ProCaster 6x00 - bugit/ongelmat -säie

Keskustelu osiossa 'Procaster' , aloittajana Halcyon, 15.12.2007.

  1. tube68

    tube68 Guest Guest

    Liittynyt:
    30.08.2007
    Viestejä:
    17
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hei, nyt alkaa mennä hermot, kone on alkanut äänittämään yle 1 kanavaa salauksella sillä seurauksella että ne ei toimi ollenkaan. Jos koittaa purkaa salauksen ilmoittaa virheen. :sick:

    Ja edelleen kone kaatuu ainakin kerran viikossa keskes esim. EPG selauksen, tallenteen poiston, tallenteen katsomisen, tallenteiden selauksen. :OI
    IVO puutit ja tehdas asetukset on tehty jokaisen päivityksen jälkeen.

    Jos jollakulla on vielä se ikivanha firmis 22.8.2007 niin voitko lähettää sen osoitteeseen tube68 (a) hotmail.com niin pääsen testaamaan että toimiiko se vielä ihan OK vai onko ongelma laitteessa.

    Kone on siis 6200T
     
    Viimeksi muokattu: 22.08.2008
  2. Pyromanne

    Pyromanne Guest Guest

    Liittynyt:
    27.02.2005
    Viestejä:
    415
    Saadut tykkäykset:
    0
    Postasin tämän tonne PVR-6500T-mallin ketjuun, mutta laitetaan tännekin, koska bugeistakin on kyse.
    -----------------------------------------------------------------

    Hommasin sit kuitenkin tämän boksin Verkkokaupan suoratoimituksesta hintaan €375. Sisässä oli 209C FW joten päivitin sen ensi töikseni 209D:hen. Manuaalissa kehoitettiin palauttamaan päivityksen jälkeen tehdasasetukset, mutta koska päivitysproseduuri tuntui hoitavan asian itsekin, en alkanut (ekalla kerralla) sitä toistamaan uudelleen. Laitteistoversio (DVer) on 1.3

    Mainittakoon aluksi, että boksi on hiljainen, eikä täällä paljon puhutusta tuuletinmelusta ole merkkiä. Boksi on mulla tosin väliaikaisesti tv-pöydän lokerossa jonka pohjalla on pala mattoa ja seinillä paksut vaahtopalamuovit äänenvaimennuksena Pioneerin dvd-soittimen jäljiltä, se kun pitää melkoista sirkkelin ääntä.

    Boksissa on paljon positiivisia puolia parin kolmen vuorokauden käyttökokemuksen perusteella. Erityisesti käyttölogiikka ja EPG ovat pääpiirteissään erinomaisia. Laitteessa on toimintoja eri tiloissa kuitenkin niin paljon, että tämä näkyy pakostakin hankaluutena kaukosäätimen suunnittelussa ja käyttäjällä onkin paljon opiskeltavaa ja muistettavaa konetta sisäänajaessaan. Kake ei ole sieltä selkeimmästä päästä, mutta tuntuu toimivan kuitenkin täsmällisesti ilman sen kummempaa temppuilua, mitä nyt jo täällä aikaisemminkin kerrottuun ongelmaan kanavanvaihdon keinukytkimen toimimattomuudesta törmäsin. Pienemmän kaukosäätimen on tarkoitus tuoda selkeyttä peruskäyttöön, mutta koska sen näppäinkartta eroaa isosta kakesta, käyttäjä joutuu muistamaan kaksi erilaista näppäinten järjestystä perustoimintojen osalta.

    Sit niihin ongelmallisiin piirteisiin.

    1) ajastimessa ei pysty asettamaan ennakkoa samalla tavalla kuin loppuun turvamarginaalia. Ylen ohjelmat alkavat suurinpiirtein oikealla kellonlyömällä, mutta koska tv-lähetteen mukana tuleva kellodata saattaa olla toistakymmentä sekuntia, tai jopa enemmän, myöhässä, tarkoittaa tämä että ohjelman alusta jää helposti puuttumaan pala. Puhumattakaan jos käyttäjä haluaisia ottaa talteen myös ohjelmien kuulutukset. Mainoskanavilla ohjelmat saattavat alkaa myös reilusti etuajassa. Vaikka tämä on harvinaista, siihen tulisi olla mahdollisuus varautua. Tätä ongelmaa voi toki kiertää, asettamalla boksin kellon manuaalisesti minuutin tai pari edelle, mutta se tarkoittaa, ettei boksin automaattisynkkaa voi käyttää ja kelloa pitää olla koko ajan säätämässä. En ole vielä seurannut, miten tarkasti kello käy ilman synkkaa, edistääkö vai jätättääkö.

    2) Erityisesti mainoskanavilla ohjelmien ja yksittäisten mainostenkin alkuun tulee usein vajaan sekunnin mittainen lyhyt äänikatkos. En ole vielä tarkistanut siirtyykö tämä myös tallenteen dataan vai liittyykö se ainoastaan boksin toistotoimintaan.

    3) 40 muistipaikkaa ajastustapahtumille on paljon, vaan ei riittävästi. Hakusanoja ulkomuistista kirjoittaessani sain listan jo lähes täyteen ja tämän jälkeenkin pitäisi jäädä tilaa vielä satunnaisille yksittäisille ajastuksille.

    4) Jos tv-kanavien järjestystä tai asetuksia muuttaa ajastimen ohjelmoinnin jälkeen, se sekoittaa ajastimen toimintaa. Kanavajärjestyksen muuttaminen aiheuttaa ajastinlistaan vääriä kanavanimiä (en kokeillut rajoittuuko ongelma ainoastaan nimeen vai olisiko ajastin myös tallentanut väärää kanavaa).

    5) Myös suosikkilistat sekoittavat ja tekevät ajastimen toiminnasta epäselvän ja vaikeaselkoisen. Ajastinlista merkkaa kanavan joko pelkällä kanavan nimellä, tai etuliitteellä F1 - F4, joka kai tarkoittaa suosikkilistan numeroa. En tajunnut tämän ominaisuuden tarkoitusta, sillä osa ajastuksista oli pelkällä kanavan nimellä ja osa etuliitteellä. Jos poistat suosikkilistan käytöstä ja tuhoat sen sisällön, samalla katoavat myös kaikki siihen liittyvät ajastukset, joten vahingon riski on suuri. Minulla oli vaikeuksia saada joitain hakusanatallennuksia poimimaan ohjelmia epg:stä, mikä on saattanut johtua suosikkilistan kanssa sekoilemisestakin.

    6) Edelliseen kohtaan viitaten, boksi ei myöskään muista sammutuksen jäljiltä mitä suosikkilistaa käytettiin vaan se pitää kytkeä joka kerta uudelleen. Pelkän FAV-näppäimen käyttö kaukosäätimestä on erittäin epäinformatiivinen, sillä kuvaruudulle ei ilmesty minkäänlaista ilmoitusta käytettävästä kanavalistasta. Listan valinta toimii paremmin ottamalla ensin kanavalista näytöllä painamalla OK:ta ja vasta sen jälkeen käyttämällä FAV:a.

    7) Procasterissa on sama ikävä piirre kuin Kansalaisboksissa, eikä se anna näyttölaitteen valita itse 16:9 ja 4:3 näyttötilojen välillä. Se skaalaa lähetteen ilmoitettuun kuvasuhteeseen, halusi tai ei. Skaalaus on kuitenkin Procasterissa sentään huomattavasti laadukkaampi kuin Kansalaisboksissa, joka oli täysin kelvoton.

    8) Procaster, kuten niin monet muutkin laitteet, ymmärtävät ainoastaan kanavien LCN-numeroinnin päälle, eikä kanavajärjestyksen muuttaminen vaikuta siihen, miten kaukosäätimen numeeriset suoravalintanäppäimet toimivat. FST5 löytyy itsepäisesti numero 5:n takaa järjesteli kanavat miten tahansa.

    9) Alan epäillä, että boksilla on jotain ongelmia samalta kanavalta tulevien peräkkäisten tallennusten kanssa.

    9.1) Ensimmäinen oire esiintyi lauantaina kun Yle teemalta tuli kaksi dokumenttia peräkkäin. Ensimmäinen tallentui ok, mutta sen jälkeen boksi olikin hypännyt tallentamaan Yle 1-kanavaa ja ohjelman nimeksi oli valinnut dokumentin, joka tulee vasta viikon päästä lauantaina kyseiseltä kanavalta.

    9.2) Toinen oire esiintyi sen jälkeen kun vaihdoin systeemikellon manuaaliseen säätöön, testatakseni ajastuksen toimivuutta pari minuuttia edeltävällä kellolla. Yle 1:n "Ihmisten puolue" ja Uutisvuoto tulivat peräkkäin. Ensimmäinen tallentui ok, mitä nyt boksi leikkasi tallennuksen poikki ja jatkoi seuraavassa ajastuksessa, jonka oli tarkoitus sisältää Uutisvuoto. Mutta suuri yllätys odottikin siinä, että boksi ilmeisesti käytti jälkimmäisessä ajastuksessa edellisen ohjelman kestoaikaa ja tallensi Uutisvuodosta ainoastaan n. 15 minuuttia. Tallenteen se nimesikin Ihmisten puolueeksi, eikä Uutisvuodoksi (eli lopputuloksena tallenteiden listalta löytyi kaksi "Ihmisten puolue" nimistä ohjelmaa, joiden kesto oli sama, mutta toinen sisälsi 15 minuuttia Uutisvuotoa).

    10) Aloin tässä vaiheessa epäillä, että olisiko mun sittenkin pitänyt FW-päivityksen yhteydessä boottailla konetta enemmän ja palauttaa tehdasasetuksia, joten tein sen nyt varmuuden vuoksi. Tämän jälkeen EPG-datan päivittymisen kanssa alkoi esiintyä ongelmaa. Osa kanavan tiedoista näytti tyhjää meneillään olevan ohjelman kohdalla (Yle 1), osa ihan väärää ohjelmaa (MTV3, kellonaika oli oikea, mutta ohjelman nimi väärä). Tämän jälkeen palasin täysin alkuruutuun ja päivitin FW:n uudelleen ja palautin tehdasasetuksia kahteen kertaan (päivitysproseduurin oma bootti ja sen päälle vielä laitteen asetusvalikosta käsin uusi, ennen kuin viritin kanavia).

    Jälkimmäiset sekoilut ovat vielä sen verran tuoreita, etten pysty sanomaan mikä tilanne on nyt. Jos noi ongelmat vielä palaavat, en ala sietämään niitä vaan laite lähtee palautukseen. Voi olla, että laitetta on sekoittanut jatkuva rassaaminen ajastusten, sun muiden toimintojen kanssa, mutta tämä kertoo vain kehnosta testaamisen tasosta ennen kuin tällaisia vehkeitä päästetään myyntiin. Konetta pitää pystyä käyttämään asianmukaisesti pitkiäkin aikoja ilman turvaboottailua, eikä sen toiminnallisuus saa alkaa lahoamaan käsiin.
     
  3. Pyromanne

    Pyromanne Guest Guest

    Liittynyt:
    27.02.2005
    Viestejä:
    415
    Saadut tykkäykset:
    0
    Taisin keksiä syyn EPG-tietojen sekoiluun PVR6500T:ssä. Jos boksin kellon asettaa manuaalisesti, EPG:n tiedot menevät sekaisin. Sen pitää antaa lukea kellodata tv-lähetteestä.
     
  4. zac

    zac Guest Guest

    Liittynyt:
    20.08.2007
    Viestejä:
    46
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tietääkseni päivitysproseduuri ei hoida tehdasasetusten palautusta itse, vaan se pitää tehdä asetuksista käsin. Päivitys kyllä käynnistää laitteen uudelleen, mutta se ei riitä.
     
  5. Pyromanne

    Pyromanne Guest Guest

    Liittynyt:
    27.02.2005
    Viestejä:
    415
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kovinpa on sitten epäselvää tämäkin osuus laitteen käytöstä. Boksi kuitenkin suorittaa kaikki asetusten kyselut kanavien virittämistä myöten ennen kuin hommassa pääsee asetuksiin, josta voi palauttaa ne tehdasasetukset. Entä se ivo-bootti sitten? Pitääkö se tehdä ennen vai jälkeen minkä vaiheen? Pah. Ei näin epämääräisen laitteen kanssa viitsi pelata.
     
  6. Vesa

    Vesa Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.02.2000
    Viestejä:
    1 048
    Saadut tykkäykset:
    13
    1. Asenna uusi firmis.
    2. Palauta tehdasasetukset.
    3. IVO-buutti eli virrat takaa kytkimestä pois ja sitten odottelua yli 15 sekuntia.
    4. Virrat päälle takakytkimestä. Laite hakee kellonajan ja sammuu sitten.

    Nyt laite on käytökunnossa ja voit tehdä ajastukset jne.
     
  7. Pyromanne

    Pyromanne Guest Guest

    Liittynyt:
    27.02.2005
    Viestejä:
    415
    Saadut tykkäykset:
    0
    Laitteen mä jo palautin, joten keskustelu tästä eteenpäin on pelkästään akateemista, mutta mitä kohtien 1. ja 2. välillä tapahtuvalle asetusten kyselyille tehdään? Se nimittäin käy läpi täsmälleen samat kyselyt kuin tehdasasetusten palautuskin.
     
  8. Vesa

    Vesa Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.02.2000
    Viestejä:
    1 048
    Saadut tykkäykset:
    13
    Vastaat kyselyihin vain haluamasi vaihtoehdot joka kerralla.
    Ilman tehdasasetusten palauttamista ei uusi firmware lähde liikkeelle "puhtaalta päydältä" ja siitä sitten tulee ongelmia, joista saa lukea tälläkin foorumilla.

    Sinänsä olisi fiksua, että päivitys palauttaisi tehdasasetukset automaattisesti. Mutta veikkaanpa, että silloinkin joku valittaisi, kun "asetukset muuttuvat".
     
  9. Pyromanne

    Pyromanne Guest Guest

    Liittynyt:
    27.02.2005
    Viestejä:
    415
    Saadut tykkäykset:
    0
    No se on käytännössä ihan sama muuttuuko ne asetukset itsestään vai pakotetaanko käyttäjä päivityksen jälkeen syöttämään asetukset uudelleen, kuten tässä tapauksessa.

    Ongelmien lähde ei selvästikään tässä tapauksessa ollut epäonnistunut firmiksen päivitys. Ongelmat jatkuivat sen jälkeen kun asensin sen uudelleen ja boottailin konetta. Keskeiseksi syyksi paljastui se, että EPG sekosi jos laitteen kellon asetti manuaaliseen säätöön. (Laite oli siis 6500T ja firmis 209D)

    Hieno laite joka olisi erinomainen kunhan bugit saisivat pois. Koska laitteiden välillä tuntuu olevan kuitenkin yksilöeroja, ei ole takeita että tulevat firmikset toimisivat ongelmitta.
     
  10. zac

    zac Guest Guest

    Liittynyt:
    20.08.2007
    Viestejä:
    46
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt en tajua. Firmiksen asennus ja tehdasasetusten palautus on ihan eri proseduureja: firmiksen asennus asentaa uuden ohjelmaversion, ja asennuksen jälkeen palataan normaaliin tv-kuvaan ihan niinkuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. Sen jälkeen tehtävä tehdasasetusten palautus asentaa kaikki kanavat uudelleen, ja samalla putsataan pois kaikki suosikkikanavalistat, aiemmin tehdyt tallennusasetukset (ei tallennuksia) jne. Eikä takuulla näissä kahdessa toimenpiteessä kysytä samoja asioita.
     
  11. Pyromanne

    Pyromanne Guest Guest

    Liittynyt:
    27.02.2005
    Viestejä:
    415
    Saadut tykkäykset:
    0

    Ehkä sulla on eri laite. Tässä puhuttiin 6500T:stä.

    Usko pois, ymmärrän kyllä mikä firmiksen asennus on ja miten se eroaa tehdasasetusten palautuksesta. Tämä firmiksen asennus 6500T:ssä vain päättyy siihen, että se aloittaa automaattisesti asetusten kyselyn ihan niin kuin laitetta ensimmäistä kertaa käyttöön otettaessa, tai tehdasasetusten palautuksen yhteydessä.
     
  12. hwatti

    hwatti Guest Guest

    Liittynyt:
    19.11.2007
    Viestejä:
    31
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kannattaisi yleensä ostaakin isojen valmistajien tuotteita joiden suunnittelu- / testausprosessi on pidempi ja "kalliimpi"... Isot bugit tuotteessa kertovat yleensä aina siitä, että on yritetty saada liian paljon "ominaisuuksia" kohtuullisen halpaan tuotteeseen kohtuullisen halvalla kehitystyöllä jne....
     
  13. Pyromanne

    Pyromanne Guest Guest

    Liittynyt:
    27.02.2005
    Viestejä:
    415
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mitkä ovat digiboksien tapauksessa niitä isoja valmistajia? Ainakin merkkivalikoiman perusteella markkinat on tainneet tähän saakka jäädä pelkästään niille pienille toimijoille kun isoja ei ole kiinnostanut.
     
  14. Tenitsi

    Tenitsi Guest Guest

    Liittynyt:
    25.01.2005
    Viestejä:
    66
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eilen jumitti kone kun oli ollu hetken käyttämättä ja yritin laittaa rec-nappulalla ajastuksen EPG:ssä. Liittynee tuohon kovalevyn lepotilaan jollain tavalla. Onko tuosta lepotilasta mitään hyötyä vai ootteko ottanu sen pois päältä?
    Päivityksen jälkeen aina kun joku tallennus käynnistyy, boksi siirtyy kyseiselle kanavalle. Saako tämän ominaisuuden pois päältä?

    Edit: topic typotettu, boksi siis 6101T ;)
     
  15. Korma

    Korma Guest Guest

    Liittynyt:
    22.12.2006
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Näinköhän on boksi valmistautumassa vaihtoon, kun on alkanut muutaman viikon aikana alkanut ohjelmat pätkimään... Esimerkiksi tänään (20.9) tullut Selviytyjät jäi vaimolta katsomatta (oi tuota hellasärön määrää :OI ), kun ilmiön takia äänitys meni __tuiksi.

    Kuva ja ääni pätkii jä kuvaan tulee epämääräisiä laatikoita, eli tuntuu että muutamia bittejä jää käsittelemättä. Epäonnistuneen äänityksen perään tulee salauksen merkintä. Tähän mennessä tuntuu olleen C ja B -nipuissa..

    Jos muillakin on tullut vastaavaa, niin mieluusti kuulisin. Muuten taitaa mennä ihan hyvä loota vaihtoon.

    Boksi 6200T 209D firmiksellä.
     
  16. JuhoJ

    JuhoJ Guest Guest

    Liittynyt:
    21.11.2007
    Viestejä:
    73
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vähän yli vuoden vanha 6200T. Tuossa muutama päivä sitten oli YLEn nipussa vähän samanlaista ongelmaa. Ensin epäiltiin, että alkaa levy täyttymään mutta tilaa oli kuitenkin noin 40 GB, joten siitä ei ollut kyse. Olemme nyt selittäneet itsellemme, että kyse oli vain signaalin huonoudesta, mutta pitääpä kuitenkin seurata. Teki tuo laite bootinkin omia aikojaan, kun yritimme jumittuneelle boxille erilaisia näppäinkomentoja aikamme. Tämä myös tuossa pari päivää sitten. Niin ja firmis 209C, ts. viimeistä edellinen.
    Taitaa olla väsymys vallannut kaikki Procasterin käyttäjät ja enää ei jakseta valittaa. Testivoittaja saa nauttia testivoittajan maineestaan ja käyttäjät ovat hyväksyneet, että laite toimii niin kuin se toimii. Vai onko todella 209D suurimmalla osalla käyttäjistä ongelmaton.
    Itse odottelen tässä, sanooko laite poks ennen vai jälkeen takuuajan päättymisen. Jos jälkeen, taitaa olla viisainta sanoa koko TV-lupa irti. Eipä haaskaudu aikaa turhaan sohvalla istumiseen.
     
  17. popisi

    popisi Guest Guest

    Liittynyt:
    30.12.2007
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eihän tämä procaster mikään varma ole.Ylen kanavilla häviää lähes aina tekstit, jos katsoo ohjelmaa lukupuskurilta. EPG sekoilee ajan kanssa, ilmeisesti canal plus aiheuttaa sen jotenkin. Joskus ylen tallennetta katsoessa kuva häviää, ääni tosin kuuluu. Tämä ilmiö toistuu, kun aloittaa ohjelman katsomisen kesken nauhoituksen. Sitten kun ajastus loppuu, niin kuva menee tiltttiin. Kaikki nämä ongelmat tosin vain ylen kanavilla. Samasta kanavanipusta ei viitsi laittaa kahta samanaikaista tallennusta, esim mtv3 ja subtv, kuvan nykimistä ja pikselöitymistä esiintyy ärsyttävän paljon. Firmiksenä on elokuun 2007 päivitys hdmi liitännällä. Ilmeisesti nämä on niitä vikoja, jotka pitää vain hyväksyä. Signaalin voimakkuus 99 % ja laatu 90 %.
     
  18. Vesa

    Vesa Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.02.2000
    Viestejä:
    1 048
    Saadut tykkäykset:
    13
    Firmiksesi on melko vanha ... Toisaalta uusilla on esiintynyt ongelmia joillakin (monilla?). Itse kuulun siihen joukkoon, jolla ei ole suurempia ongelmia ollut (ei maksukanavia eikä suosikkilistoja, PVR-6300T, viimeisin firmis). Koputan puuta ...
     
  19. jtmz

    jtmz Guest Guest

    Liittynyt:
    18.01.2007
    Viestejä:
    93
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo sama juttu, ei maksukanavia eikä suosikkeja, PVR-6250T, 209D. Monttu auki lueskelen sekoilevista bokseista :D
     
  20. HardSoft

    HardSoft Haec habui, quae dixi Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    01.11.2005
    Viestejä:
    2 281
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samma här.

    Ja vielä 6300T boksi aina ekologisesti päällä, ei beta-firmiksiä = ei ongelmia peruskäytössä, jossa tallentelee ~ 5 - 10 viikoittaista sarjaa (riippuen vuodenajasta) + satunnaisia muita ajastuksia.