Samsung A6xx sarja

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana hkj, 19.03.2008.

  1. rado

    rado Guest Guest

    Liittynyt:
    04.12.2005
    Viestejä:
    132
    Saadut tykkäykset:
    0
    No olen testannut sekä 60Hz ja 24Hz PC:llä. Tämä oli siis 23.976 HD matriaalilla ja tuo 24Hz toistuu kyllä ihan riittävän sujuvasti. 60Hz on myös ihan ok, mutta 50Hz menee jo ihan pieleen (kuva alkaa repeileen). Soittimena oli mplayer classic (+reclock) ja toinen soitin oli powerDVD. Eli ei tuo reclock ainakaan mitään vaikuta, koska powedvd:llä toisto oli ihan yhtä sujuvaa.

    Paljon olen myös pelannut ja esim. grid on ihan uskomaton tällä 40'' lätyllä. En ole kyllä mitään lageja havainnut, vaikka on movie mode (sekä 100Hz) käytössä. Joitakin fps pelejä olen myös pelannut kuten crysis, eikä ampuminen ollut yhtään sen vaikeampaa,kuin monitorillakaan. Ehkä paras testipeli olisi bf2, sillä jos et osu, niin kuolo korjaa.
     
  2. masa2

    masa2 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.07.2001
    Viestejä:
    578
    Saadut tykkäykset:
    1
    En jaksanut vielä koittaa pc:llä mutta jatkotestissä havaintona oli että:

    Toshiba ja Samsung 24fps tilassa-> nykii säännöllisesti muutaman sekunnin välein, 100% fakta omalla setilllä, kummassa vika niin tutkitaan...
    Toshipa 1080p tai 1080i 60 Hz-> ei nyi ja Samsung hanskaa 3:2 pulldownin purun täysin oikein.

    Hassu kapistus tuo 100Hz:n tila, se kun toimii muuten uskomattoman hyvin teknisessä mielessä kun kyseessä on 24fps hd materiaali, tulee ihan tippa linssiin HTPC uskovaisena. Muumion alkupannauksessa on kenttä missä ihmiset kuljeksivat suuntaan jos toiseenkin ja kamera pannaa koko ajan oikealle. Jokaisen tallaajan liike on katkotonta ja mitään artifkateja/haamuja ei näy vaan Samsung arvaa jokaisen tallaajan liikeradat oikein ja kulkijat menevät sinne minne pitääkin ja jalatkin heiluvat ja koukistuvat kuten pitää :-o
     
  3. Eliytres

    Eliytres Guest Guest

    Liittynyt:
    29.07.2006
    Viestejä:
    66
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hei Saksasta tilanneet 656-omistajat!

    Minkä firmiksen olette televisioonne asentaneet? Ihan tuon Suomen Samsungin sivuilta löytyvänkö, vai minkä?
     
  4. norsende

    norsende Guest Guest

    Liittynyt:
    27.08.2008
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kenelläkään hajua, miksi uusi LA Digitalin Conax-kortinlukija ei oikein toimi tässä Sampan LE32-A656:ssa?
    Canal+:aa ja Viasatia katsoessa kuva pätkii n. 2-3 minuutin välein, näyttää sitten 10 sekuntia mustaa ruutua ja Salattu signaali -tekstiä, jonka jälkeen jatkaa taas kuvan kanssa sen pari-kolme minuuttia. Ja aina kun kuva palaa ruutuun tuon Salattu signaali -tekstin jälkeen, ruudussa vilahtaa hirveä pikselimössö. Ulkoisen digiboksin kanssa toimii moitteetta, joten ei ainakaan luulisi signaalinvoimakkuudessa tai kortissa olevan mitään vikaa.
     
    Viimeksi muokattu: 27.08.2008
  5. HoXXMa

    HoXXMa Guest Guest

    Liittynyt:
    09.07.2008
    Viestejä:
    53
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ihan sama mistä sen FW:n lataat - kaikki toimii :thumbsup:
     
  6. Eliytres

    Eliytres Guest Guest

    Liittynyt:
    29.07.2006
    Viestejä:
    66
    Saadut tykkäykset:
    0
    Firmiksiä ei siis eritellä eri mallien mukaan? Eli esim. DVB-T/C-virittimen omaaville Suomen malleille oma firmis, Saksasta tilatuille pelkän DVB-T:n omaaville malleille oma firmis jne?

    Eli voin laittaa minkä tahansa 656xx-malleille tarkoitetun firmiksen sisään? Selvä, kiitos tiedosta! :)
     
  7. Zerr

    Zerr Guest Guest

    Liittynyt:
    19.05.2008
    Viestejä:
    89
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täällä aikaisemmin kerroin lähettäväni kysymyksen TM :lle tuosta 13/08 numerossa olleesta testistä. Jossa Samsung jätettiin viimeiseksi.

    Nyt nähtävästi jonkinlainen vastaus tuli.

    Siis..kysyin:

    """"Uusiman TM lehden vertailusta, jossa 46 tuumaiset teräväpiirtoteleviost olivat testissä 13/08. Tuosta testistä heräsi kysymyksiä.

    Miksi Samsungin A656:sta kytkettiin 100Hz prosessointi pois päältä ja sitten moitittiin sen liiketoistoa loppuarvioissa??

    Tehdään väärin jos tämän luokan testeissä aletaan karsimaan kuvanparannuspiirejä. Samsung kokii tuossa testissä ehdottomasti vääryyttä.

    Samsung "100hz kytköksissä" on arvioissa ollut sujuvanpuoleinen liiketoistoltaan. Viittaan vertailuun.-->
    http://www.hdtvtest.co.uk/Samsung-LE40A656/

    Olisiko TM toimituksella asiaan mitään kommentoitavaa? """"


    Vastaus, joka myös nähtävänä TM uusimmassa numerossa "potilaatikossa".

    Vastaus:

    """"Vertailun aikana kokeilimme jokaisen television kuvanparannuspiirejä ja koekatseluilla arvioimme myös niiden vaikutusta kuvanlaatuun.Samsungia siis käytettiin myös 100 hz tilassa. Vaikka liiketoisto tällöin näyttää osin sulavammalta, liikkeitten ääriviivoissa näkyy kiusallista epäterävyyttä ja muita häiriöitä. Varsinkin kookkaalla 46 " ruudulla tavallisella digi-tv -kuvalla pidimme parempana kytkeä piiri pois toiminnasta.
    On huomattava, että suurin osa niin sanotuista kuvanparannuspiireistä ei paranna kuvaa, vaan käsittelee sitä eri tavoin. Sadan hertsin virkistystaajuutta käyttäessä joka toinen ruudulla näytettävä kuva on kuva prosessorin muodostama. Näitä kuvia ei ole mukana tv- lähetteessä, joten niiden sisältö on täysin digitaalisen kuvankäsittelyn tulosta. Prosessointi on helppoa, jos kuvassa ei ole liikesisältöä. Jos kuitenkin liikkuvia kohteita on paljon, kuten kuvaa panoroitaessa, kuva muuttuu yleensä suttuiseksi. Tästä syystä kytkimme myös samsungin 100 hz piirin pois toimminasta lopullisia kuvanlaadun arvioita tehdessämme.
    Mainitsemasi internetissä luettavissa oleva vertailu on tehty 40" näytöillä,

    >>" http://www.hdtvtest.co.uk/Samsung-LE40A656/ "<<

    joten nettisivuilla julkaistut kuvan säätöasetukset eivät välttämättä toimi 46" paneelissa. Lisäksi on hyvä muistaa, että säädimme kuvan hämärän huoneeseen sopivaksi.. Säätöasetuksista voi aina taittaa peistä, mutta useimmat meidän säätöjämme kokeilleet ovat kertoneet kuvan parantuneen merkittävästi alkuperäisin tehdassäätöihin nähden. Kokeilla kuitenkin kannattaa, mutta television yksilöerojen taki mikään säätöarvo ei ole absoluuttisen oikea. """"
     
  8. HoXXMa

    HoXXMa Guest Guest

    Liittynyt:
    09.07.2008
    Viestejä:
    53
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voi hyvät hyssykät tätä TM:n vastausta. Toisaalta testi tehtii vanhalla fw:llä ja paljon on ehtinyt sen jälkeen tapahtua.

    Todellisuudessahan kuvan terävyys paranee ja ainakin uusimmalla fw:llä Motion plus piiri toimii todella hyvin low asetuksella. Vaikka kuvaan saattaakin tulla pientä häiriötä ääriviivoihin niin hyöty on kuitenkin moninkertainen.

    Siis mitä! Nimenomaan kuvanparannuspiirillä onkin tarkoitus parantaa kuvaa käsittelemällä sitä - miten ihmeessä sitä kuvaa voi muuten parantaa.(Eri asia on se paraneeko kuva)

    Se ei kuitenkaan tarkoita että kuva huononee "keksityn" informaation seurauksena jos prosessointi on älykkäästi toteutettu. Toisaalta myös SD kuva on lähes kokonaan digitaalisen kuvankäsittelyn tulosta. Full-hd ruudulle prosessoidusta kuvasta on kolme pikseliä neljästä pelkkää keksittyä informaatiota. Kumma ettei TM ihmettele tätä.

    Tämä on TM:n oma olettamus joka ei pidä paikkansa. Kuitenkin ilman 100 hz piiriä LCD-kuvaa häiritsee nykiminen ja epätarkkuus liiketoistossa, joka muuttaa kuvaa vielä enemmän suttuiseksi ja rasittavaksi katsoa.

    Ei välttämättä mutta Samsungin tapauksessa kyllä. Samat asetukset toimivat kummallakin paneelilla.

    Tottahan ne TM:n säädöt alkuperäiset dynaamisen kuvatilan säädöt voittaa, mutta eikö tarkoitus ole mitatata TV:t parhailla mahdollisilla säädöillä, koska kuvan mittauksetkin tehdään näillä asetuksilla?

    Eli pieni myöntyminen siihen, että TM.n säädöt oli vain sinne päin ja jokainen voi etsiä omat mieleisensä säädöt.
    Ei kauheasti lisää luottamusta näihin TM.n vertailutesteihin jatkossakaan.
     
    Viimeksi muokattu: 27.08.2008
  9. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse asiassa sanoisin, että TM:n säädöt eivät olleet edes sinne päin, vaan radikaalisti pielessä, suoraan sanoen totaalisen huonot. Kuinka mikään vakavamielinen tekninen julkaisu voi esittää, että minkään LCD-television taustavalo-asetusta pitää pitää lähes maksimissa, erityisesti kun nämä olivat muka hämärään tilaan tarkoitetut? TM:n "optimisäätö" taustavalolle HD-kuvalla kun oli 9 (10 maksimi), samaan aikaan esim. Viol8orin kalibroiduissa säädöissä (kuten HDTVTestin asetuksissa) asetus on asennossa 3.
     
  10. Rek0

    Rek0 Guest Guest

    Liittynyt:
    17.02.2005
    Viestejä:
    328
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olisi mielenkiintoista nähdä mitä TM vastaa lisäkysymykseen koskien noita säätöjä.
    Jokuhan syy niillä olit tuohon.
     
  11. Legge

    Legge Guest Guest

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    666
    Saadut tykkäykset:
    0
    Panin tuossa uuteen firmikseen liittyen merkille, että kun ruudussa on tarpeeksi tumma kuva, niin taustavalo tipahtaa silminnähden himmeämmäksi. Dynaaminen kontrasti tai energiansäästö ei tunnu vaikuttavan asiaan.

    Lähinnä meikäläinen huomaa ilmiön Mass Effectiä pelatessa, kun keskustelujen aikana kamera vaihtuu nopeasti tummaan kuvaan.
     
  12. maojala

    maojala Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.05.2008
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0


    Sama myös täällä tuon taustavalon suhteen, htpc käytössä huomasin suhteellisen nopeaa. Aaina kun sammuttaa kansiot niin kuva muuttuu todella tummaksi
     
  13. VAT69

    VAT69 Guest Guest

    Liittynyt:
    24.06.2005
    Viestejä:
    211
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tästä syystä Violator ei ole tehnyt säätöjä uudelle firmikselle. Noh itsellä se on sisällä ja siinä edellisen firmiksen säädöt, ok kuva tuossakin on, toivottavasti korjaavat asian uudessa firmwaressa.

    EDIT: nyt kun elokuvaa katselin niin pakko on pistää vanha firmis takaisin, ei tuota tummuuden pumppaamista voi katsoa.
     
    Viimeksi muokattu: 29.08.2008
  14. Neely

    Neely Guest Guest

    Liittynyt:
    25.08.2008
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    0
    No niin, muutama päivä takana ensimmäisellä littutelkkarilla (40A656) ja täytyy sanoa, että olen ollut enemmän kuin tyytyväinen. Digikurakin näyttää yllättävän hyvältä odotuksiin nähden sekä DVD-kuva scartin kautta todella hyvältä. BR-kuvaa en vielä pääse testaamaan, mutta ehkä joku päivä.

    Muutamia tyhmiä kysymyksiä, joihin varmasti jostain löytyisi vastaus, mutta ketju on niin massiivinen, ettei sieltä tuppaa vastausia helposti löytämään.

    - PC on kiinni VGA:n kautta ja resona 1280x768. Onko tämä korkein reso, minkä VGA:n kautta saa ulos? Hyvältähän se näinkin näyttä, mutta välillä olisi tarvetta enemmälle tilalle. Ehkä pitäisi hankkia HDMI-liittimellä varusettu konekin...

    - Miksi PiP toimii PC-tilassa, mutta digikuvaa katsoessa ei voi pitää PC-kuvaa pienenä ruutuna?

    - Ensimmäistä asennusta tehdessä kanavia ei löytynyt, jos valitsi maaksi Suomen (antenniverkossa olen). Kun valitsi Ruotsi, pääsi valitsemaan hakeeko antennin vai kaapelin kanavia. Mikäs tässä meni väärin? Maa-asetuksessa lukee siis edelleenkin Ruotsi, mikä ei sinänsä haittaa elämää.

    Kaiken kaikkiaan TV on ollut loistava hankinta tähän mennessä. Kaikki on toiminut paremmin, kuin ajattelin, tosin ei ollut niin tietoa, mitä odottaa. Uusin firmiskin on sisällä ja ei mitään ongelmia ole aiheuttanut ainakaan peruskäytössä.

    Lisäyksenä vielä sen verran PiP:stä, ettei kahden digitaalikanavan katsominen rinnakkain (eipä taida tätä ominaisuutta edes olla tässä TV:ssä) tai pikkukuvasta taida olla mahdollista? Lisäksi PiP-kuvan koon säätö ainakin PC-tilassa on otettu pois käytöstä, missä tilassa tämä ominaisuus sitten toimii?

    Ja ettei liian helpolla päästetä, antakaapa ehdotuksia hyvin yhteensopivasta kortinlukijasta (siis antenniverkko).
     
    Viimeksi muokattu: 31.08.2008
  15. all in

    all in Guest Guest

    Liittynyt:
    27.11.2007
    Viestejä:
    15
    Saadut tykkäykset:
    0
    ite en ole huomannut tuota taustavalon pumppaamista.
    asensin uusimman firmiksen ennen alkukäynnistystä.
    violatorin asetukset käytössä,kuva tosi hyvä verrattuna entiseen lg romuun:sick:
     
  16. VAT69

    VAT69 Guest Guest

    Liittynyt:
    24.06.2005
    Viestejä:
    211
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pumppaamisen huomaa selvästi kun on tumma kuva ja esim. tekstitys tulee alalaitaan, kuva kirkastuu huomattavasti ja tummenee taas kun tekstit katoavat. Todella ärsyttävä "ominaisuus".
     
  17. all in

    all in Guest Guest

    Liittynyt:
    27.11.2007
    Viestejä:
    15
    Saadut tykkäykset:
    0
    selvä homma.
    heh...taidan olla puusilmä kun en oo tuota huomannu,täytyy tänää kattoo tarkemmin jos sen minäkin huomaisin:)
     
  18. timpsukka

    timpsukka Guest Guest

    Liittynyt:
    13.02.2008
    Viestejä:
    61
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onkohan 32, 37 ja 40" A656-malleissa paneeleilla mitään merkittäviä eroja? Yritin kaivella tietoa, mutta ei osunut silmään mitään. Valmistajan sivuilta ainakin erottui tuon 37 ja 40" mallin välillä selkeä ero kontrastisuhteessa, 15000:1 vs 50000:1 Onkohan käytännössä suurikin ero? Ja 32" mallissa ei ole tuota 100Hz ominaisuutta, mikä lienee aika tärkeä ominaisuus pelaamista ajatellen.
     
    Viimeksi muokattu: 31.08.2008
  19. VAT69

    VAT69 Guest Guest

    Liittynyt:
    24.06.2005
    Viestejä:
    211
    Saadut tykkäykset:
    0
    http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung-le32a656-review-20080813125.htm
    http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung-le40a656a-review-20080605115.htm
     
  20. jriihi

    jriihi Guest Guest

    Liittynyt:
    02.03.2005
    Viestejä:
    460
    Saadut tykkäykset:
    0
    Erot:
    32" Samsung S-PVA 8bit,ultra clear panel,EI 100Hz
    37" ei ilmeisesti samsungin paneeli,8 tai 10bit,EI ultra clear panel, 100Hz
    40" Samsung S-PVA 10bit,ultra clear panel, 100Hz