5 kulmaa kosmologiaan

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana Samppa, 11.08.2008.

  1. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Plazalaisille ehdottomasti oma keskustelu/väittelyohjelma primetimeen :thumbsup:.
     
  2. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    En ota kantaa telepatiaan ja henkiparantamiseen koska en ole perehtynyt aiheisiin. Ja suoraan sanoen ei pahemmin kiinnosta.

    Mutta humanoidien ohjaamista ufoista nyt löytyy todisteita vaikka millä mitalla. Esimerkiksi Gary McKinnon vakoili NASA:n tietokoneita 2 vuoden ajan ja näki mm. kansion nimeltä "Non-Terrestrial Officers." USA:han yritti saada Garylle (muistaakseni) noin 65 vuoden linnatuomiota, mutta viimeisimmät uutiset asian tiimoilta on että brittien ei tarvitse luovuttaa Garya Yhdysvaltoihin vaan hän pääsee oman maansa vankilaan ja tuomio varmaan paljon lyhyempi. Kysymys onkin että miksi USA väkisin yrittää saada noin isoa tuomiota, jos Gary on pelkkä huijari? Eihän huijaamisesta vankilaan joudu :confused:

    Ja lue vaikka tämä juttu: http://en.wikipedia.org/wiki/Our_Lady_of_Fátima

    Jos väität etteivät humanoidit säädelleet tuota, niin se tarkoittaa että uskot Jumalaan ;) Ja sanoisin että Jumalaan uskominen on vielä kyseenalaisempaa kuin se että tunnustaa muilla planeetoilla olevan älyä ja kyllä, myös heidän vierailevan täällä.
     
  3. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuntuu edes typerältä kysyä mutta luuletko että Nasa katsoo hyvällä jos heitä vakoilee 2vuotta? Jos pläräisin tietokonettasi tarpeeksi niin voisin löytää vaikka minkä nimisen kansion(tai ainakin myöhemmin väittää sellaisen löytäneeni), jotkut ihmiset vaativat myös todisteita tälläisten juttujen lisäksi. Tuo loppuosa tuosta kappaleesta on jo niin typerää tekstiä että huhhuh.

    Ja tuo jälkimmäinen "ihme" on jo niin uskomattoman dorka sepite että kehoitan tutustumaan vaikka tähän sivuun: http://skeptoid.com/episodes/4110
    Voin liittää tähän pätkän:
    "Unless, of course, you set a reasonable standard for evidence, and start looking for things like alternate explanations. Let's point our skeptical eye at some of these details one by one, and see if they hold up to scrutiny. I'll start with the children's reports of six months of religious apparitions. These were three kids, ages 7 to 10, and came back home each night with wild tales. Is this surprising? Is the miraculous appearance of the Virgin Mary really the most probable explanation for stories told by small kids? The two youngest, Lucia's cousins, both died of influenza within a couple of years, but Lucia lived to the age of 97 and clung to her stories her entire life. Investigator Joe Nickell reports that Lucia's own mother said that she was "Nothing but a fake who is leading half the world astray." Friar Mario de Oliveira, who knew her well, described her as living in a "delirious world of infantile fantasies" and suffering from "religious hallucinations". There are alternate explanations for the children's stories, imagination and boredom being chief among them."

    Ja toisen:
    "The Roman Catholic Church will only declare a miracle after all other possible explanations have been ruled out, leaving divine intervention as the only possible rationalization. Since the Fátima "Miracle of the Sun" is easily explained, and even falsified by photographic evidence, it's probably time for the Catholics to reexamine their criteria."

    Tuo kyseinen "ihme" on tähän mennessä ehkä tässä ketjussa mainituista "todisteista" epäuskottavin, ja ei todista yhtään mitään humanoideista tai jumalasta, ihmisistä paljonkin.
    Hyvät naurut sain kyllä kun tuota "teoriaa" mietin.

    Tosissaan kehotan tuijottamaan aurinkoa(jos siis haluaa kokea saman kuin nuo "ihmeen" todistaneet, täysin omalla vastuulla) useamman minuutin putkeen niin takaan että silmissä alkaa tuntua että aurinko tanssii.
    (vakavasti ottaen hävettää edes kommentoida koko tapausta)
    Ja yököttää että joku katolinen kirkko tekee tuollaisesta jutusta niin ison diilin ja oikeastaan osoittaa kuinka helvetin kaukana todellisuudesta siellä ollaan.
     
    Viimeksi muokattu: 26.08.2008
  4. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Skepsiksen haaste ja stipendi
    • 10.000 € puhtaana käteen sille, joka tuottaa valvotuissa olosuhteissa paranormaalin ilmiön.
      HUOM! Skepsis muistuttaa että tämän 10.000 € haasteen voittaja voi matkustaa Yhdysvaltoihin ja ottaa vastaan myös taikuri James Randin vastaavan haasteen, jolle tämä haaste voi myös toimia esitestinä. Randin palkinto on yli US$ 1.000.000!

    • 10.000 € puhtaana ulottimeen sille humanoidille, joka itse noutaa stipendin ja antaa samalla DNA (tai vastaavan) -näytteen. Poikkeustapauksessa summa voidaan myös maksaa (mikäli esimerkiksi henkilötunnuksen tai pankkikortin saanti on osoittautunut humanoidille vaikeaksi) mukana seuraavalle ihmiskontaktiseuralaiselle.

    Toistaiseksi eivät ole rahat kelvanneet. Mutta ehkäpä joku pian rohkaistuu :)
     
  5. Bagheera

    Bagheera Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.01.2003
    Viestejä:
    2 004
    Saadut tykkäykset:
    1
    Älä kuitenkaan kehota. Joku hullu seuraa kehoituksesi ja vaatii sen jälkeen sinulta korvausta näön menettämisestä.
     
  6. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    ana198, ulkona voi olla ilmankin, että tuijottaa aurinkoa. Kannattaa kokeilla :) Linkkiäsi en jaksa lukea, koska olen asiasta lukenut "muutaman" sivullisen skeptisyyttä

    Ensinnäkään kukaan järkevä ihminen ei tuijota aurinkoa hetkeäkään paljain silmin. Jos se aurinko tosiaan alkoi tanssia, niin se varmasti kiinnitti ihmisten huomion ja silloin, ihme kyllä, sitä pystyi katsomaan. Se siis menetti "loistonsa" ja esitä oli helppo katsoa. Ihmiset kuvailivat aivan kuin siihen väliin olisi tullut harso. Mutta saattoihan se olla vaikka sellainen pilvi, joka tulee kerran tuhannessa vuodessa ;D Et tainnut tietää että paikalla oli myös tuhansia kaltaisiasi skeptikoita jotka lähinnä nauroi koko jutulle, kunnes itse todisti sen paikan päällä? Aika naurettavaa väittää että he olisivat tuijottaneet tyhmänä aurinkoa ennen kuin tämä juttu tapahtui ja olleet jotenkin sokaistuneita :D

    Kaiken lisäksi tämä ilmestys kertoi, että esim. ne kaksi muuta lasta tulevat kuolemaan pian. Ja ne kuolivat parin vuoden sisällä. Joku "Jumala" tuskin kirjottaisi maailmaa valmiiksi. Tämä taitaa kuitenkin olla tulevaisuudesta tulleiden ihmisten tai humanoidien kehittelemä tapahtuma. Kolmas lapsi eli luostarissa koko elämänsä eli tuntui olevan uskollinen Jumalalleen. Ja ei missään nimessä huijaisi noin isoa asiaa. Piti kertomastaan kiinni kuolemaansa asti.

    Sille minä taas en voi mitään, että luulet nykyihmisten olevan se maailman napa :D Faktat on helppo myöntää, mutta kaikkea ei tarvitse tyrmätä mihin ei yksinkertaisesti löydy selitystä. Mun kohdalta asia on tässä, koska tunnen alkavani tuputtaa milipidettäni mitä en kuitenkaan halua tehdä, vaan toivon että jokainen perehtyy asiaan itse ja tekee omat päätöksensä. Ja pystyn kunnioittamaan kaikkia näkökantoja, niin kauan kuin minua ei aleta pitämään "hörhönä." Siinä vaiheessa alan pitämään tyrmääjää puhtaasti liian tieteellisenä, sanotaanko jopa 50 000 eKr ajalla toimineena tiedemiehenä. You know ;) "Maailma on litteä" jne. Loppu ja ulos ->
     
  7. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Öö jätit näppärästi mainitsematta että tapauksesta on se pauttiarallaa sata vuotta joten ei voida kovin luotettavista havannoista puhua.
    Kaikella kunnioituksella, jos tuohon tarinaan uskoo niin on hörhö, pahoittelen mutta niin se vaan on. Se on hyvin näppärää sivuuttaa kaikki kriittinen ajattelu ja perustella että "Ja ei missään nimessä huijaisi noin isoa asiaa. Piti kertomastaan kiinni kuolemaansa asti."

    Kumpi on todennäköisempää:
    1. Neitsyt Maria (Tilt-type:n mukaan jotenkin humanoidien järjestelemänä) ilmestyi 10-vuotiaalle Lucia neidolle (ja kahdelle hänen serkulleen) kuusi kertaa ja kertoi heille kolme salaisuutta(jotka Lucia "paljasti" vasta kymmeniä vuosia tapauksen jälkeen). Iso joukko uskovaisia pellolla todistaa ihmeen kun aurinko tanssii taivaalla oudon värisenä.

    2.Tytöt 7- ja 10-vuotiaat keksivät koko jutun ja ihmiset pellolla tuijottaessaan aurinkoon näkivät mitä halusivat nähdä(ja kun sinne aurinkoon tuijottaa niin se kyllä aiheuttaa hieman harhoja).

    Jätit muuten kertomatta että Lucia joka siis serkkuineen näki nämä näyt 1917 kertoi noista salaisuuksista vasta 1941, jossa yhteydessä hän vasta kertoi että Maria oli ennustanut serkusten kuolemat jotka tapahtuivat siis 1919-1920. Toimiiko tuo yhtälö sinun mielestäsi? Eikö tuo järjellä mietittynä ole aika selvä juttu.
    "Maria" oli muuten ennustanu ensimmäisen maailmansodankin, se oli näppärä kertoa parikymmentä vuotta sodan päätyttyä:D Ja toisen maailmansodan, joka siis oli jo alkanut silloin kun Lucia sen "paljasti".
    Voit verrata täysin siihen että minä paljastaisin nyt tietäneeni jo 1982vuodesta asti kylmän sodan päättymisen ja vielä perään että välit viilenevät uudelleen vuonna 2008.

    Enkö ole näillä esimerkeilla näyttänyt aika vakuuttavasti toteen että tuo koko keissi on aivan naurettavaa humpuukkia joka siis perustuu yhden ihmisen sanaan, ja isoon joukkoon kiihkouskovaisia idiootteja pellolla tuijottamassa aurinkoon ja todistamassa suurta ihmettä kun aurinko "tanssii".

    Minkä tahansa aspektin tuosta keissistä otatkin niin se on todella helposti järjellä perusteltu. En tiedä onko nyt tämän takia nykyihmiset maailman napa mutta joillain ihmisillä tuntuu olevan pakottava tarve uskoa johonkin yliluonnolliseen, siis huolimatta siitä että kaikki tosiseikat puoltavat toisenlaista ja luonnollista tapahtumaa.

    Kuin helvetin älytön teoria tuo oikein on? Täysin tuulesta temmattu tarina (todennäköisesti) mielenvikaisen tytön tarina, ja siitä johtopäätös että se oli humanoidien käsialaa ja siitä vielä johtopäätös että alienit vierailee täällä. Tuon täytyy olla tähän mennessä typerin ajatteluketju mihin olen törmännyt missään.
    Loppuun siis tuo kaiken tuon älyttömyyden keskeltä tullut loppupäätelmä:
    (jos olet vain provonnut koko jutun niin hyvin sait lankaan, ei voi ymmärtää muuten)
     
    Viimeksi muokattu: 26.08.2008
  8. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Kelpo keskustelu käytiin taas viime jaksossa, jäsennellyin ja tasaisin tähänastisista.
     
  9. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Olipas epäkiinnostava keskustelu tällä kertaa.
     
  10. Mama

    Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.11.2003
    Viestejä:
    2 686
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samaa mieltä, niinkuin jaksossakin, kaikki olivat samaa mieltä.

    Tämä liittyy myös edelliseen keskusteluun muusta elämästä, eli olisi voinut sivuta sitä että ihmisessä on sisäänrakennettu tuo valloitusvietti, siksihän me tässä nyt oillaan. Joten se pakottaa ihmisen levittäytymään myös avaruuteen. Toisaalta voidaan tehdä oletus että muut sivilisaatiot ja eliömuodot ovat syntyneet samoilla evoluution mekanismeilla eli vahvin voittaa joilloin voidaan olettaa että samanlaiset valloitusvietit ovat myös muilla. Projektien parissa puuhaavat tiedemiehet voivat olla mukana hyvin aikein, mutta jossain välissä arki iskee ja aletaan pelata valloituspeliä, samalla tavalla kuin kylmän sodan loppumisen jälkeen palaillaan pikku hiljaa takaisin Venäjän ja USAn pelailuun. Jos täydellisestä rauhaa eivät voi ihmiset saavuttaa tällä pallolla, niin eiköhän sama tilanne olisi lopulta myös muiden elämänmuotojen kanssa.
     
  11. P.Kosunen

    P.Kosunen Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.10.2005
    Viestejä:
    1 374
    Saadut tykkäykset:
    14
    s/vahvin/sopivin/
     
  12. geru

    geru Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2007
    Viestejä:
    1 389
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juu. Tiivistetysti tuo jakson sisältö oli aika pitkälti että avaruusmatkailu on mielenkiintoinen aihe ja siihen olisi syytä panosta koska siitä on varmasti tulevaisuudessa olla hyötyä, mutta nykyteknologialla se on aika vaativaa puuhaa. Ja jos avaruuteen päästään, niin se tulee pitemmän päälle aiheuttamaan sen että ihmisrotu alkaa jakautumaan eri kulttuureiksi ja kenties lajeiksi eri planeetoille levitessään.

    Ei mitään erityisen järisyttävää, nyt tosin tuo avaruuteen levittäytyminen hiukan pisti miettimään. Periaatteessa jos tässä nyt iskettäisiin kouraan joku teknologia millä ihmiskunta pääsisi lähitähtikuntia valloittamaan, niin siitähän voisi alkaa aika eksponentiaalisesti kiihtyvä avaruudenvalloitus. Maapallosta nähden kun tuota vapaata lääniä löytyy 360 astetta joka suuntaan, vaikkei niitä asumiskelpoisia planeettoja varmaan hirveästi olekaan.

    Ongelmana näissä spekulaatioissa tietysti on se että kun tähän teknologiaan viimein päästään käsiksi, se sijaitsee jo seuraavan singulariteetin tuolla puolen, eli nyt on mahdotonta veikkailla onko avaruuden "valloittaminen" enää edes järkevä ajatus silloin. Kenties teknologinen kehitys muokkaa niin rajusti tätä ihmiskunnan olemassaoloa että ei enää olekaan tarpeen lähteä maata kauemmas, porukka vaikkapa vaipuu jonkin sortin virtuaalimaailmaan, josta tilaa löytyy äärettömästi.
     
  13. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Iltalehti uutisoi aiheesta.

    Itse en ole kyseistä sarjaa TV:stä seurannut kun jo mainoksien perusteella se on jotenkin todella naurettava ja epäuskottava.

    Uhvoista enemmän kiinnostuneille löytyy vaikkapa tämä saitti ;)
     
  14. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    No tänään tuli käytyä kirjastossa, ja jopa muistin tämän kaiffarin. Eikun oikealle hyllylle tarkistamaan, että josko edes joku olisi saatavilla. Ja siellä kaikki 3 mestariteosta nökötti hyljätyn näköisenä. Ei taida oikein aihe kiinnostaa suurta yleisöä. :rolleyes: Mutta nyt ne on sitten lainattu, luetaan kun ehditään.
     
  15. mori

    mori Guest Guest

    Liittynyt:
    03.11.2005
    Viestejä:
    50
    Saadut tykkäykset:
    0
    Noiden kirjojen jälkeen kannattaa lukea tämä: http://www.terracognita.fi/kirjat/9789525697001.html
     
  16. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
  17. mori

    mori Guest Guest

    Liittynyt:
    03.11.2005
    Viestejä:
    50
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä se oikeastaan kuuluu. Eka jaksossa puhuttiin jumalista. Kari Enqvistin (eka jakson vieras) kirjoittama kirja "Kosmoksen hahmo" hyökkää aika suoraan uskontoja vastaan.
     
  18. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
  19. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
  20. Mama

    Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.11.2003
    Viestejä:
    2 686
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eiköhän siinä puhuttu enemmän uskonnoista inhimillsenä ilmiöinä kuin samalla viivalla tieteellisen keskustelun kanssa vakavasti otettavana selityksynä kosmoksesta. Nuo yllämainitut teokset kun eivät ole läpikäyneet tieteellistä peer-reviewtä.

    Herätti tuo sen verran että viimein erosin kirkosta. Laskurin mukaan rahaakin säästyisi yllättävän paljon, vaikka se ei ollutkaan liikkeellepaneva voima. Ajattelin ensin että pistän rahat hyväntekeväisyyteen mutta nyt kun moraalinen ruoska,ööh ohjenuora on poistunut elämästäni ja ajelehdin kammottavassa moraalisessa tyhjiössä, niin ajattelinkin pistää rahat viinaan, huumeisiin ja huoriin.