Menetetty maa (No Country for Old Men)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Jorse, 04.02.2006.

  1. Rela

    Rela Guest Guest

    Liittynyt:
    30.03.2004
    Viestejä:
    473
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lisättäköön että ne lehdet eivät sentään arvostele elokuvia ja näyttelijäsuorituksia trailerin perusteella, toisin kuin Elvis.
     
  2. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    No jos haluatte olla ottamatta TDK-arvioitani osittain huumorilla, niin minkäs sille mahdan... :rolleyes: Pitää muistaa tulla ilkkumaan tänne teitä, kun TDK osoittautuu erinomaiseksi elokuvaksi, ja viimeistään vajaan vuoden päästä, kun Ledgerin perikunta hakee Oscar-pystin kotiin. :D

    EDIT: En taida olla ainoa, joka tällä foorumilla innostuu tietyistä elokuvista, ja käsittääkseni en ole TDK-arvioita pahemmin kirjoitellut -- enemmänkin ensi-illan alla tulleita fiiliksiä. :rolleyes:
     
    Viimeksi muokattu: 20.07.2008
  3. Mastema

    Mastema Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.11.2006
    Viestejä:
    1 230
    Saadut tykkäykset:
    21
    Kertaakapas tietäjät, onkos tästä tulossa jonkun sortin ultimate hyper definitive edition dvd:tä vai uskaltaako ostaa sen yhden levyn version jo pois?

    Hyllyynhän mokoma on saatava joten sillä vain tiedustelen.
     
  4. Jarkko G.

    Jarkko G. Samppa ja Hurricane :| Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.08.2001
    Viestejä:
    13 046
    Saadut tykkäykset:
    97
    Coenien leffoista ei kauheita megapuuppia ole tullut, vaikka parit julkaisut onkin päivittyneet vuosien varrella (Fargo ainakin sai hieman lisää ekstraa, samoin Big Lebowski).
    Itse ainakin huoletta ostaisin nykyisen julkaisun.
     
  5. Mastema

    Mastema Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.11.2006
    Viestejä:
    1 230
    Saadut tykkäykset:
    21
    Jep, tällaisen kuvan olen itsekin saanut. Kiitokset vastauksesta silti!
     
  6. CeeLo

    CeeLo Guest Guest

    Liittynyt:
    10.06.2006
    Viestejä:
    1 123
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jenkkiversio, joka siis aluevapaa, kyllä löytyy jo, ellei suomi-subit ihan välttämättömät:
    http://www.axelmusic.com/productDetails/786936750034

    Hintakaan ei enää ihan sietämätön, mutta josko vielä hetken viitsis odottaa. Yli kahtakymppiä ei viitsis periaattestakaan maksaa, varsinkaan leffasta jonka jo teatterissa nähnyt...
     
  7. Jarkko G.

    Jarkko G. Samppa ja Hurricane :| Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.08.2001
    Viestejä:
    13 046
    Saadut tykkäykset:
    97
    Syvällistä analyysia seuraa ..

    Pettymyksen tuotti tämä kehuttu Coenin Veljesten viimeisin. Kaipa ne ennakko-odotukset sitten olikin liian korkealla, koska tiettyä laatua on odottanut aina tältä veljesparilta. Mitään suurempia puutteita en osaa nimetä, mutta silti lopputekstien lävähtäessä ruutuun jäi jotenkin höntsä olo (en syytä tästä äkillistä loppua, tuollainen pohdiskelu on kivaa ja harvinaista nykyajan elokuvissa).

    Javier palkkamurhaajana oli kyllä vaikuttava ilmestys (ja tuiki tuntematon kasvo minullekin) ja Oscarin arvoinen suoritus tuo oli. Pelottavaa uhkaa huokui hahmon kaikista aukoista. Tommy Lee Jones oli oma valloittava itsensä ja Josh Brolin osoitti olevansa muutakin kuin ilkeä isoveli hobitille. Villin Pohjolan Maurice Minnifield oli mennyt kyllä huonoon kuntoon, mutta esiintyminen oli silti iloinen yllätys :)
    Dialogista tunsi kyllä Coenmaisuuden ja parissa kohtaa sai hymyilläkin, vaikka tunnelma ei missään vaiheessa liian leppoisaksi mennytkään.
    Myös musiikin vähyys, vai oliko se peräti kokonainen puute, oli mielenkiintoinen lisämauste.

    Kyllähän tämä uusintakatselua vaatii kun tuntui että nyt ei saanut kaikkea irti. Nyt tietää jo tarinan ja asetelman ja voi toisella kertaa paremmin syventyä hahmoihin.
     
  8. PeeVee79

    PeeVee79 Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.10.2005
    Viestejä:
    1 040
    Saadut tykkäykset:
    16
    Samaa on sanoneet monet muutkin, ja samaa mieltä olen myös minä.
    Ei todellakaan lunastanut odotuksia, mutta täytyy yrittää uudemman kerran parin kuukauden päästä.
     
  9. 007

    007 Secret Agent Tukijoukot

    Liittynyt:
    06.11.2003
    Viestejä:
    753
    Saadut tykkäykset:
    16
    Itse pidin niin paljon, että blu-ray täytyy hankkia kunhan saa hyvään hintaan.
    En tiennyt leffasta mitään, eikä näin ollen ollut mitään odotuksiakaan ja kovin iski! [​IMG] /5
     
  10. Rooky

    Rooky Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.06.2004
    Viestejä:
    3 723
    Saadut tykkäykset:
    0
    Harvinaista minulle, mutta tuli lähes heti avattua tämä muoveista ja katsottua. Yleensä uutuuden karheat levyt makaavat hyllyissäni toista vuotta, ennen kuin saan aikaiseksi avata muovit saati katsoa sen :rolleyes:

    No mutta tämän katsoin. Ja myönnän minäkin, että viimeisten 30min aikana aikaste suuri mielenkiinnon lopahdus tapahtui. Siis alkumetreistä yli puolen välin mentiin suurella innostuksella ja nautinnolla, mutta sitten se viimemetrien filosofointi tms Tommy Lee Jonesin johdolla ei toiminut.

    Elokuvasta muuten: Josh Broliniin tykästyin jo Planet Terrorissa. Nautittavaa työtä tekee Coenin veljesten alaisenakin. Javier Bardem on elokuvan toinen kantava voima, ja vaikuttavaa jälkeä tekee. Tommy Lee Jones on hieno näyttelijä, mutta tässä oli mielestäni turha, vaikka toikin elokuvaan jotain syvällisempää pohdittavaa. En tiedä.

    R2 UK-julkaisu on kyllä sen verran audiovisuaalisesti hyvälaatuinen, että ainakaan itse en näillä näkymin BD-julkaisua kaipaa ;)

    ****- / *****
     
  11. KirBy

    KirBy Guest Guest

    Liittynyt:
    23.11.2002
    Viestejä:
    1 050
    Saadut tykkäykset:
    1
    Pitäisi kyllä tsiigata tämä pätkä uudestaan. Kävin katsomassa leffateatterissa tämän aikanaan, ja diggasin niin paljon että meinasin heti käydä ostamassa lipun seuraavaan näytökseen :D Harmi että juna lähti kotia kohti.

    Käyn niin harvoin teatterissa asti katsomassa leffoja, että melkein kaikki iskee siellä kybällä. Pelottaakin ihmetellä tätä DVD:ltä, kun tätä on näin paljon täällä haukuttu...
     
  12. Heikki

    Heikki Guest Guest

    Liittynyt:
    28.02.2000
    Viestejä:
    588
    Saadut tykkäykset:
    1
    Hyvä leffahan tuo oli ja erityisesti Brolinin roolisuoritus oli mykistävä.

    Tosiaan UK R2-versio on sitä luokkaa, että mitä sitä BD-versiolla tekee?
     
  13. Flash Gordon

    Flash Gordon Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.06.2008
    Viestejä:
    291
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kiinnostaisi ostaa tämä elokuva blu-rayllä, mutta play:ssä eräs tyyppi sanoi leffasta seuraavaa;

    "Without doubt 1 of the worst endings ever. it is such a shame because the movie is really good until the last 30 minutes let it down. IT just ended with nothing. NO cliff hanger, NO twist, NO summing up of the movie it just simply ends. The actors performances were excellent really 10/10 performances they should of all got oscars not just 'JAVIAR' , great acting great start and middle a truly awful ending that is why i give it 1 star, may be harsh but that is how much it lets it down and everyone i no personally, agrees with me, those other reviewers are just saying what the adverts say which is silly, instant classic more like and instant disaster ending, the ending was rushed and not thought through well enough."

    Kyseinen kaveri antoi elokuvalle arvosanaksi yhden tähden viidestä. Joten onko tuo elokuvan loppu noin surkea? :confused:
     
  14. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Toivottavasti et nyt yleensäkään perusta tällaisia päätöksiä yksittäisiin mielipiteisiin. En ole vilkaissut Play.comin kyseisen leffan muita arvioita, mutta tuskinpa kovin moni muu on antanut vain yhden tähden tälle erittäin hyvälle elokuvalle.

    Omassa arviossani taisin olla myös sitä mieltä, että No Countryn loppu oli todellakin vähän antikliimaksinen. Mitään trillerimäistä loppua ei ollut ja kohtaukset hypähtelivät eteenpäin aika vinhaa vauhtia. Toisaalta, odotitko sinä tai kukaan muu Coenin veljesten kaltaisilta ohjaajilta mitään perinteistä ylimääräisiä sydämentykytyksiä aiheuttavaa Hollywood-loppua?

    Suomeksi: kyse on vähintäänkin 3.5/5 leffasta inhosi loppua tai ei. Tosin on kai sinänsä mielenkiintoista, että yleensäkin olet ostamassa blu-raylle elokuvaa, jota et ole edes nähnyt ja josta olet epävarma. Eikö olisi kivempi vaikka vuokrata se ensin tms.?
     
  15. geru

    geru Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2007
    Viestejä:
    1 389
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pakko itsekin kommentoida vähän tätä "kauhistelua" mitä elokuvan tietyistä ratkaisuista on täälläkin pyörinyt. En tosiaankaan ole mikään elokuvantekemisen asiantuntija, mutta minun mielestäni tuo ratkaisu oli hyvin toimiva, eikä jättänyt juuri minkäänlaista "Täh?"-fiilistä (ja jos jätti, niin mielestäni se toimi vaan tehostekeinona elokuvan sanomalle). Elokuvan loppu on surkea samassa määrin kun Kummisetä on surkea niille jotka odottivat näkevänsä elokuvan aikamatkustavista tappajaroboteista. :rolleyes:

    Ei voi kun ihmetellä että mitä porukka tuolta oikein odotti, kun varmasti jokainen jo ennen elokuvankatselua tiesi että elokuvan pääosista EI löydy Chuck Norrisia, Van Dammea, Steven Seagalia, eikä elokuva ole John Woon ohjaama tai Jerry Bruckheimer tuottama.

    Jos se tosiaan on noin järkyttävää että elokuvan juonessa tapahtuu jotain mitä ei osannut jo trailerien perusteella ennakoida puoli vuotta etukäteen, niin kannattaisi tosiaan pitäytyä noiden edellämainittujen henkilöiden tuotoksissa. Eikö se juuri ole ns. hyvän elokuvan merkki, jos elokuva tarjoaa vähän jotain muuta kun mitä katsoja olisi odottanut/tahtonut?

    Menee nyt vähän paasaamisen puolelle, mutta ei tuota juuri muutenkaan voi sanoa. :)
     
  16. Norrin Radd

    Norrin Radd Guest Guest

    Liittynyt:
    28.12.2007
    Viestejä:
    97
    Saadut tykkäykset:
    1
    ^^ Elvis, etkö hanki sellaisia elokuvia joita et ole ennen nähnyt? Sehän olisi paradoksaalinen silmukka josta ei olisi ulospääsyä.:D
    Autuaan onnellinen tietämättömyys katsottavien leffojen suhteen, siinähän se koko idea on, tuli pettymys tai ei. Nykyään vaan spoilautumiselta ei oikein voi välttyä, jos aikaansa vähänkään Netissä viettää.

    Gerun kanssa pitkälti samoilla linjoilla, samalla kun valitetaan Hollywoodin valmiiksi pureskeltuja, yllätyksettömiä elokuvia, niin samaan hengenvetoon järkytytään hiemankin erikoisemmista elokuvista tyyliin Southland Tales, The New World tai The Fountain (<tyypillisiä kahden vastakkaisen leirin elokuvia).
    Siltä tunteelta, että Hollywoodin tekijäpuolen meno siitä mistä aita on matalin, olisi siirtynyt jossain määrin myös katsomon puolelle, ei tänä päivänä oikein voi välttyä.
    Edellä oleva on sitten vaan tuommoista mutua eikä absoluuttista totuutta.:rolleyes:
     
  17. PeeVee79

    PeeVee79 Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.10.2005
    Viestejä:
    1 040
    Saadut tykkäykset:
    16
    Mikä tässä leffassa sitten oli niin yllättävää?
    Sekö, että se loppui kuin seinään?
    Vai että
    päähenkilö kuoli?

    Elokuvan loputtua tuli vähän sellainen "tä" -tunne. Siis että minkä ihmeen takia tätä on niin kovasti hehkutettu.
     
  18. geru

    geru Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2007
    Viestejä:
    1 389
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minusta vaikuttaa että tässä oli (joillekin) yllättävää se että elokuva EI päättynyt siihen että..
    ..Bardem ja Brolin viimein kohtaavat ja ottavat yhteen huimassa tulitaistelussa, jossa sukellellaan lasikaappien ja baaritiskien taakse, kipinöitä suihkuaa ja siruja lentää pitkin kuva-alaa. Molemmat hahmot ampuvat kymmeniä ellei satoja panoksia pistooleillaan (samalla lippalla) ja tilanne kärjistyy siihen kun Brolin makaa avuttomana lattialla, Bardemin hiipiessä kohti.

    Juuri kun Bardem on vetämässä liipaisimesta lähietäisyydeltä, ovesta syöksyy yllättäen sisään Tommy Lee revolveri laulaen. Pyssy sylkee tulta ja kipinää, kun Tommy kahlaa hidastettuna läpi huoneen. Valtavat veripurskahdukset sinkoilevat kun luodit iskeytyvät Bardemiin, joka huutaa viimeisen sanansa "NOOOOOO!". Viimeisen luodin iskeytyessä Bardemiin tämä lentää kaaressa huoneen halki, ja laskeutuu lasipöydästä läpi.

    Tommy puhaltaa savuvanan aseen piipusta, iskee aseen takaisin koteloon, ja menee auttamaan loukkaantunutta Brolinia. Brolin tokaisee:"What took you so long?", johon Tommy vastaa naurahduksella, päätää pudistellen. Kohtaus päättyy pysäytyskuvaan jossa molemmat miehet nauravat, ja ruutuun lävähtää teksti "The End".
    Olisiko tuo ollut enemmän pettyneiden mieleen? :D
     
  19. Mama

    Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.11.2003
    Viestejä:
    2 686
    Saadut tykkäykset:
    0
    Päähenkilö ei kuollut. Sulla on väärä päähenkilö.
     
  20. PeeVee79

    PeeVee79 Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.10.2005
    Viestejä:
    1 040
    Saadut tykkäykset:
    16
    Älä höpäjä.