Paras Kalja/Olut merkki?

Keskustelu osiossa 'Olut sekä muut drinkit' , aloittajana masterX, 27.05.2004.

  1. opelman

    opelman Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.10.2007
    Viestejä:
    1 644
    Saadut tykkäykset:
    63
    Ennen tykkäsin lapinkullasta kun se ei maistanut vahvasti miltään. Nykyään litkin karhua. uutta lappista en oo vielä maistanut. Kyllähän se karhu on sellainen vahva murisija. Nelos b:nä varsinkin
     
  2. 9874576348

    9874576348 Guest Guest

  3. Maky

    Maky Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.04.2000
    Viestejä:
    871
    Saadut tykkäykset:
    14
    Jos parasta "ykkösolutta" haetaan, niin lidlin Finkbräu on hyvää! Tuo on nyt sitten kesän piharemontin janojuoma. Sitä kun ei viitsi double bockkia vetää montaa pulloa työnohessa :)
     
  4. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    Nyt saan varmaan oluenharrastajien vihat niskaani, mutta omaan makuun Corona Extra maistuu parhaalta. Tasapainotusta saan varmaan sillä, kun kerron että Guinness on myös yksi parhaista. Suomalaisista kaljoista en pidä juomatarkoituksessa, tuoppi pari menee illassa.
     
  5. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Jaa-a, kerran olen Guinnesiä maistanut (Alkosta taisin pullon ostaa) ja muutaman ryypyn jälkeen taisin antaa lähes ylen. :)
     
  6. Gleb

    Gleb Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    21.10.2001
    Viestejä:
    658
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kannattaa tulla Dubliniin, astella pubiin ja antaa Guinnessille vielä toinen mahdollisuus. Tuo Alkosta ostamasti on varmaan ollut vielä sitä vahvempaa Extra stout versiosta josta en itsekään niin välitä. Irkkustouteista sitten Beamish on vielä pehmeämmän makuista, joidenkin mielstä jo turhankin vetistä mutta itse pidän siitä vielä enemmän kuin Guinnessista.
     
  7. petepas

    petepas Elämme fataaleja aikoja Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.01.2005
    Viestejä:
    2 441
    Saadut tykkäykset:
    4
    Italiassa tuli vähän aikaa sitten tutustuttua paikallisiin lageroluisiin punaviinien ohella. Pari kelvollista löytyi, ykköspaikan otti Birra Moretti ja hyvänä kakkosena Birra Jodler. Jälkimmäistä kun nautti tarpeeksi lähti kurkkulaulanta ihan kivasti :D
     
    Viimeksi muokattu: 28.06.2008
  8. CoccoBill

    CoccoBill Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.12.2003
    Viestejä:
    176
    Saadut tykkäykset:
    5
    Tuli lomilla käytyä Stone Breweryllä San Diegossa, suosittelen piipahtamaan ilmaisella tutustumiskierroksella jos sielläpäin sattuu liikkumaan. Panimon filosofiasta kertoo paljon Arrogant Bastard -oluen etikettiteksti.Ilmaisia maistiaisiakin saa mutta ainakin seuraavat kannattaa ehdottomasti kokeilla:

    Stone 12th Anniversary Bitter Chocolate Oatmeal Stout
    Stone Oaked Arrogant Bastard
    Stone Ruination IPA
    Stone IPA

    Nam.
     
    Viimeksi muokattu: 02.08.2008
  9. Euphemos

    Euphemos Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.05.2005
    Viestejä:
    1 267
    Saadut tykkäykset:
    11
    Kyseessähän on Ratebeerin tämänhetkisen maailmanlistan yhdeksänneksi paras panimo... varsin vakuuttavia olusia tuottaa: http://www.ratebeer.com/brewers/stone-brewing-co/76/

    Harmi, ettei noille löydy ainakaan vielä suomalaista maahantuojaa... sen sijaan listaviitosen eli Närke Kulturbryggerin tuotteita pääsi taas viime viikon SOPP-festareilla maistelemaan - kummatkin maistamani Kll 'n v fn d vll ja Stormaktsporterin perusversio osoittautuivat ensiluokkaisiksi herkuiksi, joskin luonnollisesti hintakin on sen mukainen.
     
  10. niiles

    niiles Sugar plum fairy Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.10.2003
    Viestejä:
    3 969
    Saadut tykkäykset:
    1
    Saksalaisista Einbecker ja Berliner Kindl. Italiassa löyty hyvä olut: Forst. Tavallista Lapin kultaakin vaaleampaa, mutta jollain tavalla helmekäs maku. Pikkusissa 0,2l pulloissa myyvät, jossa etiketissä on linnan kuva.
     
  11. Slayer

    Slayer Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.12.2002
    Viestejä:
    767
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joiltain briteiltä kuulin, että Guinness on juotavaa vain Dublinissa. Kaikkialla muualla paskan makuista. :D
     
  12. Euphemos

    Euphemos Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.05.2005
    Viestejä:
    1 267
    Saadut tykkäykset:
    11
    Heinon Juomat Oy on tuomassa Forstin joidenkin ravintoloiden valikoimiin syksyllä, mahdollisesti myös Alkoon.
     
  13. Ksenon

    Ksenon Guest Guest

    Liittynyt:
    30.07.2005
    Viestejä:
    82
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse juon taloudellisista syistä vain suomalaisia oluita (tai suomessa pantuja ulkomaisia merkkejä), koska oluenjuontini on lähes aina humalahakuista.

    Nikolai kotimaisista ja Tuborg Classic "ulkomaisista". Olen tällainen junttilagerien ystävä. Tällä hetkellä tosin juon Karjalaa...
     
  14. h3mb3

    h3mb3 Digital and smoke-free. Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2006
    Viestejä:
    1 889
    Saadut tykkäykset:
    0
    Heinekeniä ostin Amsteramista lentokentältä suht paljon kun IMO halvalla sai (n. 2 € / l), mutta en kyllä tätä kovin hyvänmakuiseksi lähtisi kehumaan, omituinen, pistävä ja hapokas sivumaku tässä on. Sandels, Karhu ja Koffikin uppoavat paremmin. Toinen Amsterdam-olut, Amstel, oli myöskin mieleen. No, kaipa nuo Heiskat viikonloppuna synttäreitä juhlien väkisin tulee juotua pois nurkista pölyttymästä... :rolleyes:
     
  15. CoccoBill

    CoccoBill Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.12.2003
    Viestejä:
    176
    Saadut tykkäykset:
    5
    Kyllähän sitä lähimarketeistakin ihan juomakelpoisia oluita löytyy, vaikken mikään vaaleiden laagereiden suurin ystävä olekaan. Mm. Sandelsia yleensä löytyy kaapista saunakaljoiksi.

    Noiden "erikoisoluiden" juominen kyllä tahtoo myös usein olla aivan yhtä "humalahakuista", koska alkoholia niistä helposti löytyy 7-10% verran.
     
  16. Hynkel

    Hynkel Guest Guest

    Liittynyt:
    22.12.2004
    Viestejä:
    235
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kerran alkossa mielenkiintoni herätti Aecht Schlenkerla Rauchbier Märzen-olut, kun siinä hintalappusessa mainittiin savuisuus ja tervaisuus. Savuisten ja tervaisten viskien ystävänä pakko sitä oli kokeilla kun hintaakaan ei ollut 0,5l pullolla kuin noin 3 euroa ja täytyi sanoa ettei joutunut pettymään... Todella hyvä ja helposti juotava tumma olut, jossa savu maistuu oikein kivasti ja antaa omanlaisen säväyksen olueen.

    Kuitenkin, tämä olut on sellainen jota ei oikein kannata juoda yhtä pulloa enempää putkeen, koska makuaisti alkaa yhden pullon jälkeen sen verran turtumaan savun makuun, jolloin ainakin itsellä toisesta pullosta alkoi savunmaku häviämään ja siihen jäi lähinnä "normaali" tumman oluen maku. Joka tapauksessa kyseessä on loistava nautiskeluolut, johon itse ainakin hurahdin täysin. Tänäänkin ilta on aloitettava yhdellä Rauchbierillä, ennen kuin siirrytään hakemaan humalatilaa kusi-lagereista. :D

    Ja en muuten ole yhtään erikoisempia oluita ennen juurikaan maistellut, joten jos asiantuntijat tiedätte vastaavanlaisia olusia kuin edellä mainittu, otan mielelläni vinkkejä vastaan!
     
  17. Ari

    Ari Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.06.2000
    Viestejä:
    3 320
    Saadut tykkäykset:
    4
    Tuon kommentin olen kuullut myös itse asiassa useammaltakin irlantilaiselta. Jopa irkkupubissa ne usein "mielenosoitukseksi" tilaavat vaikka Budweiseria mieluummin kun kuulemma mikään hyvä irkkuolut ei ole hyvää muualla kuin Irlannissa eikä kestä "matkustamista". Itse en ole Irlannissa enkä siellä Dublinissa käynyt, joten omakohtaisia vertailukohtia ei ole.
     
  18. Crannog

    Crannog Guest Guest

    Liittynyt:
    21.10.2005
    Viestejä:
    1 344
    Saadut tykkäykset:
    0
    Väitettä Guinnessin paremmuudesta Irlannin maaperällä on vaikea todentaa, koska nykyisin sielläkin se valitettavasti jäähdytetään kuoliaaksi ja tarjoillaan n. 4-6-asteisena (kävin toteamassa tämän joku vuosi sitten Guinness Storehousessa Dublinissa, jota virallisempaa paikkaa Guinnessin maisteluun lienee mahdotonta löytää..?). Sama juttu tarjoilulämpötiloissa myös Englannin puolella. :OI
     
  19. Redhawk

    Redhawk Guest Guest

    Liittynyt:
    20.07.2005
    Viestejä:
    100
    Saadut tykkäykset:
    0
    Yksi syy tähän Guinness'in paremmuuteen/erillaisuuteen on se, että olutta koskevat lait ovat eri maissa erillaisia ja käytettävät ainesosat siten hieman toisenlaisia.

    Hyvä esimerkki on Saksa, jonka hyvin tiukka "oluenpuhtauslaki" kieltää ohran käytön, joten se pitää Guinneksen tapauksessa sitten korvata maltailla. Tämä itse asiassa koskee kaikkia manner-Euroopassa myytäviä Guinneksia.

    http://www.ivo.se/guinness/faq.html

    Suomessa Koff'in maahantuoma Guinness näyttää sisältävän ohraa, joten luulisi sen olevan "originaalia".

    http://www.koff.fi/?page_id=108&id=53
     
  20. CoccoBill

    CoccoBill Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.12.2003
    Viestejä:
    176
    Saadut tykkäykset:
    5
    Ainoat erot paikallisen ja export-guinnesin välillä ovat käytetty vesi ja säilöntäaineiden puute, tai tätä mieltä ainakin oli panimon työntekijä.

    Saksan puhtauslaki (reinheitsgebot), jonka mukaan oluen valmistuksessa saa käyttää vain vettä, maltaita ja humalaa, kumottiin toukokuussa 1987.