PS3 -> playTV

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Hoffer, 22.07.2008.

  1. Hoffer

    Hoffer Guest Guest

    Liittynyt:
    16.01.2007
    Viestejä:
    26
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tällainen saattaa olla hyvä hankinta, sitten jos ja kun siitä tulee DVB-C versio.

    http://en.wikipedia.org/wiki/PlayTV

     
  2. Woodpecker

    Woodpecker Guest Guest

    Liittynyt:
    18.06.2008
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    ...vaan sitä Conax paikkaa eikä uusimpien Sony threadien mukaan tulekkaan
     
  3. moveq

    moveq Guest Guest

    Liittynyt:
    19.03.2005
    Viestejä:
    611
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eikös nuo TV ja pelailu ole toisensa poissulkevia toimintoja tuossa? Eli jos pelaat, niin samalla et voi nauhoittaa ja jos ajastettu tallennus on päällä niin pelaamaan ei pääse katkaisematta tallennusta.
     
  4. ReinRaus

    ReinRaus Guest Guest

    Liittynyt:
    17.02.2008
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei.

    Wikipedian mukaan:
    Sony has stated that PlayTV will be able to record TV whilst playing games, the code for the function has already been incorporated in the version 2.41 firmware update.
     
  5. hartzu

    hartzu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    30.12.2005
    Viestejä:
    705
    Saadut tykkäykset:
    4
    Viimeksi muokattu: 12.08.2008
  6. MovieFreak

    MovieFreak Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.07.2003
    Viestejä:
    1 150
    Saadut tykkäykset:
    4
    Play.comista vois jo ennakkotilata. :D

    No taidanpa odotella muiden kokemuksia ennen kuin ryntään kauppaan... :thumbsup:

    Tuo yhden ohjelman tallennus kerrallaan on aika ikävä rajoitus ko. laitoksessa.
     
  7. hartzu

    hartzu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    30.12.2005
    Viestejä:
    705
    Saadut tykkäykset:
    4
    Hieman lässähti PlayTV:n julkaisu, kun Sony kertookin, ettei tallennuksia voikaan siirtää vapaasti muille laitteille tai PC:lle. Tallennuksia voi katsoa vain PS3:n kautta tai etänä PSP:n avulla. Lisäksi ainakaan aluksi laite ei tue HD-tasoista tallentamista lainkaan, mutta se pyritään saamaan mukaan myöhemmin.

    Aiemmin vapaan kopioinnin sanottiin olevan mahdollista. Lieneekö elokuvateollisuuden ahne, karvainen käsi tämänkin idioottimaisuuden takana?

    Tosin, kyllä tämä näinekin lisärajoituksineen pesee vielä muut DVB-T boksit, koska sentään tukee HD-signaalia.

    Lähde: Eurogamer
     
    Viimeksi muokattu: 13.08.2008
  8. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    Yksi ohjelma kerrallaan? Vai niin, no onpa sitten rampautettu sekin tuplaviritin lähes täysin hyödyttömäksi (joo tiedän, että voi katsella eri kanavaa kuin tallentaa). En ole ikinä ymmärtänyt logiikkaa näiden tallennusrajoitusten takana, onko Sonylläkin niin avuttomia koodareita, etteivät osaa koodata resurssienhallintaa oikein, jos virittimiä voisi käyttää vapaasti, niinkuin tekniikka sen mahdollistaisi? Yhden yhtäaikaisen tallennuksen mahdollistava laite on nykyään täysin antiikkinen, eihän tuollaiseen paluuta voi edes harkita. Joutuisi taas jopa valitsemaan, tallentaako jostain ohjelmasta viimeiset minuutit ja jättää toisen ohjelman alun pois vai toisinpäin, jos ohjelmat tulevat edes peräkkäin eri kanavilta.

    Nykyisessä Dreamboxissani on kyllä monia ihmeellisyyksiä ja vajavaisuuksia, mutta virittimet saa sentään täysipainoisesti käyttöön: tallentaa saa käytännössä niin montaa kanavaa kuin haluaa ja vaikka useampaa tallennetta päällekkäin samalta kanavalta, kunhan tallennuksia on korkeintaan kahdessa kanavanipussa. Joku käytännön raja tuossa tulee kyllä vastaan raudan suorituskyvyn suhteen ehkä about 10 yhtäaikaisen tallennuksen jälkeen (en ole ikinä kokeillut, missä raja menee), prossuteho ja kovalevyn kirjoitusnopeus tuossa kait voisivat vastaan tulla, mutta PS3:n suhteen ei varmasti nämä asiat voi olla "mopo"-Dreamboxia huonommalla tolalla. Ymmärrän, että prosessoria käytetään muuhunkin, HD on eri asia kuin SD (tosin, HD-tallennushan tuossa ei alkuun edes toimi) ja varsinkin yhtäaikaisen pelaamisen mahdollistaminen varmaankin aiheuttaa harmaita hiuksia myös suorituskyvyn puolelta katsottuna, mutta viritinkäytön pysyvä rampauttaminen ei varmasti ole oikea lähestymistapa asian hoitamiseen. Mikäli useampaa tallennusta ei ole mahdollista luotettavasti suorittaa pelisuorituskykyä laskematta, olisi ainakin saatava laitteeseen joku dedikoitu TV-moodi, jossa pelaaminen ei olisi mahdollista, mutta toisaalta turhauttavia rajoitteita virittimien käyttöön ei olisi. Mikäli taas HD-streamin tallentaminen on niin raskasta, ettei tallennuksia voi rajattomasti sallia, pitäisi laitteen kuitenkin skaalautua mahdollistamaan sen verran tallennuksia, kuin kulloinkin suorituskyvyn puitteissa on mahdollista ottaen huomioon, kuinka moni tallennettavista kanavista on HD:ta ja kuinka moni SD:tä.

    Nyt kerrotuilla spekseillä PlayTV on turhan monille liian radikaali hyppy taaksepäin ominaisuuksien suhteen jo nykyisiin tallentaviin bokseihin nähden. Toki laite tukee HD-lähetysten purkamista, mutta ainakaan meillä (tai juurikaan kellään tuttavapiiriini kuuluvalla) tuo ei varmasti voisi nykyisine puutteineen tulla kodin ykkösboksiksi nykyisen tuplaviritinlaitteen tilalle. Luonnollisesti tämä on vasta avaus ja tietoa mahdollisesta kaapeliverkon laitteesta, salauskorttisysteemeistä tai vastaavista ei ole edes olemassa, joten kuka tietää, miten homma tuosta kehittyy. Henkilökohtaisesti viimeisimmät tiedot laitteesta ovat kuitenkin vieneet kokonaan mielenkiinnon koko julkaisusta, joka aiemmin vaikutti lähes killer-applikaatiolta.
     
  9. ToniKe

    ToniKe Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.02.2005
    Viestejä:
    50
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ennakkotilasin saksasta amazonilta kyseisen laitteen. Nyt alkoikin mietityttämään toimiiko yleensäkin saksasta ostettu dvb-t laite suomessa ja varsinkin tekstitykset? Vielä ehtisi peruuttaa jos jollain on parempaa tietoa asiasta.

    Kiitokset vastanneille! :)

    Toni
     
    Viimeksi muokattu: 05.09.2008
  10. Kupletti

    Kupletti Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.11.2004
    Viestejä:
    713
    Saadut tykkäykset:
    2
    Samaa mietin itsekkin että toimiiko nuo playstä ja amazonista tilatut playtv:t suomessa?
     
  11. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34
    Mitäs hyötyä tuollaisesta playTV:stä on, kun sen sijaan voi ottaa käyttöön tvkaista-palvelun?
     
  12. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vaikkapa hinta, PlayTV:stä maksat kerran sen satkun, tvkaista maksaa vuodessa ilmeisesti 120 euroa. TVkaista nyt on muutenkin täysin erilainen konsepti, vaikka ilmeisesti PS3:lla toimiikin. Kaikki kun eivät halua tallennuksiaan verkkoyhteyden päähän erinäisistä syistä, vaan lokaalisti toimiva järjestelmä sopii paremmin. Eihän kaikilla PS3 ole edes verkossa, saati että yhteysnopeus olisi sellainen, että sen voi uhrata TV-katseluun.

    En siis tarkoita, etteikö TVkaista olisi monille ihan käypä ratkaisu, mutta ei se välttämättä ole mikään PlayTV:n tai tallentavan boksin korvike läheskään kaikissa tapauksissa.
     
  13. Baroni

    Baroni Guest Guest

    Liittynyt:
    27.03.2007
    Viestejä:
    134
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sitäpaitsi PlayTV on HD, TVkaista ei, ainakaan tietääkseni.
     
  14. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34
    No ei taida antenniverkossa olla juuri tungosta hd-kanavista.
     
  15. LukeVader

    LukeVader Guest Guest

    Liittynyt:
    21.01.2005
    Viestejä:
    180
    Saadut tykkäykset:
    0
    Viimeksi kun kokeilin TVkaistaa PS3:lla niin se oli mielestäni liian kömpelö käyttää verrattuna digiboksiin. Muistaakseni PS3:n oman selaimen kautta piti mennä ja se selain kun on mitä on niin, noh sekin kehittyy vielä. Mitä PlayTV:seen tulee niin eipä siitä ainakaan kaapeliverkon laitteille ole haastajaksi ja monille tärkeä Conax-paikka puuttuu. Eli itse en voi vieläkään (valitettavasti) luopua digiboksista vaikka olisi PS3:t ja PlayTV:t.

    Sinänsä tallennukset verkon päästä katsottavaksi saaminen on hyvä idea, kun kaistaa on riittävästi ja vastaanottopään käyttöliittymä on yksinkertainen ja toimiva (mitä nykyään ei ole). Saunavisiosta riittäisi myös asiaa, mutta siitä on viestiketju toisaalla.
     
  16. tvkaista

    tvkaista Guest Guest

    Liittynyt:
    29.03.2008
    Viestejä:
    93
    Saadut tykkäykset:
    0
    TVkaistan PS3-liittymään on lisätty infosivu helpottamaan PS3 käyttöä. Info-sivun saat esille painamalla "i"-kirjainta. Info-sivulta löytyy tiedot valitusta ohjelmasta sekä aikaleimat, joista voi hypätä suoraan haluttuun kohtaan ohjelmaa kahden minuutin portain. Ominaisuus helpottaa PS3:lla ohjelmien katselua, kun laitteen oman kelaustoiminnallisuus on toistaiseksi rajoittunut.

    Lisäksi joonas kirjoitti finlandsite-foorumilla http://www.finlandsite.nl/foorumi/viewtopic.php?t=713&sid=7422ecbf6c0605b5995bdd55fdeed521
    seuraavaa:

    Ratkaisuna oli linuxin asennus (PSubuntu 8.04) ja VLC Media player.
    Laadullisesti en odottanut liikoja PS:n teknisten rajoitusten ja softalla tehtavan dekoodauksen vuoksi, mutta yllattavan hyvalaatuista kuvaa sielta ulos tulee.
    Nettiliitymassa pitaa olla vauhtia, mulla on 12Mbps ja luulen etta 8Mbps on aikalailla minimivaatimus.

    8Mbps todellakin on ikävä kyllä minimivaatimus.

    T:Tvkaista
    asiakaspalvelu@tvkaista.fi
    www.tvkaista.fi
     
  17. tvkaista

    tvkaista Guest Guest

    Liittynyt:
    29.03.2008
    Viestejä:
    93
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tässä vielä TVkaistan tämän hetkinen hinnasto:

    01 viikon kokeilutarjous (5 €)
    12 kuukauden tarjous (98 €)
    2 kuukauden tarjous (25 €)
    6 kuukauden tarjous (49 €)
    Määräaikaistilaus 3x1kk (15 €)
    Määräaikaistilaus 6x1kk (12 €)
    Määräaikaistilaus 12x1kk (10 €)
    Pizza ja 100 leffa (10 €)
    TVkaista 1 kk (20 €)
    TVkaista 3kk+ 2 viikkoa kaupan paalle (45 €)
    TVkaista 6kk + 2kk kaupan paalle (90 €)
    TVkaista 12kk + 6 kk kaupan paalle (175 €)

    Valitsemalla määräaikaistilauksen sitoudut TVkaista-palvelun asiakkaaksi valitsemallesi tilausjakson ajaksi.
    Yllä olevat määräaikaistilauksien hinnat ovat määräaikaistilauksien kuukausihintaoja.

    T:TVkaista
    asiakaspalvelu@tvkaista.fi
    www.tvkaista.fi
     
  18. Kupletti

    Kupletti Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.11.2004
    Viestejä:
    713
    Saadut tykkäykset:
    2
    Ettei menisi tvkaistan mainostamiseksi koko palsta. Tilasin oman play-tvni Saksan amazonista: EUR 112,86 posteineen
    Saas nährä millon tulee
     
    Viimeksi muokattu: 12.09.2008
  19. jupi

    jupi Guest Guest

    Liittynyt:
    29.03.2005
    Viestejä:
    101
    Saadut tykkäykset:
    0
    :eek: Pystyykö Tvkaista striimaamaan pitsojakin pleikkarille?

    Playtv:stä: HD tallennus ei onnistu, kopiointi PSP:lle ei onnistu(vaikka luvattiin), Ei maksu tv kortti paikkaa eikä DVB-C:tä ole tuettu. Joopa, taitaa jäädä ostamatta.
     
  20. roflator

    roflator Guest Guest

    Liittynyt:
    08.05.2007
    Viestejä:
    1 129
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ainakin verkon yli voi striimata psp:lle playtv:sta ohjelmat. Kopioimaan ei taida pystyä. HD-nauhoituksenhan voi softalla tuoda jälkikäteen(jos hd-lähetyksiä joskus antenniverkossa edes tulee olemaan)