Samsung A6xx sarja

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana hkj, 19.03.2008.

  1. Innostunut Sonn

    Innostunut Sonn Guest Guest

    Liittynyt:
    07.04.2006
    Viestejä:
    22
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pelitilassa input lag on ihan siedettävällä tasolla, mutta Samsungin insinöörien mielestä pelitilassa ei tarvitse säätää kuva-asetuksia (energiansäästötilaa lukuunottamatta). Pelaamiseen siis huono valinta. VGA-liitännän kautta toimii kyllä hyvin, koska siinä ilmeisesti on ikään kuin pelitila valmiiksi päällä, mutta asetuksia pääsee säätämään. Tietysti jos Samsung joskus julkaisee säädöt mahdollistavan firmwaren, ei tuo huono valinta olisi, vaikka pienempää input lagia on paljon halvemmissakin telkuissa.
     
  2. marcoolio

    marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    23.09.2002
    Viestejä:
    4 511
    Saadut tykkäykset:
    8
  3. zekeman

    zekeman Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.11.2004
    Viestejä:
    151
    Saadut tykkäykset:
    2
    Vertasin 52A656:n tuottamaaa kuvaa DVE-testilevyllä samalla testikuvalla kolmella eri tavalla, kaikkiin tuloihin säädettynä Violatorin asetukset (vaikuttavat hyviltä, tumma pää tosin näyttäisi menevän vähän tukkoon).

    Denonin dvd-soittimesta DVI-HDMI: paras kuva 720P-lähdöllä. Pientä epätarkkuutta vaikeimmissa paikoissa ja vinoissa viivoissa. Kuva rajautuu hiukan, noin 2%. Menee Denonin piikkiin.

    Sama dvd Sampan BD-P1400-soittimella. Skaalaus tuntuu toimivan hyvin. Kuva on sataprosenttinen ja selvästi parempi kuin dvd-soittimella, mutta ohuet viivat leviävät hieman. Liikkuvaan interferenssikuvaan tulee häiriötä.

    Sama kuva DVE HD Basics-levyltä on erinomainen. Kaikki juovataajuudet toistuvat terävästi. Testikuvan ympäri kiersi yhden pikselin levyinen valkoinen kehys täysin moitteettomasti (siis nyt tajusin, että se on tosaan vain yhden pikselin viiva). Myös vinoviivat hyvät. Interferenssikuvat ovat HD-levyllä erilaiset, mutta ne toistuivat nähdäkseni erittäin siististi. Vain näytön rasterin aiheuttama odotettavissa oleva läike näkyi.

    Heikointa tässä on digikuva, ulkoisesta boksista vähän huonompi kuin Sampan omalla digivirittimellä. Katsottavaa kuitenkin, vaikka kanavien ja ohjelmien välillä on huimia eroja.

    Pakko myöntää, että hämmästyin, kuinka hyvää jälkeä hd-soitin ja lcd-hd-telkkari jo tuottavat.
     
  4. sumu

    sumu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.08.2003
    Viestejä:
    77
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko kukaan tilannut elektroshop wagnerilta tälläistä? Itse koitin tilata 46" mallin ja sieltä tuli sähköposti, jossa on ilmeisesti maksamiseen tarkoitetut tiedot ja nyt kysynkin, että mitä tietoja pitää laittaa mihinkin jos maksan nettipankin kautta? En ymmärrä tuota saksankieltä oikeastaan yhtään.
     
  5. VAT69

    VAT69 Guest Guest

    Liittynyt:
    24.06.2005
    Viestejä:
    211
    Saadut tykkäykset:
    0
    My-solutionista tuli 40", nättiä kuvaahan se tarjoilee mutta mustan taso on hieman pettymys, odotin enemmän esim. hdtvtestin kehujen perusteella. Noh eiköhän tuon kanssa pysty elämään. Yllätykseksi oli uusin firmware valmiiksi sisällä.

    Mites muuten tuon European bloc warranty-lappusen kanssa, se kyllä tuli mukana ja siinä on Suomi mainittu, mutta myyjän leima puuttuu. Miten tärkeä tuo myyjän puumerkki on takuun kannalta?
     
  6. kawala

    kawala Guest Guest

    Liittynyt:
    17.07.2008
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mä maksoin juuri viikonloppuna Wagnerilta tilaamani 52" mallin. Ainakin Osuuspankin verkkopankissa homma oli simppeli. Valitset vain SEPA-maksun ja euromäärän lisäksi siihen lomakkeeseen laitat IBAN ja BIC/SWIFT numerot sekä myyjän nimen ja osoitteen ja siinä kaikki. Itse laitoin vielä viestiin tilausnumeron, mutta se ei ole pakollinen. Tänään oli lähtenyt rahat tililtä.
     
  7. sumu

    sumu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.08.2003
    Viestejä:
    77
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo kiitos pitänee koittaa maksaa. Se hirmu tärkeän näkönen numero on ilmeisesti tilausnumero? Se jossa lukee Wichtig ja Bestellnummer? :)
     
  8. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mielenkiintoista. Onko sinulla vertailukohtaa, johon nähden tuo on pettymys vai ihan vain noin yleisesti odotuksiin nähden?

    Itsellä tuo mustan tason tilanne on sellainen (taustavalo "suositusten mukaan" asetuksessa 3), että huomaan mustan olevan "ei-mustaa" vain lähes täysin pimeässä, eli iltaisin ilman valoja. Käytännössä tuo merkkaa itselle sitä, että (ainakin lähes) kokomustalla ruudulla pystyn erottamaan television mustan kehyksen ja itse kuvan välisen rajan. Mikäli kuva ei ole kokomusta, vaan siinä on ainoastaan mustia alueita reunoilla, on tuon erottaminen pimeässäkin kyllä äärimmäisen vaikeaa, samoin kuin valot päällä edes kokomustalla ruudulla.

    Itselle tuo on kyllä ollut riittävä mustan taso, koska harvoinpa sitä tulee oikeasti pilkkopimeässä täysin mustaa ruutua tuijotettua ja edelliset huomioon ottaen "normaalikatselussa" ongelmia mustan "mustuudessa" havaitsee äärimmäisen harvoin.
     
  9. zekeman

    zekeman Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.11.2004
    Viestejä:
    151
    Saadut tykkäykset:
    2
    Kyllä musta (52:n) vaikuttaa minustakin riittävältä. Sen säätämisessä niin, että mustan pään sävyt eivät mene tukkoon, saattaa olla jonkun verran tekemistä. Täytyy joku päivä kokeilla testikuvilla ajan kanssa. Mahtoikohan VAT69 sinulla olla tehdasasetukset päällä? Violatorin asetuksilla esimerkiksi DVE-levyn muutama vaikea pimeäotos, joiden tummassa päässä on jonkun verran kohinaa tehdasasetuksilla, toistuivat liki moitteettomasti.

    Yksi leffakohtaus muuten, jossa mustaa pääsee tuijottamaan pimeässä silmä kovana ja tukka pystyssä, on Kill Bill 2:n otos, jossa Uma Thurman on arkussa tuhdisti maan alla. Mustan keskellä näkyy vain pari pientä heijastusta vielä sytyttämättömästä taskulampusta. Eli siinäkin kohtauksessa kamera käy, vaikkakin valaistus on äärimmäisen niukka. Pari sukupolvea vanhemmilla kuvankäsittelyillä näytössä saattoi tuossa olla mitä ihmeellisntä elämää ja pikselihäiriöitä.
     
  10. VAT69

    VAT69 Guest Guest

    Liittynyt:
    24.06.2005
    Viestejä:
    211
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vertailukohtana minulla on entinen CRT-televisio. Asetuksina Sampassa on juuri samat Violatorin säädöt, pitää vielä käydä kaikki säädöt läpi jos jokin vitaali arvo on mennyt väärin. Mutta kyllä paneelin erottaa kehyksistä iltaisin hämärässä tummissa kohtauksissa selvästi. Vai paraneeko tumman pään toisto kun paneelille tulee hieman ikää?
     
  11. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kai hyvässä CRT:ssä tuo vielä paremmalla tolalla on, HDTVtestin mittaustulosten mukaan tuo on kuitenkin littutelkkareiden parhaimmistoa (edellä vain Pioneerin plasma), samalla tasolla Panan plasman kanssa.

    Onhan se mahdollista, että noissa paneeleissakin on yksilöeroja, jos vaikka sattuu valoa vuotamaan niin paljon, että se näkyy huonompana mustan tasona, joskin se kyllä useammin näkyy epätasaisena mustana.
     
  12. Scooter

    Scooter Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.04.2005
    Viestejä:
    45
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli nyt tilattua tuo 52" samppa saksanmaalta, saa nähdä häiritseekö input lagi liikaa pelikäytössä. Toivottavasti ei, tai muuten lähtee samppa myyntiin ja sonyn w4000 tilalle.

    Pitää raportoida sitten lisää, kun töllö saapuu olohuoneeseen... odottavan aika meinaa olla pitkä :D
     
  13. Eliytres

    Eliytres Guest Guest

    Liittynyt:
    29.07.2006
    Viestejä:
    66
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tilasitko Wagnerilta vai My-solutionista? Millä maksutavalla?
     
  14. Scooter

    Scooter Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.04.2005
    Viestejä:
    45
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tilasin CE24.de, ku siellä sai tilattua englannin kielellä, muutaman kympin näky olevan kalliimpi. Etukäteis maksulla siirsin rahat tilille, töllölle tosiaan tulee hintaa 2029€ posteineen kotiovelle toimitettuna.
     
  15. O.V

    O.V Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.02.2007
    Viestejä:
    241
    Saadut tykkäykset:
    0
    52":sta ollaan tähänkin kotiin etsimässä. A55X sarjaa aluksi katselin kun näyttää olevan halvin. Mutta 400e panostuksella saisi tämän A656 mallin... Kysymys onkin onko tuon eron arvoinen? A55X kokemukset on aika nihkeässä ja tässä A656:ssa tuntuis olevan kaikki muu markkinoiden parasta paitsi input lagi ja hinta :)

    Eli rivien välistä pitäs olla. Siirtääkkö töllön hankintaa kuukaudella ja vääntääkkö X määrä tunteja emännän kanssa miksi nyt pitää saada 400e kalliimpi, mutta saman kokonen kun juuri sai toista viikkoa pehmitellä edes tähän 52" kokoluokkaan. Nykynen 37" on kuulemma jo aivan tarpeeksi iso...
     
  16. Molle

    Molle Sore wa himitsu desu Tukijoukot

    Liittynyt:
    27.03.2000
    Viestejä:
    1 091
    Saadut tykkäykset:
    67
    Kun nainen sanoo että nykyinen on ihan tarpeeksi iso, niin ei se sitä oikeasti tarkoita... :p
     
  17. innova

    innova Guest Guest

    Liittynyt:
    06.09.2007
    Viestejä:
    17
    Saadut tykkäykset:
    0
    itelle on tulossa tää samppa 46" koossa, mietin vaan tuossa kun porukka selittää tuosta input lagista... mitä se niinkun käytännössä tarkoittaa? kun ei aukene sitten mitenkäänpäin
     
  18. VAT69

    VAT69 Guest Guest

    Liittynyt:
    24.06.2005
    Viestejä:
    211
    Saadut tykkäykset:
    0
    http://www.youtube.com/watch?v=TnApFzmd9NY
     
  19. CamoN

    CamoN Guest Guest

    Liittynyt:
    15.10.2005
    Viestejä:
    160
    Saadut tykkäykset:
    0
    Että kun painat peliohjaimen nappia nyt, se näkyy ruudulla... Nyt. Game-tilassa ilmeisesti ei juurikaan haittaa ja uusimman firmwaren kanssa ei taida aiheuttaa ongelmaa normaalitilassakaan.

    Minä olen aika allerginen kuvan ja äänen huonolle synkkaukselle. Omassa järjestelmässäni ääni menee mediakeskukselta suoraan vahvistimelle ja kuva televisioon. Veikkaisin että jos tuo input lag olisi ihan aito ongelma, niin joku jolla on samanlainen järjestelmä kuin minulla olisi siitäkin jo älähtänyt. Mutta ei ole osunut silmään. Se kertoo aika paljon siitä, miten vähäpätöinen ongelma tuo taitaa olla.

    Mutta silti, koska käytän televisiotani paljon tietokoneen jatkeena ja piakkoin myös PS3:n kanssa, tuli hankittua W4000 josta ei ainakaan löydy tuollaista ongelmaa.
     
  20. innova

    innova Guest Guest

    Liittynyt:
    06.09.2007
    Viestejä:
    17
    Saadut tykkäykset:
    0

    kiitos selvennyksestä. joo kyllä jos se tolla tasolla liikkuu kun tossa oikeen puolimmaisessa ni saa kyllä jäädä hyllyyn samppa :hitme:

    itellä kuitenkin tulee käytettyä pc,xbox360 ja ps3 aika paljon ni kannattaako sitten suosiolla ottaa w4000 ?