Baaderia esittää Moritz Bleibtreu (Run Lola run, Munich).

    [​IMG] Katso elokuvan trailer
    [​IMG] Katso kuvagalleria

    Ensi-ilta Suomessa 24.10.2008
     
  2. Kari Häkkinen

    Kari Häkkinen Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.08.2008
    Viestejä:
    1 950
    Saadut tykkäykset:
    9
    Kirjailija Stefan Aust ohjasi itse kirjansa pohjalta 1986 dokumenttielokuvan "Baader-Meinhof". 117-minuuttinen dokkari olisi hyvä saada bonukseksi DVD-julkaisuun. En usko oikeuksienkaan ihan mahdottomia maksavan.

    Samana vuonna valmistui myös samaa aihetta käsittelevä näytelmällinen "Stammheim", jonka Stefan Aust käsikirjoitti.
     
  3. flimtrick

    flimtrick Guest Guest

    Liittynyt:
    29.06.2005
    Viestejä:
    76
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aiheensa puolesta ihan mielenkiintoinen elokuva ja aika hyvin jaksoi kantaa pitkän kestonsa. Elokuvallisesti ei kuitenkaan tarjonnut mitään kovin järisyttävää, varsinkin alkupuoli oli turhan sekava ja varsinkin ryhmän syntyvaiheita olisi ehkä hieman enemmän voinut pohjustaa. Isolla rahalla tehtyä varmaotteista draamaa ja jännitystä.

    Jää selkeästi jälkeen esim. Perikato ja Muiden Elämä elokuvista mitkä on viime vuosien vahvinta saksalaista elokuvaa.

    3/5
     
  4. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Perikato ja Muiden elämä ovat sellaisia teoksia, että niiden tasolle on vaikea päästä. Tämä kyllä pääsi lähelle. Kerrankin elokuvan kesto oli käytetty hyvin, ja vaikka kyse on draamasta, jonkinlaisen käsityksen tämänkin kommari-idiootti-terroristisakin touhuista saa. Elokuvallisesti teos mielestäni toimi erinomaisesti, päähahmoja oli todella paljon, mutta kaikkien osalta oleellinen kerrottiin. Erinomainen leffa ja selkeästi paras viimeaikoina katsomistani totuuspohjaista terroristileffoista (tämän lisäksi Che ja Carlos). 4½/5.