Kung Fu Panda (2008)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 01.04.2008.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Po-panda (Jack Black) on nöyrä nuudeliravintolan tarjoilija joka on kung fu -fanaatikko mutta jonka oma kroppa ei suoranaisesti ole kung fu -taistelijan prototyyppi. Itse asiassa Po'n tunnusomaisin luonteenpiirre on olla muinaisen Kiinan eläinkunnan patalaiskin eläin. Siitä tulee ongelma, koska vahvat viholliset ovat hyökkäämässä Po'n rauhalliseen kotilaaksoon ja kaikki toivo on ennustuksen varassa; ennustuksen, jonka mukaan hän on "valittu" pelastaja. Ryhmä taistelulajien mestareita tulevat tarvitsemaan mustan vyön kärsivällisyydessä jos he aikovat muuttaa laiskuripandan kung fu -taistelijaksi ennen kuin on liian myöhäistä.

    Elokuvaa tähdittävät ääninä lisäksi mm. Angelina Jolie, Lucy Liu, Jackie Chan, Dustin Hoffman ja Ian McShane.

    [​IMG] Katso trailer
    [​IMG] Katso muutama kuva

    Ensi-ilta 1.8.2008
     
    Viimeksi muokattu: 01.08.2008
  2. Jiii

    Jiii Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    03.11.2005
    Viestejä:
    381
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli tässä keskiviikkoillan kunniaksi käytyä katsomassa tämä Kung Fu Panda AMC:n teatterissa, kun keskiviikkoisin kanta-asiakkaat saavat ilmaiset popcornit.:D En voi kun sanoa että oli erittäin loistava elokuva, uskoltaisinko sanoa peräti että paras animaatio piiiiitkään aikaan. Kung Fu Panda on toteutettu todella tyylikkäästi, ja siinä on käytännössä kaikki loistavan animaation ainekset. Äänirooleihin on valittu loistavat nimet, ja varsinkin Dustin Hoffman ansaitsee täyden kympin Shifun, mestari opettajan äänenä. Kung Fu Pandan teknillinen toteutus on täyden kympin laatua, en edes keksi missä animaatiossa olisi yhtä upeasti käytetty kuvakulmia ja samalla kuvanlaatu on päätähuimaava. Varsinkaan toimintaa elokuvasta ei puutu, sitä on paljon, mutta sitä todellakin katsoo mielellään... Ja pitkästä aikaa pystyin jopa jännittämään hahmojen puolesta, joka sinällään on harvinaista näinä päivinä. Elokuva tosin on paljon synkempi ja raaempi mitä posteri tai trailerit antavat olettaa. Esimerkiksi elokuvan pahiksen ollessa ruudulla pystyi todellakin tuntemaan kylmänväreet ja pelon, kuin Scarin läsnäolon Leijonakuninkaassa. Itse sanoisin että Kung Fu Panda on sisällöltään vähintään ensimmäisten Shrekkien laatua, plus se sisältää sitä ainutlaatuista Disneyn tunnetta jota vain loistavat Disneyn elokuvat sisältävät. En ole pitkään aikaan kävellyt elokuvista yhtä iloisena kuin tänään Kung Fu Pandan jälkeen. Kung Fu Panda on jo ansainnut paikkansa tämän vuoden parhaimpien animaatioiden joukossa, ja jos Wall*e on paras, niin Kung Fu Panda tulee loistavana kakkosena. Suosittelen kaikille!

    ARVOSANA: 5/5
     
  3. LaRe_112

    LaRe_112 Guest Guest

    Liittynyt:
    16.02.2005
    Viestejä:
    127
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oli kyllä erittäin hyvä animaatio täytyy myöntää. Oikeastaan tässä pelitti kaikki minkä pitikin. Tarina oli varsin hyvä, edes sen opetus ei ollut liian alleviivattu ja läpitunkeva, kuten näissä usein tuppaa vaarana olemaan. Animaatio oli häikäisevää. Niin sen tekninen laatu kuin taiteellisuuskin. Hienosti yhdistetty tyyliteltyä aasialaisuutta ja fotorealismia. Tykkäsin mielettömästi siitä.

    Ääninäyttelijätkin toimivat mahtavasti. Jack Blackin tunnistaa kilometrien päästä ja hahmo taisikin olla hänelle ennakkoon muovattu. Blackista pidän kovasti, joten tämä ei haitannut. Ne ketkä miestä vihaavat, voivat saada tästä huonoja väreitä, koska kyllä se panda on ihan ilmetty Jack Black. Kaikessa. Muita ääninäyttelijöitä en olisi tunnistanut, tai no Hoffmanin äänessä on tiettyä arvokkuutta, minkä tunnistaa aina. Esim. Jackie Chania ja Angelina Jolieta en olisi tunnistanut, ellen olisi ennakkoon heidän hahmojaan tiennyt. Eli siis casting oli onnistunut, koska hahmot elivät omillaan, eikä ääninäyttelijöidensä nimillä. Siitäkin plussaa.

    Eipä tästä valitettavaa löydy, paitsi liiallinen törmäily. Se naurattaa aina sen pari kertaa, mutta sen jälkeen puuduttaa. Scary Movie 3 asteilla ei sentään luojan kiitos liikuta. Suosittelen kovasti ja kyllä tämä nyt kaikki Shrekit pieksee 100-0. Jopa sen ensimmäisen.

    4/5
     
  4. Gleb

    Gleb Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    21.10.2001
    Viestejä:
    658
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minusta tämä taas häviää ainakin kahdelle ensimmäiselle Shrekille. Ihan katsottava mutta jotenkin ei vaan täysillä iskenyt. En nyt oikein osaa sanoa mikä tässä mätti mutta juoni oli taas kerran niin tuttua peruskaavaa (tosin niinhän se aika usein animaatiooissa muutenkin) eikä tästä irronnut läheskään samanlaisia nauruja kuin esimerkiksi parista ensimmäisestä Shrekistä.
     
  5. Pirkkis

    Pirkkis Guest Guest

    Liittynyt:
    29.03.2008
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mä ainakin odotan kovasti ton pätkän leffaantuloa ja Wall-en myös... Trailerit on näyttäny tosi hauskoilta.
     
  6. Sleep0

    Sleep0 Guest Guest

    Liittynyt:
    12.09.2007
    Viestejä:
    343
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eipä saanut aikaan yhtään naurunripettäkään. Varmaan tehty jollekin Pokemon sukupolvelle, enkä vaan ymmärtänyt.. Jee Panda on läski, naurattaa toi läskiys tosi paljo... :hitme: Leffasta jäi väkisin väännetty kuva..

    1½ / 5
     
  7. 007

    007 Secret Agent Tukijoukot

    Liittynyt:
    06.11.2003
    Viestejä:
    753
    Saadut tykkäykset:
    16
    Samaa mieltä edellisen kanssa. 1½ / 5 !

    Traileri nauratti, mutta leffan kiinnostus lopahti about 20min kohdalla. Ei tämä edes haasta Shrekiä muuten kuin ääninäyttelijöiden ja grafiikan osalta [Tosin toinen on jo vuosia sitten valmistettu]. Nuorille katsojille varmaan uppoaa, mutta tuskin vanhemmille niinkään paljoa. Wall-E:tä odotellessa...
     
  8. tane

    tane Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.12.2001
    Viestejä:
    570
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselle tämä upposi ihan yhtä hyvin kuin vaikkapa Shrekin kaksi ensimmäistä osaa. Juoni oli tottakai perushuttua, mutta tekninen toteutus oli mainiota, huumori oli hauskaa ja ääninäyttely erinomaista.

    Ja tuntuivat muutkin viihtyvän, kun ensi-iltaviikonloppuna kävin originaalin katsomassa. Naurua ja tirskahduksia kuului joka puolelta, ja pari koko salin räjäyttänyttä kohtaustakin oli mukana. Hyvä leffa, joka jätti iloisen mielen.

    Jos Wall-E on yhtä hyvä kuin puskaradio kertoo, on tämän vuoden saalis animaatiorintamalla varsin hyvä.
     
  9. Streami

    Streami Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.01.2004
    Viestejä:
    800
    Saadut tykkäykset:
    3
    Myös tänne kolahti. Juoni ja henkilöhahmojen pinnallisuus oli, kuten todettu, ainut miinus. Mutta toimintakohtaukset olivat kyllä todella viihdyttäviä, varsinkin
    Tai Lungin vankilapako ja Po vs. Shifu "taistelu viimeisestä nyytistä"
    pääsevät omalle klassikkokohtaukset listalle.

    Lasten dub näytöksessä ei myöskään riemua puuttunut, keski-ikä oli varmaan 10V ja näytti purevan komiikka katsojiin niin että en muista milloin olisi lähtenyt yleisöstä niin paljon aitoa spontaania naurua. Suomi-dub oli myös onnistunut. Kertaakaan ei päässyt kertaakaan häiritsemään, esim huonojen istuvien suomennosten takia. Onneksi ei oltu myöskään sorruttu väkisin teko-kiina murteella tekemään.

    4/5
     
  10. 007

    007 Secret Agent Tukijoukot

    Liittynyt:
    06.11.2003
    Viestejä:
    753
    Saadut tykkäykset:
    16
    Eikai vain olisi käynyt niin, että suomenkielinen versio olisi originaalia hauskempi? :king: [traikun meinaan näin suomeksi]
     
  11. Jazo

    Jazo Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.10.2004
    Viestejä:
    4 425
    Saadut tykkäykset:
    10
    No eipä tämä kyllä mikään mestariteos ollut, hyvä kun viitsi edes loppuun asti katsoa. Leffan ainoa hyvä asia oli hyvät ääninäyttelijät, vaikka en kaikkia edes leffan aikana onnistunut tunnistamaankaan.

    1.5/5
     
  12. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Olihan tämä vallan näyttävä ja kiva elokuva. Vähän ärsytti teineily, mutta ehkä se uppoaa tavoiteltuun kohdeyleisöön. Olen Plazalta oppinut, että pienikin voi olla kova tappelemaan, joten uskon että piirretyssä lievästi ylipainoinen panda voi olla sankari. Upeaa animaatiota tässä oli tarjolla ja luultavasti tämä tulee katsottua toistamiseenkin.
     
  13. ColdAsIce

    ColdAsIce Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.03.2007
    Viestejä:
    771
    Saadut tykkäykset:
    3
    Näitä uuden sukupolven tietsikka-animaatioita on ihan mukava mulkoilla, eikä Kung Fu Panda ollut poikkeus. Muutamat huutonaurut ja muutenkin ihan leppoisaa meininkiä. Varsinkin Jack Blackin ääninäyttely pisti hymyilyttämään. Taistelukohtaukset tosin olivat mielestäni liian tylyjä. Jotenkin arveluttavaa, että söpöt eläinhahmot hakkaavat toisiaan noinkin brutaalisti. Vähempikin olisi riittänyt.

    Mutta muuten ei valittamista. Hauska ja vauhdikas kertakatselu.

    4/5
     
  14. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 313
    Saadut tykkäykset:
    602
    Hienon näköinen animaatio täynnä toimintaa, vauhtia ja huumoria. Eikä unohdeta hyviä hahmoja. Tarina nyt ei ollu mitenkään erikoinen, mutta eihän näissä oikeissakaan kungfu pätkissä se tarina yleensä loista. Pääasia että taistelut on näyttäviä ja hauskoja. Ja tässä ne todellakin oli. Kyllä viihdytti.

    Hienoin kohtaus oli,
    kun kilppari lopetti maallisen taivalluksen persikkapuun kukkasten viemänä.

    Ääninäyttely oli hyvää luokkaa. Tosin ei tule kyllä yhtään uutta animaatiota mieleenkään missä ei olisi hyviä ääninäyttelijöitä. Jack Black ja Ian McShane vetivät ne parhaat äänet tällä kertaa. Jackie Chanin apina olisi saanut kyllä puhua enemmän.

    ****
     
  15. JS83

    JS83 Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.12.2006
    Viestejä:
    2 563
    Saadut tykkäykset:
    1
    Loistava elokuva tämä Kung Fu Panda! Kuuluu ehdottomasti pirrettyjen parhaimmistoon.
    Kuvan laatu on todella hyvä ja äänitehosteetkin kohdallaan. Kyllä sai välilä nauraa Pandan ilmeille.

    4,5/5
     
  16. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Lähdin katsomaan Kung Fu Pandaa odottamatta mitään erikoista, sillä vaikka tässäkin ketjussa myös korkeita arvosanoja on jaeltu, niin päällimmäisenä oli tunne, että enemmistön mielestä kyse on huonosta elokuvasta. Yllätyinkin positiivisesti, kun kyseessähän oli erittäin mainio elokuva. Eniten iski silmään se kuinka hienolta elokuva näyttää, ja kuinka näitä aasialaisia vaikutteita on animaatiossa hienosti hyödynnetty; ehkäpä kauneinta jälkeä mitä olen animaatioelokuvassa nähnyt.

    Tietenkin näyttelijäkaarti oli myös kova juttu. Jack Black tietenkin sopi nimirooliin täydellisesti, ja kuten elokuvan teosta kertovassa dokumentissa mainitseekin, niin hän oli vain oma itsensä. Dustin Hoffman oli nappivalinta Shifun rooliin, joskin miehen ääni toi hetkittäin Hook-fiiliksiä mieleen. Furious Fiven jäsenien suorituksiin oikeastaan hieman petyin, sillä Angelina Jolie kuulosti jotenkin neutraalilta eikä omalta itseltään, Lucy Liu jäi jotenkin vaisuksi, ja Rogen ja Cross olivat vain peruskauraa.

    Itseoikeutetusti mukana oli tietenkin myös Jackie Chan, jolle ei oltu suotu kuin muutama repliikki -- mikä sinänsä on ymmärrettävää ottaen huomioon, että Viisikon neljä muuta hahmoa puhuvat täydellistä englantia ja JC itse ei näiden kaikkien vuosienkaan jälkeen pysty puhumaan edes paria sanaa englantia ilman että erittäin paksu aksentti paistaa läpi. Tässä mielessä miehen rooli meni hukkaan kyllä, mikä on sangen ikävää... Elokuvassa oli mukana muitakin aasialaisvahvistuksia, ja esimerkiksi Pon isää näytellyt James Hong oli kiva lisä näyttelijäkaartiin.

    Pahisosastolle sitten oltiinkin kiinnitetty ehkäpä kovin mahdollinen nimi, eli Ian McShane. Kirosanoja emme tällä kertaa kuulleet, mutta kyllä miehen ääni on kuin luotu pahikselle. :thumbsup: Valitettavasti monen muun ääninäyttelijän tapaan tässä elokuvassa, myös McShanen suoritus kärsi vaisuudesta -- Tai Lung olisi voinut olla paljon häijympi ja ääni karismaattisempi. Mitä hahmoon muuten tulee, niin mielestäni elokuvan tarinan ainoa heikkous oli se, miten helposti loppujen lopuksi Tai Lung päihitettiin, ja toisaalta miten äkkiä Po:sta tulikin mestaritason taistelija.

    Moderneista animaatioista tämä ja Ratatouille ovat ne, joista pidän eniten ja jotka ovat BD-ostoslistalla. Sangen mainio animaatioelokuva!

    4/5 :naminami::naminami::naminami::naminami:
     
  17. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Pikkukiva animaatio, jossa hieno visuaalisuus miellytti enemmän kuin sinänsä aika yhdentekevä juoni ja hahmot.

    :):):)