Asioita joita en voi ymmärtää

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana tpi, 28.04.2008.

  1. mabe

    mabe Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.12.2003
    Viestejä:
    789
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mitenkäs selitätte sen että nyttemmin edesmennyt silloin 15v labradorinnoutaja virkistyi syömällä homeopatia-tabuja?

    Täysin skeptinen siis olin itsekin asiaan. Jotenkin se vanha otus vain virkistyi useammankin kerran vuorokaudessa siitä, kun kyseisiä pieniä tabuja oli leivän sisällä sille syötetty. Oliko nämä noin viisi havaittua kertaa ja vuodella jatkunut koiran elinikä sitten vain hyvää sattumaa vai voiko noissa olla jotain sopivia luonnon rohtoja tukena?

    Kusetustahan noissa yleensä on paljonkin. Sitä en kiistä.
    Tuossa omalla kohdalla vain eläinlääkärin antamat homeopaattisiksi väittämät tabletit "halvaukseen" auttoivat vanhaa koiraa elämään iloisesti vielä vuoden pitempään.
     
  2. geru

    geru Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2007
    Viestejä:
    1 389
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sitä nyt ei tietysti tiedä pirukaan mitä se eläinlääkäri oli antanut, voihan se tietysti olla että ne olivat jotain yrttitablettia joilla on jonkin sortin piristävä vaikutus.

    En tiedä onko noissa kaikissa homeopaattisissa tabuissa tuo sama koostumus, mutta esimerkiksi tuo Oscillococcinum sisältää selosteensa mukaan "vaikuttavan aineen", sekä 0.85g sakkaroosia ja 0.15g laktoosia, jotka tuon itse tabletin muodostavat. Eli jos kyseessä oli homeopaattinen lääke, koiralle antamasi tabletti sisälsi siis noin gramman sokeria.

    Sille miksi koira piristyi tämän lääkkeellä varustetun voileivän jälkeen voi tietysti olla miljoona syytä, kenties käytitte tabletin syöttämiseen jotain erityistä herkkua jota koira mielellään söi? :)

    Pääpointtini on kuitenkin että jos kyseessä on mikä tahansa hoito tai lääke, jonka valmistaja ei osaa selittää miten sen pitäisi toimia, eikä siitä ole olemassa mitään todistettavaa hyötyä, muuta kun joku Martta-tädin työkaverilta kuulema herttainen anekdootti miten homeopaattinen osmankääpäuute paransi tämän miehen diabeteksen joka nyt tosin oli ollutkin oireeton siihen asti, niin siihen ei pitäisi käyttää aikaa ja rahaa, jonka voisi käyttää oikeaan lääketieteeseen.

    Hirvittää vaan ajatella mitä tämä tekee globaalilla tasolla. Vaihtoehtoisten hoitojen vuosittainen liikevaihto lienee miljardeissa, ja tämä summa voitaisiin joka vuosi käyttää oikeaan lääketutkimukseen, vaikkapa uusien lääkkeiden tai hoitomuotojen kehittämiseen, jotka saattaisivat pelastaa henkiä ja parantaa sairaiden elämänlaatua.

    Osuikin eräs päivä kohdalle nettisivusto What's the harm, jossa on tilastoitu eri huuhaatten aiheuttamia haittoja. Varmasti moni noistakin vahinkotapauksista on johtunut lähinnä näiden ihmisten omasta typeryydestä, mutta esimerkiksi homeopatia on mitä paras keino tämän typeryyden ruokkimiseen ja järkeistämiseen.

    Muutama tapaus sivustolta:
    • 13kk lapsi kuoli kun vanhemmat päättivät hylätä lääkärin määräämät epilepsialääkkeet, ja hakivat apua mm. meediolta ja osteopaatilta. Vanhemmat päätyivät homeopaattiseen lääkitykseen.

    • 17kk lapsi kuoli aliravitsemukseen ja keuhkokuumeeseen kun ruokien lisäaineista huolestuneet vanhemmat syöttivät lapselle kasvisravintoa, lapsi sai myös erinäisiä yrtti ja homeopaattisia rohtoja sekä energiahoitoa.

    • 11kk lapsen vatsatauti diagnosoitiin täysin pieleen. Vanhempien mukaan lääkäri oli diagnosoinut vatsavaivojen syyksi maaperän sähkömagneettisen säteilyn, johon hän oli valinnut taikavarpua käyttäen (!!) sopivan homeopaattisen rohdon vaivaan. Ja kyseessä siis oli terveyskeskuksen yleislääkäri.

    • 9kk lapsi kuoli vakavasta ihottomusta seuranneeseen verenmyrkytykseen, lapsen isä joka oli itse homeopaatti oli yrittänyt parantaa ihottumaa homeopaattisilla rohdoilla.

    • Lapsi sai synnytyksessä aivovaurion ja kärsii aivohalvauksesta. Lääkäri oli varoittanut vanhempia että synnytyksessä tulisi olemaan komplikaatioita, mutta lapsen isä, yksi Englannin johtavia naturopaatteja, päätti vastoin lääkärin kehotuksia järjestää "homeopaattisti lääkityn" synnytyksen kotioloissa.

    Jne, jne, nuokin lienevät varmasti ihan vaan hiukkanen jäävuoren huipusta.
     
  3. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Ja uskoville ei faktakaan kelpaa, eli nuokin ikävät kuolemat selitetään uskovien piireissä sillä, että Näin Oli Määrätty Tapahtuvksi, ja että (homeopatian yli-) Jumala Toimi Oman Tahtonsa Mukaan, eikä ihmisen tule kyseenalaistaa tapahtumia.

    Jos siis pikkulapsi putoaa uima-altaaseen ja vajoaa pohjaan, uskovainen katsoo vierellä ja toteaa: näin oli määrä tapahtua, ja soittaa pikaisesti apuun... ruumisauton ja alkaa järjestää hautajaisia. Ei sovi asettua Korkeamman Voiman Tahtoa vastaan, pitää antaa lapsen kuolla, hengen pelastaminen olisi Syntiä.



    Ihminen on sekaravinnolla elävä otus, lapsi etenkin tarvitsee monipuolista sapuskaa, ja jos ideologisesti mielenvikainen kasvissyöjä- (tms. yhden asian kusipää-) perhe syöttää kakaralle pelkkiä luomuituja, ja se raukka kuolla kupsahtaa puutostautiin tai vastustuskyvyn romahtamisen aiheuttamaan infektioon, ei näiden vastuuttomien murhaajavanhempien mieleen edes välähdä, että vaikka aikunen selviää yksipuolisellakin ravinnolla, lapsi ei.

    Ei siis saisi tuputtaa alaikäisille väkisin omia hengenvaarallisia huuhaa-ideologioitaan. Jokaisen täytyy vapaasti saada päättää mihin uskoo ja mitä syö. No ei tietysti pelkällä suklaalla saa elää, vaikka lapsi sitä itse haluaisikin, mutta ei myöskään saa ruokkia pelkällä Pyhitetyn Lampaan Peräsuolella, tai mitä outoa perheen uskonto nyt määrääkään pakkosyötettäväksi kaikille.

    Maalaisjärki olisi hyvä lisävaruste, mutta himouskovilta se puuttuu. Seurauksena on sotia, puutostauteja ja evoluution taantumaa.
     
    Viimeksi muokattu: 30.08.2008
  4. Ksenon

    Ksenon Guest Guest

    Liittynyt:
    30.07.2005
    Viestejä:
    82
    Saadut tykkäykset:
    0
    Asia, jota en voi ymmärtää on Sveitsin armeijan meininki. Siis se, että varusmiespalveluksen jälkeen jokainen asevelvollinen vie aseen kotiinsa, lisäksi jonkin verran ammuksia. Ei tuo vielä mitään, mutta miten ihmeessä tuosta maasta ei yleensä kantaudu mitään joukkomurha-, perhesurma- tai aseellinen ryöstö -uutisia jenkkilän tapaan. Kun siis joka kodissa, jossa asuu alle 42v asevelvollinen, on rynkky tai muu automaattiase? Ei voi ymmärtää.
     
  5. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Viime vuonna ammusten säilyttäminen kotona kiellettiin Sveitsissä. Tuollainen lainaus pikaisella googletuksella löytyi aiheeseen liittyen:

    Military guns are used in 280 gun deaths a year in Switzerland, according to reserach by Professor Martin Killias of Lausanne University. This is the equivalent of a gun death rate of 3.7 deaths per 100,000 people, which is higher than the gun death rate in most other Western European countries, for all types of guns, not just military guns.

    juttua
     
  6. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Miten kukaan suomalainen voi edes vähän kannattaa ajatusta McCain/Palin kaksikosta. Ajatusmaailma ja kaikki ovat niin kaukana oikealla mistään Suomen puolueista että ei voi kuin ihmetellä. Toki tiedän että demokraattien vastaavat ovat vain pikkaraisen pienempi paha suuryhtiöiden talutuslieassa mutta silti. En vain voi ymmärtää miten kukaan suomalaisen koulutuksen omaava voi toivoa, abortinvastustajia(ei edes insesti, pedofilia tai raiskaustapauksissa), kreationismin ja ristiretkien puolestapuhujia minkään valtion presidentiksi:eek:
     
  7. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 465
    Saadut tykkäykset:
    783
    Aika sama ketä suomalaiset kannattavat kun amerikkalaiset sen presidenttinsä kuitenkin valitsevat, meiltä neuvoa kysymättä. Tietysti harmi että kyseisen maan presidentin sekoilu vaikuttaa voimakkaasti koko muuhun maailmaan. Vaikutukset ovat sitten monimutkaisia. Esim. idioottinen Irakin sota on ymmärtääkseni heikentänyt dollarin arvoa jolloin jenkeistä tilaaminen on halpaa meille eikä republikaanit pidä kaupparajoitteistakaan (protektionismista) yhtä paljon kuin demokraatit. Silti toivon Obaman voittavan vaalit. Maailmanrauha on hieman tärkeämpi asia kuin halvat DVD:t.
     
  8. JMal

    JMal Guest Guest

    Liittynyt:
    02.02.2006
    Viestejä:
    792
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mä en voi ymmärtää miten BB:n Risto voi olla niin pelle... :hitme:
     
  9. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 465
    Saadut tykkäykset:
    783
    Mä en voi ymmärtää miksi sinä katsot kyseistä pask...ohjelmaa.
     
  10. JMal

    JMal Guest Guest

    Liittynyt:
    02.02.2006
    Viestejä:
    792
    Saadut tykkäykset:
    0
    En muuten mäkään...
     
  11. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo-o mutta kun sanoin että kannattaa ajatusta McCainin presidenttikaudesta niin tarkoitin lähinnä sitä kun keskustelupalstoilla sun muualla suht moni sitä pitää jotenkin parempana vaihtoehtona. En ymmärrä mitään muuta ajattelutapaa millä tuon saa paremmaksi vaihtoehdoksi kuin jos sattuu olemaan todella kiihkouskovainen ja mahdollisesti toivoo lisää ristiretkiä arabimaailmaan tai sitten viimeinen ja surullisin vaihtoehto eli siis rasismi.
    Joo ja BB on perseestä:D
     
  12. Jeukkuli

    Jeukkuli Käyttäjä

    Liittynyt:
    26.02.2004
    Viestejä:
    1 867
    Saadut tykkäykset:
    10
    https://www.dvdplaza.fi/forums/showpost.php?p=1115427&postcount=34 No joo, tod.näk. vitsiksi heitetty mutta Palin on seksikkään näköinen, pakko myöntää...

    Mutta Palin ei voita Paula Lehtomäkeä, joka on minusta todella ihq. Eikä Jutta Urpilaista, joka on niin hemaiseva.
     
    Viimeksi muokattu: 06.09.2008
  13. CeeLo

    CeeLo Guest Guest

    Liittynyt:
    10.06.2006
    Viestejä:
    1 123
    Saadut tykkäykset:
    0
    Heh, olihan tämä huumoria, olihan... Paula Lehtomäki, syntynyt keski-ikäisenä:sick:
     
  14. Jeukkuli

    Jeukkuli Käyttäjä

    Liittynyt:
    26.02.2004
    Viestejä:
    1 867
    Saadut tykkäykset:
    10
    Usko pois, täyttä totta. Jakkupukunaiset ovat hyvin seksikkäitä, ja Paula on todella ihq koska hänellä on niin sirkeät silmät. Makunsa kullakin mutta oma maku paras, sanoi Göran kun autofellaatiota harrasti...
     
  15. dille

    dille Guest Guest

    Liittynyt:
    11.09.2003
    Viestejä:
    1 277
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hmm. Jos minulla olisi valta ääneestä näissä presdentinvaaleissa, antaisin ääneni McCain-Palin-yhdistelmälle. Olen käynyt suomalaiset koulut ja käyn tällä hetkellä erästä korkeakoulua. Kotona on ollut Demari/kokoomus-vanhemmat, jotka ovat tosin jättäneet minulle mahdollisuuden itse päättää minkälaista politiikkaa kannatan.

    Kuulun tosiaan siihen harvalukuiseen vähemmistöön täällä Suomessa, joka ei kannata tätä valtiollista holhousta. En esimerkiksi voi ymmärtää, miten tätä nykyistä hallitustamme voidaan kutsua porvarihallitukseksi edes vitsillä. Sama sossuilu on jatkunut ja taitaa jatkua hamaan tulevaisuuteen. En siis todellakaan äänestä tätä Kokoomustamme, koska silloin hyväksyisin tämän puolueen nykylinjan.

    Abortinvastustaminen: Palin vastustaa, McCainin mukaan abortin teko on jokaisen oma asia.
    Kreationismi: Miten voit edes ymmärtää maata, jossa ihmiset uskovat vielä oikeasti jumalaan ja käyvät hartaasti kirkossa. Paskapuhettahan tuo tietysti on, mutta jos osa kansasta haluaa tämän "vaihtoehtoisen" kertomuksen paasausta, on siihen demokratiassa pakko taipua. Minä en muuten ymmärrä, miksi Suomessa kirkko ja valtio on yhtä, tai miksi täällä opetetaan kouluissa uskontoa.
    Ristiretket: USA joutuu järjestämään pieniä tai isoja kriisejä aika-ajoin, mutta taustalla ei ole republikaanit, vaan ne tahot, jotka ovat hyötyvät sodista taloudellisesti.

    No miksi siis äänestäisin McCainia? Lopulta ajatus on varsin yksinkertainen: Obama(demokraatit) haluavat lisätä valtion roolia ihmisen elämässä sos. demaroinnillaan. McCain(republikaanit) haluavat antaa ihmisille valinnan vapauden tehdä elämällään mitä huvittaa. Republikaanipiireissä McCainin näkemyksiä päivän polttaviin kysymyksiin on usein pidetty liian lepsuina. Kannattaa esimerkiksi tutustua republikaanien presidenttiehdokkaaksi hakeneen Ron Paulin näkemyksiin nykymaailmasta.

    En kuitenkaan ole mikään republikaani henkeen ja vereen, mutta noissa vaaleissa vaaleissa valitisisin sen pienemmän pahan, joka tässä tapauksessa olisi John McCain...
     
  16. klmake

    klmake You’ll Never Walk Alone Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.01.2003
    Viestejä:
    1 530
    Saadut tykkäykset:
    102
    Paljoa en Yhdysvaltojen politiikasta suomalaisena luonnollisestikaan tiedä, mutta ainakaan itse en ainakaan vetelisi kovin suuria yhtäläisyysmerkkejä USA:n demokraatisen puolueen ja eurooppalaisen sosiaalidemokratian välille.

    Otsikon aiheesta sen verran, että kylmät väreet menee selkäpiissä aina, kun tuon Palinin naama näkyy televisiossa. Viimeksi yhtä pelottava tunteita tuli, kun Jeltsin taannoin raahasi jostain pystymetsästä jonkun tuntemattoman Putinin omaksi presidenttiehdokkaakseen. Jotenkin tuntuu, ettei hyvä heilu, jos tuo eukko päästetään vallan kahvaan.
     
  17. geru

    geru Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2007
    Viestejä:
    1 389
    Saadut tykkäykset:
    0
    Amerikassa tuo puoluejako taitaa olla enemminkin että äärioikeisto ja ei-ihan-niin-äärioikeisto...

    Ja mitä Palinin mielipiteisiin tulee, vaikka Amerikan poliittinen spektri on lähes täysin tuolla oikeiston puolella, niin Paliniin verrattuna Bushin poikakin menee jo melkein vasemmiston puolelle. :eek:
     
  18. Kalza

    Kalza Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.11.2002
    Viestejä:
    2 844
    Saadut tykkäykset:
    3
    En ymmärrä miksi suomalainen media käsittelee jotain jenkkien vaaleja tuntikaupalla joka päivä vaikka vaaleihinkin on aikaa vaikka miten. Eiks meillä oo mitään omia asioita mistä voisi puhua?
     
  19. geru

    geru Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2007
    Viestejä:
    1 389
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei?


    ;)


    (Muuta kun Big Brother)
     
  20. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Jotenkin vain tuntuisi siltä että kansalaisoikeudet olisivat kyllä paremmalla kantilla juurikin Obaman poppoon noustessa valtaan kuin McCain/Palinin voittaessa vaalit. Eipä voi ainakaan sanoa että Bushin kaudella valtion holhous olisi merkittävästi Yhdysvalloissa vähentynyt, ellei sitten satu ajattelemaan puhtaasti taloudellisen holhouksen kautta.