A-Link DTU USB 2.0 (DVB-T)

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana firehood, 14.11.2006.

  1. ruzina

    ruzina Guest Guest

    Liittynyt:
    02.12.2002
    Viestejä:
    101
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mikähän tuon tikun kanssa mättää, kun mukana tulleella TotalMedialla saan kanavat näkymään, mutta DVBViewer näyttää vaan mustaa ruutua (tässäkin haku kyllä löytää kanavat ja esim. epg ja teksti-tv toimii).

    Huomasin myös, että jos ensin tuolla TotalMedialla laittaa jonkin kanavan päälle, sitten avaa tuon DVBViewerin niin kuva näkyy Viewerissä :eek:
    Sitten voi sammuttaa TotalMedian ja katsella kyseistä kanavaa DVBViewerillä. Kanavan vaihto ei onnistu, sitä varten pitää käynnistää taas TotalMedia :p

    Mistähän moinen voi johtua? Olis kiva saada tuo Viewer pelittään.

    Niin ja tuo A-linkin kaukosäädin ei tunnu toimivan laisinkaan. Kannattaako viedä takas markantaloon vai heittää roskiin koko kapula? :grr:
     
  2. geru

    geru Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2007
    Viestejä:
    1 389
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei tuo kauko kyllä paljoa tunnu tekevän.

    Yksi kiva ominaisuus tuossa DVBViewerissä tuntuisi olevan on se että ohjelmakuvaukset vaihtuvat aina ruotsinkielisiksi kun ohjelman avaa. Lisäksi kanavien vaihtaminen kaataa ohjelman vähän väliä.
     
  3. ruzina

    ruzina Guest Guest

    Liittynyt:
    02.12.2002
    Viestejä:
    101
    Saadut tykkäykset:
    0
    No nyt sain tuon kaukon pelittämään TotalMedian kanssa :D

    Edelleen toimii tuo DVBViewer hiukka oudosti... jos esim. laittaa ylen kanavan ja tektityksen päälle niin ruutu pysyy mustana, mutta jotain suttuista tekstitystä kyllä näkyy ruudulla :confused:

    ei perkl...
     
  4. Vince

    Vince Guest Guest

    Liittynyt:
    17.04.2003
    Viestejä:
    63
    Saadut tykkäykset:
    0
    ruzina: Tutki DVBviewerin Options->Hardware (en tiedä mitä on suomeksi). Katso, mitkä on ensisijaisena mpeg2 enkooderina, kuulostaisi siltä että käytössä oleva mpeg2-kooderi ei nyt oikein pelitä. Jos koneellasi on WinDVD/PowerDVD, kokeile valita niiden kooderi käyttöön, muutoin asenna vaikka Dscaler tai osta Purevideo, jos haluat tod.hyvän kuvan aikaan.
     
  5. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 588
    Saadut tykkäykset:
    216
    Syy siihen miksi ProgDVB ei toimi otsikon tikun kanssa kunnolla johtunee muistivuodosta. Sovellus syö keskusmuistia kiivaalla tahdilla ja kun se loppuu alkaa kiintolevyn rallatus sivutustiedoston tullessa käyttöön. Lopulta koko kone menee tukkoon ja sovellus kaatuu. Tässä linkki aiheeseen.

    Toivottavasti saavat aikaan bugikorjauksen. En tosin tiedä onko bugi laiteriippuvainen vai on ongelma olemassa kaikilla alustoilla.

    Sen hetken kun ProgDVB toimii on kuva virheetön verrattuna TotalMediaan jolla kuva nykii. Hain uuden ajurinkin tikulle mutta TotalMedian toiminta ei siitä parantunut.
     
  6. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 588
    Saadut tykkäykset:
    216
    ProgDVB:n foorumilta löytyi vinkki jonka mukaan asensin softan ilman time shift -toimintoa. Muistivuoto-ongelma loppui tuolla konstilla. Muistin käyttö asettui noin 100 Mt:n paikkeille.

    Vielä on kanavanvaihto-ongelma: Aina kun vaihtaa kanavaa ilmestyy muistin virheellisestä käsittelystä tai korruptoitumisesta kertova herja jonka saa kuittaamalla pois.

    Systeemi kuitenkin "toimii" ja kuva on nykimätön, joten tilanne on siedettävä. TotalMedian taidan deletoida kokonaan pois.

    GB-PVR:nkin yritin jossakin välissä asentaa, mutta jo asennettaessa tuli virheilmoituksia eikä konfigurointivaiheessa löytynyt listalta mitään laitteita.
     
  7. Beeone

    Beeone Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2003
    Viestejä:
    78
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli nyt sitten hankittua tämä tikku olympialaisia varten kun vanhalle kortille ei oikein löydy tukea.
    Nyt vaan on sellainen mielenkiintoinen ongelma, että B-muxilla kaikki kanavat pätkivät jos edes tekee jotain muuta koneella samaan aikaan, kokeiltu on DVBviewer, dvbdream ja progdvb ja ongelma esiintyy niissä kaikissa. Esim. jos Firefoxilla refreshaa jonkun sivun se aiheuttaa välittömästi pätkimistä kuvaan. Sitten taas The Voice:a en ole kertaakaan saanut pätkimään :hitme: . Koneessa ollut dvb-t pci-kortti toimi ilman pätkimistä, lisäksi koneessa oleva s2-3200 dvb-s2 USB-boxi toimii ilman ongelmia joten USBin vika tämä ei todennäköisesti ole.
    Signaalin pitäisi kyllä olla kunnossa kun Espoon mastoon on vain muutama km, enkä siis käytä sitä mukana tullutta antennia.
    Toinen asia mikä ihmetyttää on ne ajurit, A-linkin sivuila en löytänyt mitä eroa DTU:lla ja DTU(m):llä on joten kokeilin molempia ajureita. DTU ei suostunut asentumaan mutta DTU(m) toimi kiltisti.
    Pitänee vielä huvin vuoksi kokeilla sillä mukana tulleella antennilla ja jos se ei tepsi vien tämä takaisin kauppaan.

    Edit: Pätkimiset loppuivat nyt yllättäen kun buuttasin konetta muutaman kerran.
     
    Viimeksi muokattu: 31.07.2008
  8. joukopouko

    joukopouko Guest Guest

    Liittynyt:
    02.05.2008
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    @Beeone

    Muistaakseni jostain luin että tuota A-Linkin DTU mallia on mennyt jonkin verran palautuksena takaisin, DTU(m) on toiminut paremmin. Ei tuota DTU:ta taida olla enää myynnissäkään, siitä tarrasta pitäisi nähdä kumpi tikku on kyseessä.

    Jos joku muukin täälä käyttää ProgDVB:tä niin kannattaa hakaista uusin 5.15.6 -versio pikapikaa, lähettelin sille progille muutamia testipätkiä että se korjaisi erään ärsyttävän AR ongelman, ja nyt pitäisi kuulemma toimia. Tuosta muistiongelmasta mitä joillain on ollut en sitten tiedä, ei ole ainakaan viimeisen 10kk aikana tullut vastaan. Tosin en käytä timeshift bufferia kiintolevyllä vaan sille on pistetty kunnon siivu keskusmuistia.

    Mutta joo. Progdvb + tämä A-Linkin DTU(m) -tikku on kyllä hintaansa nähden vallan mainio ratkaisu! :)
     
  9. Tuubaa

    Tuubaa Guest Guest

    Liittynyt:
    24.07.2007
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    1
    Meni toi Sonyn uusi telkku takuukorjaukseen joten hommasin tuon A-linkin DTU(m):n verkkokaupasta backup-ratkaisuksi.

    Ei lähtenyt oikein pelittään sen oman antennitikun kanssa täällä Tampereen Hallilan mettäkorvessa omakotitalossa; kanavat löytyi parilla haulla mutta kovasti pätki kuva ja ääni.

    Hommasin Biltemasta ton: http://www.biltema.fi/osteri/osteri...index_kauppa.htm&linkki=24810.htm&tuote=24810 ja sen kun pisti vielä seinälle about 1,8m korkeuteen (sen verran toi mukana tullut antennikaapeli ylettyi tosta USB-tikusta) niin johan alkoi ProgDVB pelittään virheettömästi.

    Jostain syystä Vistan Mediacenter pätkii ton kanssa (uusin driverikin on haettu) mutta toi ProgDVB pelittää mainiosti. Ihan ok backup-ratkaisu takuukorjauksen ajaksi.
     
  10. Tertzi

    Tertzi Guest Guest

    Liittynyt:
    15.07.2006
    Viestejä:
    203
    Saadut tykkäykset:
    0
    A-Link ollut nyt puoli vuotta käytössä ja erittäin tyytyväinen olen ollut. 20 eurolla sai tietokoneesta tehtyä hyvän tallentavan digiboksin.

    Antenni pitää olla hyvä ja oikein suunnattu niin näkyy pätkimättä. Mukana tulevaa antennia on turha edes kokeilla ellei asu lähellä lähetintä. Digitan näkyvyysaluekartat käsittääkseni koskevat vain harava-antennia, ei pieniä sisä-antenneja. Ulkoseinälle asennettavalla Bilteman pienellä aktiivisella DVB-T harava-antennilla on näkynyt hyvin.

    Asennus oli todella helppo. Mukana tuleva Total Media ohjelma on toimiva ja helppokäyttöinen. Muistuttaa aika paljon Windowsin Media Centeriä. Perustoiminnot toimii hyvin, ylen tekstitykset tallentuu, ainoastaan epg on vähän kummallinen, mutta olen tottunut käyttämään sitä eikä se juuri enää häiritse.

    Total Media ohjelmassa tulee mukana joitain mediacenter toimintoja, ilmeisesti tuolla voi katsoa kuvia, kuunnella musiikkia jne. En ole niitä kokeillut kun en ole tarvinnut. Luulin aluksi, että tuolla voi myös editoida eli leikata tallenteita, mutta sellaista mahdollisuutta ohjelmassa ei kuitenkaan ole, "editointi" kai vain ohittaa tallennetusta videosta ne kohdat joita ei haluta katsella, mutta ei oikeasti poista niitä.

    EPG:ssä osa ohjelmien nimistä näkyy ruotsiksi, sama ilmiö on ollut monissa muissakin digibokseissa. Ei ole minua haitannut. Häiritsevämpi ominaisuus on se, että epg:tä selatessa se hyppää aina noin kymmenen sekunnin kuluttua takaisin menossa olevan ohjelman kohdalle. Olen kuitenkin saanut epg:stä ohjelmat ajastettua kun katson telkku.comista ohjelmatiedot ja sitten etsin saman ohjelman pikaisesti Total Median epg:stä.

    Tässä jotain pieniä ongelmia, jotka ovat johtuneet enemmänkin käyttäjästä:

    -Ohjelmia tallennettaessa ei kannata tehdä paljon muuta tietokoneella samaan aikaan. Kevyt nettisurffailu menee, mutta youtube videoiden katselu tuntui häiritsevän tallennusta. Jos ei koske koneeseen tallennuksen aikana niin ohjelmat tallentuu pätkimättä.

    -Jos joutuu hakemaan kanavat uudestaan, esimerkiksi kun on tullut uusia kanavia niin sen jälkeen epg:ssä ohjelmat näkyvät listalla kahteen kertaan. Asia korjaantuu kun poistaa Total Media softan ja tyhjentää kansion "Documents and settings\[käyttäjän nimi]\Application Data\ArcSoft" ja sen jälkeen asentaa Total Median uudestaan.

    -Service Pack 3:n asentamisen jälkeen A-linkin mukana tulevalla cd-levyllä oleva asennusohjelma lakkasi toimimasta (tulee ilmoitus Istall HotFix first). Asennus onnistuu windowsin normaalilla lisää uusi laite toiminnolla, eli kun tökkää tikun kiinni niin windowsin asennusvelho pitää ohjata etsimään ajuria cd-levyltä kansiosta "Driver\XP\Files". Sen jälkeen asennus lähtee käyntiin. Tämä koskee vain ajurin asennusta, TotalMedia asentuu normaalisti.

    -Jos tallennettavaksi ajastettu ohjelma on loppunut ja seuraava tallennus alkanut samaan kellonaikaan niin ei välttämättä tallennu. Muuten ei ole ollut ongelmia ajastettujen tallennusten kanssa.

    Suosittelen a-linkiä digitv-tikun ostoa suunnittelevalle. Hinta-laatusuhde on tosi hyvä. Täydellistä toimivuutta on turha näin halvalta laitteelta odottaa, mutta minulle tämä tikku oli todella positiivinen yllätys. Jos tuo epg-ongelma häiritsee niin voi kokeilla jotain toista softaa, mutta minä olen ainakin tykännyt tuosta TotalMediasta enkä ole halunnut kokeilla muita ohjelmia, kun niidenkin toiminnassa on foorumeilta lukemieni juttujen mukaan puutteita. TotalMedia ei ole kertaakaan kaatunut omassa koneessani, joten käytän mieluummin sitä vaikka siinä ei kaikkia toimintoja olisikaan mitä muista ohjelmista löytyy.

    Ainoat säädöt mitä tarvii tehdä total mediassa on että käy klikkaamassa rastin ruutuun että näyttää tekstityksen ja tallennusasetuksista valitsee tallennuslaadun ja kohdekansion. En kokeillut muita tallennuslaatuja kuin High Quality. Tuo ei kai pakkaa uudestaan digikuvaa? Time-shifting toiminnon klikkasin pois päältä ettei se hidasta konetta turhan takia. Ja hardware acceleration kohtaan laitoin on, en tiedä onko tuolla merkitystä mutta ehkä se toimii paremmin kun on päällä.


    Jossain näin kerrottavan että kaukosäätimen toiminnassa olisi ongelmia, mutta omassa kaukosäätimessäni ei ainakaan ole ollut mitään vikaa.
     
    Viimeksi muokattu: 26.09.2008
  11. Kalza

    Kalza Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.11.2002
    Viestejä:
    2 844
    Saadut tykkäykset:
    3
    Toimiikos tuo tikku ja TotalMedia myös Win7:n 64-bittisessä versiossa ongelmitta?
     
  12. Kalza

    Kalza Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.11.2002
    Viestejä:
    2 844
    Saadut tykkäykset:
    3
    Ei näytä tikku toimivan :(
     
  13. geru

    geru Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2007
    Viestejä:
    1 389
    Saadut tykkäykset:
    0
    DVBViewerin kanssa toimii :thumbsup:

    (64bit Win7:ssa siis)
     
    Viimeksi muokattu: 21.02.2010
  14. Kalza

    Kalza Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.11.2002
    Viestejä:
    2 844
    Saadut tykkäykset:
    3
    Milläs ajureilla? Onko tälle tikulla mitään 64-bittiseen käyttikseen tarkoitettuja ajureita?
     
  15. piik

    piik Guest Guest

    Liittynyt:
    06.09.2010
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    myös mulla on sama ongelma edellisen postaajan kanssa. tikku ei siis toimi 64-bit win 7:ssa. nyt on sormi suussa ja omat taidot venytetty rajoille. jos joltain löytyisi apuja, niin olisin enemmän kuin kiitollinen. :)
     
  16. geru

    geru Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2007
    Viestejä:
    1 389
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oletko kokeillu tuota DVBVieweriä, vai millä katsot? Itse en äkkiseltään muista asensinko edes sen kummempia ajureita. Tikku koneeseen, softa päälle -> toimii.
     
  17. jhu

    jhu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.12.2002
    Viestejä:
    490
    Saadut tykkäykset:
    0
    En muistaakseni itsekään mitään ajureita asentanut vaan Win7 (64-bit) "löysi" tikun ja nyt se näkyy laitehallinnassa nimellä "DVB-T 2". Ohjelmaa katselen DVBViewerillä.

    A-linkin sivullakin mainitaan, että "DTU(h) on tuettuna Windows 7 käyttöjärjestelmässä " ja siellä on myös pdf-muodossa selkeä asennusohje tähään tarkoitukseen.

    http://www.a-link.com/fi/DTU.html
     
  18. piik

    piik Guest Guest

    Liittynyt:
    06.09.2010
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    eipä se mun ongelma (ainakaan tässä vaiheessa) ole ohjelmassa. oman käsitykseni mukaan tarvitsen ajurit tikulle, koska lyödessäni tikun kiinni koneeseen käy kone valittamaan, ettei tikun ohjelmistoa voitu asentaa. eli kone ei löydä tikkua, koska sopivat ajurit puuttuvat, kai?
    verkkokaupasta tilasin ja ilmeisesti ei sitten ole se DTU(h), vaan pelkkä DTU. sehän se isoin ongelma taitaa olla?
    onkohan mulla edes saumoja saada tota toimimaan, vai pistänkö palautukseen?
    kiitokset jo etukäteen!