Entäs dokumenttiohjelmat?

Keskustelu osiossa 'DVD-leffat' , aloittajana rauer, 15.02.2002.

  1. dolemite

    dolemite Guest Guest

    Liittynyt:
    07.11.2002
    Viestejä:
    97
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ajankohtaisena dokumenttina mainittakoon 1970-luvun juuri kupsahtanut "muinaisjäänne" Idi Amin dokumentti, joka ollut jo pari vuotta loistavana Criterion julkaisuna!! Ja esitteleehän Idi Ugandan luontoa omaan tyyliinsä!!:D
     
  2. Paake

    Paake Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    24.01.2002
    Viestejä:
    714
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lähinnä sota dokkareita on tullut kerättyä ja käytännössähän nuo liittyvät WW2:een. The world at war:in lisäksi on kyllä muitakin dokkareita, ja dvdsoonilta tuli tilailtua isot kasat lisää. Niin ja onhan sitä yksi dokkari ensimmäisestä maailmansodasta. En jaksa tähän aamutuimaan noita dokkareita alkaa nimeämään kaikkia, mutta erittäin suurella mielenkiinnolla odotan dokumenttian "great blunders of world war II".
     
  3. setae

    setae Guest Guest

    Liittynyt:
    03.01.2003
    Viestejä:
    1 276
    Saadut tykkäykset:
    1
    Amazonista ilmeisesti ostit, vaan mistä tuon mahtaisi saada halvimmalla?

    On ruvennut kovasti kiinnostamaan nämä dokumentit tieteen, kulttuurien ja luonnon parista, ja onpa tuota tullut Tieteen kuvalehti sekä National Geographic kotiin tilattua.

    Kovasti kiinnostaisi näihin liittyvät dokumenttielokuvat/sarjat, joita voisi dvd:llä jostain tilata. Eläimistä etenkin oravat, delfiinit sekä afrikan savannien eläimet (norsut, leijonat, kirahvit jne.), luonnosta taas meri, ilmasto ja avaruus.

    Vinkit muinaisten kulttuurien (mayat ja inkat varsinkin) tarinasta kertovista levyistä olisivat kanssa tervetulleita..

    Lisätään nyt loppuun vielä, että kaipaisin siis suosituksia hyväksi todetuista levyistä, kun ei tuota tuohta ole taskussa kilokaupalla ylimääräistä. Tuntuu nimittäin dokumentteja riittävän vähän joka lähtöön, mutta 20 euron panostus levyä kohden on aika paljon, jos mitään tietoa sisällön tasosta ei ole :)
     
  4. steffe79

    steffe79 Silentium est aureum Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    04.05.2002
    Viestejä:
    4 147
    Saadut tykkäykset:
    7
  5. steffe79

    steffe79 Silentium est aureum Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    04.05.2002
    Viestejä:
    4 147
    Saadut tykkäykset:
    7
    Nyt tuli törmättyä todella mielenkiintoiseen julkaisuun. NBC:n ja History channelin tuottama Victory at Sea-sarja kuulostaa ja näyttää erityisen kiinnostavalta. Digital Bitsin arvio löytyy täältä. Tavaraa löytyy reilun kahdentoista tunnin edestä, mutta tekninen laatu ei pakosti ole sitä kirkkainta kärkeä, tosin mitä muuta voi odottaa noinkin rankoissa oloissa kuvatusta ja noin vanhasta materiaalista.

    Tilaukseen lähtee kyllä heti.
     
  6. louhvi

    louhvi Guest Guest

    Liittynyt:
    09.03.2002
    Viestejä:
    522
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tulipa lisättyä pieni kuriositeetti omaan dvd-kokoelmaan, nimittäin loistava futis-dokumentti "History of Football - The Beautiful Game". Seitsemän dvd:tä, kolmetoista tuntia taattua laatua, sekä kolme tuntia ylimääräistä kuvamateriaalia. Kuva on siis anamorfinen widescreen, joka näyttää yllättävän hyvältä ottaen huomioon lähdemateriaalin huonon laadun/vanhuuden. Pienenä yksityiskohtana voin mainita, että tästä paketista löytyvät mm. KAIKKI MM-finaaleissa kautta aikain tehdyt maalit.
    Paketti on fyysisesti todella tyylikäs, ja sisällön puolesta ainakin pari ensimmäistä jaksoa vaikuttivat todella laadukkailta.
    Jotenkin on sellainen hämärä muistikuva, että tämä sarja olisi noin vuosi takaperin tullut YLE:ltä, olenko oikeassa? Tuolloin sarja meni kuitenkin valitettavasti täysin ohi, joten näen nämä nyt ensimmäistä kertaa.
    Voin siis lämpimästi suositella jokaiselle jalkapallon ystävälle tätä pakettia! Nostattaa taas mukavasti futis-fiiliksiä tässä kesän EM-kisoja odotellessa... :king:

    Tässä vielä Playn linkki pakettiin jos jotakuta rupesi kiinnostamaan. Hinta/laatu-suhde on todellakin kohdallaan (16 puntaa)! Mainittakoon tässä vielä, että esim. Englannin Amazonissa kyseinen paketti on "vaivaiset" 81 puntaa...
     
  7. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Michael Palinin mainiot dokumenttisarjat ovat tulossa Briteissä 29.11. myyntiin yhtenä 16:n levyn boksina. Sisältää siis sarjat:
    • Around The World In 80 Days
    • Pole To Pole
    • Full Circle
    • Sahara
    • Himalaya
    • Great Railway Journeys
    • Michael Palin's Hemingway Adventure

    Hintaa pakkauksella Amazonissa on £59,99.
    kansikuva
     
  8. Oravius

    Oravius Guest Guest

    Liittynyt:
    16.10.2005
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eikös se ollut 10 vuotta myöhemmin? Mutta, enivei, itselläni on tuo David Attenboorough Collection eli molemmat boksit tilattu BBC:ltä vaivaisella ~150 eurolla.

    Noiden boksien lisäksi on Kadonneen elämän jäljillä sekä Eloonjäämisen haasteet ynnä sininen planeetta suomenkielisenä. Postin pitäisi kohta tuoda Kasvien maailman ja Elävän planeetan.

    Eli Kohtapuoliin 26 dvd:llistä maestron itse presenteeraamaa dokumenttia ja sitten vielä tuo Sininen planeetta hänen selostamanaan.

    Pistäkääpä paremmaksi :cool:
     
  9. a.delarge

    a.delarge Guest Guest

    Liittynyt:
    11.08.2004
    Viestejä:
    93
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onkos kukaan katsastellut tällaista dokumenttisarjaa?

    Vaikuttais ulkoisesti ihan pätevältä sotadokumenttisarjalta aina I maailmansodasta Irakiin ja vuoteen 2003 asti. Näähän on ilmestyny yksittäisdevuina jo lokakuussa (a 15 €), mutta ainakin Casablanca mainostaa tästä ilmestyvän 13 DVD:n boksin 7.12. linkki Huokea hintakin (79,90 €)

    Mitäs mieltä ootte? Pitäiskö laittaa 30 € lisää ja hommata World At War ilman suomisubeja, ostaa tää Century of Warfare, vai tehdä itsemurha ja alkaa kerätä suomijulkaisuja WAW:sta?
     
  10. Supervisor

    Supervisor Guest Guest

    Liittynyt:
    22.06.2005
    Viestejä:
    93
    Saadut tykkäykset:
    0
    DVD -kokoelmassani ei ole yhtään dokumenttia, vaikka ylipäätänsä historiasta ja tieteestä olenkin kiinnostunut. TV1:seltä on tullut noita Michael Palinin mieltä kiinnostavaisia dokumentteja katsottua.
     
  11. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 768
    Saadut tykkäykset:
    318
    Muutamat ei oo ehkä helpoimmasta päästä löytää, mutta kyllä nekin löytyy, kun etsii.

    The Fog of War
    Why We Fight
    Trinity And Beyond
    The Illuminati (Australia)
    Fahrenheit 9/11
    Bowling For Columbine
    Super Size Me
    9/11 The Great Illusion
     
  12. KenSu

    KenSu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.09.2005
    Viestejä:
    872
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla on toi ja kun tulliposti vaati vielä alv:t, niin hintaa tuli reilut 100 €. Eikä harmita yhtään, sen verran mainioita dokkareita ovat.
     
  13. Jarkko G.

    Jarkko G. Samppa ja Hurricane :| Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.08.2001
    Viestejä:
    13 045
    Saadut tykkäykset:
    97
    David Attenborough: Elävä Planeetta.
    Hieno sarja, mutta viimeinen levy ja viimeinen jakso.
    Ääniraita on ainakin minulla vituillaaan. Kaikki puhe tulee vasemmasta etukanavasta ja muutenkin miksaus tuntui ihan persiilleen tehdylle mm. taustaäänet tulivat yhtä kovaa kuin Attenboroughin puheääni.

    Muilla samaa vikaa?
     
  14. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 768
    Saadut tykkäykset:
    318
    Mitä onko kukaan hankkinut vielä Auschwitz ja lopullinen ratkaisu (2-disc)? Itse tilasin tänään. Dokumentti on aivan mahtava. Kiinnostaisi tietää, että onko julkaisu edes siedettävä. Onhan kyseessä sentään Future :D
     
  15. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kyllä on. Valitettavasti suomi/skandinavia -version kohdalla on kämmätty, ääni on kaksoismonona stereon sijaan (jaksot 1-11). Ja viimeisellä levyllä viimeisellä jaksolla (12.) tosiaan kuuluu puhe vain vasemmalta, luulisi että joku koekuuntelisi näitä ennen julkaisua! Ja miksi originaalia ääntä ylipäätään on tarvinnut mennä sorkkimaan? Ei voi tajuta. Olen tästä rutissut aiemmin, klikkaamalla löytyy koko tekstini ja replykin: ...monona (DD 2.0, 192 kbps).. ....koko 12. jaksossa Attenboroughin selostus kuuluu pelkästään vasemmasta kanavasta.....

    Eli melkoinen rimanalitus työsuoritteena tuo suomijulkaisu, vaikkakin ne 11 ensimmäistä jaksoa ovatkin ihan tyydyttävää tasoa. Se vaan sieppaa, että äänellehän ei olisi tarvinnut tehdä yhtään mitään, mutta se on muuten vain menty ryssimään! Käsittämätöntä ammattitaidottomuutta! Tekstityskin lienee osin kännissä tehty, kun puhutaan lentokykyisistä pingviineistä yms. Tälläiset laatudokkarit pitäisi ehdottomasti hoitaa selvinpäin ja/tai ammattitaitoisten ihmisten toimiesta. Kele. Tana. :mad:


    EDIT: omassa surround-vahvistimessani (Onkyo TX-SR703E) on onneksi mono-"kytkin". Eli kytkemällä 12. jaksossa päälle kuuntelutilan "Mono" saan äänen likimain vastaavaksi kuin jaksoissa 1-11. DSP-tiloistakin löytyisi "Mono Movie", joka ei käytännössä tunnu perusmonosta eroavan.
     
    Viimeksi muokattu: 04.09.2008
  16. faidros

    faidros Guest Guest

    Liittynyt:
    05.07.2007
    Viestejä:
    46
    Saadut tykkäykset:
    0
    Muutamia mieleen tulevia:

    Dark Days
    When We Were Kings
    Bob Dylan - No Direction Home
    Shake Hands With The Devil
    The Devil And Daniel Johnston
    The Festival Express (suomitekstit)
    Discovery Channel - 100 Greatest Discoveries (yhdestä jaksosta puuttuu suomitekstit)
    The American Experience - Fight

    + monia muita jotka muistaa kun Yle toivottavasti saa Dokumenttiprojektin arkiston taas pystyyn.

    Kansalainen Jussila olisi mukava saada dvd:lle, kumma kun ei suomalaisia dokkareita juurikaan julkaista
     
  17. niiles

    niiles Sugar plum fairy Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.10.2003
    Viestejä:
    3 969
    Saadut tykkäykset:
    1
    En ole nähnyt tekstityksiä, mutta välttäkään julkaisua! Jenkkijulkaisu on SE ja sisältää paljon enemmän extraa. Kuvanlaatukin karkeasti sama.
     
  18. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kaikki David Attenboroughin lukuisista dokkareista tuntuvat olevan järjestään joko hyviä tai erinomaisia, tarkemmin täällä (englannink. wikipedia). Vaikka parissa suomiversioista onkin ääliömäisiä teknisiä kämmäyksiä tai ala-arvoisia tekstityksiä (lentävät pingviinit), mutta sehän ei ole originaaleja vaivaava ilmiö. Monia niistä on näytetty YLE TV1:n Avara luonto -sarjassa, usein suomenkielisessä puheella höystettynä. Vaikka Attenborough on jo 82-vuotias, on tänäkin vuonna tullut uusi sarja: Life in Cold Blood (2008).
    Muista luontodokkareista suosittelen DVD-formaatin lisäksi myös Blu-rayna saatavilla olevaa, 11-osaista Planeettamme maa -sarjaa (BBC, Planet Earth). Sehän näytti jopa digiboksin kauttakin katsottuna melkoisen hyvältä. Tälle on oma ketjunsakin täällä.

    Edellämainituista Space on erinomainen (BBC, 6*30min), joitakin voi vain englanniksi löytyvä tekstitys tosin häiritä, näin ainakin PLAY:sta tilaamani julkaisun kohdalla, mahtaako muita ollakaan.
    Myös em. brittidokumentti World at War on hyvä sarja, 16 DVD:n suomijulkaisulle on oikein oma ketjunsakin täällä, tuota saa nykyään yllättävänkin halvalla tavarataloista (taisi jossain olla ~30 €, Anttila kenties?). Levyjä myydään yksittäinkin, jolloin koko sarjan hinta muodostuu älyttömän korkeaksi. Tietenkin se näkyy, että sarja on tehty 1974, mutta negatiivisessa mielessä ainoastaan turhan arkana ja hieman pakkopositiivisena suhtautumisena neuvostoliittoon, mikä on toki ymmärrettävää. Suomikin mainitaan pariin otteeseen, vaikka aivan muut maat pääosassa ovatkin. Osa kuvamateriaalista ei todellakaan sovellu herkimmille katsojille (ruumiskasoja yms.).

    Brittiläinen Nigel Marvin on esiintynyt sekä varsinaisisa luontodokumenteissä, että myöskin "virtuaalidokkareissa", joissa sukupuuttoon kuolleita eläimiä on herätetty henkiin virtuaalisesti nykytekniikan avulla. Molempia on näytetty suomenkin televisiossa, taisivat tulla joltain YLE:n kanavalta. Marvin ei ole aivan yhtä kohno kuin rauskun pistoon kuollut australialainen krokotiilimies (Steve Irwin), meno on siis enemmän tieteellistä ja ilmaisukin hieman rauhallisempaa (siis krokotilimieheen verrattuna).
    Esim. 'Prehistoric Park' (2DVD, discshop.fi:ssä kympin) ja 'Dinomaniaa: Meren Jättiläiset'. Itse ainakin pidin noita mielenkiintoisina, koska kaikki mahdollinen oli tieteelliseen tietoon perustuvaa. Jurassic Park on yhä edelleenkin kärjessä näyttävyyden osalta, mutta osa sen jutuista on joko täysin keksittyä tai epätieteellisesti muuksi muunneltua, vaan puhtaaksi fiktioksi ja viihteeksi se on ensisijaisesti tehtykin.
     
  19. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Eihän niitä paljoa ole, kun ei ole oikein kysyntää. Mutta tuli nyt mieleen ainakin seuraavat dvd:ltä katsomani:

    Riot On! -niminen dokkari Riot Entertainment Ltd:istä. Tätä ei ole enää kaupoissa näkynyt.

    Pavlovin koirat on Arto Halosen vuonna 2005 ohjaama mielenkiintoinen dokumenttielokuva, jota saa puoli-ilmaiseksi.

    Melancholian 3 huonetta lienee kaikille vähänkään dokumenttielokuvista kiinnostuneille. Tätäkin löytyy vielä Anttilan alelaareista.

    Sotalapset-dokkaria sai joskus dvd:llä. Taida tälle montaakaan potentiaalista katsojaa ADHDPlazalta löytyä...

    Tahvo Hirvonen teki joskus 90-luvun alussa dokumentin Sielun Veljistä, ja tuo löytyy tältä julkaisulta. Loistava dokkari, mutta tämänkin kohderyhmä lienee nykyään aika pieni.

    Eikös se Apulannan Kesäaine ole jonkinlainen dokkari, tosin muistaakseni siinä määrä korvasi laadun...
     
  20. Jarkko G.

    Jarkko G. Samppa ja Hurricane :| Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.08.2001
    Viestejä:
    13 045
    Saadut tykkäykset:
    97
    Perjantaina ilmestyi 2 uutta Attenborough dokumenttia dvd:lle.
    Maan Pienimmät (Life In The Undergrowth) ja Vaihtolämpöisten Elämää (Life In Cold Blood). Hinnat liikkuneet 19.90€ (Stockmann) ja 21.95€ (Anttila) välillä.
    Piti heti käydä nuo ostamassa vaikka hintavaa olikin.

    Life in Cold Bloodhan
    on ilmestynyt tänä vuonna ja tämän pitäisi olla viimeinen sarja minkä vanha herra Attenborough tekee. Siinäkin mielessä merkittävä julkaisu.
     
    Viimeksi muokattu: 24.11.2008