PS3:n äänettömyys - legendaako?

Keskustelu osiossa 'Blu-ray sekä UHD -laitteet' , aloittajana zeipiii, 12.06.2007.

  1. roflator

    roflator Guest Guest

    Liittynyt:
    08.05.2007
    Viestejä:
    1 129
    Saadut tykkäykset:
    0
    En usko, että menee vaihtoon tuon perusteella mitä olet kertonut. Ne jotka on vaihdettu eivät säädä tuuletusta alaspäin ja pitävät ns. oikeasti meteliä. Yritä järkätä parempi sijoitus ps3:lle tai laita luurit päähän kun katsot leffoja :)
     
    Viimeksi muokattu: 01.09.2008
  2. sharmel

    sharmel Guest Guest

    Liittynyt:
    19.01.2006
    Viestejä:
    23
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tänks :rolleyes:. Kävin kokeilemassa jo erilaisia kuppisuojaimia ;)
     
  3. xmatt

    xmatt Guest Guest

    Liittynyt:
    06.07.2005
    Viestejä:
    27
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ilmeisesti laitteen pitämä ääni on hyvin yksilöllistä. Takuuvaihtoon mennyt ei säätänyt tuuletusta alaspäin ja piti selvästi erottuvaa tuuletusääntä - mutta ei kuitenkaan mitään infernaalista puhinaa.

    Tilalle saatu pleikkari sen sijaan pitää hiljaista, ehkä modernin läppärin tasoista tuuletusääntä. Tuuletusääni ei myöskään kuulu millään lailla läpi elokuvakäytössä, vaan elokuvasta voi tosiaan nauttia pleikkarin unohtaen. Mutta ilmeisesti joissakin laitteissa tuuletinsäätö toimii, mutta melutaso on silti korkeampi kuin normaalisti.
     
  4. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Hieman OT, mutta:

    Nämä poikkeavuudet kertovat hyvin nykyisin vallitsevasta tilanteesta laaduntarkkailussa.
    Uskoisin että Sonylla on kuitenkin laadun puolesta joku ISO standardi, mutta ei näemmä kuitenkaan laaduntarkkailua.

    Itse työskennellyt kahdessa automaatio laitoksessa, joissa toisessa oli erittäin tiukka laadun valvonta (johtuen pääosin Nokiasta), mutta toisessa ulos syydettiin noin puolet paskaa joita sitten paikkailtiin jälkikäteen.
     
  5. Jyrki

    Jyrki Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.01.2001
    Viestejä:
    1 472
    Saadut tykkäykset:
    22
    Saattaa olla, että Sony käyttää useampaa puhallinvalmistajaa, joista toisen puhaltimet ovat äänekkäämpiä kuin toisen. Molemmat siis läpäisevät laaduntarkkailun ja toimivat kuten pitää, mutta toisesta lähtee enemmän puhinaa.
     
  6. roflator

    roflator Guest Guest

    Liittynyt:
    08.05.2007
    Viestejä:
    1 129
    Saadut tykkäykset:
    0
    Toisaalta, jos toisella tyypillä on huoneen ambient lämpö 22C ja toisella 27C niin ei sonyn laaduntarkkailu auta. Tosin se ero lämpötilassa voi olla paljon pienempi joka laukaisee isomman tuulettimen pyörimisnopeuden. Vielä kun lisätään erot pysty/vaakasijoittelu ja ilmankierto ps3:en ympärillä niin samakin laite voi sijoittelusta ja tilasta riippuen pitää ihan erilaista ääntä.

    Pitää muistaa, että kyseessä on paljon lämpöä tuottava highend laite joka *vaatii* hyvän ilmankierron ympärilleen. Ekat 60GB ps3:et tuottivat kuorman alla 190W lämpöä, nykyinen 80GB ps3 tuottaa 130W kuorman alla. Uudet ovat helpompia saada hiljaiseksi, mutta edelleen tuottavat lämpöä niin paljon että huonolla sijoituksella saa helikopteriefektin aikaan. Rikkinäiset yksilöt eivät koskaan osanneet/osaa säätää tuota tuuletusta pienemmälle kun jäähdytystarve vähenee.

    Kannattaa tuota ps3:en tuottamaa "mekkalaa" myös verrata vastaaviin muihin tuotteisiin :)

    edit. Jos pitäisi arvata niin eiköhän pleikkareiden hylkyprosentti liiku alle 5%:ssa valmistetuista vehkeistä. Jos jollakulla on parempaa tietoa niin linkkiä kehiin.
     
    Viimeksi muokattu: 01.09.2008
  7. sharmel

    sharmel Guest Guest

    Liittynyt:
    19.01.2006
    Viestejä:
    23
    Saadut tykkäykset:
    0
    No samalla äänentasolla muijan hiustenkuivaajan kanssa..oikeesti jopa vielä! :rolleyes:
     
  8. Scaha

    Scaha Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.11.2002
    Viestejä:
    955
    Saadut tykkäykset:
    2
    No jos tuo pitää paikkaansa niin kyllä itse lykkäisin konetta huoltoon.
     
  9. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 759
    Saadut tykkäykset:
    541
    Itselläni on julkaisupäivänä ostettu 60 GB pleikkari enkä edelleenkään pidä sitä äänekkäänä saati hiustenkuivaajana/pölyimurina. Tokka kai se puhisee, mutta puhina on korvalle varsin miellyttävän kuuloista. Ei rallatuksia, rahinoita tai muutakaan ärsyttävää, vain ilman suhinaa. Kuumaa ilmaa se toki puskee käytön aikana mielettömät määrät ulos ja "kovaäänisin" puhina lähtee Foldauksessa ja dvd-katselussa skaalattuna 1080p resoon. Pelailu on niin vähäistä, etten vieläkään ole ottanut varmaan yli kymmentä pelisessiota sitten ostopäivän. PS3 on minulle puhtaasti BD-masiina kautta mediasoitin.

    Verrattuna kahteen Xbox3600 yksilöön, joita minulla on ollut, niin äänentaso on ihan eri planeetalta. Myöskin suht hiljainen PC:ni pitää enemmän ääntä.

    Olenkin tullut siihen tulokseen, että minulle sattui harvinaisen hyvä 60 GB yksilö.

    Laite on sijoitettu n. 50-60 cm:n korkeudella lattiasta laitetason päälle pystyasentoon. Ympärillä on vapaata tilaa runsaasti joka suunnassa. Kesällä lämpötila on huoneessa ennen tykki-pleikkari sessioita n. 23 astetta ja talvella siinä 20-asteen tietämillä. Leffasession jälkeen tuollaisen 11 neliön huoneen lämpötila nousee 2-3 astetta, vaikka koneellinen ilmanvaihto olisi normaalia suuremmalla teholla. Ekologista :rolleyes:.
     
  10. Miquel73

    Miquel73 Guest Guest

    Liittynyt:
    08.01.2007
    Viestejä:
    26
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eivätpä nuo kommentit tyyliin "hiljaisempi kuin pölynimuri", "peittyy kyllä leffojen ääniin" ja "ihan suht hiljainen, kuin kannettava tietokone" vielä oikein vakuuta. Leffaa katsellessa kunnon äänimaailma on lähes yhtä oleellinen osa nautintoa kuin hyvä kuvanlaatukin, joten hiljaisissa kohdissa kuuluva ylimääräinen puhina saattaisi alkaa ennemmin tai myöhemmin pännimään.

    Sikäli harmi, että suunnittelin jo viimein päivittäväni hyvin palvelleen C&A:n DVD-soittimen uudempaan teknologiaan. Ehkä Gigantista voisi napata yhden pleikkarin koekäyttöön ja -kuunteluun, mutta kovin luottavaisesti en hankintaan suhtaudu. DVD-soitinta käytin myös musiikin (CD:t) kuunteluun, mutta sitä käyttöä PS3 ei ainakaan korvaa, mikäli siitä kuuluu vähänkään ylimääräisiä ääniä...

    Vaikeaa on... PS3 olis kiva mm. isohkon muistin ansiosta (kuvien & hd-videoideni tallennukseen), mutta erillissoitinta taitaa puoltaa ainakin tämä meluongelma (tai lienee paremminkin "puhinaongelma").
     
  11. aragon

    aragon Guest Guest

    Liittynyt:
    19.01.2007
    Viestejä:
    45
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo "hiljaisuus" on todellakin kuuntelijan korvissa. Itse ostin viime viikolla uuden version (lykkäsin ostoa mm. juuri tämän topikin takia tuuletinongelmat, ym.). Vein parin päivän päästä koneen takaisin koska mielestäni resonoi ja piti ylimääräistä raksuttavaa nakuttavaa ääntä. Sidoksissa tuulettimeen koska soundin kierrokset hiljeni ja loppui virtakytkimesta offille vedettäessä. Lisäksi lähti samantien päälle kun virran laittoi päälle. Liikkeessä ongelmaa ei huomattu ja sanottiin laitteen olevan hiljainen, mahdolliset äänet johtuvat levystä/pelistä. Laitteessa ei ole mitään vikaa oli kommentti, konsultoitu puhelimitse myös maahantuojaa. Aiemmin myös todettiin puhelimessa että jos se on kovalevy (ei ollut, irroitin) sen pitää olla rikki niin että laite ei toimi enää ennen kuin se menee takuuseen. Vinkunat, ym ylimääräiset äänet eivät sisälly takuuseen ja myyjäliikkeelle tulee lasku turhasta huollosta. Suht nihkeä asenne tuon kanssa. Onneksi kuitenkin palautus onnistui.
    Ostin sitten uuden eilen ja sama homma. Joten veikkaan että joku tuulettimen kiinnike tms muu osa aiheuttaa tuollaista pientä nakuttavaa resonoivaa ominaissoundia tuossa vehkeessä. Häiritsee enemmän kuin tuulettimen soundi, sitä ei edes juurikaan idlatessa huomaa (en ole vielä pahemmin kuormittanut vehjettä) tai sen soundi on niin tasainen ettei se häiritse samalla tavalla kuin tuo laitten ominaissoundi. Jos kone on perus valikkotilassa ja kävelee huoneeseen n. 3,5x4m äänen huomaa samantien. Samalla tavalla huomaa kyllä tietokoneen powerin soundin kun kävelee toiseen huoneeseen, mutta olohuoneen viiihdekeskus on tähän mennessä ollut täysin äänetön. ja sitä sen kyllä pitäisi olla.. Tuo on varmaan omista tottumuksista kiinni että mikä soundi häiritsee jne. Myyjä heitti vielä jotain uusi auto -vertausta että kyllähän siinäkin ääniä kuuluu jotka voi häiritä, jne. tuubaa. No ihan sama kun sai rahat takaisin ja kai tuo nyt pitää pitää tuossa ja sopeutua käyntiääneen. Muut plussat ps3:ssa kuitenkin ehkä vielä suurempia kuin tuo hiljaisuuden puute, vaikka hieman vielä harmittaa tuo soundi. Tarvii vain elää sen kanssa
     
  12. roflator

    roflator Guest Guest

    Liittynyt:
    08.05.2007
    Viestejä:
    1 129
    Saadut tykkäykset:
    0
    Miten olen sijoittanut ps3:en? Pystysijoitus *tilavaan* ympäristöön yleensä alentaa metakkaa(testaa vaikka tilapäisesti heittämällä pleikkari pystyasentoon lattialle). Omasta pleikkarista ei kyllä kuulu muuta kuin tuulettimen hurina. Osa peleistä liikuttelee lukupäätä niin, että plösöstä kuuluu "rusahtelua". Leffoja pyöritellessa tosin ääniä ei kuulu.

    Pleikkarissa lämmöntuotto idle vs. täysi kuorma on aika pieni. Tuolla 80GB versiolla ero on 110W(idle) versus 140W(täysi kuorma).
     
  13. Jupe

    Jupe Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.03.2000
    Viestejä:
    3 063
    Saadut tykkäykset:
    28
    Minä kans aikoinaan huomasin, että vaikka tosiaan sattui tsäkäri ja PS3 on niitä "hiljaisia" yksilöitä, ei se hiljaisimmillaankaan ollut äänetön. Vaikka meillä on tykkikin, en halua lisätä mitään melunlähteitä kun on katsellessa tottunut ettei oikeastaan mikään laite ääntele turhia ja tykkikin on suhteellisen hiljaisesta päästä. Se kun kohta vaihtuu, niin tarkoitus on tälläkin kierroksella taas ottaa entistä hiljaisempi. Entinen PC soitinkin oli äänetön. (Tosin vain sijaintinsa ansiosta.)

    Keksin kuitenkin aika hyvän kikan PS3:n suhteen. Ihan toimiva pikaratkaisu oli siirtää se naapurihuoneeseen. Myöhemmin vekotin piti perheen kauniimman osapuolen veto-oikeudella tosin siirtää makkarista aavistuksen heikompaan paikkaan mutta siistiin piiloon kuitenkin komeroiden taakse sen törkkäsin. Harmi vaan, että levynvaihto on vähemmän tyylikästä toimintaa ja toivoisinkin, että tulevaisuudessa keksittäisiin äänetön pleikkari, jota voisi pitää asiallisesti räkissä, koska muuten kyllä pidän siitä BD-soittimena todella paljon. On nopea (BD soittimeksi), on luotettava ja halutessaan sillä jopa pystyisi pelaamaan, yhtä autopeliä kokeilinkin peräti ja hauskaa oli.

    Suosittelen siis miettimään vaan rohkeesti löytyisikö huoneesta joku kolo, vaikka takka tai muu mitä et käytä mihinkään ja jonne PS3:n voi tukkia. Kun hurina poistuu kokonaan, kyllä ton laitteen arvostus nousee kybällä.
     
  14. aragon

    aragon Guest Guest

    Liittynyt:
    19.01.2007
    Viestejä:
    45
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo ääni siis kuuluu vaikka keskellä olohuoneen lattiaa ilman kovalevyä pystyssä. Paikalla ei ole vaikutusta, paitsi että olohuoneen matto ehkä hieman vaimentaa soundia puiseen avohyllyyn verrattuna. Tarvii ehkä vielä kokeilla laittaa jotain pehmikettä vehkeen alle jos sillä sais jonkun kosmeettisen vaikutuksen :)
    Voi siis olla että tuo ääni on tuulettimen hurina sekoitettuna tiukkaan pakatun paketin resonointiin, ja ehkä vertaan sitä ehkä liikaa tietokoneiden kotelo- tai powerituulettimiin, jossa ainakin itsellä resonointi ainakin on nollassa ja kuulen vain huminan..
     
  15. JuKo

    JuKo Guest Guest

    Liittynyt:
    18.02.2004
    Viestejä:
    872
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vaihdoin aikoinaan 60gb:n mallin 40gb:n malliksi kun sain vanhemmasta hyvät rahat :) 40gb:n malli on selvästi hiljaisempi. Aluksi tuosta uudesta kuului tuulettimesta sellaista melko selvästi kuuluvaa ratinaa. Mielestäni se loppui kuitenkin melko pian (muutama viikko?), eikä sitä taida enää kuulua ollenkaan. Ääni ei ollut mitenkään häiritsevän kova. Hiljaisessa huoneessa sen kyllä erotti. 60gb:n mallissa tuollaista ääntä ei kuulunut.
     
  16. JukkaVaAn

    JukkaVaAn Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.05.2007
    Viestejä:
    800
    Saadut tykkäykset:
    0
    Missä sitä tehtäisi torikokous että päästäisiin vertaamaan millainen se ihmisten "hiljainen" malli ja "äänekäs" malli on? Tuntuu että täällä tosiaan poltetaan laitteita roviolla jos sieltä kuuluu pihauskin jotain ääntä.

    Jokainen toisi oman laitteen ja tehtäisi korvakuulo vertailu ja vaikka epäammattimainen dB-mittaus. :)
     
  17. amphosa

    amphosa No pain, No gain Tukijoukot

    Liittynyt:
    16.11.2004
    Viestejä:
    825
    Saadut tykkäykset:
    0
    Selvä ero on 80 gigaisen PS3:n ja aikoinaan Kanadasta tuodun 60 gigasen välillä. 60 gigaisen tuulettimet pitävät selvää ääntä jo heti kun virrat on pantu päälle ja melu kasvaa vähitellen kovemmaksi, mikä häiritsee leffojen hiljaisissa kohtauksissa. 80 giganen malli on hiljainen idlenä eikä tuo pahemmin melua edes kuormitettuna.
     
  18. petepas

    petepas Elämme fataaleja aikoja Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.01.2005
    Viestejä:
    2 441
    Saadut tykkäykset:
    4
    Tämän 80 gigasen mallin sain eilen illalla viritettyä tulille ja kovin äänettömäksi tuo osoittautui. Yhden leffan katsoneena en usko että häiriöäänet käyvät häiritseviksi :thumbsup:

    Testailu jatkukoon
     
  19. sharmel

    sharmel Guest Guest

    Liittynyt:
    19.01.2006
    Viestejä:
    23
    Saadut tykkäykset:
    0
    Siis onhan laite päälle laitettaessa ja muutaman minuutin leffaa katsottuna hiljainen, mut kun tuuletin pärähtää päälle
    jo leffan alkuvaiheessa ja hurisee loppuleffan ajan todella äänekkäästi ja häiritsevästi..silloin on nautinto tiessään valitettavasti!.


    Kun kylmiltään painaa PS3:een virrat päälle, se ei juurikaan ääntä pidä..totta!!..laitehan on tosi hiljainen.
    Enempi se muistuttaakin läppärin tai vaikka DVD-soittimen metelin tasoa. Todella siedettävää ja täysin
    normaalia. Mut tosiaan muutaman minuutin kuluttua DVD.tä tai CD:tä pyöritettyään sen tuuletin hurahtaa
    käyntiin ja hurisee häiritsevän äänekkäästi niin kauan kuin laite on vaan päällä. :OI
     
  20. Tsuppari

    Tsuppari Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.09.2005
    Viestejä:
    57
    Saadut tykkäykset:
    3
    Oma 80gb malli on varsin äänetön jopa pelattaessa. Blu-Ray elokuvia katsoessa ääni on hiljaisempi kuin tavan dvd:tä (upscaling).

    Yhden 60gb mallin suolistettua (emolevyviallinen, green-yellow-red vika) havaitsin että melkoisen osan lämmöstä tuotti yllättäen virtalähde.