Asioita joita en voi ymmärtää

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana tpi, 28.04.2008.

  1. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34
    Etenkin juhlapyhien jälkeinen piikki on erittäin helposti selitettävässä: mitenkäs juhlipyhinä helposti hakeudut lääkäriin? Privaatit ovat usein kiinni, päivystyksissä on jono, ja etenkin maaseudulla on aika iso osa tk-päivystyksistä kiinni myös, ja päivystys toimii sairaalassa 50-300 km päässä, ja sieltä pelkän flunssan vuoksi tulijat lähinnä (syystäkin) nauretaan ulos.
    Itse ole tehnyt päivystystä ihan hemmetisti aikanaan ihan rahanpuutteen vuoksi (ja osittain senkin takia, että poikkeavana ilmeisesti masokismiin taipuvana olen aina ihan pitänyt päivystys/ensiaputyöstä) enkä kyllä allekirjoita väitettä että saikun hakijat olisivat lomien jälkeen joten selkeästi enemmän liikeellä. Ruuhkaa kyllä on, mutta pääosin ihan oikeilla perusteilla liikkeellä olevaa väkeä.
     
    Viimeksi muokattu: 12.09.2008
  2. Zanytwo

    Zanytwo Guest Guest

    Liittynyt:
    14.02.2006
    Viestejä:
    814
    Saadut tykkäykset:
    0
    On juhlapyhien jälkeiseen sairasteluun vielä yksi luonnollinen selitys. Yhdessäolo. Sukulaiset, ystävät jne. kokoontuvat ympäri maata yhteen, tuoden mukanansa eri flunssia, sekä muita pikku pöpöjä, jolloin sairastutaan helposti. Sairastuuhan uuden palveluserän saavuttua armeijaan myös huomattava määrä jengiä.

    Lumisateen kertoman peukkuesimerkin innoittamana voisin kertoa lyhykäisyydessäni oman esimerkkini omituisesta julkisen palvelusta. Olin tuttavani luona käymässä toisessa kaupungissa ja satuin onnistumaan murtamaan käteni. Vastaanotolle mentyäni, narisi virkailija, että minun kuuluisi kyllä mennä oman alueen lääkärilleni. Tovin jankattuani ja tiedusteltuani, että pitäisikö minun lähteä ajamaan nyt murtuneella kädellä n.150km omalle lääkärilleni, sain kuin sainkin ajan hoitoon.

    Asioita joita en ymmärrä:
    1. Kuinka syksy tuli jälleen niin nopeasti?
    2. Kuinka vähästä määrästä alkoholia voi tulla krapula?
    3. Miksei automyyjää kiinnosta vastata yhteydenottopyyntöihin?
     
  3. geru

    geru Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2007
    Viestejä:
    1 389
    Saadut tykkäykset:
    0
    Koska kesää ei ollut juuri ollenkaan. :weep:
     
  4. CeeLo

    CeeLo Guest Guest

    Liittynyt:
    10.06.2006
    Viestejä:
    1 123
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tpi, jos kerran olet lekuri itsekin, vai mitä päivystystä olet tehnyt, niin kommentoipa tätä.
     
  5. petepas

    petepas Elämme fataaleja aikoja Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.01.2005
    Viestejä:
    2 441
    Saadut tykkäykset:
    4
    Miten voi olla niin vaikeaa ymmärtää että jos saunavuoro loppuu klo 19 niin silloin pitää olla saunasta poissa, ei klo 19.15 tai myöhemmin [​IMG]
     
  6. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34
    Joka ammatissa löytyy moraaliltaan vaihtelevia yksilöitä. Mutta riippuen vähän paikasta ja systeemistä, on sitä työnantajan laskutusasiaa pakko kysyä heti, sillä potilastietojärjestelmä ei päästä edes aloittamaan käyntiä, jos ei ole klikattu kohtaa kuka käynnin maksaa. Taas oman vakuutuksen maksamiin käynteihin pitää merkitä maksulappuun diagnoosi, sen takia myös pitää kysyä vakuutuksen olemassaoloa, ettei tarvitse vastailla kassan tekemiin puhelinsoittoihin. Henkilökohtaisesti nuo asiat eivät vaikuta maksuun - tai työterveyskäynneistä tosin taksani on 5-10 € korkeampi, koska silloin lähetetään käyntiteksti lähettävälle työterveyslääkärille, ja se pitää tarkemmin oikolukea, laatia selkeämmäksi, tehdä paremmat jatkohoito-ohjeet, nähdä tulostamisen vaiva jne., jolloin työtä ja vaivaakin on enemmän + maksaahan postimaksukin pikkuisen.
     
  7. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 458
    Saadut tykkäykset:
    776
    Saunomisoikeus pois tuollaisilta ääliöiltä. :rolleyes:
     
  8. petepas

    petepas Elämme fataaleja aikoja Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.01.2005
    Viestejä:
    2 441
    Saadut tykkäykset:
    4
    Helsingin kaupunki kunnostautuu jälleen "hyvillä" päätöksillä:

    Tyttäreni on vuoropäiväkodissa koska teemme vaimoni kanssa vuorotöitä. Nyttemmin on tullut päätös jonka mukaan lapsi tulisi hakea illalla tarhasta klo 21:een mennessä. Tämä kuulostaa tietysti mukavalta koska onhan ihan kiva että lapsi pääse ajallaan sänkyynsä nukkumaan. Mutta käytäntö on kuitenkin vähän toista...

    Mulla iltavuorot päättyy joko klo 21 tai 21.30, vaimolla samoin. Jos ajatellaan että molemmilla on esim. ma ja ti iltavuorot menee lapsen hoitoajat uuden käytännön mukaan seuraavasti:

    Ma: - lapsi viedään tarhaan klo 12
    - lapsi on tarhassa koko päivän, illan ja yön

    Ti: - lapsi haetaan aamulla kotiin klo 8-9
    - lapsi viedään tarhaan klo 12
    - lapsi on tarhassa päivän, illan ja yön

    Ke: - jos toisella vanhemmalla on ke aamuvuoro ja toisella iltavuoro voi iltavuorolainen hakea lapsen kotiin klo 8-9
    - iltavuorolainen vie lapsen tarhaan klo 12
    - aamuvuorolainen hakee lapsen kotiin työvuoron päätyttyä klo 15.30

    Tämä pari iltaa peräkkäin-systeemi ei ole mitenkään harvinaista, pahempiakin työvuorovaikeuksia on esim. yövuorot sekoittavat pakkaa ihan kivasti. Hoitotunteja tulee nelivuotiaalle kolmessa vuorokaudessa enemmän kuin aikuisten viikkotyöaika. Hoitotunnit ovat turhia sillä suurimman osan niistä vanhemmat ovat kotona. Hoitotuntien roiman lisääntymisen vuoksi hoitomaksut nousevat. Tämän lisäksi lapsen aikuisten kanssa viettämä aika vähenee entisestään (joo, vuorotyöläisinä sitä on muutenkin liikaa). Työantaja ja kollegat tykkää kyttyrää kun koko ajan saa olla vekslaamassa työvuoroja että saa homman pelaamaan.

    Kuulostaako fiksulta? :hitme:

    Not :mad:
     
  9. romulusko

    romulusko Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.08.2004
    Viestejä:
    120
    Saadut tykkäykset:
    0
    En voi ymmärtää ihmisten ehdotonta uskoa siihen, että ihmiset ja teknologiamme tulevat kehittymään vähintään nykyiseen tahtiin jatkossakin. Yleinen olettamus tuntuisi olevan, että ihmiskunta porhaltaa voitosta voittoon aina vaan ja uudestaan. Ilmeisesti kovinkaan moni meistä ei usko oikeasti seuraavien asioiden olevan meille todellinen uhka:

    - Väestön ikääntyminen
    - Köyhien määrän lisääntyminen
    - Ylipäänsä ihmisten lisääntyminen
    - Kehitysmaiden kehittyminen ja siten lisääntyvä raaka-aineiden kulutus
    - Ilmaston lämpeneminen
    - Fossiilisten polttoaineiden loppuminen
    - Nykyisten mahtimaiden hiipuminen (esim. jenkkilä meksikolaistuu ja japanilaiset ikääntyvät.)
    - Ruuan loppuminen

    Uskon, että hyvällä tuurilla ihmiskunta pärjää vielä parisataa vuotta. Alamäki alkaa jo minun elinaikanani (30 vuoden sisällä)

    Toivotaan maailmanlaajuista epidemiaa, saasteiden sterilisoivaa vaikutusta tai kunnon sotaa. Voidaan tietty toivoa myös täydellistä teknologista kehitysaskelta, joka takaa loppumattoman ruuan, polttoaineen, raaka-aineet sekä hävittää saasteet. Muuten tarvitaan lisää maapalloja.
     
  10. geru

    geru Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2007
    Viestejä:
    1 389
    Saadut tykkäykset:
    0
    Luinkin juuri kirjaa joka käsittelee tätä kehittymistä seuraavien vuosikymmenien aikana, Ray Kurzweilin The Singularity is Near, siinä esitetään aika hyvät perusteet sille miksi eri teknologisten alojen kehitys tulee jatkamaan eksponentiaalista kasvuaan niin pitkälle tulevaisuuteen kuin mitä nyt pystytään ennustamaan.

    Ja vieläpä juuri tuossa mainitsemasi reilun 30 vuoden aikana (noin 2045) nanoteknologia tulee kypsymään siinä määrin että se aiheuttaa harppauksen lääketieteessa ja teknologiassa, jonka seurauksena ihmiskunta tulee kokemaan suurimman kehitysaskeleensa ikinä.

    Harppauksen ansiosta ihmiskunta saavuttaa seuraavan singulariteetin, eli tilan jossa elämä muuttuu niin merkittävästi että sen jälkeistä aikaa ei juuri pystytä ennustamaan. Tämän askeleen myötä koneälyn ja ihmisälyn rajat alkavat hämärtyä, ihmisen kehon toimintaa voidaan korjata ja teknisesti ehostaa niin että se kestää lähes loputtomiin, ja ulkoiset uhkat kuten energiantuotanto ja ympäristön siistinä pitäminen voidaan helposti hoitaa erinäisillä nanokoneilla.

    Kohtuullisen optimistinen näkymähän tuo on, mutta on tuolle kirjassa aika kattavat perustelut. Itse uskoisin kyllä että tuo tulee aika pitkälti toteutumaan, ellei tässä nyt erinäiset ryhmittymät saa uutta maailmansotaa pystyyn.
     
  11. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34
    Tuo nyt ei ainakaan pidä paikkaansa. Suhteellisesti köyhien määrä on ehkä lisääntynyt, mutta absoluuttisesti köyhien määrä on koko ajan koko maapallokin huomioiden vähentynyt.
     
  12. Tata-san

    Tata-san Guest Guest

    Liittynyt:
    16.03.2004
    Viestejä:
    382
    Saadut tykkäykset:
    0
    Matriisialgebra! Ei vaan pieni mies ymmärrä :<

    Ekat luennot meni ohjauksen takia ohi ja nyt ihan pihalla :<
     
  13. NudistPriest

    NudistPriest Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.01.2006
    Viestejä:
    669
    Saadut tykkäykset:
    0
    KERTAUSHARJOITUKSET

    Minkä helvetin takia aikuinen, perheellinen ja työssäkäyvä mies pitää pakottaa puskiin leikkimään pyssyleikkejä ja konttaamaan kanervikossa aivan kuin ei olisi parempaakin tekemistä tässä vaiheessa elämää?

    Kyseisen pelleilyn vuoksi tulen olemaan todellisessa lirissä töissä, enkä tule selviämään niistä mitenkään, vaikka tekisin töitä 24 h/vrk. Seurauksena on mukavat taloudelliset tappiot yritykselle töiden viivästymisen vuoksi. Asia ei tunnu puolustusvoimia kiinnostavan, sillä vapautusanomus tuli bumerangina takaisin hylättynä, vaikka oli työnantajankin puolesta perusteltu. Kyllä nimittäin nyt naurattaa. :OI
     
  14. jori@puuvaja.fi

    jori@puuvaja.fi Guest Guest

    Liittynyt:
    07.11.2005
    Viestejä:
    543
    Saadut tykkäykset:
    0
    Miksei kukaan tiedä onko tulossa conax pairing / CI+ tukevia vermeitä PC-puolelle ???
     
  15. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    Koko homma on vielä niin lapsenkengissään. Valitettavasti. Minä mielelläni katselisin HD-kanavia kaapelista Macillani, vaan eipä taida tulevaisuudessa onnistua. :OI
     
  16. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 458
    Saadut tykkäykset:
    776
    Suhteellinen köyhyys on myös paha asia.
     
  17. uppiskuppis

    uppiskuppis Guest Guest

    Liittynyt:
    04.04.2006
    Viestejä:
    1 011
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse ainakin lähtisin mielelläni kertausharjoituksiin jotta pääsisi "lomille" töistä. Tekemistä on ihan halvatusti ja ne jäisi odottamaan mutta ei pahemmin nappaa. Ei työt tekemällä lopu.

    Ei kukaan ole niin korvaamaton että firma ei pysy pystyssä yhden viikon takia, tai sitten jokin on pahasti pielessä.
     
  18. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34
    Ehkä jossain suhteessa, mutta sen liika painottaminen johtaa absurditeetteihin. Jos Bill Gates muuttaisi Suomeen, niin köyhien määrä maassa kasvaisi siis huomattavasti? Jos Bill Gates asuisi Suomessa, ja muuttaisi sitten pois, niin köyhyys siis vähentyisi maassa merkittävästi?
     
  19. Bagheera

    Bagheera Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.01.2003
    Viestejä:
    2 004
    Saadut tykkäykset:
    1
    Onneksi ei sentään ihan noin. Suomessa suhteellinen köyhyys lasketaan tulojen mediaanin perusteella, eli superrikkaiden tulot eivät vaikuta siihen yhtään muita enempää.

    Toinen asia on tietenkin se, että toi mittari ei ehkä mittaa köyhyyttä perinteisessä mielessä, vaan tulojen jakautumista hiukan yleisemmällä tasolla. Jos yhteiskunta on päässyt sellaiselle tasolle, että keskituloisilla on jo paljon ylimääräistä, niin suhteellisesti köyhäkin saattaa pystyä tyydyttämään elämisen aivan perustarpeet ihan mukavasti. Toisaalta tarpeetkin kasvavat ympäristön mukana, eli on pahempaa jos ei ole varaa kännykkään Suomessa, kuin jossain kehitysmaassa.
     
  20. lepreconn

    lepreconn Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.11.2006
    Viestejä:
    3 370
    Saadut tykkäykset:
    39