Harman Kardon AVR 255

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana Molder, 01.04.2008.

  1. -Force-

    -Force- Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    11.06.2005
    Viestejä:
    322
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oma AVR-255 on nyt tuossa ollut päivän pari kiinni ja hyvin kyllä toimii. PS3 kiinni HDMI letkulla ja homma oli siinä. Kuva näkyy heti ja ei ole kyllä kuvassa mitään valittamista, hyvin toimii ja näkyy... En ole tutkinut kyllä millitarkasti että muuttuuko kuva kun tuo vahvari on välissä mutta kun ei mitään valittamista kuvassa näy niin se riittää minulle.

    Vahvarit tuulettimet pitää kyllä ihme raksutusta, ei sitä kuule muuten mutta jos on hiljaista niin kuulee kyllä ihme ääntä. Hassua että tuollaiset on laitettu muuten hyvään vahvariin...
     
  2. Iceglider

    Iceglider Guest Guest

    Liittynyt:
    12.04.2006
    Viestejä:
    62
    Saadut tykkäykset:
    0
    H/K 255 ei tosiaankaan ole mikään tehotykki. Vahvistimessa nimenomaan harmittaa tehonpuute. Luulin hankkivani tehokkaan vahvistimen vanhan 5.1. kenwoodin tilalle, mutta nuo 255:n watit on kyllä ainoastaan paperilla. Vanha ja halpa ex-vahvistin hakkaa ton mennen tullen tehoissa mikä kyllä yllätti allekirjoittaneen. Minkähänlaisia nuhapumppuja nuo muut uudet vahvistinmallit muilta valmistajilta ovat, jos tämä kuuluu tehokkaampaan sarjaan...

    Laite muuten toimii hyvin ja on nätti hyllyssä. Voin kyllä suositella jos vahvistinkäyttö rajautuu kerrostalon kotiteatteriin kevyillä db lukemilla.
     
  3. -Force-

    -Force- Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    11.06.2005
    Viestejä:
    322
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täh, kyllä ittelläni ainakin vahvari sykkii todella hyvin ja verrattuna vanhaan VSX 1015s Pioneeriin jossa oli vissiin ilmotettu 130w tehoa niin ei ainakaan yhtään sille häpeä missään tilanteessa. Kai se on vähä kajareistakin sitten kiinni mille tuo sopii ja mille ei? En tiedä...
     
  4. mzx2000

    mzx2000 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.01.2008
    Viestejä:
    18
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko muilla esiintynyt kaiuttimien napsahtelua esim. inputtia vaihtaessa tai esim. topfieldistä kanavaa vaihtaessa. Myös tietokoneelta mp3sia kuunneltaessa biisin vaihdon yhteydessä kuuluu kaiuttimista napsahdus. Sikäli hämärää, että sekä tietokone että topfield on kytketty optisesti harmaniin... Pikaisella katsauksella tässä ketjussa ei vastaavaa löytynyt, onko maanantaikappale sattunut omalle kohdalle?

    Napsahdus kuuluu kaikista kaiuttimista (5.0) eikä eroa onko surround vai stereo-moodi käytössä.
     
  5. PouJou

    PouJou Guest Guest

    Liittynyt:
    15.08.2008
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eli minulla alkoi kuukauden käytön jälkeen kuulumaan yhä kovenevaa napsumista kahdesta kaiuttimesta (keski ja surround) ja napsuminen tuli kovemmaksi, kun laite oli ollut n. tunnin päällä.

    Ihmettelin myös laitteen huonoa kuvankäsittelyä. Kuva oli AVR255:n läpi vietynä pimeä ja niin huonolaatuinen, että liitin DVD:n ja Digi-boxin suoraan Televisioon.

    Ja kyllä - laite myös hurisee, kun tuulettimet alkavat toimimaan.

    Vein laitteen sitten tällä viikolla Harmanin huoltoon josta sain jo eilen väliaikatietoa, että laitteeseen oli vaihdettu jotain transistoreita joilla äänten napsumien kuulemma on saatu huomattavasti pienenemään, mutta heppu Harmanilta sanoi, että kyllä sieltä pieni napsahdus edelleen kuuluu jos korvan laittaa kiinni kajariin.

    Myös tuulettimelle oli tehty jotain viilausta jolla se "pulsating"-tone oli saatu alenemaan.

    Ja vielä lopuksi sain tietää, että koneen kuvankäsittelyprosessorissa todellakin oli vikaa ja uusi kortti on tilattu Ranskan huollosta jolloin saan laitteen tod.näk. ensi viikolla takaisin.

    Eli tässä on nyt sitten kolme vikaa korjattu ja mielenkiinnolla odottelen miltä laite ja varsinkin se kuvapuoli sitten näyttää, kun asiat on korjattuna ja laiteen pitäisi toimia kuten määrityksissä sanotaan.

    Taitaa Harmanilla olla tuo laadunvarmistus hieman lapsen kengissä tai sitten minulla todellakin oli niin huono tuuri, että sain ostettua todellisen "maanatai"-kappaleen.
     
  6. tomita

    tomita Guest Guest

    Liittynyt:
    18.06.2008
    Viestejä:
    41
    Saadut tykkäykset:
    0
    Napsumista täälläkin havaittavissa aina välillä kanavia vaihdellessa, tallennuksia käynnistäessä, jne.. Pitääpä alkaa tarkkailemaan miten PS3:n kanssa käyttäytyy.
     
  7. Mellikki

    Mellikki Guest Guest

    Liittynyt:
    05.10.2006
    Viestejä:
    171
    Saadut tykkäykset:
    0
    Suoraan vaan takuuhuoltoon, jos kerran vika on jo korjattavissa sitä kautta (ja viastahan nimen omaan on kyse).
     
  8. jkoivula

    jkoivula Guest Guest

    Liittynyt:
    04.02.2006
    Viestejä:
    134
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mielenkiintoista, oma vahvari naksuu myös kanavia vaihdettaessa. Tyttöystäväkin huomaa... Ja mielestämme tuo alkoi "jossain vaiheessa", ts. uutena vikaa ei ollut! Alkaa takuuhuollolta haiskahtamaan koko homma. :mad: No jospa saisi lyötyä kolme kärpästä yhdellä iskulla; napsuminen, tuuletin ja videoprosessointi (ei ole niinkään häirinnyt).

    Skaalaimesta sen verran, että mielestäni se on todella hyvä. Medionin digiboksin SHVS-signaali paranee "DVD-tasoiseksi". Parempi tuo on mielestäni, mitä DNA-shopissa tutkailtu Ylen HDTV-testilähetys! No en päässyt tietenkään vertaamaan rinnakkain, mutta pakkausartifaktien määrä HDTV-kuvassa oli häiritsevä. Resoluutiota tietenkin löytyy, mutta se ei ole kaikki kaikessa.

    Tehoista vielä pitää mainita, että kyllä muuten lähtee. Testailin Rambo 4:n HD-ääniraidalla vahvistimen ja kaiuttimien rajoja, siinä vaiheessa kun volume oli 0db asennossa ja 50.cal konekivääri lauloi niin meinasi tulla *askat housuihin! Ei mitään ongelmaa kontrollin kanssa, ei mitään tuntemuksia että nyt vahvistin hyytyy. Kaiuttimina vanhat Hifi 90/3:t, jossa 2x8" bassoa kussakin.
     
  9. FVampir

    FVampir Guest Guest

    Liittynyt:
    16.07.2007
    Viestejä:
    57
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli toissapäivänä tuollanen 255 kotiin... kajarit tulee tänään :) Vanha vahvari oli avr3000. ja on edelleen. Saamari... Kiva vempula ja paljon ominaisuuksiahan tuossa on.. törkkäsin sitten optisen piuhan kii jolla tietokoneelta tulee tuo musiikki DVD tasoisena: Pätkii ja napsuu ihan hulluna... noin minuutti ollut maksimi aika jonka pelannut pätkimättä.. piuhan heiluttelu lisää pätkimistä. Optisella sisääntuloportilal ei ole väliä. Noh.. muutaman tunnin käytön jälkeen käytössä on taas AVR3000... pitää tänään kysästä tuosta ongelmasta kun käyn kajarit hakemassa...

    Onko kellään muulla ollut ongelmaa tuon äänen pätkimisen kanssa.. Napsumista kuuluu mullakin... niin tosin kuulunut aina vanhassakin :/ en vaan saanut huoltoon dumpattua ikään tuota...
     
  10. PouJou

    PouJou Guest Guest

    Liittynyt:
    15.08.2008
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sain eilen Harmanin huollosta uuden kappaleen AVR255-laitteesta.

    Alkuperäiseen laitteeseen piti vielä vaihtaa kuvapuolen prosessori, mutta sen saapuminen suomeen kuulemma saattaa kestää niin kauan, että päättivät suosiolla antaa uuden laitteen vaihdossa.

    Sovittiin puhelimitse, että huollossa vielä testaavat uuden laitteen äänen napsumattomuuden, kuvan käsittelyn toimivuuden ja tuulettimen hurinan ennen kuin menen hakemaan sitä huollosta.

    Laite on nyt ollut yön yli kotona ja hyvältä näyttää ja kuulostaa.

    Kuvan laatu on erinomainen ja äänet toimii moitteetta (ei kuulu minkäänlaista napsumista) ja tuuletin huriseen miellyttävän hiljaisella äänellä.

    Tämä laite näyttää nyt olevan siihen suuntaan minkälaisen laitteen luulin alunperinkin jo ostaneeni.

    Lopuksi voin vielä todeta, että Harmanin huollossa toimittiin todella asiantuntevasti ja asiakaspalvelu oli erinomaista joten olen nyt erittäin tyytyväinen Harmanin omistaja.
     
  11. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 737
    Saadut tykkäykset:
    536
    Joko seuraavat kuvapuolen bugit on korjattu?

    -BTB & WTW leikkautuminen
    -50/60 Hz ongelma
    -24 fps ongelma. Toimii sinällään 24 fps:n kanssa, muttei osaa vaihtaa automaattisesti.

    Tärkeintä olisi, että kaikki kuvasignaalit (24, 50 ja 60 Hz) menisivät sellaisenaan läpi ilman muunnoksia kuvataajuudessa tai väriavaruudessa. Vaffarin tulisi myös kyetä automaattisesti pomppimaan kyseisten signaalien välillä esim. PS3 menu (60 Hz), BD (24 Hz), dvd (50 tai 60 Hz). Tämähän on niin perustason vaatimus kuin olla voi, mutta ilmeisesti ei toimi oikein tässä vaffarissa toistaiseksi.

    Voiko vaffarin näytön kirkautta säätää? Entä voiko äänenvoimakkuuspotikan sinisen valon sammuttaa riippumatta näytön kirkkausasetuksesta? Pysyvätkö nämä asetukset muistissa?
     
    Viimeksi muokattu: 21.08.2008
  12. kurunar

    kurunar Guest Guest

    Liittynyt:
    17.08.2006
    Viestejä:
    15
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsellä on laite tilauksessa ja saapuu pikapuoliin. Tuli mieleen että onkohan näiden laitteiden firmiksissä eri versioita? version kuulemma saa esiin painamalla kaukosäätimestä 1,2,3,4 ja Ok
     
  13. FVampir

    FVampir Guest Guest

    Liittynyt:
    16.07.2007
    Viestejä:
    57
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli testattua nyt nuo kaikki optiset tulot.. etupaneelin tulo soi lähes ongelmitta... takatulot pätkiipi...ja poksuu... liikkeestä vaihtavat uuden laitteen tilalle.
     
  14. N/P

    N/P Guest Guest

    Liittynyt:
    21.08.2008
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla on nyt käynyt kotona kaksi kappaletta uusia 255:a ja molemmat ovat napsuneet, selvimmin napsuminen kuuluu kun esim. katsoo bluray leffaa ja laittaa kesken leffan pausen päälle. Heti kun laite ei ota vastaan ääntä eli menee idle-tilaan kuuluu kaikista kaiuttimista napsahdus (siis vain yhden kerran) ja tämä toistuu jokaisella kerralla kun tämän tekee. Ei kyllä hyvältä vaikuta omalla kohdallani Harmanin laatu.

    PouJou katosiko kaikenlainen "ylimääräinen" ääni kaiuttimista kokonaan uuden laitteen myötä? :OI
     
  15. jkoivula

    jkoivula Guest Guest

    Liittynyt:
    04.02.2006
    Viestejä:
    134
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oma on vasta lähdössä huoltoon. Täytyy katsoa se loppuun ja kommentoida vasta sitten... Puhelimessa minulle kerrottiin, että havaitsemani ominaisuudet ovat, no, ominaisuuksia :eek:

    Softapäivitys ei ole kuulemma vielä valmis, eli videoprosessorin ongelmia/ominaisuuksia ei tässä vaiheessa vielä pystytä korjaamaan. Mainittiin kyllä tälläkin foorumilla kerrotusta kikasta, eli vahvistimen asettamisesta NTSC-tilaan.

    Kommentteja kysymyksiin:

    Jos optinen kaapeli pätkii, niin voisi kokeilla toisella kaapelilla tai coax-tulolla.

    Vahvistimen näytön kirkkautta voi säätää ja myös sammuttaa, uskoisin että nämä asetukset tallentuvat ihan normaalisti kun Setup-menussa ovat. Mutta power-valoa ei voi sammuttaa! Se loistaa kun majakka pimeydessä, toki päälle voi vetää jonkun tummennus-kalvon tai palan teippiä...

    Hieno juttu jos PouJou on saanut uuden ja toimivan koneen tilalle! Lähtökohtaisesti eivät noita koneita vaihda uusiin...
     
  16. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 737
    Saadut tykkäykset:
    536
    Vai tämmöistäkin ongelmaa HK:ssa on. :rolleyes:

    Kiitos tiedosta. Pystytkö vielä kertomaan voiko volumenapin sinistä valoa sammuttaa. Ymmärsin, että potikassakin olisi jokin (ärsyttävä) sinimajakkavalo.
     
  17. anidabi

    anidabi Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2007
    Viestejä:
    1 676
    Saadut tykkäykset:
    2
    Hehe, melkoisia ongelmakasoja näemmä kaikki nämä uudet H/K:t. Harmi sinänsä kun ulkonäöstä uhkuu laatu, mutta tällä kertaa on suunnitteluosastolla ja komponenttien valintojen suhteen tehty todellinen vesiperä.
     
  18. jkoivula

    jkoivula Guest Guest

    Liittynyt:
    04.02.2006
    Viestejä:
    134
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin ymmärsin, että kirjoittajalla pätkii optinen kaapeli uudella ja vanhalla vahvarillä. Tällöin vika voi hyvinkin olla rikkonaisessa/pätkivässä Toslink-kaapelissa. Valokaapeli ei paljon taivuttelua kestä, ainakaan speksien mukaan. Toki saattaa uusi vahvistinkin olla rikki...

    Joo, volumenapin valon pystyy sammuttamaan. Siinähän on hieno (?) valkoinen valo "potikan" sisäkehällä. Ts. vahvarin saa muuten pimeäksi, paitsi poweri-nappulan joka jää loistamaan pimeyteen. Ohjeen mukaan siinä pitää olla valo, jotta tietää vahvistimen olevan päällä...
     
  19. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 737
    Saadut tykkäykset:
    536
    Niin, periaatteessa voivat olla "hienoja", mutta pimennetyssä tykkiluolassa tuollaisista turhista valoista ei ole kuin harmia - varsinkin jos vahvistin sijaitsee laitetelineessä valkokankaan alapuolella. Ei tarvitse olla kummoinen ledi laitteessa, kun se jo häiritsee siinä näkökentän rajamailla :cool:.
     
  20. Hirttämätön

    Hirttämätön Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.01.2006
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täällä kun näköjään melkein pelkästään postaillaan noita vikoja, niin itse ajattelin laittaa hieman päinvastaista, eli H/K ollut pari viikkoa hyllyssä ja ei mitään ongelmia ole ollut, ei napsumisia tai muutakaan. Todella tyytyväinen olen kyllä ollut vahvistimeen.